Träningsglädje! Idag sprider jag träningsg...

dsc00656 (MMS)

Träningsglädje! Idag sprider jag träningsglädje och positiva tankar till våra medlemmar som ska fredags-träna!


Inga kommentarer

Det har tydligen inte gått att kommentera under morgonen, hoppas det är ordnat nu!

Godmorgon världen!

Godmorgon, eller godnatt? Nu när ni alla vaknar, äter frukost, klär på er, styr kosan mot jobb eller skola är det dags för mig att gå och sova. Snart slutar jag och då väntar bäddsoffan på mig... :)

Livsfarliga motorcyklar?

Varje år är det samma sak - motorcykelsäsongen börjar och folk börjar lägga sig i. Berättar man glatt för någon att "ja, jag håller på att ta A-kort" så möts man av "men HERREGUD är du inte RIKTIGT KLOK?! Det är ju LIVSFARLIGT!" o sen en blick som säger mer än tusen ord "du är en idiot som inte förstår riskerna med hojkörning". Inte från alla - men från många, speciellt alla som tror att de vet mer om ämnet än de egentligen gör. Ja, jag vet att det är farligt att åka motorcykel. Men jag undrar, hur brukar dessa människor då bemöta människor som ägnar sig åt andra farliga saker? Ska vi ta ett par exempel?

Du möter en rökare, blir kommentaren då: Ojojoj, du måste vara en riktig knäppskalle. Vet du inte att du kan få lungcancer, förkortar ditt liv med flera år, smutsar ner din kropp med massor med gift och gör livet till ett helvete för dina icke-rökande medmänniskor?

Du möter en ryttare: Herregud, rida är ju LIVSFARLIGT! Tänk om du bli avkastad, nedtrampad, får en hov i huvudet, blir klämd mot en boxvägg. Sluta genast!

Du möter en hockeyspelare: Det du gör är rena dödsleken! Tänk om du bli tacklad mot sargen, får en allvarlig hjärnskakning, bryter nacken eller kanske blir helt förlamad?

Du möter en vän som inte cyklar med cykelhjälm: Vet du att du blir mos och pannkaka om du blir påkörd utan hjälm? Bye bye livet liksom...

Tror att ni förstår min poäng: livet är farligt! Det räcker med att du har oturen att möta en rattfull på vägen och slutet kan vara här. Det räcker med att någon inte ser sig för när de backar och du kan vara mos (har vi inte haft flera sådana olyckor hittills iår?). Det finns en anledning till att man har tagit fram riskutbildningar för blivande motorcyklister - för att öka medvetenheten om de risker som finns så att man, i den mån man kan, har möjlighet att undvika dom! "Okej, good point, men alla andra i trafiken då? Alla som kan köra på DIG!?" Ja, alla dom andra får man vara förbannat noga med att se upp efter. Att köra motorcykel måste inte vara synonymt med att dundra fram i 200 knyck, köra som en dåre och bete sig som ett svin. Man kan faktiskt köra försiktigt, ta hand om sig själv och sina medmänniskor.

Som medmänniska (utom om man är någons mamma, som så klart har rätt att lägga sig i, det är medfött ;)) har man faktiskt inte någon rätt att läxa upp andra, faktiskt inte. Man får istället utgå ifrån att människor tar reda på vilka risker de utsätter sig för och sedan gör sitt bästa för att ta hand om sig. Det är faktiskt rätt taskigt att utgå ifrån att folk inte vet vad dom håller på med och tro att alla är fartdårar.

Jag har funderat en bra stund innan jag trycker på "publicera" eftersom jag vet att det förmodligen är många som kommer känna igen sig och tycka att jag har helt fel, men fine. Det är det bästa med yttrandefrihet, jag får faktiskt säga min egen åsikt och det vill jag göra!

Statistik

Garderoben är nu städad och jag kan konstatera följande:



Den innehåller 11 par byxor och 1 kjol
Jag har 3 långärmade, tunna tröjor och lika många tjockare hoods
Av slaget t-shirts har jag 10 stycken
Sport-bhs har jag 12 stycken av och lika många svettband
Vinner gör kategorin linnen som toppar listan med 21 till antalet

Min mattelärare på gymnasiet sa en gång att det finns tre lögner - lögn, förbannad lögn och statistik. For the record måste därför tilläggas att många av dessa plagg har heeelt olika egenskaper! Lösa, tighta, färgglada, långa, korta, tunna, tjocka, dry-fit, bomull... Så det är inte så illa som det låter, eller ;)

Jag har helt klart en färgglad garderob! N...

dsc00651 (MMS)

Jag har helt klart en färgglad garderob! Nu ska här städas o sorteras!


Lyxig sovmorgon

Idag jobbar jag eftermiddag och sedan natt så jag tog en lång sovmorgon idag och ställde in ens klockan, kvart i tio vaknade jag av mig själv. Skönt! Har ätit lite frukost, favorit i repris av gårdagens mellis, och funderar nu på att städa bland mina träningskläder innan det är dags för lunch. Har också en cykelkedja som jag har köpt olja till men inte hunnit olja in ännu, så det borde göras...

SM-guld hjältarna firades i Jönköping

Efter kvällens pass följde jag med Anne för att titta på när guld-hjältarna firades i Jönköping. Som på beställning kom Jönköpings "signum-väder" - regn. Började med duggregn och övergick sedan i mer eller mindre spöregn. Artisten Pauline försökte värma upp den frusna Jönköpingspubliken före spelarnas ankomst, men lyckades inte riktigt. Personligen tyckte jag hon var det bästa på hela kvällen. Även Jönköpingssonen Andreas Eldeen uppträdde med låten "Licence to kill" innan HV-spelarna äntrade scenen. När alla gått upp, fått applåder och jubel skingrades folkmassan snabbt och alla skyndade hem i regnet. Jaha, var det allt? Nja jag fattar inte riktigt det där faktiskt... Dra ihop folk, skaffa en stor scen, köra runt spelarna i kortege från Huskvarna till Jönköping, ta upp alla spelare på scen, applådera i typ 5 minuter och sen är allt över. Men nu har jag i alla fall varit där, som en "äkta Jönköpingsbo" och firat det lag som staden dyrkar!



Massor med folk - jag hörde nån säga att det var runt 20-30 000 personer...




Lite svårt att se för alla paraplyer...



Pauline på scen och storbilds-tv!



På storbilds-tv:n ser vi hur HV-spelarna är på väg in

Utställning om sömn

På vägen till stan kikade jag och Anne in på Högskolan för att se om sängen stod kvar - det gjorde den! Hoppas på att sömnkampanjen uppskattas av studenterna!


Flying high!

Kvällens Bodypump pass gick bara så bra! Jag kände mig full av sprudlande, sprittande energi och försökte skicka ut så mycket jag kunde till mina onsdags-trötta deltagare (på frågan "känner ni er taggade?!" fick jag inget svar alls :P). Under passet kämpade de ändå på riktigt bra och jag fick några leenden här och var. Efter en timme såg de betydligt piggare ut i ögonen än när dom kom, så då måste ju mitt försök att sprida energi lyckats! Jag fick många fina ord av en deltagare som värmde ända in i hjärtat :)

Före passet åt jag ett mellanmål med hjärt-müsli, gulligt värre! Jag visste inte att det var sån müsli förrän jag öppnade paketet och den var riktigt god också!



Försökte mms-blogga in ett inlägg om mitt mellanmål tidigare under dagen, men det verkar inte hittat in i bloggen...

Hänt i världen

Läste just en artikel på e24.se som skriver att länet Santa Clara i USA om tre månader förbjuder restauranger att locka barn att äta fet mat med hjälp av leksaker - läs hela artikeln här! Känns det inte som att USA på något sätt nu börjar ta sitt ansvar i kampen för människors hälsa och mot den "den "fetma-epidemi som sköljer över Kalifornien och USA i stort"(citat från artikel)? Tummen upp!

Förbudet börjar gälla om tre månader, om inte restaurangerna kommer med ett "vinnande argument" som då kan stoppa förbudet.


Jag testar att mobilblogga, väldigt high-t...

dsc00639 (MMS)

Jag testar att mobilblogga, väldigt high-tech men roligt om det funkar:) Bilden är från dagens lunch som blev en pastasallad från mitt nya favoritställe Tortellini som ligger precis vid gymet!


Kommentar från pojkvännen

Fick igår en rätt rolig kommentar av Ricard:

- Jag var in på din blogg och läste...skriver du bara om mat, träning och kläder?


Svaret på den frågan är väl...ja!? Men det är klart det blir så: träning är mitt största intresse och för att orka träna måste man äta. För mig spelar kläderna en stor roll och det är för mig mycket roligare att träna om jag känner mig bekväm i den jag har på mig - oftast kryddat med massor av färg som piggar upp!

Låter väl som ett sunt resonemang..?! :)

Underbara seniorer!

Under våren har många seniorer börjat träna hos oss efter ett stort projekt. Vi satte för någon månad sedan även in seniorspinning, som jag i huvudsak har lett varje vecka. Det har varit i stor sett samma personer varje vecka och tillsammans har vi blivit ett litet gäng - seniorerna och jag. Vi svettats tillsammans, kämpat tillsammans och framförallt skrattat tillsammans! Idag kom en av seniorerna och hans fru med en blombukett till alla oss som har kört pass med dom under våren, så gulligt - jag blev så glad!



Det där med frukost

Efter min morgonpromenad var det dags för frukost nummer två. Jag klarar inte av att gå på tom mage så det fick bli frukost både före och efter. Det är rätt poppis att gå ut och promenera före frukost men det funkar inte för mig. Bättre att lyssna på kroppen och ge den mat när den det vill ha! Frukost nummer två blev hårdbröd med ägg och kaviar, honunsmelon och te. Melonerna är jättefina denna årstid så det är bara att passa på!

Gamla frukost bilder, det följer ett visst mönster...



...jag har visst ätit rätt identiska frukostar den senaste tiden.
Men vad gör det när det är gott och mättande :) ?

Snart är det dags att ta i tu med dagen - spinning med seniorerna, lunch med Anne och sedan praktik 15-21. Det kommer bli fullt ös ikväll då vi har fullt hus. Roligt!

Gult är inte fult!

Har just  ätit en liten frukost och ska nu gå ut på en morgonpromenad. Under frukosten surfade jag in på GymGlams blogg och fann ett par underbara byxor - i'm in love! Gula capri byxor från Nike (klicka här för att ta en titt!) För att inte tala om att jag sedan upptäckte att Nike har en hel sida med GULA kläder...! Nu kliar det i shoppingfingrarna...! Gillar speciellt den gula sporttoppen, ta en titt här! När jag var liten var min absoluta favoritfärg gult. Under tonåren var det mer lila men nu känner jag att jag är gul igen :)

Nu är det bäst jag går ut och går innan jag helt fastnar bland alla underbara kläder...

Härliga pass!

Dagens träning blev afro och core. Vilka härliga pass! Mina afro kunder var på hugget och dansad på som bara den, härlig stämning var det! Riktigt svettigt också, precis som det ska vara. Coren kändes extra tung idag, men den gick den också trots att jag är trött i ryggen efter helgens jobb, får vila ikväll. Mycket folk var det idag och vi kämpade bra tillsammans. Än en gång - precis som det ska vara.





Nu när våren har kommit till Jönköping märks det att kunderna har saknat den - bar mark, blommor, varm luft och solsken lockar ut folk i den friska luften. Som varje vår blir gruppträningspassen lite övergivna de första vårveckorna, men istället för att tänka på de som inte är där så har jag fullt fokus på att ge de närvarande kunderna ett härligt, tungt och bra pass. Det känns som att varje pass är en seger denna årstid - att kunderna väljer att komma in och träna, istället för att ta en runda ute! Hoppas på att fler väljer att träna inne i vår så vi får många roliga pass tillsammans :)

Till middag blev det rester, men goda rester - tortellini med ricotta och spenat stekt tillsammans med fläskfilé och körsbärstomater.



Kånka och bära

Idag gick större delen av praktiken till att flytta sängar. Högskolan i Jönköping ska ha en kampanj för att få studenterna att sova mer (något som vi tydligen inte är så bra på) och då lånar Comfort Hotel ut sängar. Totalt fyra sängar flyttades från hotellet till de olika husen (skolan är uppdelad i olika byggnader) och bäddades. Studenterna var bra nyfikna på vad som pågick! Tydligen ska TV4 göra ett reportage som jag tror sänds ikväll, så håll utkik efter våra sängar ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänkte gå förbi Högskolan någon dag i veckan och ta en titt på slutresultatet!


Ny dag

Det enda man kan vara riktigt säker på (om nu inte världen får för sig att gå under en natt) är att det alltid kommer en ny dag, en ny morgon. Ett nytt dygn med 24 timmar att fylla med spännande, tråkiga, roliga, intressanta, jobbiga, underbara, lärorika uppleveser - det är helt upp till mig och dig! Finns ett fint citat som lyder "Tiden är den mest rättvisa fördelade resursen. Alla har 24 timmar till sitt förfogande varje dygn".





Igår kväll efter mötet fikade jag och Anne  - lika trevligt som alltid. Jag uppskattar verkligen alla tillfällen att träffa mina vänner, speciellt nu när vi alla drunkar i jobb, praktik och skolarbete - även de små stunderna räknas! Jag verkligen älskar Jönköpings café kultur - öppet till 22 på en söndag! Annat är det hemma där fiken stänger kl 19.00, om de ens har öppet så länge. Jag kanske får dra  mig uppåt om några år och starta en cafékultur hemma..?

Min dag ska jag idag fylla med praktik och sedan träning - afro och core står på schemat!

Nattjobb - dagjobb

Jag jobbade natten på hotellet i natt och det gick bra. HV vann som bekant SM-guld igår och det var full fart på stan. De hockeyintresserade gäster som bodde hos oss höll sig dock lugna, vilket jag tackar särskilt för...


Från klockan ett och resten av dagen jobbar jag på gymet i receptionen, där jag blandar städning med annat fix och trix. Ikväll har vi instruktörsmöte, ser framemot det!

Det blir ingen träning idag utan en vildodag - laddar inför en hektiskt vecka som börjar imorgon!

Dagen i bilder

Efter frukost åkte jag ut till A6. Soligt och härligt!



Jag provade ut en säng på Ikea som jag ska inhandla senare i vår. Det blir en resårbotten och med en bäddmadrass o så ben, ingen sängram. Jag provlåg sängar i lite olika prisklasser och visst är det skillnad på säng och säng - men jag tror det jag bestämt mig för kommer passa både kropp och plånbok bra.



Till lunch åt jag en sallad med pasta, kräftstjärtar, feta ost, soltorkade tomater  och oliver.
Bra när man får kombinera ihop sin egen sallad!



Efter lunch spenderade jag säkert en halvtimme inne på Stadium innan jag bestämde mig för att köpa denna sport bh - beslutsångesten var total! Det stod mellan denna Champion och en rosa Nike. Fick telefonsupport av mamma, men å vad svårt det är att bestämma sig ibland. Riktigt I-landsproblem.
Känns i efterhand jättebra att det blev denna till slut!



Även detta blåa linne från Soc fick följa med hem - väldigt bra pris då det endast kostade 99 kronor.
Jag besökte även The Body Shop där jag köpte ett body butter med citron. Har länge velat testa body butter och nu när min hudkräm tog slut passade jag på. De hade ett erbjudande där man fick en deo för 12.50 vid köp av body butter - en deo utan aluminium som inte ger sånna där vita fläckar på kläderna. Toppen! Fyndade även ett par solglasögon på Kappahl med 10 % rabatt.


På väg hem genom ett soligt Jönköping (där dock regnmolnen hänger i luften)
- passerar här genom Friaredalen där en fin liten å eller nånting rinner sakta :)

Morgonträning med puls

Idag satte jag klockan på åtta och gick ut på en morgonpromenad. Strålande sol och varmt - men inte i skuggan. Det snöade igårkväll lite låg fortfarande kvar. Jag invigde min nya Craftjacka som kändes toppen!

Det blev en promenad på ca 3 km och 30 minuter. När jag kom fram till lekparken i Friaredalen kände jag för att köra  lite styrke för att få upp pulsen lite mer och bli ordentligt trött i överkroppen. Jag började med dips på en bänk, 15 st, och bytte sedan till armhävningar mot ett räcke, 15 st, sedan blev det 10 dips 10 armhävningar och slutligen 8 av varje. Jag letade upp en kant i lagom höjd på lekställningen och tog mig av dips. Jag hoppas på att kunna klara en dips helt utan stöd för fötterna innan sommaren, så det är bara att träna! Det blev även här 3 set, började med 10 reps, sedan 8 och tillslut 7. Då var jag helt knäckt. Fy vad jobbigt det är!

Pulsen under promenaden låg i snitt på 122, och toppen på 168. Toppen kommer helt klart från styrkan, blev riktigt svettigt!




Hemma igen var det dags för frukost. Nykokt ägg och massor med ananas och en macka. Redo för resten av dagen!

Fredags godis

På Kroppsro, där jag var på en underbart skön och välbehövlig massage idag, hade de en hel vägg med bra grejer för kroppen - spikmattor, ansiktskrämer, renande örter, massagebollar med mera. De sålde även torkade frukter och nötter och hade smakprov på alla sorter - självklart smakade jag och föll pladask för Inkabär. Syrliga och så goda! Förstår jag texten på påsen rätt så är det torkade physalis som gömmer sig där inne. Jag köpte även en påse med chokladdoppade Gojibär, mums. Perfekt fredagsgodis!


iForm premie - Craft löparjacka

För några månader sedan tecknade jag en prenumeration på iForm för att få deras premie som nu, efter lång väntan, har kommit. En Craft löparjacka i mörklila (syns dåligt på bilden, men det är den färgen!) som känns superskön. Det enda minuset är att den inte har några fickor, jag hade gärna sett att den haft en eller två med dragkedja. Hoppas på att kunna inviga den imorrn om vädret är lite mer stabilt än idag då det har växlat mellan regn, sol, snö, moln, regn...


Fredags fika


Typisk fredags-fika-bakelse nu när HV71 snart tar SM-guld
(tydligen är det nära, ska jag vara ärlig så har jag noll koll!)

En bakelse i min smak - botten på sockerkaka med en klick sylt, marsipankring kanterna och ovanpå. Love marsipan. Trevlig att bli bjuden på fika på jobbet ibland!


Förvirringen är för det mesta total

Kan idag konstatera att det står fredag i almanackan - inte tisdag som jag igår försökte övertyga en kollega om: "Ja men då imorgon tisdag..." "Nej Annelie, det är fredag imorgon!". Sedan skulle jag skriva ett kontrakt med en ny medlem på gymet och konstaterade glatt att "Ja o så är det 22 maj idag". Eh nej.




Har börjat dagen med en ordentlig frukost för att minska chansen för mer förvirring! Två goa mackor och en kopp te blev det. Ska om en timme iväg på ett möte och sedan blir det lite jobb. Ser framemot eftermiddagen och Alla hjärtansdags presenten från Ricard!


Efterlängtad massage

På Alla hjärtans dag fick jag presentkort på massage av Ricard och imorgon är det dags! Det blir en Djup muskelmassage på Kroppsro, känns superspännande! Tror att detta är precis vad jag behöver just nu :)


Lätt som en fjäder!

På dagens Bodystep pass kände jag mig full av energi och lätt som en fjäder! Studs, studs studs! På mig hade jag mina nya Nike tights (tights med tenniskjol över) och ett linne från förr (det är minst 6 år gammalt!) - något gammalt och något nytt. Pulsklockan matchades med sporttoppen, de är nästan identiska i färgen :)




'

Bodypumpen gick också bra - men jag lastade av rejält med vikter. Under dagen har jag känt av gårdagens pass i form av lite träningsvärk i ben och bröst. Efter passet kom en man fram och frågade förvånat "hur kan du lyfta så mycket vikter när du är så liten?!" - och jag som hade lastat av! Lite roligt :)

Som väntat blev jag aningen brädad av HV - det märks när det är hockey i stan. Men vi som var där, vi hade det roligt och jobbigt - precis som det ska vara!

Jobb och träning

Vid lunchtid bytte jag jobb och nu är jag i receptionen på gymet tills det är dags för pass ikväll! Det blir en timmes Bodystep och sedan en timme Bodypump. Sent igårkväll fick jag ett sms om jag kunde vicka för en kollega på Bodypumpen - och självklart gör jag det, även om det innebär två dagar på raken. HV har match ikväll så vi får se hur många som tar sig till gymet - Jönköping som hockeystad brukar gå man ur huse (eller man in i tv-soffan) när det är match. Känns roligt att köra step ikväll, längtar!


Frukost

Idag ska jag ha praktik på frukostavdelningen, den del av hotellet som de allra flesta tycker bäst om vid hotellvistelse. Fat fulla av pålägg, flera yoghurtar att välja mellan, nybakat bröd, massor med färsk frukt och varma nykokta ägg. Vid det här laget har frukostbuffén tappat något av sin charm då jag har ätit den flera dagar varje vecka i snart tre månader - men visst är det härligt med så många val! Nu på morgonen ska jag gå tillsammans med frukostvärdinnan för att se vilka hennes arbetsuppgifter är så att jag får en inblick vad hennes tjänst innefattar.



Så här maffigt kan det se ut om du äter frukost i Italien

Stolt!

Idag landade senaste numret av Fitness Magazine i brevlådan och jag slog som vanligt upp tidningen och bläddrade till ledaren, den läser jag alltid först. Under ledaren presenteras de två fitness-modeller som är med i tidningen - två helt vanliga tjejer med träning som intresse - illustrerar reportagen. En av tjejerna har på sig en gul sporttopp från Nike och jag tänker "åh, snygg topp". Sedan flyttar jag blicken en halv centimeter åt höger och läser vad modellen heter. Annica Bottne. VA?! DET ÄR JU MIN SYSTER! Snacka om chock! Hon och mamma har lyckats hålla hemligt att hon är en av månadens modeller och överraskningen är total. Så roligt! Kolla in alla bilder (och resten av tidningen så klart!) i en butik nära dig!

 

 

Visst har jag en snygg syster!? :)


På väg...

Igår kväll 20.55 rullade tåget ut från Boden ut mot Stockholm. Jag delade liggkupé med tre andra tjejer, så det gick bra. Först var det en man i vår kupé, som var bokad som en damkupé, men det löste konduktören snabbt genom att placera om honom - skönt! Jag kände mig verkligen som en tåg-rookie inatt när jag kom på att jag inte hade några öronproppar med mig. En av tjejerna snarkade mer eller mindre hela natten... förklaringen kom på morgonen då hon sa att hon har sömnapné. Inte sov jag bättre för det. Nu sitter jag på tåg nummer två mot Nässjö, där jag byter igen och tar tåget mot Jönköping. Runt halv två ska jag vara framme, om det inte blir några förseningar. I Stockholm och även utanför mitt  tågfönster är det snöblandat regn - snacka om aprilväder!

Ensam hemma

Imorse åkte Ricard till jobbet och jag fick en flashback från förr - klockan som ringde 05.50, han gick upp och åt frukost (och levde om lagom mycket i köket) och kom sedan en halvtimme senare och gav mig en puss och åkte. Precis så såg alla våra vardagsmornar ut före jag flyttade. Jag somnar sedan om och vaknar ett par timmar senare, ordentligt utvilad. Nu har jag just ätit frukost och tänkte hoppa i duschen innan jag tar itu med dagens projekt - plugga! Det får nog bli en alvedoncocktail också, har fortfarande feber och ont i halsen. Usch vad tråkigt det är!

Lugn dag

Det är som att hela jag går ner en växel eller tre när jag kommer hem - allting är så lugnt. Speciellt nu när jag har varit hemma flera dagar, annars brukar det vara lite stressigt att hinna med allt men denna gång har det varit lugnt och skönt. Efter lunchen med mamma, som tyvärr blev kort och intensiv pga hennes lunchrast på "bara" en timme, tog vi en promenad och sedan åkte vi hem till Ricards mamma för en kopp te och lekstund med barnen. Till middag gjorde vi soppa, Keldas Mediterranian tomato som blev mycket god fylld med skinka, potatis och morötter. Efter middagen gick vi och köpte glass, kurerar min hals med både varmt och kallt, och ikväll har vi kollat karta och drömt oss bort till sommarens semester. Mys!

Förkyld...

Precis som väntat har jag blivit jätteförkyld! Ricard har varit sjuk nu ett par veckor så det var ju rätt väntat att jag skulle få hans baciller. Förutom det så är det skönt att vara hemma! Mysigt att umgås med familjen, ta det lugnt och ladda batterierna. Idag blir det sushilunch med mamma - tror inte det går att åka hem utan att äta den underbara sushin från Sushibiten. Har ännu inte hittat någon sushi i samma prisklass som är lika bra som den från Sushibiten - jag är så stolt att den lilla staden Boden står sig så stark i konkurrens med större städer!

Aprilväder på hemmaplan

Befinner mig just nu hemma i Boden - efter en lång tåg- och bussresa är jag här. Skönt! Har saknat familjen och kände att jag verkligen behöver fylla på energi - det gör jag bäst här hemma!

Snacka om att det är aprilväder - strålande sol imorse och någon plusgrad, nu är det snöstorm med massor och blötsnö. Vi tänkte cykla till kvällens middagsbjudning, men det får nog bli bil istället - inte så sugen på att cykla i detta väder.

Trevlig helg!

Berg- och dalbana

Idag har mina känslor åkt berg- och dalbana.

Glädje

Tårar

Förtvivlan

Panik

Lugn

Stress

Kaos

Skratt

Ilska

Puh. Andas

Hel dag

Kors i taket - imorse snoozade jag 15 minuter när klockan ringde. Det hör inte till vanligtheterna, men jag kände mig bara såå trött! Det är underbart väder idag med strålande sol och cirka 10 plusgrader, hoppas det gör mig piggare! Klockan åtta startar dagens praktik och slutar tre, klockan fem är det dags för Bodypump och sedan jobbar jag stängning på gymet. En hel dag med andra ord!

Pulsklocka!

Redan idag kom klockan, beställde den sent i fredagskväll, och den är så snygg! Testade den på seniorspinningen idag och den fungerar bra. Den är lättanvänd och tydlig. Kan verkligen rekommendera butiken jag beställde den från, klocka.se, där servicen var bra och snabb och leveransen supersnabb - bara två arbetsdagar! Testar vidare under fler träningspass!


Gissa vad!?

Gissa vad jag kan hämta ut idag ;) ?!

Vanlig tisdag

Finns det någon dag i min kalender som är "vanlig", dvs följer tidigare dagars rutiner och upplägg, så borde denna dag klassas som "en vanlig tisdag". Jag har spinning med seniorerna kl 13.00 och sedan praktik 15-21. Du som är lite observant kan då räkna ut att jag är ledig nu på förmiddagen! Klockan åtta ringde klockan, men då var jag redan vaken, och nu tvättar jag och har just ätit frukost. Ska nog skriva lite på min rapport innan det är dags för lunch. Men å vad skönt det är med en morgon där man slipper gå upp tidigt och skynda iväg!

Måndags träning vecka 15

Jag sov till kl 13.00 och besökte sedan banken klockan 14.00 där jag fick rådgivning kring fonder och sparande. Känner mig aningen klokare faktiskt...

Det var sedan dags för den vanliga måndagsträningen - afropowerdance och core. Afron var nästan full och coren var helt full så det var roligt! Jag var rätt trött efter blott fem timmars sömn men jag kom igång riktigt bra och båda passen kändes bra, förutom att jag blev akut hungrig på coren. Nu har jag fått i mig pasta med bacon och avokado och känner mig som en människa igen. Ikväll lyxar jag och ser tv hela kvällen, innan jag säkerligen somnar tidigt...!

Nattjobb

Igårkväll kl 23.00 gick jag på mitt nattskift och om exakt en timme går jag av. Hittills har natten gått snabbt, som den alltid brukar göra då det är fullt ös - det är oftast sista timmen som är segast. Då har Effektiva Annelie redan gjort klart det mesta och väntar och väntar på kollegan som kommer klockan sju. Innan jag åker hem och kryper ner under täcket (längtar!) ska jag äta frukost med pappa. Han har bott här på hotellet i helgen och åker idag hem till Stockholm, så frukost känns som en trevlig avslutning på en trevlig helg!

Släktträff!

För första gången på många många år samlades pappas sida av släkten idag för att fira farfars 89-års dag. Det bjöds på mat och fika hemma hos faster i Gränna och var så klart mycket trevligt! Har nu hamnat i ett riktigt paltkoma - känns som att jag kan somna bara jag får chans att sluta ögonen... Istället blir det träning, då en kollega är sjuk ska jag hoppa in och köra core om en sisådär 40 minuter. Det härliga vädret har kommit till Jönköping med strååålande sol och några fler plusgrader än imorse - härligt!



Massor av fina vårblommor i fasters rabatter!

God middag

Ikväll åt jag och pappa middag på anrika Mäster Gudmunds Källare - en restaurang som har funnits i Jönköping sen 1930-talet och är en restaurang byggd i 1600-tals anda. Mysigt med valv i taket och dämpad belysning. Till förrätt åt vi hummersoppa som var riktigt god - mustig och varm, kändes skönt efter en promenad till restaurangen i duggregn och snålblåst. Till huvudrätt blev det för min del "hjortfilé med prästdoftande potatiskaka och whiskeysås" som smakade ljuvligt. Sen var vi så mätta att vi kunde rullat ut, det blev därför ingen efterrätt. Jag och Ricard brukar också oftast äta förrätt istället för efterrätt och ibland kan jag tycka att det är minst lika gott som efterrätt!

Lunch och lördagsgodis

Till lunch blev det idag kesoplättar med tillbehören blåbär, björnbär, creme fraiche och knaper stekt bacon. Gott!

Jag köpte även lite lördagsgodis idag, efter påsken har jag fått mersmak för marsipan så det fick det bli!


Ändrad planer

På förmiddagen idag var jag hos min sjukgymnast, som jag har gått hos sen i höstas. Han är riktigt duktigt och jag är så glad att det var just honom jag hittade igen i djungeln av sjukgymnaster!

Problemet är fortfarande mina benhinnor, jag får ont om jag hoppar för mycket, går för mycket med mera. Det har blivit mycket bättre sedan jag fick skadan, precis ett år sedan faktiskt, men fortfarande är det en liiiiten bit kvar.

Vi har testat sulor, stretchövningar med mera och idag kom han nog på vad det är. Han har förut sagt att problemen i benen troligen beror på min rygg och efter drygt en månad med ryggövningar så kunde han idag efter undersökning säga att problemet i min rygg beror på en disk, eller eventuellt två, som buktar utåt. Mina ryggmuskler är starka, förutom längst ner i ländryggen vid de sista två kotorna. När jag hoppar, lyfter tunga vikter (på benböj och marklyft exempelvis) så orkar inte ryggen vara stark utan det blir en belastning och det tar uttryck i benhinnorna. Ja, jag vet. Det är luddigt, det är knappt jag själv förstår. Men han var på det klara med problemet och då är jag nöjd! Han var dock inte glad åt problemet - buktande diskar bör man inte få förrän man är över 30 år, jag är ju blott 21... Men han är så pass säker på sin diagnos att jag i dagsläget i alla fall inte behöver göra en MR-röngten, vilket känns skönt (har ju redan röngtat ryggen en gång).

Så nu då? Frågade jag. Han ville inte förbjuda mig att göra saker - det funkar ändå inte - men helst ville han att jag ska sluta hoppa och studsa. Vilket inte är möjligt. Jag har ett Bodysteppass i veckan, det är endast då jag studsar, och det tänker jag inte ge upp. Det finns ingen annan som kan ta det och sen måste jag ju ha något roligt... Hans förslag var då att jag ska sluta yoga - eftersom man i yogan gör olika ställningar och "viker" kroppen - tänk när du viker av en vattenslang - vilket gör att blodet inte strömmar som det ska, vilket kan irritera nerver och annat. Så det blir yoga uppehåll för mig i en månad, för att se om det blir någon skillnad. Sen tyckte han att jag ska ta bort minst 50 % av vikten på benböj, marklyft och rodd på Bodypumpen för att de rörelserna lägger så stort tryck på ländryggen, den orkar helt enkelt inte.

Så lite förändring i min träning framöver blir det! Han tycker jag tränar mycket när jag tränar 5-6 gånger i veckan, men jag tycker inte alls att det känns mycket? Men det är klart - han gjorde en jämförelse med gemene man som ofta inte tränar alls, eller 1-2 gånger i veckan, och då är det klart att jag tränar mer.

Så det blev med andra ord ingen yoga för mig idag som jag hade tänkt, istället gick jag till gymet och körde 40 minuter spinning med mig själv. Skönt att svettas!

Egen yoga

På lördagar, när jag är ledig, brukar jag på gå 90 minuter yoga. Det är ett skönt sätt att börja dagen på och jag brukar alltid komma ut med massor av ny energi. Idag är alla yogaklasser på centret inställda då dom har utbildningsdag med föreläsare och grejer. Känns extra trist att dom tar bort den enda klassen jag hade kunnat gå på denna vecka...

Då jag känner att jag vill och behöver yoga finns det bara en sak att göra - ta saken i egna händer! Jag kommer ihåg en del asanas (yogaställningar) från klasserna jag har varit på, så jag testar att köra själv. Till min hjälp har jag en liten fusklapp.



Jag kan inte kallas konstnär direkt... men nog ser man vilka asanas det är,
blandat med lite text på de asanas jag kan namnen på :)



Missa inte

Det är väl ingen som har missat att Stadium har 10 % rabatt på hela köpet för sina medlemmar just nu? Mina fynd får ni se senare :) Läste även att dom har tag tre betala för två på alla skor - o jag som just köpte två par förra veckan...!

Skolarbete på en fredag...

Idag är huvudvärken något mindre men fortfarande rätt mycket... får hoppas att tabletterna ger effekt snart!

Ska försöka skriva klart LIA-rapporten (eller en del av den) som ska skickas in idag, hittills har det gått segt men får hoppas på framsteg trots huvudvärk.

Ett ljus i tillvaron är ju att det är fredag :)

En halv dag på akuten

Som jag berättat så har jag haft huvudvärk sedan i lördags. Igår hade jag en tid på Vårdcentralen och efter en undersökning blev jag skickad till Medicinakuten på Ryhov. Jisses!

Dit kom jag runt klockan tolv och fick bara vänta 15 minuter innan en sköterska kom och tog EKG, blodtryck med mera. Jag fick sedan ligga och vänta och vänta och  vänta. Jag somnade en stund och väntade sedan igen. Efter ungefär en och en halv timme kom läkaren och gjorde en grundlig undersökning, hummade och funderade och sa sedan att jag skulle få göra en CT-röngten, ni vet en röngten av huvudet som de ständigt gör på Grey's Anatomy på folk. Jahapp, jag blev lite nervös men satte mig i väntrummet och väntade. Och väntade. Efter två timmar frågade jag hur det gick - nej, dom hade inte glömt bort mig men jag fick vänta lite till. Vid klockan sex var det dags för röngten.



Man ligger på en brist och sen kör dom in huvudet i ett stor rund grej med ett hål i mitten, sen när de röngtar så snurrar grejen runt runt. Låter som en centrifug typ. Efter några minuter var det hela klart och gissa vad jag fick göra - jo, vänta.

Vid klockan åtta kom en läkare och satte sig hos mig. Hon berättade att allt såg bra ut, de hade inte hittat något "farligt" i mitt huvud, så jag fick åka hem. Då blev jag lätt irriterad. Läkaren var inte speciellt påläst utan frågade frågor som hon redan borde vetat svaret på, så när hon tänkte skicka hem mig utan att göra något blev jag irriterad - vilket jag tror hon märkte. Den förra läkaren (de hade bytt då det gått så lång tid) hade i alla fall lovat mig något mot huvudvärken om de inte kunde hitta något på röngten - det visste inte den nya läkaren något om. Tillslut så fick jag i alla fall ett recept på lite starkare huvudvärkstabletter som jag hämtat ut idag. Än så länge känner jag ingen skillnad men hoppas på att göra det snart...  Jag var hemma vid nio tiden igår kväll, helt slut efter så många timmar på akuten.

Anledningen till min huvudvärk (som kom i sällskap med yrsel och lätt illamående) tror dom beror på en medicin jag äter för min hud. Idag skulle jag därför ringa min hudläkare för att berätta läget. Jag ringer och en sköterska svarar och följande samtal utspelar sig:

Jag: Jag har huvudvärk och läkarna på akuten säger att det beror på min medicin.
Sköterskan: Man får inte huvudvärk av den medicinen.
Jag: DET FÅR MAN VISST DET! LÄS I FASS!
(okej, här höll jag på att få ett bryt på kärringen i andra änden, vilken idiot!)

Tillslut fick jag en telefontid på tisdag nästa vecka (!) då jag får prata med min läkare. Suck. Alltså, man börjar ju fundera hur välutbildade folk är om dom inte ens vet vilka biverkningar olika mediciner har, fastän det står listat i Fass (som är ett slags lexikon över alla mediciner). Och vilket förtroende får man för vården när läkarna inte ens berättar för varandra vad de har pratat om med patienten, utan patienten själv får säga det?

Fortsättning följer på denna historia, mest av allt hoppas jag att fortsättningen blir ett slut på min huvudvärk för nu är jag väldigt less på att dras med den :(

I'm in love...

Är den inte helt underbar? En lila pulsklocka från Suunto!
Men behöver jag den egentligen?
Tekniknörden och modelejonet (finns faktiskt en liten bit av varje!) i mig skriker att "this is the one!"

Här behövs en för- och emotlista!



För
Den är riktigt snygg!
Passar ihop med mina nya skor, både träningsskorna och löparskorna är ju lila!
Lila är min färg
Det kan vara kul att mäta pulsen och kolla på sin träning
Det är en livsinvestering! Den håller säkert jättelänge...
Det är ett bra märke till bra pris
Det blir en extra morot i träningen, känner att jag skulle behöva det just nu

Emot
Jag hade en pulsklocka för flera år sen som jag slutade använda...
Pengar är alltid pengar - är den värd 935 kronor?
Är det någon idé att ha en pulsklocka när man "bara" tränar gruppträning?
Kommer jag att använda den eller lessna efter ett tag?


Ja... vad tycker ni?! Isn't it lovley? :)

Dagen i bilder



Till lunch råkade jag bryta av en gaffel. Kände mig som Karl-Alfred!



Utanför huset blommar denna :)


Resten av dagen har bestått av huvudvärk, huvudvärk och åter huvudvärk. I sällskap av yrsel och stundvis illamående. Fjärde dagen nu och jag håller på att bli galen. Imorgon har jag en tid hos doktorn - får hoppas hon har något vettigt att säga...

Till alla oss som suktar efter sol och värme

Solresor har just nu en tävling där man kan vinna en resa - klicka här för att komma till tävlingen! Hur härligt vore det inte med sol och värme efter denna lååånga vinter...?

Lång dag

Idag har det varit ännu en lång dag - först 10-14 på gymet och sen 15-23 på hotellet. På hotellet har det varit väldigt lugnt ikväll och inte alls mycket att göra, vilket är ganska tråkigt för då går tiden så sakta...

Nu är det i alla fall inte länge kvar och sedan bär det av hemåt mot sängen!


Lite hemlängtan...

Drabbar så klart av lite hemlängtan när jag vet att hela familjen sitter hemma runt köksbordet och äter påskmiddag och jag sitter här nere i Jönköping helt själv. Eller ja, helt själv är jag inte då hela hotellet är fullt med folk, men ni fattar :)

 Finns ett fint citat jag kom att tänka på:

To the world you may be one person, but to one person you may be the world


Puss o kram på er min fina familj :)


Lugnet före stormen

Började jobba i receptionen på hotellet klockan tre och när jag kom hit kändes det verkligen som lugnet före stormen. Igår kväll blev det livat med vattenskada på två rum (en kille somnade i duschen så att rummet översvämmades och det rann ner till rummet under), brandkåren var på besök (läs mer här), män sprang nakna i korridorerna med mera - det är med andra ord en hektisk helg här i Jönköping. Anledningen är att det är bilmässa på Elmia - 25.000 besökare idag. Alla hotell i stan är fullsatta och det är fullsmockad med raggarbilar på gatorna. När de inte är på gatorna är dom hos oss... 

Än så länge har det inte varit några större bekymmer - men jag väntar fortfarande på stormen. Kommer inte att pusta ut förrän jag cyklar hem för kvällen.  

Påskfrukost

Idag är det påskafton och jag började dagen med  äggmacka och mango, lagom påskigt - både äggit och gult! Sen öppnade jag påskägget från mamma och fann en mascara och ett par strumpbyxor från Pierre Robert :) Tack mummy :)



Om en timme börjar jag på dagens första jobb - receptionen på gymet. Senare i eftermiddag går jag tvärs över gatan till hotellet och fortsätter där fram till elva.

Glad påsk på er!

Träningssugna i kyrkornas stad

Idag jobbar jag en stund på gymet i receptionen. Det är som bekant långfredag och jag hade väl räknat med ganska lite folk - glatt överraskande är att det är full fart här! Elva av sexton deltagare på Bodypump passet klockan elva och Sumban som är halv ett är fullbokad. I gymet kommer folk med jämna mellan rum. Så roligt! Jag var en av dom som pushade på om att vi skulle ha öppet och ha pass hela påsken - då känns det bra att få ett kvitto på att folk faktiskt vill träna även fast det är röda dagar. Men som mamma alltid säger - det är ju när man är ledig som man har tid att träna! Till och med här, i Sveriges bibelbälte, väljer folk att träna på långfredagen. Härligt!

Glad påsk!

Glad påsk!


Puls

Idag började praktiken lugnt och fortsatte lugnt fram till eftermiddagen, då dagens alla ankomster började droppa in. I helgen är det mässa på Elmia så det är nästan fullsatt på hotellet. Vi jobbar alltid ensamma men idag skulle dom vara två då - så klart blir backen sjuk. Jag hade praktik fram till kl fem och sedan började mitt pass på Nordic Club klockan halv sex. Före jag gick lovade jag att komma tillbaka efter passet och kolla läget - var det kaos eller inte? Sagt och gjort. Det var inte kaos men nära inpå så jag stannade och jobbade en och en halv timme - läs jobbade, men lön och allt. Inte illa! I veckan skrev jag på papper för anställning så att jag har möjlighet att jobba extra - faktiskt redan nu på påskafton och påskdagen. Kändes bra att gå in redan ikväll så jag fick känna av pulsen - det är alltid lite extra mycket när det är mässa.

Passet gick förresten super - Bodystep! Fyra duktiga deltagare - tror inte att skärtorsdag och HV71 match går bra ihop med träning... Men det var skönt i alla fall! Nu har jag ätit en god middag i form av pasta med kyckling, soltorkade tomater, pesto, parmesan och pinjenötter som jag köpte på vägen hem. Lite påskgodis kanske slinker ner ikväll också..vem vet :)

Regnskygg

Igår kväll bestämde jag mig för att idag ta en morgonpromenad. Jag la fram kläder och kollade ut en rutt på kartan, har inte hunnit ut och kolla området sen jag flyttade i januari (!), så jag tänkte att "det är bäst att ta med kartan så jag inte går vilse". Jag ville även testa mina nya skor. Var riktigt taggad att gå ut en sväng!

Så ringde klockan 07.30, jag drar upp rullgardinen och... det regnar!!! Inte supermycket men tillräckligt. Där sjönk motivationen som en sten till botten och jag kröp ner under det varma täcket istället... Eftersom jag enbart ville gå för att det kändes roligt och skönt försvann hela syftet med promenaden när det regnade. Det kändes bara jobbigt att gå ut och bli blöt.



Ja jag erkänner; ett) jag är lite regnskygg och två) jag har liiite dålig karaktär ;) Skönt var det i alla fall att sova en timme extra! Till frukost blev det hårdmacka med kaviar och ägg samt en skål med mango/persika/hallon yoghurt med banan, linfrön och havregryn. Klockan tio-fem är det praktik och sen bodystep halv sex!