John Blund

Tror att John Blund smög omkring mitt på ljusa dan och strödde sömn i mina ögon, helt omöjligt att hålla dom öppna! Känns inte bra när vi ska på bio ikväll, föreställningen börjar inte förrän kl 21.00. Jag fick en spikmatta av mamma i julklapp och funderar på att premiärprova den nu, har inte legat på en sån förut så det ska bli spännande. Kanske kan man somna lite också... :)

Vardagslyx

Idag är det ju en vardag, men det känns som att det är helg hela tiden. I måndags trodde jag att det var lördag! Idag blir det en lyxig dag! Jag ska luncha med Kristina och det blir sushi så klart! Ikväll ska jag och Ricard gå och se Avatar, ser verkligen framemot det. Jag tänkte även hinna med en sväng på stan och fixa några ärenden.



Igår gjorde jag sååå god middag! Jag ugnsstekte pangasius (vit fisk) kryddad med chilisalt och peppar. Ingen sås eller så på utan bara in i ugnen. Till det gjorde jag en risotto; fräste ett par vitlöksklyftor, i med ris i pannan, på med fiskbuljong och vitt vin och sedan lät jag det koka tills riset var färdigt. Jag kryddade med salt, vitpeppar, basilika, timjan och dragon. När riset var färdig kokt blandade jag ner cream cheese med vitlök o örter (ni vet, typ philadelphiaost) och serverade det till fisken, och sallad så klart. Blev bara så gott! Värt att testa om man, som jag, oftast inte dricker upp hela vin flaskan utan ofta har kvar en slatt som bara står. Då är det perfekt att använda det i en risotto!

2009

Vad gjorde jag egentligen 2009, vad var bra och vad var mindre lyckat? Dags att se tillbaka och minnas!
Kopiera listan och gör en likadan själv, även om du inte vill dela den med resten av världen kan det kännas nyttigt att göra en för sin egen skull!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Påbörjade utbildningen Hotel & Restaurang Management och flyttade i och med det från Boden till Jönköping! Övningskört motorcykel. Svarat i telefonen på en teknisk support.


2. Höll du några av dina nyårslöften?

Har inte haft nyårslöften på flera år.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
En kusin fick en liten flicka!
4. Dog någon som stod dig nära?
En släkting.
5. Vilka länder besökte du?
Finland. Och Sverige.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Frisk kropp fri från problem! Och mer pengar…hoppas på att jag vinner på Triss snart!

7. Vilket/vilka datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?

Kommer alltid att minnas när jag fyllde 20 år, min och Ricards fyra års dag som vi firade med en weekend i Stockholm och musikalen Cats, våra minisemestrar med hoj i somras, när jag och Ricard var upp till Storforsen i somras – så romantiskt! Mitt sista pass på  Step In, som jag teamde med Ehlin – minns fortfarande gåshuden på bicepslåten! J Flytten till Jönköping glömmer jag så klart inte heller i första taget.



8. Vad är det bästa som hänt dig år 2009?

Att jag kom in på skolan, tog chansen och tackade ja!

9. Största misstaget?
Att jag inte insåg i tid att det var en riktig inflammation jag hade i benhinnorna, borde slutat hoppa och studsa tidigare.

10. Största framgången?

Att jag blev antagen till skolan. Att jag fick alla rätt på första tentan! Att jag fick min Bodyattack-licens!
11. Bästa köpet?
Min nya cykel! Har använt den non-stop hela hösten!
12. Vad spenderade du mest pengar på?

Resor hem, teknik (ny dator, mobil, kamera, mp3).
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Antagningsbeskedet. Då var jag så glad att jag grät, faktiskt.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Nickleback - Gotta be somebody

Beyonce – Single ladies

3 doors down – Let me be myself

15. Hur tillbringade du julen?

Med nära och kära

16. Blev du kär i år?

Nej den fanns redan där och håller sig lika stark

17. Favoritprogram på tv?
How I met your mother, utan tvekan!

18. Bästa boken du läste i år?

Försvunna symbolen

Bara vanligt vatten

Allt för min syster

En förtjusande man

19. Årets bästa film?

Twilight och New Moon!
20. Vilka blir dina nyårslöften?

Kommer nog inte att ge några i år heller.

21. Andra saker som jag kommer ihåg från 2009:

Jag tog mod till mig och permanentade håret och hittade äntligen en frisyr jag trivs i!

Jag arbetade heltid!

Jag övningskörde för tung motorcykel

Det var ett jordskalv i Luleå när jag satt på Telia supporten

Jag o mamma o lillasyster var ut till Mockträsk och plockade jordgubbar i fullkomligt hällregn!
tjejmilen

Att jag för första gången i mitt liv har gjort tentor och skrivit rapporter.

Mina nya, underbara vänner nere i Jönköping! Utan er skulle livet där nere bli bra tråkigt!

 


Vardag

Nu när juldagarna är över måste man ta tag i "verkligheten" igen vilket är både roliga och mindre roliga saker. Jag tänker börja dagen med en promenad i alla fall, så att jag får ny energi till dagens uppgifter! Hoppas även på att kunna vädra ut den förkylning som jag just nu är drabbad av. Efter promenaden ska jag fixa med musiken inför nyårspassen på Step In, städa, plugga inför tentan (hm..ja kanske i alla fall) och senare tvätta.

Datorpaus

Jag har, som ni märkt, tagit en liten datorpaus under julen vilket har varit rätt skönt! Men nu är det vardag igen och dags att hålla koll på sin mail, bloggar, nyheter med mera. Julen har varit så härlig! Jag har träffat släkt och familj, frossat i god mat (inte så mycket julmat dock, mest ost, kex och efterrätter och julskum...) och känt lugnet. Jag är ju inte den bästa på att ta det lugnt och stressa ner, men jag lyckades rätt bra iår. Jag och Ricard var och hälsade på hans föräldrar i Piteå på juldagen och där är man inte stressad - man tar sin tid, låter maten ta sin tid och tar det verkligen lugnt. Jag brukar normalt sett bli lite stressad när vi är där - just för att det är så lugnt - men i år kändes det bara skönt. Mamma gjorde även denna jul ett hästjobb med mat och mat i massor, hon är som alltid helt fantastiskt :) Igår så hade vi knytkalas för hela mammas sida av släkten och det är så roligt att träffa kusiner och mostrar med mera, även om det inte blir så ofta, så har vi roligt när vi väl ses.

Denna vecka är full av saker jag måste göra, saker jag bör göra och saker jag vill göra. Får se hur det hela går ihop! Nyss kom jag hem och hade en ledighet på 17 dagar framför mig - nu är det endast 7 dagar kvar. Tiden går fort när man har roligt, heter det, men tyvärr går den alltid alldeles för snabbt för att man ska hinna med. Carpe diem!

God Jul!

Julafton kom, iår igen! Nu far vi snart till mormor och morfar för traditionell jullunch.
Snön yr, precis som det ska vara på julafton.
God Jul!


Dan före dan

Dan före dopparedan börjar med ett Bodybalance-pass nu på förmiddagen. Jag har inte kört Bodybalance på jag vet inte hur länge, så det ska bli skönt! Samt förmodligen rätt jobbigt då jag känner av gårdagens Bodypump... Sen blir det paltlunch hemma i Heden och resten av dagen  ska vi, för att citera mamma, "göra allt det som vi ännu inte har hunnit göra". Blir nog en bra dag även denna!

Bak-dag

Idag har vi bakat julgodis hemma hos mamma, flest gamla klassiker men även en ny sorts chokladpraliner. Till middag fick rökt regnbågslax och öring med potatismos, äggröra och spenat. Mums! Sån mat som man bara får hemma hos mamma :) Nu ska vi snart iväg till Step In, Bodypump och core står på schemat ikväll. Det blir premiär för mig på pumpen ikväll och det pirrar faktiskt lite i magen... :)

Snöigt och härligt!

Vilket väder det har varit idag, snöyra och en del minusgrader. Rätt så härligt faktiskt :) På morgonen promenerade jag ner till Step In och körde ett spinningpass med högstadieungdomarna från Korpenskolan, var riktigt kul! De är så klart en aning slamsiga och motivationsnivån är inte den högsta för samtliga, men de var som en frisk fläkt och påminde mig om min högstadietid. Speciellt eftersom jag träffade min gamla gympalärare!

Sen bar det av till Luleå där vi åt lunch hos pappa, sprang lite  på stan och sedan vände åter till Boden. Lasagnemiddag hos Ricards mamma (sååå gott!) och sedan Bodystep som jag teamade tillsammans med Frida på. Riktigt roligt! Svettigt, glada deltagare, roligt koreografi - ja, allt stämde! Perfekt avslutning på kvällen innan jag promenerade hem till lghten igen. Ricard hade kokat te som jag fick värma mig med :)

Städ-dag

Idag har vi tagit tag i och städat bland de kartonger Ricard lämnade åt mig när han flyttade. Puh. Mycket grejer. Har städat nere i förrådet också. Nu slipper vi iaf ha hela lägenheten full i banankartonger, dock går knappt förrådsdörren att öppna. Men sånt får man ta!

Stök o bök

Idag blev det en heldag med mummy! Först storhandling och sedan bak hemma i Heden. Ehlin kom förbi på eftermiddagen och vi planerade Best of Bodypump och Best of Bodystep  som vi ska köra tillsammans på nyårsafton, kommer bli grymt! Missa inte! Till middag blev det tacos, mycket gott!

Trött efter pump!

Idag var jag på Bodypump, Frida och Anders teamade. Så kul! Första gången sen kvartalen som jag körde 72:an och det var tungt, riktigt tungt! Jag la på extra på bröst och biceps, jag lär inte behöva vänta länge på träningsvärken imorrn ;) Puh! Riktigt roligt var det att det var flera kändisar på passet att surra med! Nu väntar go middag hemma hos mummy, vad är bättre än det egentligen?! :)

Hemma!

Nu är jag hemma i Boden, så skönt! Snöovädret i Sthlm ställde till lite problem så vi var 50 min sena från Arlanda innan vi äntligen kunde landa i ett mycket kallt Luleå (-20 grader!). Mamma mötte på Kallax så klart och vi for en sväng in i Luleå innan vi åkte hem till Boden. Middag bjöd svärföräldrarna på och det var så roligt att träffa dom igen, speciellt barnen! Efter middagen fick jag äntligen se Ricards nya lägenhet och jag gillar den! Planlösningen är bra för en etta och jag tycker den är lite charmig. Den är ju rätt gammal, men inte gammal på ett ofräscht sätt utan mer gammal på ett charmigt sätt! Dock är det fortfarande inte helt iordning då jag måste gå igenom några kartonger som ska sorteras upp.

Idag då, ja jag tänkte träna på eftermiddagen och sedan ska vi ut till mamma i Heden och äta ikväll. Fram tills dess ska jag öva lite på koreografin till Bodystepen och kanske gå ner till stan en sväng o luncha med mummy :)

Sista tentan!

Har just gjort sista tentan för detta året! Skönt! Nu blir det lussefika i skolan och sen iväg till bussen påväg upp moy Stockholm!

Sista passet

Nu sitter jag på skolan och ska plugga lite. Vi har jobbat med projektgruppen fram tills nu och kommit igång bra med vårt projekt. Nu är det bara att tuta och köra! Om ett par timmar är det dags för mitt sista pass på Nordic Club detta år! För jag åker hem imorgon! Resten av december blir det pass på Step In, vilket ska bli riktigt roligt! Härligt att få köra med "de gamla vanliga" kunderna igen :) Nej, nu ner med näsan i böckerna så att jag klara tentan imorrn!

Sista veckan

Så har sista skolveckan kommit! På förmiddagen idag var jag på besök hos min sjukgymnast och fick en ny övning att göra, samt att han byggde på mina sulor med lite material så att pronationen stöds mer. Han är otroligt duktig och det känns så bra att jag har hittat igen honom i djungeln av sjukgymnaster! I eftermiddag ska jag koncentera mig på tentaplugg och sen jobba lite senare.

Det går magsjuka bland instruktörerna på gymet och säkerligen på andra ställen i Jkg, usch! Tvättar händerna och hoppas på att jag slipper den...!

Träning!

Nu ska jag iväg till jobbet, ska vicka för en kollega så det blir Bodystep och core. Det blir en skön avslutning på dagen. Har fått mycket gjort idag, mycket pluggande och en del övande på nya Bodypump och Bodystep koreografierna också. Längtar tills det är dags att premiär köra båda!

Sovmorgon

Idag tog jag sovmorgon då det blev en sen filmkväll igår, sen men trevlig! Idag ska jag plugga inför tentan på onsdag och lite senare jobba. Sound's like a plan!

Flyttdag

Idag gick jag upp kl 8.00 och packade det sista inför flytten. Sen kom min faster vid tio-tiden och vi körde ner väskor, kartonger och  påsar till mitt nya hem som är ett rum på 4x4 meter på andra våningen med egen balkong i söderläge, delat kök och badrum med badkar. Känns så bra! Jag flyttar in på riktigt efter nyår, tills dess får jag förvara mina saker där. Sedan hämtade vi de väskor jag ska ha med mig hem över julledigheten (jag lär få övervikt...) och körde de till Emelies lägenhet. Tillbaka åkte jag sedan och städade ur mitt rum, tog med mig mina cyklar och promenerade ner för backen. Backen slipper jag i fortsättningen, hurra!


Det blev en hel del som ni ser. Bara den stoora ryggsäcken och resväskan får följa med hem över jul!


Trött efter träning

Om man är trött efter träningen har man väl gjort rätt, right? Jag är helt slut. Väntar just nu på att äggen ska koka klart så jag kan stoppa i mig ägg och mackor till kvällsfika behöver fylla på med energi!

Kom på idag att det är fredag imorrn, rätt logiskt då det är torsdag idag, och efter fredag kommer lördag o sen söndag... ja ni fattar, snart är det en ny vecka och det är sista dagarna i skolan innan jul o sen är det jullov!!! Ja, ni har förstått det - jag har hemlängtan! Men före det ska helgen klaras av och den lär gå fort då jag har massor med roliga planer, och skulle jag mot förmodan bli sysslolös har jag som sagt tenta på onsdag.

Nu är nog äggen klara. Over and out!

Kreativa möten

Idag har vi en föreläsning om kreativa möten och hur man kan använda sin kreativitet och hur man kan bli mer kreativ, typ. Har varit rätt intressant so far och hoppas på att eftermiddagen blir lika bra, eller kanske ännu lite bättre. Ikväll blir det företagspass o sedan vick för en kollega. Full fart mot helgen!

"Ledig" onsdag

Idag har vi inga lektioner, vilket är sååå skönt efter måndag o tisdag med långa föreläsningar. Istället är det självstudier inför tentan som gäller! Jag passar även på att tvätta och packa lite inför flytten, på lördag är det dags! Jag har varit krasslig de senaste dagarna med lätt feber, halsont och huvudvärk men hoppas på att det är påväg att gå över. Tänkte ta en promenad efter lunch o vädra ut bacillerna!

Kelda soppa

Igår gjorde jag en riktigt god soppa till middag! Som bas hade jag Kelda Mediterranean Tomato soup, som är en tomatsoppa med lite mer smak och bitar av grillade grönsaker. Jag spädde den med ca ½-1 dl passerade tomater för att få mer volym. Jag la ner förkokade makaroner, bitar av choritzokorv och oliver och lät det sedan koka upp. Choritzokorven gav smak till soppan när den fick koka lite så det blev lagom kryddigt och gott!


Alkohollagen - igen

Även idag har vi föreläsning om Alkohollagen och Ansvarsfull alkoholservering. Väldigt intressant, faktiskt! Det är verkligen något man måste kunna. Även om det förmodligen kommer förändras under 2010 så att det inte är det som gäller när vi väl börjar jobba...men men! Ingen bitterhet här inte ;)

Alkohollagen

Så var det måndag igen. Tiden går fort! Idag har vi haft föreläsning om alkohollagen hela dagen - intressant men tyvärr väldigt sövande... Lagtext har den inverkan på många, ungefär hela klassen, verkar det som. Jag försökte hålla mig altert i alla fall, genom stor ansträngning. En dag till imorrn i samma  ämne - kämpa kämpa! Men det är väl som med det mesta här i livet - det handlar om inställning! Går man in med tanken att lagtext är jobbigt och usch och blä och fy så lär det ju inte bli bättre än det... får försöka tänka positiva tankar i fortsättningen!

Andra advent

Kom just på att det är andra advent idag. Hm. Saknar den där julstämningen lite. Men jag har faktiskt julpyntat mitt rum, med ett pynt som kom i ett paket från mamma. Fint, inte sant?! Den får hänga där och sprida stämning tills jag flyttar. Idag gör de julkorv och ljus hemma, en tradition som har funnits i hur många år som helst. Sen tidernas begynnelse...eller i allafall sen mormors! Istället för att delta får jag detta år istället njuta av resultatet till jul. Ska bli så mysigt!


Hemma i Boden i den nya lägenheten får vi använda den på riktigt :)


Idag har jag varit lite av en latmask. Jag har pluggat en stund, surfat en stund, gått på en promenad och nu sitter jag här. Funderar på att plugga lite igen, även om jag är rätt trött. Eller trött är nog fel ord, slö är nog mer på sin plats. Men jag tror ju på belöningar här i livet - så om jag pluggar en stund är jag ju värd lite vila framför nått tv-program eller film på datorn sen, right? Då känns vilan lite mer befogad. Får köra på det!

Plugg lördag

Det blev ingen träning imorse, hade lite ont i halsen när jag vaknade så jag hoppade över det. Vet ju att jag inte kan ta det lugnt på ett spinningpass så... Istället blir det en promenad lite senare tänkte jag.

Sitter och pluggar inför tentan, Försäljning och projektledning tentar vi av samma dag som jag far hem. 11 dagar om man inte räknar idag! En blandning av längtan och ångest inför detta. Ångest för tentan och läntgan till hemfärden så klart! :) Nu plugga vidare...

Idol-kväll

Även denna fredag blev det Idol-kväll hos Anne, trevligt så klart :) Dock stack jag hem med bussen kvart i tio och missade därför utröstningen, men det kan man ju läsa om på nätet. Förresten - såg ni han som vann miljonen i Postkodmiljonären tidigare ikväll? Tufft! Och så säker han var på miljonfrågan...! Det påminner mig om detta härliga klipp  - ta en titt! (<--- haha fick  ju till ett rim där också ;))


Nu ska jag snabbt hoppa i säng för att vara pigg imorgon då jag planerar att fara och träna på förmiddagen!

I mina hörlurar just nu






För mycket...

Oj nu är det mycket att göra. Packa inför flytten, plugga inför tentan och lära in Bodystep och Bodypump koreografi. Bara att börja i en ände och beta av listan. Fredag är det i alla fall!

Soluppgång över Jönköping...



... what a wonderful world

Påväg till träning

Sitter just nu på skolan och äter min middag i väntan på träning, jag ska köra två företagspass ikväll med Tenhults A-lag i Fotboll. Ska bli kul! Skoldagen har idag varit rätt seg då vi haft föreläsning om Projektledning. Men det ska in i huvudet det också. Förövrigt så har det varit en underbart vacker dag med strålande sol, blå himmel och minus 3 grader. Lovley!

Tuggat på äggskal

Sitter och äter kokt ägg till frukost och får en skalbit mellan tänderna, usch! Inget mer ägg idag. Iväg till skolan strax där vi har föreläsning om Projektledning hela dagen och när det är avklarat väntar jobbet på mig :)

Klossar bytta!

Ikväll har jag lärt mig att byta bromsklossar på min cykel, inte fy skam! Henrik, som jag delar kök och toalett med, är en hejare på att byta klossar så nu har han lärt mig och alla  fyra är bytta! Två fördelar i en alltså - 1, jag sparade 500 kr och 2, jag lärde mig att byta så att jag kan göra det nästa gång.

Passen gick superbra idag, fick positiv feedback efter kommunpasset så det var roligt! På pumpen tog jag dock ut mig rejält så jag var knäckt när jag skulle cykla hem, illamåendet stod mig upp i halsen. Men efter en banan och lite choklad tog jag mig hela vägen upp för backen. Konstigt det där, men jag var väl inte helt i energibalans och det i kombination med ett hårt pass blev för mycket. Men väl hemma, när mellanmålet gått ut i kroppen, mådde jag bra igen. Tänk vad mat spelar roll när man tränar! Till kvällsfika gjorde jag en omelett med massa cocktailtomater och mozarellaost...mmm :)

Eftermiddagsträning

Nu ska jag iväg o ta en fika med Anne o Emelie innan det är dags för träning! Först ska jag köra core med ett företag och sedan har jag mitt vanliga Bodypumppass. Skönt ska det bli!

Vilken vacker morgon...


Händig man

Varför är Den Händige Mannen I Mitt Liv 130 mil bort när man behöver honom som mest? Jag måste nämnligen byta bromsklossar på min cykel (cyklar tydligen extremt mycket utför, har lyckats slita ner alla fyra sen 25 september...) och har noll koll på hur man gör! Men en sak är säker - jag tänker inte betala verkstaden 500 kr för att göra det plus 260 kr i kloss-kostnad. Nepp, de småländska snåla dragen gör sig påminda!

Tur är dock att jag har en Snäll Händig Man där hemma som har utlovat telefonsupport samt bildspel på hur jag ska göra, så kanske går det vägen... Hallå, jag fick ju faktiskt MVG i träslöjd en gång i tiden - must count for something?! :)

Vintrigt

Idag är det en vintrig dag i Jönköping, om än det inte är så mycket snö. Imorse var det frost på marken och terometern visar +1 grader. 1 grad i kombination med Vätterns iskalla vindar gör det riktigt kallt här nere, så där så att det isar i kroppen när det blåser fuktig och kall luft. Hujja! Klarblå himmel har vi i alla fall och solen tittar fram lite då och då. Dagens väderleksrapport från Jönköping!

Kort dag

Till skillnad från gårdagen då vi har en lång dag i skolan har vi idag bara lektion i tre timmar. Ska bli rätt skönt det med! Till lunch har jag planerat att laga kyckling i tomatsås då jag igår köpte coctailtomater på rea, 2 för 10 kr. Cheep! Sen ikväll ska jag vicka på ett spinningpass, ser framemot det :)