Hemma!

Igårnatt kl 01.45 gick min buss till Sthlm o sen på morgonen gick flyget till Luleå - I'm home! Sitter just nu vid köksbordet o har ätit god frukost. Tittar ut över vår bakgård där det ligger några centimeter snö, härligt! Så skönt att vara hemma, även om det bara är en kort visit.

Idag och imorrn ska det umgås! Ska bli kul att träffa de kompisar jag inte har träffat sedan i somras. Ikväll ska vi och se Michael Jacksons This is it! Det verkar med andra ord bli en trevlig och härlig helg!

Sen morgon

Igår trodde jag att jag ställde klockan på halv nio, men jag hade ställt den på halv tio, hoppsan! Nu blir det frukost och resten av dagen ska jag packa och fixa, för snart kommer jag hem!

Självdisciplin

Kom hem vid halv åtta från träningen, gjorde kvällsfika och åt det med sällskap av Twilightboken. Plötsligt ringer telefonen och jag inser att klockan är efter nio. Hoppsan! Ska jag få någonting vettigt gjort de närmsta dagarna gäller det nog att försöka ha lite självdisciplin, annars lär jag spendera all tid i vampyrernas värld...

Mysig tjejdag

Hur dagen började vet ni redan och efter jobbet stack jag till skolan och skrev ut lite papper och sedan blev det en sväng förbi biblioteket - jag har nu lånat fjärde Twilightboken! Jag är inte superfantast, men tycker att böckerna är välskriva och spännande och har man läst de tre första ska man så klart läsa den fjärde också. O så klart ser jag framemot biopremiären! Men nu till det riktigt roliga - lunch åt jag tillsammans med tjejerna på Samuarj sushi som har väldigt gott rykte här i stan. Och ja, det var gott! Fina bitar, fin topping, fina rullar. Det enda som var lite tråkigt var misosoppan som bara bestod av buljong och lök (annars brukar det vara tofu och alger också). Lokalen var inte direkt mysig, men trevlig och fräsch! Vi storsade sedan bort längs Storgatan och avslutade med en fika på Wienerkonditoriet. Mysig och trevlig dag! Har nu påbörjat middagen, det blir lax i någon form av sås med rostad potatis, morötter och sötpotatis till.

Full fart!

Idag är det en härlig tisdag - inte sant?! Jag ska snart iväg till jobbet och köra en företagsklass på morgonen. Sen iväg och uträtta lite ärenden, bland annat låna nya böcker på biblo. Jag börjde för ett par dagar sedan läsa "28 timmar på ett dygn - en karriärmammas dagbok" men har faktiskt slutat läsa den. Det är inte ofta jag avbryter mitt i en bok, men med denna blev det så. Orsak? Har man som jag rätt lätt för att bli stressad och redan har full fart i mitt eget liv - ja då pallar jag inte att läsa om en person som stressar på ännu mer! Jag blir stressad av att läsa sånna böcker och det är ju inte riktigt meningen då de böcker jag läser ska vara avkoppling. Låter kanske lite skumt, att man kan  bli stressad av en bok, men så är det så nu ska jag läsa någon annan istället! I eftermiddag ska jag nog plugga lite och sedan ikväll är det dags för klass nr två - Bodypump, som är vick för en  kollega som är på höstlov. Ha en härlig tisdag!

Träning är den bästa slagpåsen

Idag efter mitt vanliga afropass var jag så arg! För det första så fungerade inte headsetet, så jag fick köra utan, vilket så klart gick med det är inte kul (speciellt inte när man har nybörjare). Sedan, o detta var det värsta, öppnade en man dörren under stretchen, gick in och hämtade en matta och gick ut igen. Jag menar HALLÅ så gör man inte! Man stör inte mitt i ett pass (för alla såg honom och blev distraherade). Efter passet sökte jag upp mannen i gymet och sa vänligt (faktiskt,  det var vänligt sagt!) men bestämt att så gör man inte. Han bad inte om ursäkt, men sa typ  "okej". Gaaaah! Jag mer eller mindre kokade av ilska, min blodsocker nivå hade nog börjar sjunka också. SÅ för att inte gå från gymet sur och arg hämtade jag min telefon o headset, hoppade upp på trappmaskinen och började trampa. 15 minuter senare kändes det bättre och jag var genomblöt av svett. Skönt! Så, lugn och harmonisk och vrålhungrig cyklade jag hem. Nu har jag ätit ett gott kvällsfika: mackor med leverpastej och gurka, kokt ägg med kaviar, en avokado och lite vindruvor.

Träning passar alltid - när man är glad och känner att all glad energi bara måste ut! När man är arg och vill avreagera dig! När man är trött blir man pigg av träning! Det är helt fantastiskt helt enkelt!


Fisk till middag

Dagens middag: Fisk med täcke, serverat med ris

Jag tog två filéer av hajmal/pangasius. Gjorde en blandning med 2 dl creme fraiche, ett par msk lätt majonäs, en skvätt citronsaft, kryddor (salt, cayennepeppar, paprika, örtpeppar efter smak) samt två vitlöksklyftor. Täckte fisken med röran och in i ugnen, 200 gr ca 20 min. Servera med ris och sallad!

Vackert höstväder

Idag är det så vackert ute, en fin höstdag! Före lunchen tog jag en kort promenad i Stadsparken och njöt av vädret. Härligt!


"Höstlov"

Denna vecka har vi "höstlov" på skolan - vi har inga lektioner men däremot hemuppgifter. Veckans uppgift har ännu inte lagts ut på vår lärplattform, men hoppas på att den kommer upp snart. Vill helst göra klart den så jag kan känna mig ledig när jag är hemma - vilket jag är torsdag till söndag! Förutom att vänta på uppgiften ska jag jobba senare idag, fixa min andra dator som jag ska ta hem på torsdag och göra lite annat smått och gott.

Träning

Dagens träning blev en blandning av styrka och kondition. Jag cyklade till gymet, men satt ändå 10 min på spinningcykeln som uppvärmning (då min väg till gymet nästan bara är nedför...) och sedan körde jag Bodypump, men valde bort benlåtarna. Så det blev bröst, rygg, triceps, biceps, axlar och mage. Sedan körde jag 20 min på trappmaskinen, intervaller hela vägen. Tungt med skönt! Mot slutet körde jag fyra minuter järnet - kan säga att svetten lackade. Det är rätt skönt att träna själv ibland, även om jag älskar gruppträning. Varation är bra helt enkelt! Jag har inte riktigt fått rutin på att träna i gymet än, jag glömde därför headsetet hemma lika med ingen musik. Det finns ännu inte med på min lista över vad jag behöver när jag tränar. Men det blir det ändring på! Utan musik blir träningen mycket tråkigare, tycker jag i alla fall.


Italien möter Japan

Idag blev det en lite blandad lunch! Jag hade färsk tortellini kvar sen igår, som jag åt med bitar av rökt lax och tomat. Jag hade även kvar några bitar sushi (dock orkade jag inte alltihopa). Man kan spara sushi i kylen till dagen efter, men kom ihåg att ta fram den en eller två timmar före du ska äta. Riset smakar lite konstigt och inte så gott som annars när det är kylskåpskallt. Nu iväg och träna!


Söndagslugn...eller tråk

Nu har jag tråkigt! När jag säger det till Ricard så skrattar han bara, han tycker väl att jag jämt ska ha något att göra. Hur som helst, jag har nyss vaknat och har bara en plan idag - träna. Vi har lite lov från skolan så de flesta av mina kompisar har åkt iväg, själv far jag inte hem förrän på torsdag.

I veckan har jag varit runt och kollat på flera rum, då jag inte är helt nöjd med det boende jag har nu. Men det är sannerligen inte lätt att hitta något vettigt boende till vettigt pris  - de är rätt bra, för att inte säga experter, på att ta betalt alldeles för mycket per kvadratmeter i den här staden. Jag avböjde en visning på en lägenhet med eget kök och toalett (men delad dusch) då hyran för 43 kv låg på 4000 kr/månad...! Kanske beror det på att det är så mycket studenter här. Jag vill så klart helst ha en egen lägenhet, men då går priset genast upp med en tusenlapp eller mer och frågan är alltid - är det värt det? Hur många hundra är ensamhet och privatliv värt? Jag delar nu och det går bra, kanske får man vänja sig vid att dela när man är "fattig student", eller sparsam student som jag väljer att kalla mig. Dessutom beror det ganska mycket på hur planlösningen ser ut, om det känns som att man delar eller inte. Lite luddigt det där, men är det så att rummen är kloss uti varandra känns det mycket mer att man är två än om det är lite utrymme mellan. Vi får se hur det artar sig helt enkelt... Det är inte alltid helt lätt att bestämma sig och jag är expert på att tveka, fundera och analysera. När jag pratar med nära o kära är det inte alltid helt lätt för de att hjälpa mig att bestämma - då det är jag som ska bo där och mitt beslut, så klart.

Nu blir det i alla fall söndagsfrukost! Jag lyxade lite och köpte tre av Scans nya pålägg för 25 kr (ni vet dom som är små, med lite i varje förpackning) och har därför leverpastej hemma! En gurkskiva på det, mmm! Dom hade verkligen många olika sorter av de där påläggen - pastej, skinka i olika varianter, prickigkorv o salami o kanske något mer? Det är smart för oss som är ensamma i hushållet, då man inte behöver ha ett stort påläggspaket framme utan kan frysa små paket. Men o andra sidan - även om jag har ett stort paket så delar jag upp och fryser ner. Men det är smart för de som inte ids göra det!

Egen sushi!

Idag gjorde jag egen sushi till middag! Jag köpte ett sushikit och fick då rullmatta, pinnar, ris, noriark med mera och sen köpte jag även till extra ris, soja, vinäger och wasabi. Jag har länge tänkt göra egen sushi, men då jag jobbade på Sushibiten kändes det inte som någon idé - allt fanns ju färdigt på jobbet redan. Sen så är inte Ricard ett stort sushifan. Men ikväll var det dags! Jag började med att koka riset, så att det sedan fick svalna. Under tiden skar jag till fyllningen till rullarna och även toppingen till bitarna. Vinägern ska blandas med lika del socker och sedan värmas så att sockret smälter, vilket jag gjorde i micron. Första gången blev det någon av en katastrof och det var ett under att brandvarnaren inte gick igång, men andra gången gick det bättre. När man sedan blandat riset med vinägern och det svalnat och alla ingredienser är färdig skurna så är det bara att börja rulla eller göra nigiri (bitar)! Riset blir extremt kladdigt och sätter sig överallt, hittade till och med under sockan...

Jag gjorde två sorters rullar. En med sötpotatis, kallrökt lax och gurka, wasabi och majonäs. Den andra med avokado, äpple, gurka wasabi och majonäs. Sedan gjorde jag några bitar med kallrökt lax och avokado.






Fyllningen som ska vara i rullarna måste helst vara lika tjocka, så blir det lättare att rulla....



Rätt                                                              Fel



På med ris, halvt noriark (om man vill) wasabi, majo och sedan den fyllning man vill ha!



Riktigt snyggt, eller hur?! :)


Det hårda livet

Jag behöve inte cyka i regn, däremot duggade det (nästan regn) under hela min eftermiddagspromenad. Men det gjorde inte så mycket, ganska mysigt faktiskt. Imorse passerade jag min vanliga Icaaffär och utanför satt en kille (25 år kanske) på knä med en pappmugg i handen - en tiggare med andra ord. Nu i eftermiddag när jag passerade Icaaffären igen satt han fortfarande kvar. På samma ställe, på samma sätt, med samma mugg i handen och samma ansiktsuttryck. Jag har sällan småpengar, så jag hade inte något att ge honom. Det är hemskt att det finns människor som inte har pengar till mat, utan som måste tigga ihop dom. Men på något sätt har jag ändå vant mig vid synen av tiggare, inne i stan finns det ett par stycken och utanför mig Icaaffär sitter det ofta någon. Världen kan ibland vara väldigt orättvis...

Sovmorgon

Idag blev det sovmorgon till halv tio ungefär, skönt! Ska nu iväg på Bondens marknad och sen handla lite. Det ska tydligen regna idag, men än så länge är det uppehåll. Hoppas att det håller i sig, känner inte för att cykla i regn... Har nu läst ut boken "Kan innehålla nötter" som jag lånade i veckan, och det var rätt bra faktiskt! Borde läsas av alla föräldrar!

Fredagkväll!

Så var det äntligen fredagkväll, skönt! Slutade jobba kl 17 och har just ätit middag - har inte ens hunnit in i duschen. Var tar tiden vägen? Nu är det i alla fall dags och sedan är det filmtime - har hyrt två filmer, Cash Back och The Big White. Två komedier båda två, känns lagom så här på fredagskvällen. I helgen har jag i princip noll och inga planer, så skönt! Visst, jag har lite saker jag borde göra (handla o sånt) men jag får se vad jag hittar på. Trevlig helg!

Oj...

Oj vilken tung morgon det är idag! Var nog uppe lite för länge igår och sedan upp kvart i sju idag. Igår var en helt crazy dag - så mycket tanketroll sprang runt runt i huvudet. Mer om det senare! Nu ska jag iväg och dagordningen idag ser ut enligt följande: sjukgymnasten - skola - lunch - skola - jobb - ärende - FREDAGKVÄLL!

Just nu läser jag...

...en bok av John O'Farell som heter Kan innehålla nötter. Har inte läst speciellt mycket det senaste året så det är skönt att komma igång igen. Boken är en roman som handlar om ett föräldrarpar som är något överbeskyddande (liksom deras vänner är) över sina barn.

På baksidan av boken kan man läsa "Precis som de flesta föräldrar, oroar sig Alice och David ständigt för sina barn. Klarar de skolan? Har de tillräckligt med vänner? Tränar de för lite? Eller kanske för mycket? Alice och David slår gärna knut på sig själva för att hjälpa barnen på traven- och beskydda dem från allt ont. Men när de inser att deras äldsta dotter riskerar att misslyckas med antagningsprovet till den fina privatskola hon bara måste komma in på, går de kanske ett steg för långt. Alice bestämmer sig nämligen för att göra provet i sin dotters ställe..."

En helt skruvad bok om hur man som förälder ibland kan gå till överstyr av rädsla för att något ska hända ens barn. Hittils har den varit läsvärd och bra!


På hugget!

Idag är jag o min rapportkamrat Sofie riktigt på hugget och sitter och knåpar med det sista på vår rapport - framåt går det! Resten av dagen är något oskriven, har lite planer men det blir mest att ta dagen som den kommer faktiskt. Skönt som omväxling!

Walking on sunshine!

Detta inlägg skulle egentligen publicerats igår, då det verkligen var dagens känsla, men det kommer idag istället!




Jag säger bara YES!!!!
Man säger ju att en olycka sällan kommer ensam, jag tror att det även gäller lyckorna - de bra sakerna!

Inga kryddor

Idag lagade jag kyckling med sås (kryddmixen nedan) och rostade rotfrukter till lunch. Det blev mycket gott! Jag har i princip inga vanliga kryddor hemma. När jag går och handlar går jag varje gång bort till kryddhyllan, tittar och tittar innan jag vänder om och går vidare i affären. Utan någon krydda. Jag vet inte vilken jag ska ta! Curry - nej, paprika - nej, vitlökskrydda - nej. Det finns inget som känns roligt! Jag kommer inte ens ihåg vilka kryddor jag brukade använda hemma. Ibland slutar det med att jag tar en kryddmix, så som idag, eller så går jag hem  o lagar mat med de kryddor jag har (cayennepeppar, peppar, salt och örter). Vilka kryddor brukar du använda? Tips tack för just nu har jag noll och ingen inspiration!


Frukost

Idag har vi inga lektioner så det blev sovmorgon till kl 8.00 och sedan frukost. Ska uträtta diverse ärenden idag och sedan i eftermiddag är det dags för Bodypump!


Promenad

När jag kom hem var klockan ungefär halv sex, så jag åt snabbt upp min middag (gårdagens rester) och gick sedan ut på en promenad. Det skymmer runt sex tiden här nere och klockan sju är det kolsvart - inte så kul att gå runt i kolmörker. Jag går genom Stadsparken som jag bor bredvid och det känns ibland lite läskigt - man vet aldrig vad som gömmer sig i mörkret. Nu ska man väl inte gå omkring och vara rädd för allt hela tiden, men man kan ju välja var man går och var man inte går när det är mörkt ute. Det blev ungefär 30 minuters promenad vilket vara alldeles tillräckligt för mina benhinnor, som bråkar lite med mig nu igen... Resten av kvällen blir lugn och jag går nog i säng rätt tidigt då jag var riktigt trött imorse.

Lunch

Lunchrast! Åt gårdagens rester till lunch, gott med soppa även idag. Hittils har dagens föreläsning varit intressant, vi gjorde före lunchen en övning om ledarstilar som vi snart ska fortsätta med. Föreläsaren, som heter Tommy, är helt annorlunda än den föreläsaren vi hade förra veckan men för den saken skull är han inte sämre. Bara annorlunda. Huvudvärken jag vaknade med imorse har släppt något! :)

Väntar...

Lektionen skulle börja klockan nio, men föreläsaren kom inte... Efter en kvart kom projektledaren och annonserade att han kommer klockan tio - då han missuppfattat tiden. Så här sitter vi nu och väntar...

Ny föreläsare

Snart är det dags att fara till skolan, föreläsning hela dagen med en ny föreläsare som jag hoppas är bra. Ämnet är fortfarande Ledarskap. Det är grått ute men jag tror inte att det regnar, men det är nog bäst att ta regnrocken iallafall. Vädret är lite nyckfullt så här års.

Underbar morotssoppa

Till middag idag gjorde jag en morotssoppa som blev underbart god! Denna måste ni testa! Toppade med avokado och lite riven ost, osten smälte så gott. Jag var lite tveksam till kall avokado i varm soppa, men när jag tog lite soppa och lite avokado på skeden blev det så gott! Denna soppa blir nog en favorit! Jag hade ingen apelsin hemma, däremot hade jag apelsinjuice som passade perfekt i.



Morotssoppa

ca 1 l grönsaksbuljong (1 liter kokt vatten + 2 buljongtärningar)
4 st medelstora morötter
3-4 vitlöksklyftor
2 st potatisar
smör att steka i
0.5 st pressad apelsin eller 0.5 dl apelsinjuice

2-3 msk créme fraiche eller liknande
salt
svartpeppar
1 krm cayennepeppar

 

Skala och skär morot, vitlök och potatis i bitar. Fräs dem i lite smör. Lägg ned i buljongen som kokar. Koka tills bitarna är mjuka, cirka 15 minuter. Kör slätt i mixer, stavmixer är att föredra. Tillsätt créme fraiche och apelsin/apelsinjuice och mixa tills det är helt slätt. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar och tillsätt ev mer apelsin/apelsinjuice om det behövs. Garnera med avokado i bitar samt lite riven ost, eller något annat som passar!

Receptet är faktiskt en kombination av dessa två: brandgul och krämig


This is it

Nu har jag och mummy bokat biobiljetter för att gå och se This is it med Michael Jackson
när jag kommer hem nästa vecka!


Äppelfrossa

I fredags kom min faster förbi med en stor påse äpplen och päron från hennes egen trädgård i Gränna. Hela helgen har jag och Ricard ätit och ätit, så gott med egenodlad frukt! Ikväll bakade jag nya hälsomuffins och fyllningen blev så klar äpple. Jag rev ner en fem-sex äpplen (de är ganska små) och sedan hade jag i hackade mandlar och lite solrosfrön. Ska premiär smaka en muffins nu till kvällens film.


Söndagslugn

Idag har vi haft riktigt söndagslugn. Efter en lång sovmorgon tog vi en promenad i Stadsparken, strosade runt, tittade på utsikten och pratade om allt och ingenting. På eftermiddagen promenerade vi in till stan och åt tidig middag på Sushibar, vi testade deras "Bentolåda" - en med yakitorispett (kyckling) och en med yakuniki (entrecôte) med ris till och fyra sushibitar till varje. Det var gott  och väldigt mättande och nu har man testat det, men i framtiden kommer jag att välja sushi!



Vi tog sedan en kaffe o te på Lakatos Chokladbutik och Café, mycket mysigt litet krypin med stort utbud av choklad, kaffe och te. Tycker man om varm choklad kan man där köpa en för 42 kronor. Skojar inte! Bakelser för 55 kronor fanns också. Helt makalöst! Dock tog dom normalt betalt för kaffe och te så monsterpriserna gällde inte allt. Utanför cafét satt ovanstående affisch och jag medger att jag blir lite sugen...! Hade varit så kul att testa på och lära sig salsa!

Vackra höstbilder, påväg hem från stan. Visst har vi mycket löv på träden?!



Strax efter fyra gick Ricards buss till Sthlm och det lite kaos på resecentrum, två ambulanser mitt bland alla bussarna. Men som tur var kom hans buss iväg i tid. Jag vandrade hemåt igen och ska nu baka nya hälsomuffins, fixa lite med mitt CV och sen avsluta kvällen med "Så som i himmelen" som jag har lånat.


Middag

The Cheif in action!



Burritos (kyckling inlindat i tortillabröd täckt med tomatsås och vitlök)
med mozarellasallad toppad med rostade solrosfrön. Så gott!


På stan

På stan åt vi lunch på Coffee by George, pasta som var god! Sedan promenerade vi genom Tändsticksområdet och sedan hemåt igen. Efter en tupplur (jag blir alltid så trött på helgerna!) så cyklade vi genom Stadsparken och tänkte fika på Värdshuset som finns där, men det  var stängt så det var bara att vända hem igen. Nu lagar Ricard mat och ikväll ska vi på bio och se Surrogates.
 
Pasta by George


Bondens marknad

Nu har vi vaknat och ätit sen lördagsfrukost och snart ska vi cykla iväg till Bondens marknad för att köpa lite rotfrukter och grönsaker. Sen tror jag att vi strosar runt på stan och myser. Vädret är härligt idag, det är sol och bara lite moln!

Fredag!

Idag tog vi sovmorgon till halv nio, sedan kom faster förbi med en stor påse frukt från hennes egen trädgård. Vi följde med henne till en tyg- och tapetaffär ute i Taberg som var helt fantastisk! Massor med märkes tapeter, tyger och inredningprylar - mitt ute i ingenstans! Hon gav oss sedan skjuts till A6. Där gick vi på IKEA och diverse teknikaffärer tills jag hittade ett fodral till min nya laptop. Lunch åt vi också som var god.



Nytt laptopfodral

Vi åkte sedan in till stan och träffade mina kompisar, sedan fikade vi på Malmborg's och promenerade hemåt. Vi stannade på Hemmakväll och hyrde kvällens underhållning - Push, Wolverine och The Lazarus project. Nu lagar vi middag, det blir laxfjärilar med ungsstekta rotfrukter, sallad och hollandaisesås. Mysigt att ikväll bara ta det lugnt och skönt!

Rosa bandet-bakelse på Malmborg's med jordgubbsmousse och marsipan



Väntar...

Nu, just denna minut, borde jag stå på stationen och välkomna Ricard som kommer med tåget. Men det gör jag inte! Tåget är försenat och har precis lämnat Nässjö, så det dröjer en 25-30 min innan han dyker upp. Suck! Sitter på gymet och väntar istället för att stå ute i kylan, lite bättre iaf.

Har kört core och Bodypump ikväll och nej, det är inte bra att köra pump två dagar i rad, men det får gå när vi är kort om folk. Känner mig dock lite sliten i kroppen så det blir skönt med vila i helgen. Passen var medelfulla, HV71 har hemmamatch, men det blev ett rätt bra drag iaf!


Mitt i ett surr

Sitter på skolan och försöker koncentrera mig på min uppgift, men det är aningen surrit här ute så det är lite svårt. Alternativt är att fara hem, men jag vill verkligen göra klart uppgiften idag så då är det bäst att stanna på skolan - hemma finns så mycket som distraherar. Dessutom tänkte jag slippa åka fram och tillbaka flera gånger, far direkt från skolan till gymet. Eller åker rättare sagt...! Tydligen "får" man inte säga "far" - mina vänner från södern rättar mig ständigt ;) äsch, det är härligt med dialekter! Nu åter till rapporternas fascinerande värld...

Mysig kväll

Igår var det en riktigt mysig kväll! Jag och Emelie såg Grey's Anatomy och åt muffins och biscotti, sedan såg vi Step Up 2 - The streets som var lika bra som alltid. Sedan sov jag över där för att slippa cykla hem i blåsten (stormen!) och imorse åt vi god frukost och for sedan iväg till skolan.

Idag ska vi arbeta med extra arbete för att få ihop pengar till klasskassan och sedan lite grupparbete. Jag hoppas på att hinna med de individuella uppgifter jag har innan det är dags att fara iväg och jobba. En lång dag även idag med andra ord!

Confused

Dagarna nu för tiden är så långa att gårdagensmorgon känns som evigheter sedan. Vi är i skolan från tidig morgon till det är dags att gå och träna på kvällen. Men det är roligt! För att orka hålla igång tar jag ofta med mig både lunch och middag till skolan, gjorde det både igår och idag till exempel. På morgonen packar jag ner mina matlådor, frukt med mera och ränner runt lite och gör mig klar. Strax innan avfärd mot skolan går jag till frysen och tar fram det jag ska laga till middag. Oftast lax eller kyckling. Denna läggs sedan i kylen. Påväg till skolan eller någon gång under dagen kommer jag oftast på - vad håller jag på med egentligen? Jag tar fram det jag ska laga till middag, men middagen har jag redan med mig i matlåda... ? Förvirrad är det rätta ordet... Laxen eller kycklingen får snällt vänta på att bli middag nästa dag istället.

Mitt i veckan

Så var det mitt i veckan igen. Idag har vi inga föreläsningar utan vi ska arbeta med vår grupparbete, en rapport om Ledarskap. Idag snöar det inte, men snön som föll igår ligger fortfarande kvar i skogen och på sidan av vägen och det är ett par plusgrader. Ikväll kör jag min onsdagspump, vilket jag ser framemot massor!

Idag pirrar det lite extra i kroppen, då Ricard kommer ner imorgon kväll, längtar! :)

Lite smart är man!

Har nu lekt lite med min nya leksak, älskar ny teknik! Innan man drar bort all plast, när allt är nytt och spännande och fräsch - just love it! Jag har fått igång min nya dator, installerat de program jag behöver och avinstallerat resten. Än så länge är jag mycket nöjd! Har till och med lyckats skicka en bild från mobilen till datorn via Bluetooth. Nu är ögonlocken då alltför tunga så sängen väntar, har lite sovmorgon imorrn vilket blir skönt med tanke på att jag gick upp tidigare än jag tycker om denna morgon.

Nu har den kommit!

Dagen idag har bjudit på mycket härligt, bland annat den sista delen av Ledarskapskursen med vår lärare som är beteendevetare. Nästa vecka tar en annan person med kunskap inom området vid, vilket så klart blir spännande. Idag har vi lärt oss om konflikter, hur och varför de uppstår och hur man som ledare kan försöka lösa konflikter. Inte helt lätt, men så intressant! Hela ämnet ledarskap är otroligt intressant och lärorikt, och jag kan verkligen rekommendera alla som befinner sig i någon form av ledarskap (vilket vi alla gör mer eller mindre, tänk bara på mamma-barn rollerna) att läsa en kurs. O hoppas på en bra lärare! Efter föreläsningen gjorde vi klart första steget på vår rapport. Jag fick under eftermiddagen ett efterlängtat sms - min dator hade kommit! Nu är den uthämtad och jag ska efter lite donande sprätta tejpen...!



En liten bild på vad jag möttes av imorse, man ser riktigt hur det vräker ner!



Fortfarande ikväll ligger snön kvar på sidan av vägen...



Påväg hem från macken med det stora paketet med den lilla datorn i

Kaosig start

Jag bestämde mig igårkväll för att fara till gymet på morgonen och köra lite kondition. Jag gjorde ett minut-schema så att jag skulle hinna allt innan skolan började. Således gick jag upp 6.45, åt min frukost, klädde mig och låg två minuter före schemat när jag drog upp rullgardinen och möts av vad - jo, snö! Oväntat! Min första tanke - nu kan jag inte cykla till gymet! Nästa tanke - nu hinner jag inte träna! Sen blev jag sur. Då ringde jag Ricard och beklagade mig och han förstod inte alls vad jag menade - varför inte kunna cykla pga lite snö? Det var ju inte is eller minusgrader. Så jag tog nytt mod och cyklade iväg till gymet, vilket gick jättebra! När jag väl kom fram så var det mer regn än snö, faktiskt. Dock tog det lite längre tid än väntat att cykla och komma iväg, så träningstiden blev 10-12 minuter kortare än väntat. Ändå hann jag med 8 minuter på cykel där jag satsade på backe, 10 minuter på trappmaskinen där jag ökade motstånd efterhand och tillsist 7 minuter på cykel där jag körde tempo. Svettigt blev det och jag är ändå nöjd med träningen!

Jag var hos sjukgymnast förra veckan och fick en grundlig undersökning av ben och fötter (han var jätteduktigt!) och vi kom överrens om att förut köra mina vanliga pass (afro och pump) så kan jag komplettera konditionsträningen med just cykel i gymet och trappmaskin som är skonsamt för benen (jag har problem i benhinnorna) i jämförelse med löpning och hopp. Så nu är jag taggad att komma igång ordentligt med konditionsträningen i höst, som det tyvärr inte har blivit så mycket av under vår och sommar pga benhinnorna.

När allt bara fungerar!

Ikväll körde jag ett afropass som var överfullt och det gick så bra! Anledningen till att det var överfullt var att en tjej hade tänkt gå på boxpasset som är samtidigt, men hon hade ingen partner och instruktören är skadad och kan därmed inte ställa upp som partner om det är udda par. Självklart fick hon då vara med på afron istället. Det var 2/3 nybörjare, eller rättare sagt folk som kände sig som nybörjare vilket var frågan jag ställde, men passet flöt på riktigt bra och de hängde med utmärkt! Nöjd med både min och mina deltagares prestation helt enkelt vilket känns riktigt bra :)

16:49

När man sitter o tänkter och tänker och inte kan komma på någon rubrik blir det en sån som ovan. Kort och gott helt enkelt. Sitter och väntar på att klockan ska gå så att jag kan fara iväg till gymet, är på skolan fortfarande. Har ätit rester från helgen till middag, lax och hemgjort potatismos och hollandaisesås och sallad. Mycket gott! Rester behöver ju faktiskt inte vara tråkiga, utan kan vara riktigt gott! Idag hoppas jag på och längtar efter att ett paket ska vänta på mig när jag kommer hem - i det ligger slutdelen till min mixerstav. Jag tog med mig "motorn" i handbagaget när jag flög ner för en dryg vecka sen, men kunde inte ta med delen med kniven så klart. Knivar är inte så poppis på flygplan har jag hört. Det kan tyckas ta lite  länge för paketet att ta sig ner - en vecka! - men det beror på att Ricard inte kom ihåg att posta det förrän i helgen. När det väl kommer ska jag göra goda fruktsmoothies och ta med som mellanmål! Drack en på Wayne's Coffee för några veckor sedan med äppeljuice, jordgubbar och mango som jag tänkte återskapa.

Måndag

Idag är det måndag igen och idag är det en trött måndag. Men man får kämpa på! Har precis ätit lunch, gårdagens rester, och snart börjar lektionen igen. Ledarskap även idag. Sen ikväll blir det Afropass och ännu senare tänkte jag hinna se en film jag har lånat - Så som i himmelen. Har inte sett den förut så det ska bli kul!

Cannelloni till middag

Det var så skönt att träna, helt underbart! Sammanlagt blev det ca 1,5 timme styrka och kondition, perfekt på en söndagkväll. Var en snabbis på Ica efteråt och inhandlade ingredienser till dagens middag som blev Cannelloni med spenat och ricotta och till det en sallad med tomat, paprika, morötter och salladsblad. Cannelloni innebär att man rullar in fyllning i färska lasangeplattor och gräddar sedan i ugnen. Det blev gott! Dock hade jag hackad spenat istället för bladspenat, men det gick bra det med. Enkelt att tillaga och gott att äta - kan det bli bättre??

Cannelloni med spenat och ricotta

500 g fryst bladspenat (eller hackad)
1 burk ricotta (250 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färska lasagneplattor (250 g)
½ msk olja till pensling
500 g färdig tomatsås (jag valde Kelda tomato treat)
2 dl riven prästost (17%)
Grönsallad till servering

Tina och pressa vätskan ur spenaten, blanda med ricotta, salta och peppra.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla in fyllningen i lasagneplattorna och lägg dem i smord form.
Häll över tomatsås och riven ost.
Grädda mitt i ugnen 20–25 min.
Servera med grönsallad



Bild och recept från dn.se


Dagens lunch

Idag blev det laxfjäril med hemgjort potatismos, hollandaisesås och sallad till lunch. Mycket gott! Har inte gjort hemgjort potatismos förut, men det var busenkelt: koka potatis, mosa den, i med en klick smör och en skvätt mjölk, smaka av med salt och peppar.
Kanske lite inspiration till någon av er som inte vet vad det ska bli för middag idag :)

Söndag

Oj vad helgen gått fort. Swisch bara! Nu är det söndag igen iallafall. Det blir idag plugg och sedan jobb, ska vicka för en kollega på två pass. Det är dessutom min tur att städa idag så det får jag inte glömma bort att göra. Vädret är rätt trist - mulet och +7 grader. Tydligen ska det komma regn idag också, så det får man passa sig för. Ha en härlig söndag!

Storhandling

Jag kände mig som en riktig kämpe idag! Drygt 1,5 mil cykling blev det innan jag var hemma igen. På vägen hem från Coop hade jag cykelkorg och ryggsäck fullproppad med mat, dessutom hade jag ett par kilo potatis och morötter hos Emelie som jag inhandlat på marknaden (men de fick inte följa med till Coop). 1,5 mil kanske inte är så mycket, men i snålblåst med ett många kilo mat på cykeln kändes det långt. Men jag kommer helt klart att göra om det, det är det värt för att dra ner priserna rejält på maten. Dessutom är det ju alltid bra med motion. Men usch vad jobbigt det är att handla i nya butiker, speciellt matbutiker, innan man lär sig var allt finns och vilka gångar man ska välja. Ett stort plus är dock att det fanns shopexpress! Nu har jag precis ätit mellanmål och ska nog ta en powernap innan jag duschar och gör mig fin för kvällen, är inte riktigt i form ännu efter förkylningen.

Lördagsmix

Idag blir det en mix av lite allt möjligt! Tänkte sätta mig och läsa lite, så att jag har lite på fötterna innan jag börjar skriva på rapportuppgiften vi fått. Ämnet för tillfället är givetvis Ledarskap. Efter lunch tänkte jag storhandla, med min cykel. Det blir ett äventyr. Tur att jag bara är en person i hushållet iallafall, kanske får maten plats i krog och ryggsäck. Jag tänkte även svänga förbi Bondens marknad som är på torget varje lördag, där säljer de lokala bönderna frukt, grönt, blommor med mera. Det känns alltid bra i magen att köpa närproducerat. Senare ikväll ska vi ha lite party och se fotbollsmatchen. Nej, jag är fortfarande inte intresserad av sport, men det är roligt att umgås! Folk i denna stad är dock helt tokiga i sport, så man får väl försöka smälta in så gott det går :)

Fame - bra men inte bäst

Obs: ska du se Fame inom en snar framtid och inte vill veta för mycket om filmen, sluta läsa!

Ikväll var jag alltså och såg Fame tillsammans med en vän. Trailern är riktigt inspirerande och bra så våra förväntningar var höga! Under filmen skrattades det och till och med applåderades i salongen, det händer inte varje gång man är på bio! Dock var känlsan inte helt hundra när slutscenen var avklarad - den var bra, men inte bäst. Ett riktigt misstag var att inte ha med Fame-låten i filmen, utanförst när eftertexterna rullade. Det man glömmer ibland är att Fame inte är en ren dansfilm, det är ju flera olika konstformer som exempelvis sång och teater som också gestaltas. Sen så tycker jag att filmen var för kort - den visar fyra år på New York High School of Performace Art och hinner bara skrapa på ytan på varje år, man kommer inte riktigt in i handlingen och lär inte känna karaktärerna.
Skulle jag betygsätta filmen tror jag att det skulle bli en trea av fem möjliga.
 

Klick klick!

Nu är den hemklickad, min mini-pc! Det blev en Acer One D250 i färgen svart. Nu väntar jag bara otåligt på att den ska komma hem i brevlådan!

Bild av Acer ONE D250 10

Nu ska jag iväg på sushimiddag och sedan blir det bio - Fame! Härligt slut på veckan!

Inga dåliga väder

Jag kände mig inte speciellt laddad inför kvällens två pass, då jag körde Bodypump igår. Men jag minskade på vikterna och passet blev motsatsen till vad jag väntat - det blev superkul! Kunderna var pigga och glada och jag fick någon form av energikick så jag körde på som tusan. Härligt! Lite trist bara att jag blev lite utkonkurrerad av HV-71 som har hemmamatch idag, det vara bara fem kunder på Bodypumppasset, då Jönköping är något hockeytokigt. Men de fem som var där fick skön träning i alla fall! Nu har jag precis ätit kvällsfika, alltid lika gott efter träning.



När jag kom ut från gymet fullkomligt öste det ner, regndropparna riktigt studsade mot asfalten. Ni vet vad man säger - det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Jag har en alldeles utmärkt, snygg och funktionell regnjacka - hemma i hallen. Iklädd var jag istället min vinterjacka, som dock står emot regn och väta men som inte alls är lika lång som regnjackan. Bara att hoppa upp på cykeln och trampa hemåt, gissa om jag blev blöt. Kvällar som denna längtar jag tillbaka till de vackra höstdagarna vi hade hemma i helgen, när hela Boden fullkomligt sprakade av vackra löv och strålande solsken.


Regn!

Det har varit otroligt fint höstväder här nere de senaste veckorna, men nu har regnet kommit. Sitter på skolan och väntar på att det ska bli dags att fara iväg till gymet och köra Bodypump och core. Det blir Bodypump två dagar på raken tyvärr, men jag lovade redan för en månad sen att vicka för en kollega så det kan inte hjälpas. Får lasta av lite vikter så ska det nog gå bra.

Idag började vi med Ledarskapskursen och åh så roligt det är! Föreläsaren är riktigt duktig och har gedigen erfaranhet och utbildning så det känns otroligt inspirerande och motiverande - skola när den är som bäst helt enkelt!


Ny dag

Och så har en ny dag börjat, igen. Dagarna har en förmåga att gå otroligt fort nu för tiden. Bara att hoppa på tåget och hålla fast! Ska snart iväg till skolan och sen blir det träning ikväll.

Shopping

Idag blev det lite shopping under vår tur till stan, men bara saker jag absolut behövde: en halsduk då hösten börjar komma på riktigt här nere, en svart handväska (modell mindre) och en hårklämma. Som grädde på moset var det dessutom 25% rabatt på väskan, perfekt för min studentekonomi!


Mössan som jag köpte på H&M igår, svart med liten rosett,  i angora och polyamid.

Bodypump passet ikväll gick bra, men jag kände inte riktigt att jag var hundra procent på G, dessutom var jag helt knäckt efteråt trots vanliga vikter. Tror att det är efterdyningarna av förkylningen som spökar... Imorgon är det skola igen och uppstart för nästa kurs - Ledarskap. Vi kommer bara ha externa föreläsare från branschen och det känns riktigt kul och spännande!

Hur långt kan man gå?

Läste just om en friterad munkburgare som är en het nyhet i USA (var annars?!). Det är vad det låter - en hamburgare instoppad mellan två munkhalvor, 1500 kalorier. Värst av allt, tydligen sålde en mässa i Massachusetts 1000 munkburgare per dag under en period av 17 dagar. Men det blir värre - någon kom på idéen att fritera munkburgaren vilket adderade ett par tusen kalorier till... Oh my god.

Ledig!

Idag är jag totalt LEDIG från skolarbete! Tentan avklarad igår och nästa kurs börjar imorgon = ledig! Ska nu på förmiddagen sätta ihop en step koreografi då jag ska vicka för en tjej på söndag, sen ska jag iväg till stan med Emelie. Söker förnärvarande en vinterkappa i någon form, som ska stå emot slask och rusk, vara varm och snygg. Hittade några igår, men ingen fanns i min storlek, men då var det väl inte meningen att jag skulle ha just den kappan. Senare i eftermiddag har jag Bodypump! Denna klass sattes in extra för att möta efterfrågan som fanns under nybörjarveckorna, men får stanna på schemat kvar hela terminen ut. Happyface :)

34 av 35 möjliga!

Gjorde precis Nutidorienteringen som finns på DN:s hemsida. Testet är utformat för att se hur nutidsorienterad man är, dvs hur bra koll man har på omvärlden just nu, och är ett klassiskt test för högstadieelever. Jag fick 34 rätt av 35 möjliga, lite stolt - "Av de 13390 personer som hittills gjort testet, klarade du dig bättre än 8087 (60%)." Den fråga jag svarade fel på var på en fråga om gerillarörelsen i Kambojda. Gör testet du med och se hur uppdaterad du är!

Omröstning

Jag lider av svår beslutsångest. Har alltid svårt att bestämma mig för vad jag ska välja när det kommer till materiella ting. Hoppas därför att ni kan hjälpa mig att gå rätt i färg djungeln genom att kommentera vilken färg ni tycker är snyggast på datorn nedan? Har nästan bestämt mig att det blir denna modell, vet dock inte vilken färg?



Ljusblå, vit, rosa, svart eller mörkblå är frågan.
Kan tillägga att det är samma pris på samtliga färger, annars hade det nog haft  betydelse...

Härlig dag

Idag har det varit en riktigt härlig dag! Tentan är avklarad efter 2,5 timme i salen och 17 sidor. Hoppas på att jag fick ner något vettigt på pappret. Efter tentan tog (nästan) hela klassen en gemensam lunch på den grekiska restauragen Pallas Athena som har den mest fantastiska lunchbuffé! Stort salladsbord, grekiskt bröd, fem-sex varmrätter och efterrätt. Mums! Lokalen är otroligt vacker och stor, tänk dig en stor festsal i ett gammalt hus där det är flera meter högt i tak och en utstickande övervåning längs kanterna. På väggarna är den stora målningar av grekiska athleter och gudar. Så mysigt! Dock slog buffésyndromet till igen - ständigt återkommande vid en buffé: Först lassar man en salladstallrik full med grönsaker och bröd, sedan en tallrik med smakprov på alla varmrätter (det går ju inte bara att välja en!) och så äter man allt..! Det som händer sedan är att magar börjar puta och byxor knäpps upp. Ofta har man nu även mat kvar på tallriken - som man inte orkat äta upp. Detta inträffar varenda gång man äter buffé och inte verkar man bli klokare med tiden heller!

Efter lunchen cyklade vi upp till A6 Köpcenter för att kolla runt på lite diverse. Jag köpte en mössa på H&M, välbehövligt då temperaturen nu på mornarna kryper ner under nollgrader. Vi tog sedan en tur hem till Anne för färgning av Emelies hår innan vi cyklade åter till stan och sedan vidare hem. Mycket cyklande!

Det blev en sen middag för mig, inte förrän vid åttatiden stod maten klar. Men jag var inte dödshungrig, så jag antar att den mastiga lunchen gott låg kvar i kistan :)

Plugg!

Idag har jag o Emelie varit riktigt duktiga och pluggat i flera timmar. Det är skönt att plugga tillsammans så att man kan förhöra varandra och diskutera. Imorgon smäller det! Nu har vi dock tagit en paus framför "Ellen", man orkar inte sitta i hur många timmar som helst.

Hörde att det snöade hemma igår - vinter på gång? Här nere är det lite regn idag och några plusgrader, inte alltför kallt faktiskt. Och det är löv på träden, till skillnad från hemma. Men vänta bara, höst och vinter kommer nog hit så småningom också.

Vill ha

Häromdagen fick jag för mig att jag vill ha en mini PC! På runt 10" ungefär som är lätt att ta med till skolan och på resan, vilket jag inte tycker att min 14" som jag har nu är. Så nu letar jag efter en prisvärd, bra och så klart snygg mini PC. Har du tips på märke så tages det gärna emot! Känner i nuläget faktiskt endast en person som äger en mini PC, så tips och råd är välkommet!




Tentaplugg

Igår 22.10 landade jag på Axamo flygplats och 22.30 var jag "hemma" igen. Efter en lång dags resande (åkte hemifrån kl 11.00) var det skönt att krypa ner i sängen.

Idag blir det tentaplugg för hela slanten! Imorgon smäller det. Har ännu inte hunnit bli alltför nervös inför tentan, men det lär komma imorgon. Ser framemot när det är över! Hela klassen ska imorgon gå ut och äta middag och fira att första tentan är skriven, vilket ska bli mycket trevligt!

Borta bra...

...men hemma bäst! Vad skönt det är att vara hemma bland sina egna möbler och porslin, bland familjen. Jag kom upp sent i torsdags och igår hann vi med en sushilunch, promenad, handling och sedan paltmiddag hos svärföräldrarna. På kvällen såg vi filmen Valkyria med Tom Cruise som var riktigt bra! Intressant att se andra världskriget från en annan synvinkel är den vanliga (judar i koncentrationsläger). Rekommenderas starkt!

Idag har vi varit en sväng på stan, en sväng ut till Heden och sedan bara myst ( = jag somnade i soffan). Är fortfarande mer förkyld än frisk, vilket är jättetråkigt. Hostar massa slem och har ont i halsen. Dock ingen feber! Tråkigt nog fick jag ta beslutet att inte åka på morgondagens Nike konvent i Umeå, vilket var planen. Känns jättetråkigt, men med tanke på mitt tillstånd så är träning inte att tänka på. Visst mår jag mycket bättre än i måndags, men jag är inte frisk än.

Måste bara hylla Norrbotten lite grann - så vackert det är på hösten! Rimfrost på marken, nollgradigt, träd med röda och gyllenelöv, klarblå himmel med vacker höstsol. Så härligt!

God frukost

Har just ätit upp dagens frukost, en baguette som var grov med olika slagsfröer och vallmofrö på toppen. Lyxade och köpte bröd från lösvikten på Ica igår, en till frukost och en till matsäck. På mackan hade jag creme cheese, kalkon, avokado och tomat. Mums! Det blir en liknande till matsäck på bussen, dock är brödet då trekantigt istället för avlångt.

Har tyvärr inte sovit så mycket inatt då jag har hostat desto mer. Lite lätt jobbigt men jag hoppas att jag kan få lite sömn på bussen - åker efter lunch upp till Stockholm och sen flyger jag upp till Luleå. Norrbotten, here I come! Hoppas bara på tur - hade en vän som flög Stockholm-Luleå häromdagen som blev flera timmar försenad pga tekniska strul...!