Lång dag

Natten till idag sov jag över 12 timmar - var så trött igår! Och uttråkad, för jag har ingen tv... Jag var för trött för att läsa och för trött för att orka leta reda på något program på Internet att se, så det blev sängen istället. Vilket var rätt skönt! Idag har vi haft en lång dag i skolan med föreläsning om försäljning som var både intressant och givande! Att det finns så mycket duktiga människor, jag blir så imponerad! Jag får jobba på att en dag göra andra människor imponerade genom min kunskap :)

Efter skolan var det Afro som gällde för hela slanten! Huja, jag  kände av träningsvärk efter lördagens pass i rumpan... Benlåtarna på nya Bodypumpen är inte nådiga. Ska bli kul att köra igång med nya releaserna om ett par veckor :)

Härligt kvartal igår

Igår var jag som sagt på kvartalsutbildning i Linköping och det var så klart både roligt och nyttigt! Tränaren Pernilla (som jag inte kört med förut) var duktig och mycket trevlig. På Bodystepklassen var vi runt 12 stycken och på Bodypumpklassen kring 40 st! Idag har träningsvärken som väntat kommit, främst i ben och rumpa...

När jag skulle hem igen höll jag nästan inte på att göra det! Jag satte mig i fel busskur (kliver man av på ena sidan, borde man ju gå på på andra sidan...) och efter 15 min väntande på en buss som inte kom (för att jag satt på fel sida) ringde jag trafikupplysningen för Östgötatrafiken och fick hjälp att komma på rätt buss och ta mig in till stan igen. Vilken pärs! Men trafikledaren jag pratade med var supertrevlig och sansad så det hela slutade bra... Sen var mitt tåg 15 minuter försenat, men det kunde jag ju inte veta i förväg, så jag kunde stressa ner lite väl framme på stationen. Nu vet jag i alla fall till nästa gång hur lokalbussarna i Linköping fungerar!

Kvartal!

Huh, klockan rinde 6.15 idag. Anledningen? Jag ska på kvartalsutbildning i Linköping! Bodypump och Bodystep blir det. Ska bli riktigt roligt att få ny inspiration igen! Tåget går om en dryg timme så nu måste jag kila...!

Tjuvsmakar på julen...

Nu har jag tänt ljus, tagit fram papper och snören. Dags för paketinslagning! Kan inte vänta, vill göra det redan nu! Skapar julstämning med Jill Johnsons julskriva. Så mysigt! Det enda som fattas är glöggen... :)


Jag tvivlar dock på att mina blir sådär fina...

Internet igen!

Teliabutiken kunde byta ut mitt modem på en gång - jippie! Så nu slipper jag bli utan internet flera dagar, skönt. På A6 handlade jag lite julklappar och snart har jag inga kvar att köpa, skönt att slippa stressa med det sen när alla andra gör det :)

Ingen internet!

Igår kväll gick mitt mobila modem sönder - hur vet jag inte med det funkar iaf inte... Så nu ska jag iväg med det till Teliabutiken o sen ska det skickas på lagning. Suck! Lär väl ta ett bra tag innan jag får tillbaka det igen. Sitter just nu på Stadsbiblioteket o surfar gratis... tur att det finns!


Idag är planen att åka ut till A6 Köpcenter och inhandla lite julklappar och sen ikväll blir det Idol-kväll med middag hos Anne :)

Premiär på Kåren

Igår kväll träffades vi hos en kompis på Dalvik och satt och snackade ett par timmar innan vi drog in till stan för att besöka Kåren för första gången. Billigt inträde, billig dricka och flera dansgolv - hur kul som helst! På ett dansgolv spelade de schalger och old goodies och på ett annat ren klubbmusik. På övervåningen fanns det en tredje bar och soffor där man kunde sitta och ta igen sig. Vi dansade ända fram till stängning - härligt! Känner mig verkligen som en riktig student - gå ut på en onsdag! Men någon gång i livet ska man väl göra det också :)

Bodypump!

Strax är det dags för min Bodypumpklass, ska bli skönt att köra! Ikväll ska vi fira att tentan är avklarad med ett besök på Kåren i Jönköping - det blir premiär för oss så det ska bli roligt!

Tenta - check!

Nu är hemtentan avklarad, jippie! Inget mer plugg denna vecka! Tjoho!

Karriär, köksbesvär, hattar och mintgrodor!

Efter skolan tog  jag o Anne en sväng till biblan för att låna nya böcker - läste i helgen ut Sophie Kinsellas "Karriär & köksbesvär" som var riktigt bra! Sedan gav jag mig på"Dumpa honom!  - han vill faktiskt inte ha dig" och även om boken i sig är rolig och bra skriven så känner jag inte igen mig i berättelsen då den handlar om singelkvinnors kamp att förstå mäns (oftast) underliga beteende. Men helt klart något för den som är ute i dejtingsvängen! Oprah har gjort flera program om boken och den har sålt i miljontals ex i USA så den passar säkert många, om än inte mig :)

Nu läser jag istället "En liten hattaffär på hörnet" som utspelar sig i Dublin. Den har inte riktigt fångat mig  än, men än en mysig och trevlig bok än så länge. Får se om den tar sig. Jag lånade även "Den jag ville ha" som verkar vara en chicklit om svartsjuka typ, får läsa den härnäst. Och tillsist boken med dagens konstigaste titel - Mintgrodornas återkomst. "Öööööhh vaaa, vad är det?" frågade Ricard i telefon när jag läste upp titeln! Det är en krönikesamling av Karin Brunt Holmqvist som verkar vara rätt bra. Nu har jag med andra ord en del böcker att fördriva min tid med (since I have noooo TV...!)



Det mörkar på snabbt nu, redan vid fyra tiden är det mörkt. Jag hann iallafall med en promenad i skymningen då det inte blev någon annan träning idag. Tisdagar har på något sätt blivit min gymfria dag vilket känns rätt skönt. Man behöver dessa också.

Boktips önskas ständigt! Posta en kommentar om du har några bra på lager!

New moon

Det finns nog bara ett ord som beskriver New Moon - fantastiskt!
Den var sååååå bra!
Helt otroligt.
Verkligen värd sina pengar.
Ett måste denna höst!

Spring till närmaste biograf  och titta!


Nu längtar jag bara efter tredje filmen....!

En hel dag

Idag har vi slagit våra kloka huvuden ihop och arbetat med vår hemtenta i arbetsrätt hela dagen. Puh! Vi tog idag tag i schemauppgiften och har nu lagt ett schema för ca 30 personer som faktiskt skulle kunna fungera i verkligheten, inte illa! Så här mot slutet av dagen blev det dock en del skratt och fniss, men lite kul får man ju ha :)

Ikväll ska jag på New Moon - äntligen! Som jag har längtat! Tror att den kommer vara riktigt bra! Före det blir en afro, som varje måndag. Idag har jag rätt skön träningsvärk i magen efter corepasset igår... :)

Fiskwok

Idag gjorde jag en fiskwok till middag! Fast i vanlig stekpanna...frågan är om det räknas som wok då? Vad är egentligen defenitionen för en wokad rätt?

Det blev gott hursomhelst!


"Fiskwok"
Finhacka vitlök och fräs i oljad panna
Skär pangasius/hajmal i mindre bitar och stek
Strimla morötter i ganska tunna bitar och stek med fisken
Krydda med salt och peppar
När fisken är genomstekt, tillsätt woksås (köpte på Willys o det var namnet, men det finns säkert flera andra märken..ser ut som sweetchili sås fast utan chili) och låt det puttra lite. Servera med kokt ris (eller nudlar kanske?!)
Strö lite hackade cashewnötter över precis före servering.



Hård träning

Idag blev det en tungt pass på gymet, styrka med fokus på överkroppen. Bröst, rygg, triceps, biceps, axlar och sedan ett corepass. På coren la jag in två låtar med boll och fy vad tungt det är! Helt otroligt... Jag lär ha träningsvärk imorgon. Så skönt att vara och träna själv då och då -  planera sin egen tid, övningar och  så vidare. Men det får inte bli för ofta, då kommer jag få abstinens efter gruppträningen ;) Men det är ju bra med variation!

Tomatsås

Gjorde idag en enkel och god tomatsås till lunch, ett "tager vad man haver"-recept igen! Detta räckte till ca 1½ portion. Och helt vegetarisk är den!

Tomatsås
Finhacka några vitlöksklyftor. Fräs i stekpanna.
Hacka två färska tomater i mindre bitar, tillsätt i pannan.
Strimla 6-8 soltorkade tomater och tillsätt i pannan.
Låt de färska tomaterna blir mjuka.
Finhacka ca 10 sötmandlar (eller någon typ av nötter) och tillsätt i pannan.
Krydda med salt,
peppar och basilika. Låt allt småkoka en stund så att det
"gojsar" ihop sig.

Servera med pasta!

Här skulle det vara en smarrig bild med internet är så segt att den inte laddades upp. Use you imagination insted!


Ang sötmandlarna så hittade jag en påse i skafferiet som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av - så jag testar att använda det i matlagningen och det blir gott! Lite tuggmotstånd i en sås som denna, exempelvis. Det enda som saknades på tallriken idag var lite riven parmesan över alltihopa - det hade nog blivit pricken över i.

Hemmagjorda snacks!

Igår gjorde jag hemmagjorda potatischips. Blev gott faktiskt!

Jag skivade potatis tunt (med osthyvlen), saltade och bakade de

sedan i ugnen i ca 15 min kanske. Det var lite svårt att få de krispiga

utan att bränna dom, som ni ser på bilden, men det blev gott!

 


En dag i Gbg

Idag ringde klockan 6.20 (huh! på en lördag...), detta för att jag skulle till Gbg m faster min. Vi tog tåget dit och anlände kring tio-tiden. Vi mötte då upp min kusin och tog en promenad från Nordstan ner till Liseberg där det nu är "Jul på Liseberg". Småstugor med marsipangrisar, fugde, glögg - allt som hör julen till! Självklart några renar i en hage också. Vi spelade på skoj på chokladhjulet o gissa vem som vann en Alladdin-ask!?Jag! Första gången nånsin! Efter några timmar gick vi åter upp till Centralstationen och tog bussen hem. En mysig dag!

DET ÄR SOL!!!

Det är sol i Jönköping!
Det är + 10 grader!
Det är inte ett moln på himmelen!
DET ÄR NOVEMBER!


Jag säger bara - vilken otroligt fin fredag, helt underbart väder! Så härligt!


Nu är även grupp tentan avklarad, puh! Jag är riktigt slut i huvudet, skulle inte kunna koncentrera mig en sekund om jag så försökte. Ikväll blir det After Work (After Tenta!) med klassen o andra härliga människor! Skönt att bara slappna av o ha det gott!

Trevlig helg!

Första tentan avklarad, one to go

När vi kom till skolan fick vi reda på upplägget för dagen:

Individuell skrivtenta 9-10-30
Rast 10.30-11
Grupptenta 11-13.

Nu är första delen, individuella tentan, avklarad och snart är det dags att börja med grupptentan. Full fart framåt!

Inte nervös än

Men det kommer. Om två timmar sitter jag på tentan.

...

Gyminvigning!

Jag var lite tidig på jobbet idag så jag hann med 12 minuter på trappmaskinen före mina pass och invigde därmed min nya MP3! Den funkar väldigt bra måste jag säga. Armbandet (som sätts runt överarmen) sätt bra på plats och det var lätt att byta låt eller höja volymen. Hörlurarna (som sitter med en båge runt örat) satt bra på plats hela tiden och åkte inte ur örat som vanliga lätt kan göra. Nu återstår det bara att se hur de sitter fast när jag kör styrkeövningar, men det ska nog gå bra det med!

Efter trappmaskinen så körde jag core och Bodypump. Kändes bra båda två faktiskt. Jag plockade dock bort runt ett kilo på varje armlåt då jag är rätt öm i överarmen från vaccinet igår. Nu har jag just ätit kvällsfika och det blev två mackor med skinka och tomat samt ett kokt ägg  med kaviar och en kopp grönt te. Jag köpte ett nytt bröd från Pågen (i think) som heter Müsligoda som var mycket gott! Dessutom hade de en kupong på just det brödet så det var ju ett plus :)

Nu blir det dusch o sen sova, hoppas på en rejäl dos skönhetssömn inför morgondagens tenta...!

Du måste finnas

Lyssnade igenom en gammal spelningslista och hittade igen denna otroligt fina sång med Helen Sjöholm. Så vackert! Att man kan sjunga så fint. Helt magiskt. Ta gärna en titt på videon nedan, och notera loggan uppe i höger hörn. Den har vi inte sett på ett tag?!




Man ser även Björn (& Benny?) i publiken

Middagstips torsdag (=dagens lunch torsdag)

Pressa ner vitlök i oljad/smörad panna.
Stek kyckling (i små bitar) tills den är genomstekt.
I med hackade soltorkade tomater.
Krydda med salt och peppar samt torkad basilika.
Stek någon minut.
Häll i matlagningsgrädde/mjölk.
Stek tills såsen tjocknar.

Servera med kokt pasta och grönsaker. Mums!

Efter regn kommer solsken...

Det sägs att det i Jönköping regnar mycket, mer än i andra delar av Sverige. Men hittils kan jag nog inte hålla med till hundra procent, jag tycker knappt det har regnat något denna höst. Förutom igår och idag då. Promenaden var skön, även om det regnade. Det gör ju inget att det droppar lite när jag har stans snyggaste regnjacka! Idag på promenaden invigde jag min nya MP3-spelare som kom med posten i måndags - love it! Jag har hittils använt telefonen för att spela musik men det fungerar inte så bra då jag stup i kvarten (när jag är på gymmet) glömmer att jag har det där o råkar rycka i sladden så att den far i golvet. Är med andra ord lite för rädd om den för att ha med den när jag tränar. Den kan ju även bli fuktskadad av all svett. O sen tar batteriet slut fortare. O sen ringer folk o stör när jag tränar... Ja ni hör, självklart "behövde" jag en MP3-spelare!


Den är så pytteliten, mindre än en tändsticksask!

Efter många om och men och mycket velande (ingen blir förvånad över det antar jag) så blev det en Philips på 2GB. Denna är "sportutrustad" med hörlurar som sitter runt  örat och en väska som man kan ha på armen. Perfekt för mig! Nu är den invigd också! Längtar tills jag får ta med den till gymet och köra!

Dan före dan

Japp imorrn är det tentadag! Idag ska jag o Emelie gå igenom allt material vi fått en sista gång och sen är det bara att hoppas på att allt har  fastnat. Vad mer kan man göra?

Inatt sov jag nästan 13 timmar, skönt! Jag kände mig trött och sliten igår och då är det bara att försöka sova. Jag sitter fortfarande i pyjamas och borde nu faktiskt aktivera mig, så jag ska ta en kort promenad  och få lite dagsljus i ögonen. Mina benhinnor har inte mått speciellt bra denna vecka då helgen blev lite för mycket (Bodystep, promenad, bodystep) så idag blir det  bara en kort promenad så att det inte blir ännu värre. Man får prova sig fram...

Varför....

...har jag ingen tv?! Snarare - hur kunde jag flytta till ett hus utan antennuttag? Längtar till nya året med nytt boende och antennuttag! Just nu går Hell's Kitchen och Las Vegas samtidigt - jag kan inte se något! O ikväll är det Grey's Anatomy... men det går iaf att se online, dock mot en avgift. Men det är det väl värt :)

Pluset är väl att jag får massor med tid över till att läsa - har nu passerat mitten i boken jag lånade igår och närmar mig slutet, den är så bra! Jag vet, jag är som en skördemaskin som bara plöjer genom sidorna. Men har man ingen tv så har man inte...

Farligt mörker?

Aftonbladets första sida kan man idag läsa om det farliga mörkret som vi i Norden bor och lever i under vinterhalvåret - och det jämförs vara lika farligt som rökning. Då är det väl tur  att det inte är mörker året om ifall det nu är jämförbart med rökning som många utövar året om... Man skriver bland annat i artikeln att "Golfströmmen har gjort det möjligt för oss i Norden att bo längre norrut än på någon annan plats. Därför lever vi i ett ovanligt kompakt mörker för att vara en bebodd plats" (källa). Hm. Det låter ju inte vidare trevligt - "kompakt mörker". Huvva. Och visst stämmer det. Jag tittar just nu rakt ut i total mörker, där jag vet att det finns en fin park men jag ser den inte. Istället ser jag små ljuskäglor här och var som tappert lyser. O jag vet att ni där hemma har det värre - det mörkar på tidigare ju längre norrut man kommer!

En kul kille som också reflekterat över mörkret är Alex Schulman som i sin Pappablogg för ett tag sen postade följande: "Tittar ut och slås av att jag inte sett solen på en vecka. Kan detta verkligen vara bra för en? Jag har glömt hur solen ser ut, hur det känns när den värmer mot ens panna. Tänker på en historia om Gud, som kom ner till jorden för att se hur det var med människorna. Han besökte Sverige och upptäckte att folk faktiskt bor här året om. Han blev bestört och sa: "Men jösses... Bor ni här?! Hela tiden? Men snälla ni, det förstår ni väl att det inte var meningen? Jag tänkte att ni kunde åka hit på sommaren och stanna några veckor. Men inte att ni skulle BO här." (källa)

Hihi. Lite kul faktiskt.

Lunch!

Nu har vi suttit och varit smarta en stund och jobbat på hemtentan och nu blir det lunch. För mig blir det en låda med rester - pasta med tomatsås och kyckling till det. Gott!

Kvällens planer ändrades drastiskt när en kollega ringde och ville byta pass, så ikväll blir det ingen Bodypump för mig utan det blir imorgon istället (och så fick jag ett corepass på köpet!). Det känns rätt bra då jag var riktigt trött imorse - min första tänkte när jag slog upp mina bruna var "undrar om jag hinner ta en tupplur i eftermiddag före träningen?". Hm. Känns inte så normalt...

Hemtenta

Så har det blivit onsdag. Idag ska vi sitta och jobba med vår hemtenta, börja lite smått på den. Det är en tenta i arbetsrätt där vi har  fått en problemlösningsuppgift om att utveckla ett hotell (som givetvis är påhittat). Känns kul och spännande! Tentan ska in nästa vecka men det känns lika bra att börja redan nu så att vi inte får tenta-panik när det närmar sig...

Allt för min syster

Nu blir det mys i mörkret med en ny bok jag lånade idag - Allt för min syster - som handlar om en flicka som tagits fram för att bli en genetisk matchning till sin syster som har leukemi. Hon bestämmer sig för att stämma sina föräldrar för att få rätt att bestämma över sin egen kropp, som fungerar som en reserv åt den sjuka systern. Bra än så länge! Till det en kopp rooibos te, chocolate addict, som  faktiskt smakar en del choklad o är gott!




Koppen är egentligen Ricards sen många år, men jag tiggde till mig den när jag flyttade. Den är så god att dricka ur, bästa koppen någonsin! O sen tänker jag på honom varje gång jag använder den, inte helt fel det heller... :)

Pasta till middag

Idag hade jag ingen inspiration till middag samtidigt som jag var så sugen på allt möjligt - sushi, hemgjord pizza, parmesanost, chokladbakelser.... ja you name it! Detta berodde väl till största del på att min blodsockernivå sjunkigt lite för lågt och plötsligt vill man äta allt. Jag hade inte tagit upp något ur frysen på morgonen så det slutade med ett snabbt besök på Ica där jag inhandlade färsk ravioli, soltorkade tomater och mozarella ost. Jag hackade även ner en avokado så var middagen klar! Snabbt och smarrigt! Vardagslyx, lite väl lyxigt när man har perfectly good pasta hemma i skåpet redan - men någon gång ibland ska väl även en student få lyxa till det.... :)



Till vänster ser ni senaste numret av "Film på bio", en gratis tidning som man kan hämta på SF:s biografer. Jag tog den när jag var där och hämtade ut biljetter till NEW MOON som vi ska se på måndag. Wihooo!

Träningvärk...

Ajajaj vilken träningsvärk! Igår körde jag ny koreografi på afron och det känns...puh! Nacke och rygg. Men det är ju positivt att jag har använt mina muskler! Nu sitter jag på skolan och pluggar inför tentan samtidigt som jag gör klart det sista på min rapport som ska in imorgon.

Tentaplugg!

På fredag har vi tenta på kursen Ledarskap och i veckan har vi inga lektioner, så det blir att plugga plugga plugga... Vilken lyx egentligen, att kunna fokusera en hel vecka bara på tentan. Ner med näsan i böckerna!

Jättegod pastasås

Igår gjorde jag en jättegod pastasås till middag!

Först av allt la jag kycklingfiléer i en ugnsform, pressade över vitlök, salt, peppar och örtpeppar. In i ugnen.

Detta är verkligen ett "man tager vad man haver"-recept:

Hällde ca ½dl matlagningsgrädde i en kastrull.
Sköljde ur förpackningen med vatten och hällde det i kastrullen, ett par dl.
I med ett par msk ketchup.
En skvätt citronsaft.
Salt, peppar, lite paprikakrydda och lite (pyttelite) cayennepeppar.
I med redning, såsen kokade upp.
Blev så gott! Serverades med pasta och den ugnsstekta kycklingen.

Man får vara lite kreativ ibland och använda det man har hemma istället för att alltid köpa till extra ingredienser. Riktig studentekonomi ;)

Lunch

Efter träning o en sväng på stan var det dags att göra lunch. Jag la ett par kycklingfiléer i en form, pressade över vitlök samt kryddade m salt o peppar. In i ugnen. Hoppade i duschen. När jag kom ut ur duschen tänkte jag koka pasta till kyckling och satte på plattan (trodde jag). Märke efter ett par minuter att vattnet inte började koka. Testade fläkten, fungerade inte. Öppnade kylskåpet där lampan inte gick igång. Hm?! En propp hade alltså gått. Kilade upp till hyresvärden (som bor två våningar upp) för att be de byta proppen, eller vad nu felet var. Men de var inte hemma, lite lätt irriterande eftersom jag inte visste var proppskåp och proppar fanns (nämnas bör att jag inte vet hur man byter en propp - har aldrig gjort det!).

Jag var ju ändå tvungen att äta lunch, så det blev två mackor istället för pasta. Lite majonäs underst, en halv mosad avokado på varje macka, bitar av min ugnsstekta kyckling och tomat högst upp. Blev riktigt gott faktiskt!


Lördagsmix

Så var det lördag igen. Igår hade vi en riktigt mysig Idol-kväll hemma hos Emelie med god mat och gott sällskap. Trevlig! Idag är det min tur att ha lördagspasset på gymet, Lördagsmix. För att värma upp kunderna med att vi till våren kommer köra Bodystep varje vecka (gissa om jag är glad!) ska jag idag köra det på Lördagsmixen. Resten av dagen blir det plugga, plugga, plugga inför våra två tentor.

TGIF

Skönt med fredag, veckorna går så fort...tur att jag redan börjar inhandla julklappar! Jag har inte så många att köpa men några stycken blir det i alla fall. Idag har vi föreläsning om Ledarskap och sedan ska jag jobba, vickar för en kollega på hennes Bodypumppass. Ännu senare ikväll ska vi ha "Idol-kväll" hos Emelie, blir säkert både mysigt och trevlig. Trevlig helg!

Rotmos och fisk till middag

Idag gjorde jag rotmos och fisk till middag, blev mycket gott! Kändes väldigt svenskt faktiskt. I rotmoset hade jag dock bara potatis och morötter men det gick bra. Fisken stekte jag och kryddade med citronpeppar, salt och peppar. Jag gjorde en kallsås med matyoghurt, matlagningsgrädde, citronsaft, citronpeppar, salt, peppar som blev god att ha till. Det blev dock lite skralt med grönsaker, får ta igen det en annan dag!


Intressant om socker!

Läste nyss denna artikel om att socker har förkortat rundmaskars liv med 20 %. Detta efter att forskare tillsatte en liten mängd socker i deras kost. Studier ska ev göras vidare på möss. Intressant att följa detta!


Sovmorgon.....

Idag unnade jag mig en sovmorgon till strax efter nio - så skönt! Jag har varit så trött varje morgon denna vecka så det behövdes. Idag har vi inga lektioner utan självstudier. Nu på förmiddagen har jag suttit och jobbat med en affisch och en hemsida till ett kommande evenemang som vår klass arrangerar - en Ladies Night! Kan länka till hemsidan sen när allt är klart så får ni kika :) Efter lunch ska jag sätta igång med tentaplugg - nästa fredag är det dags igen. Puh...

Vilken härlig dag, lalalala lala lala lala laaa

Ni vet den reklamen om Pripps Blå - vilken härlig dag?! Det var precis min dag idag dom sjöng om! Vi tar det från början:

Vi hade idag en säljlektion med en helt fantastisk föreläsare, Per Syrén. Jag överdriver inte när jag säger att vi skrattade 80% av tiden. Säkert! Han var så grymt rolig, inspirerande, frågeställande, kunnig, engagerad, ärlig... ja jag kan fortsätta i all oändlighet! Helt grym lektion med andra ord! Det är grymt att gå från skolan och känna att "idag har jag verkligen lärt mig något och jag har haft roligt under tiden". Som alltid är det otroligt intressant och givande med människor som är erfarna och kunniga och vet vad om gör. Love it! Måste verkligen säga att vår rektor o projektledare verkligen lyckas med vilka föreläsare (vi har mest externa sådana) som de väljer till våra kurser, för hittils har alla varit bra på sina olika sätt.

Sedan så fortsatte dagen med att jag får till gymet för att ha tre pass, varav två vick. Strax före första passet kom vår PT och frågade om han fick mäta min kaloriförbrukning under passen då han tycker det är intressant att veta vad olika pass ger. Visst tyckte jag, men jag tror inte fullt ut på det där. Han påstod dock att förbrukningen mättes efter antal hjärtslag på något sätt. Fine, vi kör sa jag, så gjorde vi det.

Jag började sedan med ett Bodypumppass där, till min stora överraskning, det nästa var fullt. 12/15! Jag brukar på detta pass ha runt åtta-tio deltagare och blev så klart jätteglad över detta! Efter BP var det dags för kvällens första vick, som blev ett Bodystep pass då aerobicinstruktören var sjuk. 10/13 deltagare där - woho! Det var bara nybörjare men dom skötte sig galant och det var sååå jobbigt! Och sååå kul! Det finns sannerligen inget bättre än Bodystep i min värld! Intensiteten, glädjen, energin... underbart! Jag fortsatte sedan med kvällens sista pass - core. Här var det 9/15 deltagare - bra det också! Ni kan tro att jag var något trött i kroppen, speciellt i magen, när jag sedan var färdig. En riktigt härlig träningskväll!

Kalorierna då? Ja, enligt pulsklockan hade jag på Bodypumppasset gjort av med 700 kalorier. På Bodysteppasset 950 kalorier. MEN jag tror man ska ta det med en nypa salt. Dessutom får jag högre puls när jag instruerar i och med pratandet och pekandet hela tiden. Men lite sanning ligger det nog i siffrorna!




Härliga Jill Johnson gör denna så bra :)


Nu ska jag sova så gott inatt efter en helt fantastisk dag. Godnatt!

Pastasås med fisk

Till middag lagade jag iaf något jättegott!

Pastasås med fisk blev det!

Jag stekte pangasius/hajmal i mindre bitar tills de var gyllenbruna.
Tog sedan ur de ut pannan och gjorde en sås på mjölk, redning och kryddade med chilipeppar, lite cayennepeppar, salt, citronsaft, paprikakrydda, salt och peppar.
I med fisken igen när såsen kokat upp.
Jag tillsatte även hackad morot i såsen (som jag förkokat några minuter tillsammans med pastan).
Serverade sedan allt med pasta och sallad.
Mums!
Gott att ha lite grönsaker i maten, så blir det lite matigare också!

Oinspirerad

Idag kände jag mig otroligt oinspirerad. Vår lektion ställdes in då föreläsaren var sjuk. Istället hade vi klassråd och gjorde uppgifter. Sedan satt jag en stund på skolan och läste en bok vi hade i uppgift att läsa. Klockan gick och det blev eftermiddag och jag kände bara att jag orkar inte gå någonstans. Jag lämnade inte skolan förrän vid halv fem tiden och strosade då runt på stan en stund och kollade potentiella julklappar. Mathandling och sedan knatande upp för backen. Suck! Tråkigt med sånna här dagar. Men det är ju bara jag som kan förändra mitt humör och ta tag i något roligt att göra, så jag har väl egentligen bara mig själv att skylla. I vanliga fall hade jag nog farit och tränat, men jag bestämde mig för att vila idag då jag har rätt ont i foten efter  helgen i Sthlm.

Laddat batterierna

Har nu laddat batterierna med en god natts sömn och är redo för dagens utmaningar. Vi har idag en ny lärare i ett nytt ämne - Försäljning - och vi ska hålla på ända till kl 17 i eftermiddag. Jag har med mig goda mellanmål som ska hålla energin på topp!

Mat!

Efter kvällens pass (överkroppstyrka ca 45 min + afro 60 min) åt jag rester från lunchen till middag - idag blev det ungstekta potatisar och morötter och  kyckling i sås. Såsen gjorde jag på mjölk, redning, några vitlöksklyftor, en skvätt citronsaft och smakade sedan av med salt, peppar, cayennepeppar och paprikakrydda. Blev gott! Middagstips inför imorgon!

Påtal om mat jag har kommit på att jag är en riktigt periodare. Just nu är jag inne på kokta ägg - helst ett varje morgon med kaviar till. Koktid ca 5 min så att gulan fortfarande är liiiite lös. Smoothies är också en favorit just nu, speciellt en som jag gör på äppeljuice, jordgubbar och mango. Mums! För ett par månader sedan var det yoghurt med "färska bär" (frysta och upptinade) och flingor som var frukostens bas. Konsigt, är det inte, hur man kan ändra sig med jämna mellanrum? Det ger ju dock variation i vardagen så det är ju roligt! Får se hur länge denna period håller och vad som kommer näst... :)


Måndag

En grå måndag idag, tråkigt höstväder här i Jkg. Idag ska jag plugga och göra andra nyttigheter, senare ikväll har jag en afroklass. Nya tag i vardagen efter en härlig helg helt enkelt!

Måndag

En grå måndag idag, tråkigt höstväder här i Jkg. Idag ska jag plugga och göra andra nyttigheter, senare ikväll har jag en afroklass. Nya tag i vardagen efter en härlig helg helt enkelt!

På väg åt olika håll

Efter nästan exakt två dygn tillsammans är vi påväg åt olika håll igen.

Ricard sitter på Arlanda Express ut till Arlanda och jag väntar på min buss som snart rullar in och ska ta mig till Jönköping.

Sex veckor till nästa gång.

Livet är bra jobbigt ibland.

Huvudstaden

Så är man i huvudstaden! Vi har hittat fram till vårt boeden, ätit en pizza till middag och snabbhandlat lite på Ica. Sitter nu med ett glas Asti Martini (som Emelie introducerade för mig häromveckan, mkt gott!) och känner lugnet. Ikväll blir det en innekväll, bara ta det lugnt :) Imorgon ska vi ut och "göra stan" innan det är dags för Cats på kvällen! Trevlig helg!

Fredag!

Så är det fredag igen! Sitter just nu på skolan men ska snart kila iväg till bussen som ska ta mig upp till Stockholm. En härlig kärlekshelg väntar! :)

Gårdagens middag

Var ett tag sedan jag la upp recept så  här kommer ett!

Lagade igår indisk kyckling med ris till middag. Kycklingen stekte jag med Chicken Tikka mixen från Santa Maria. Till det gjorde jag en kall sås på matlagningsyoghurt (creme fraiche fungerar också) med Raita mix, som tillsammans blir en indisk kall sås. Serveras med fullkornsris och sallad!



I bakgrunden ser ni Dan Browns senaste bok "Den förlorade symbolen". Hett lästips! Sidorna liksom vänder sig av sig själv... det är ett under att jag får något annat gjort än läsa den hela dagarna! Tack mummy för lånet :)

Snart...

...är det dags. Imorgon åker jag till Stockholm! Ikväll ska jag packa och efter lunch imorgon är det dags. Jag och Ricard ska fira vår årsdag och ha det riktigt mysigt tillsammans :)

Morgonpromenad

Idag blev det en morgonpromenad kl åtta, skönt när man väl kommer ut (vid uppvaknandet är sängen mycket mer lockande...) och ett bra sätt att komma igång. Får passa på när jag inte har några lektioner utan helt kan bestämma över min egen tid! Idag ska jag fortsätta mitt rapportskrivande. Som jag ska börja med nu och inte skjuta upp längre!

Pluggar och väntar

Sitter nu på gymet och pluggar, eller i allafall försöker jag göra det. Har kört fast lite så det går lite segt. Väntar på att klockan ska bli fem då jag har mitt vanliga Bodypumppass, blir skönt med en paus från pluggandet. Här snöar det faktiskt! Om än mycket lite, ser mest ut som fjun som yr runt. För min del behöver det inte komma någon snö, tycker det är bra så länge det är barmark och cykelvänligt...

Rapport!

Sitter nu på skolan och ska börja med min rapport om ledarskap, jippie..! Eller inte. Idag var det segt att  gå upp, riktigt segt. Dessutom hörde jag hur det blåste runt knuten, så jag visste att jag inte vaknade till bra väder. Men det är bara att gilla läget! +1 grad och rejäl blåst är väl korrekt väder för årstiden i denna landsända.

Paus för pluggandet blir det kl 12.00 då jag kör en lunchklass på gymet, sen är det bara att fortsätta igen. Snart är det helg!

Sent

Idag blev det en sen ikväll. Lektionerna slutade inte förrän vid femtiden och sedan åkte jag till Willys med en kompis, som tillfälligt har bil denna vecka, för att storhandla. Hemma var jag igen vid halv sju och då var det bara att göra mat, diska o allt annat kul. Imorgon hade jag tänkt att plugga hemma då vi inte har någon lektion, men jag glömde (tänkte inte på att ta hem) böckerna jag behöver så det är bara att spendera dagen i skolan imorrn igen. Idag blir det en tidig kväll så att jag orkar upp tidigt imorgon. God natt!

4 år

Idag firar jag och Ricard fyra år tillsammans och ett år som förlovade. Tänk vad tiden går fort! Hittade igen nedanstående bild från vår första nyårsafton tillsammans, 2005. Till helgen ska vi till Stockholm och fira ordentligt, med musikal, god mat och mycket kärlek.


Lite fler bilder från förr finns här! Kul att se och komma ihåg sånt man sen länge tror att man har glömt bort!

Äta jobba sova dö...

...jaaaaag går o fiskar, ooooohhh ooohhhh! Ne inte riktigt  så. Mer Sova, skola, träna, sova. Men det är ju mycket bättre! Idag hade vi lektion i Arbetsrätt till kl 17.00, intressant men tungt att ha föreläsning flera timmar. Åkte direkt från skolan till gymet och körde mitt vanliga afropass. Nu är det dags att byta koreografi känner jag, så om två veckor har jag nu lovat mina deltagare att komma med något nytt. Jag kände mig inte riktigt nöjd i kroppen efter passet så jag körde 20 minuter intervaller på trappmaskinen och sen 30 min core (mage och rygg).

Dags att ta hand om den tvättmaskin jag körde imorse o sen hoppa i duschen!

Nu har skolan börjat...

...igen efter lovet. Arbetsrätt stod på schemat idag så vi har läst och diskuterat kring lagar. Inte helt rätt! Det är få som vet vilka regler och lagar som gäller på sin arbetsplats, så nu är vi lite klokare iallafall. Idag blir det nog en lång daq i skolan och sen har jag afro ikväll. Fullfart!

Härlig helg

Denna helg har varit så härlig! Skönt att vara hemma! Har hunnit träna, gå på bio, äta massa god mat, varit till Luleå, träffat familj och vänner med mera med mera. Nu sitter jag på Kallax och väntar på flyget som ska ta mig ner till Sthlm. Sent ikväll är jag framme i Jönköping. Imorgon börjar en ny skolvecka med ny föreläsare och ny kurs - hoppas på att hon är lika bra som de tidigare har varit!