Årets första!



De första jordgubbarna äter jag som de är, men bara fingrarna.
Mums!

Middag

Så är middag lagad och uppäten. Kelda Spicy Thai med kyckling, nudlar och morötter. Jag blandade ut soppan med en burk kokosmjölk för att få mer mängd och minska den superstarka smaken, utspädd blir den precis lagom. I bakgrunden ser ni kannan med förkylningsdryck, har druckit den nu hela eftermiddagen. Lär nog springa på toa hela natten, men det är det värt om förkylningen försvinner!


Framtidens mobiltelefon?

Samsung S7550 Blue Earth är nog framtidens mobiltelefon. Skalet är gjord av återvunnen plast och på baksidan finns solceller som laddar batteriet. Like it!




Mot Nordpoolen

Ingen har dött av frisk luft, snarare tvärtom, så jag tog en eftermiddagspromenad för att lufta bacillerna och köpa middagsmat - kycklingsoppa med nudlar blir det. De jag mötte på vägen trodde nog att jag var på väg till Nordpoolen och inte Coop - klädd i tjock halsduk, bandana och handskar. Idag strålar solen och det är +16 grader, resten av Jönköping strosar runt i t-shirt och shorts. Och ja, jag erkänner - väl hemma igen var jag sjöblöt av svett och det berodde inte på ansträngning. Men hellre varm än kall!



I dagens shoppingpåse fanns förutom Kelda Spicy Thai  även en liter jordgubbar för vrakpriset 19.90, golden jumbo russin som är en ny favorit, torkade blåbär och ananas. Även en liten chokladbit slank ner, tröstäta är bra när man är förkyld...eller i alla fall nödvändigt. I boken "Godis åt folket" som jag läser just nu står det om just tröstätande - att kvinnor har mindre av ett ämne i hjärnan (var det seratonin?) och därför är mer benägna att tröstäta, speciellt choklad och sötsaker som vi förknippar med välmående. Så det så! Så är man lite förkyld och trött kan man alltså tolka det som att kroppen vill att jag äter något sött för att må bättre... eller? :) Jordgubbarna sparar jag på till lite senare ikväll - blir årets första! Förhoppningsvis första av många jordgubbar i sommar, kanske åker vi ut till Mockträsk och plockar även i år mamma? I spöregn givetvis ;)



Syster kom med ett tips på en dryck som motar bort förkylningen - blanda en liter vatten med en skivad citron, en bit skivad ingefära och honung. Kan göras varm eller kall, kunde inte bestämma mig så den fick bli ljummen. Smakar gott och känns len i halsen.

Drar täcket över huvudet...

Host o snor o taggtråd i halsen. Härlig start på veckan....not.

Har laddat upp med honung o halstabletter ...

dsc00817 (MMS)

Har laddat upp med honung o halstabletter o hoppas att jag klarar hela dagen på jobbet. Massor med te kommer det bli, det är en sak som är säker. Hoppas ni andra har en skön söndag!


Vinnaren

Det har väl inte undgått någon att Lena från Tyskland vann årets Eurovision Song Contest?! Själv gillar jag låten, skulle jag röstat på något bidrag igår så skulle det blivit detta.



Medryckande och poppig, precis i min smak!

Förkyld...

Usch, nu är jag förkyld. Jag kände det egentligen redan efter gårdagens Bodystep pass och igår kväll var det ett faktum. Lätt feber och ont i halsen. Så tråkigt!

Göteborg t o r

Så har man varit till Götet över dagen! Jag kom fram vid lunch och hittade efter lite letande ett perfekt ställe att äta på - Slimfood i Nordstan. Jag plockade ihop min egen sallad  med givna favoriter för 69 kr. Kändes mycket bättre än något från Donken, Burger King eller en svindyr macka från något av alla caféer.



Sedan tog jag lokalbuss ut till Sportlife Lindholmen och kom rätt på första försöket - inte illa för en lantis i Storstan. Vilket ställe! Stort, ljust och fräscht! Riktigt fint hade dom det. Jag hade sett framemot ett kvartal med favvo-Hanna från Les Mills med då hon är sjuk blev det norska Marta på Bodystep - en färgklick! Hon var rolig, energifylld och glad hela passet igen. Tur att träning är ett universellt språk - det gick bra att hänga med, det som var tråkigt var att man inte förstod alla hennes roliga kommentarer och skämt. Men det vara bara att le och se glad ut ändå! Bodystepen är bra denna gång, vissa låtar bättre än andra. Temat? 80-tal! Det är release nummer 80 så givetvis är temat 80-tal, extra roligt för alla er som kommer ihåg den tiden..kan inte påstå att jag själv gör det även om jag kan stoltsera med att jag faktiskt är född på 80-talet.





Det laddas inför Bodypump!

Sedan var det dags för Bodypump och tränare där blev Petter. Vilken go'ing! Trevlig, rolig och inspirerande! Bodypumpen sved bra i benen efter Bodystepen kan jag lova... Det kommer bli en tung release! Se speciellt upp för bröst, biceps, utfall och mage!



Bodypump-Petter kan ett vältränat öga se längst upp till höger. Notera även
GB-boxen till vänster i bild. Roligt att gymet har en sådan jämte proteinpulvret!



Jag gillar de starka budskapen ute i gymet!





Väntar på bussen som ska ta mig i ett soligt Göteborg, anländer två o en halv timme
senare i ett lika soligt Jönköping! Slut med äventyr för denna gång!

Nu sitter jag på tåget mot Göteborg. En he...

dsc00809 (MMS)

Nu sitter jag på tåget mot Göteborg. En heldag blir det innan jag återvänder vid halv nio tiden ikväll till Jönköping. Kvartalsutbildning för Bodypump och Bodystep med duktiga Hanna från Les Mills står på schemat idag. Ska bli kul!


Seg dag

Efter gårdagens långa kväll är det inte konstigt att jag idag känt mig trött och seg mest hela dagen. Sitter framför en brittisk komedi men har svårt att hålla ögonen öppna, det får bli en tidig kväll. Imorgon är det kvartalsutbilning i Göteborg och då är det bäst att jag är pigg och alert!

Lyckad kväll!

Gårdagen kan inte beskrivas som annat än jättelyckad! Nöjda gäster, god mat, bra underhållning - allt gick som tåget! Det började redan vid klockan fem med en ceremoni med betygsutdelning och sommarsånger, sedan fortsatte kvällen med en middag. Det bjöds på en kall sommarbuffé med pastrami, kyckling, ryggbiff, pastasallad, potatissallad, grönsallad, oliver, champinjoner, brietårta med mera. Mycket gott! Under kvällen underhöll showgruppen Lyckofigur som gjorde ett strålande jobb med tre medleyn från olika tidsperioder. Det delades även ut stipendier under kvällen och hölls lite tal, så som det  brukar på en examen. Vid halv elva-elva tiden lämnade gästerna festen och vi röjde snabbt och effektivt lokalen och några av oss mötte sedan upp avgångseleverna på Velvet Lounge där vi surrade och skrattade alldeles för länge. Efter en mysig efterfest hos Anne med god nattmat var jag hemma i säng igen. En trevlig och rolig kväll helt enkelt!

Jag o den bästa Emelien i hela världen är laddade inför kvällen :)

 


Redo!

Jag ska i huvudsak vara i serveringen under kvällen och har därför på mig de klassiska serveringskläderna - vit skjorta och svarta byxor. Nu kör vi! Ser framemot en lång och trevlig kväll!



Examensfest

Idag tog jag sovmorgon till halv tio, riktigt skönt. Vi ska idag ha examensfest för årskurs två som tar examen idag så det kommer bli arbete ända till sent i natt, hoppas på att kunna hålla mig pigg hela vägen. Det blir underhållning, god mat och förhoppningsvis nöjda elever och anhöriga. Vädret har vi på vår sida också  - sol! Om än det blåser lite kalla vindar...

Pigg träning

Vad otroligt pigg och glad jag har varit idag! Var det tuppluren på förmiddagen som gjorde det mån tro? Jag har känt mig full av energi trots tre pass och en del cyklande fram och tillbaka. En sån där dag när alla bitar faller på rätt plats och allt bara går bra. Skönt att det finns sådana dagar också! Nu blir det dusch o sen sova, ser framemot det extra mycket då det blir en lång sovmorgon imorrn!

Woho!  Träning är roligt!


Sommarlektyr

Häromdagen landade två böcker i min brevlåda som jag hoppas hinna läsa i sommar. Den första är "Den hemliga kocken" av Mats-Eric Nilsson som har fått mycket uppmärksamhet i media, den handlar om "det okända fusket med maten på din tallrik" och livsmedel granskas - vad händer med de innan de kommer in i våra kök? Vad finns för det för tillsatser och substitut i vår mat? Den andra boken heter "Godis åt folket - En bok om hur svenskarna blev sockerslavar i karamellkungensrike" och skildrar hur svenskarna på 20 år ökat sin godiskonsumtion med 50 % samtidigt som medelsvenskens vikt har ökat med fem kilo - hur blev vi det folk i världen som äter mest godis?

Hoppas böckerna är lika bra som baksidan får de att verka!


Lunch och omladdning

Efter styrkepasset blev det en god lunch på kyckling, ris och kallsås på mini fraiche och vitlök med morötter till. Passet gick bra och jag kände mig full av energi! Nu är det omladdning som gäller inför kvällens två pass - Bodypump och Afro. Jag brukar normalt absolut inte köra två styrkepass samma dag, men ibland så får man göra undantag - finns det ingen annan som kan hoppa in när en kollega behöver hjälp så gör jag det även om det innebär två pass samma dag, eftersom vi absolut inte vill ställa in pass. Det går alltid att köra med mindre vikter än vanligt och tala om för deltagarna varför jag kör dubbla pass. Så med andra ord - kör styrke några gånger i veckan, men inte flera pass samma dag! Det är även viktigt att tänka på återhämtningen och inte köra styrkepass där du tränar samma muskelgrupper flera dagar efter varandra, utan ha minst en dag emellan.

Kom ihåg att äta ordentligt också, A o O när man tränar. Kanske passar min lunch till middag hemma hos dig idag?! :)

Tupplur

Det har blivit många tidiga mornar och sena kvällar nu ett tag. Imorse var det dags för ännu en - besök hos sjukgymnasten kl 8.15. Jag valde den tiden för att jag inte visste vilket schema vi skulle ha i skolan under dagen, sen blev det så att vi inte har något schema alls vilket så klart är skönt - en ledig dag är alltid välkommet. Men det kändes tungt att ta sig ur sängen 7.15. När jag kom hem hade jag inte blivit mycket piggare så jag gick faktiskt och la mig 45 minuter, så skönt! Varför inte lyssna på  kroppen när den ber om mer sömn, när jag ändå hade tid över?

Om drygt en timme ska jag köra lunch-styrka, vick för en kollega. Har laddat med ett smaskigt mellanmål  - mango och hallon med kesella toppat med rostade solrosfrön. MUMS!

Utvärdering Champion sport bh



Jag har nu använt Champions sport-bh sedan 24 april under både högintensiva pass som Bodystep och lugnare pass som core och Bodypump och jag älskar den! Den är klockren för all träning och gör verkligen sitt jobb - inget studs här inte. Då den i princip är seemless så skaver den ingen stans heller. Tyget är  mjukt och följsamt och den är lätt att ta av och på. Det kommer bli fler av denna modell nästa gång det är dags att handla sport-bh!

Mardröm

I natt hade jag en obehaglig mardröm som slutade med att jag i drömmen grät floder. Usch. Som tur är tror jag inte att det som hände i drömmen kommer hända i verkligheten, känns alldeles för långt bort faktiskt. Nu har jag vaknat och ätit frukost och det känns som att det kommer bli en bra dag. Mulet och 7 grader, säkert kommer det regn senare också - det brukar det göra i Jönköping. Dagen kommer spenderas i skolan och sen på jobbet. Sista skolveckan nu så det är bara att hålla ut!


Afro myyyyyyyys!

Ni har väl hört sången från chipsföretaget där man (helt utan rätt tonart) sjunger "dags för fredagsmyyyyyyyys" ? Det skulle kunna vara kvällens pass, om de bara hade sjungit om måndagsmys istället! Körde idag ett afro pass som var så skönt! Deltagarna gick helt in i sig själva, jag behövde inte tok-instrueran utan de klarade sig rätt bra själv, och passet kändes så mysigt! Kändes som att deltagarna helt förstod afro-tanken och att de bara var där för att få dansa, släppa loss och slippa tänka. Just det, att få släppa loss och dansa för sig själv, verkar vara väldigt uppskattat - är så glad att vi kan erbjuda ett pass utan prestationsångest, utan snygga poser  och flashiga steg. Bara kom som du är, så räcker det!



Love afro!

Kvällfika med kesella

Efter en lång dag med skola och jobb är jag äntligen framme vid kvällsfikat! Äpple med jordgubb/lime kesella toppad med rostade solrosfrön, samt en hälsomuffins med morötter, blåbär och linfrön. Gott!



Det skiljer lite i både pris och fetthalt mellan den vanliga lättkesellan och de smaksatta, jag har nu testat lätt, jordgubb/lime samt vanilj. Hittills gillar jag faktiskt lätt kesellan bäst till smak och konsistens, speciellt om man låter frysta blåbär halvtina i burken och sen äter - då smakar det nästa som yoghurtglass med blåbär! Men kvällens fika med jordgubb/lime slinker ner så klart, den är ju faktiskt god - om än inte toppengod :) Får tacka min storasyster som tipsade om kesellan, som jag tills för en månad sedan inte har ätit alls - nu är det ett givet mellanmål!

Jobb, jobb, jobb

Dagens jobb gick bitvis långsamt, bitvis snabbt och på slutet väldigt snabbt. Arbetsdagen avslutades med ett Bodypump pass och efter det var det inte ens en timme till stängning. Efterdyningen av gårdagens Göteborgsvarv (där tydligen mer än 60 löpare kollapsade i värmen) gjorde att det var lugnt på gymet idag, inte mycket spring alls och till mig kom endast två tappra deltagare. Jag tog då chansen att köra ett lite hårdare pass med korta pauser mellan låtarna för att maximalt hålla pulsen uppe på deltagarna, som båda var erfarna pumpare. Jag fick också tillfälle att lägga fokus på att korrigera teknik, även om det inte behövdes så mycket då de verkligen var två undantag i mängden - mestadels superfin teknik! Riktigt roligt.

Kvällen hemma har redan blivit alldeles för lång, men så kan det bli. God middag har jag ätit, surrat med mamma en lång stund  telefon och tagit hand om all min tvätt från imorse. Imorrn börjat sista skolveckan...!

Tvätt, tvätt, tvätt

Imorse ringde klockan sex noll noll. Inte min favorit tid en söndag direkt. Jag har tvätt tid idag och fyra maskiner att köra så det var bara att  gå upp och börja. Jag börjar jobba vid ett tiden, så då är det bara att tvätta på morgonen istället. Jag är inte riktigt kompis med tvättmaskinen -  1½ timme för en maskin. Hade gärna haft en mer modern maskin som kan tvätta på 30 minuter.
Nu är sista maskinen i stoppad och när jag kommer hem ikväll har jag en hel del tvätt att ta hand om!

Tjejkväll

Nu cyklar jag iväg till Anne för lite tjejkväll med ost, kex och frukt. Skönt att bara kunna vara som man är - utan smink o sånt! Tror det kommer bli en trevlig kväll, det brukar det alltid bli :)


Lyxig pasta!

Hoppades att denna middag aldrig skulle ta slut, sååååå gott! Fräscht, enkelt och somrigt! Du måste testa!

Färsk pasta med ricotta och basilika, bitar av kallrökt lax, bitar av soltorkade tomater, bitar av Falbygdens supergoda getost toppad med färsk ruccola



Hård träning!

Dagens träning: ett Bodystep pass i en kokhet sal och sedan ett core pass i samma heta sal. Puh! Trodde aldrig att svetten skulle sluta rinna... Jobbigt, men roligt! Min maxpuls låg på 191 slag, hyfsat jobbigt med andra ord ;) Tyvärr var jag och mina två deltagare ( + 1 till på coren) ganska ensamma i den heta salen, tror att större delen av Nordic Clubs medlemmar sprang Göteborgsvarvet idag faktiskt. Tur med vädret hade de i alla fall!


Soligt!

Idag skiner solen och det verkar som att den ska fortsätta göra det hela dagen, kors i taket. Dock är det inte så varmt, i skrivande stund ungefär 12 grader. För mig spelar vädret ingen större roll, då jag ändå ska arbeta från tio till fyra, förutom att det är skönt att slippa cykla till jobbet i regn. Igår cyklade jag o Anne från A6 och blev helt dyngsura - det såg ut som att vi ställt oss i en dusch. På vägen upp till A6 sken solen så det är verkligen snabba väderomslag. Jobbet idag kommer bli en blandning av receptionsarbete och två pass,  Bodystep och core.

Ha en härlig lördag, det tänker jag ha! :)

Trevlig kväll

Kvällen har varit trevlig - först möte på jobbet med efterföljande After Work och sedan lite umgänge med klasskamraterna. Nu ser jag "Jerry Maguire" med ett  öga och datorskärmen med det andra, men det lutar mer åt att gå och sova faktiskt. Jobbarhelg väntar, lika bra att vara utvilad!

Omelett!



Till lunch idag:
Omelett med kalkon, cocktailtomater och ruccola. Mums!

Träning efter program

Jag berättade för ett tag sen att jag har en online PT, PT-Magnus. PT-Magnus gjorde två styrkeprogram åt mig som jag fick runt den 7 maj. Hittills har jag hunnit testa ett halvt av programmen. Jag kan inte direkt påstå att jag är missnöjd med detta, då tanken med träningsprogrammen faktiskt var att det skulle vara komplement till min andra träning och användas när jag har tid för egen styrketräning. Detta är också anledningen till att online PT passar mig bra - jag kan själv fråga när jag vill och få tips när jag vill genom ett enkelt mail. Jag skulle verkligen inte ha tid att gå och besöka en PT fysiskt som mitt schema ser ut i dagsläget...

Förra veckan låg mitt träningsfokus på just styrka. Jag instruerade tre Bodypump pass och körde även halva PT-Magnus första styrkeprogram. Ett afropass, två corepass, ett eget konditonspass med crosstrainer och roddmaskin samt några promenader hanns också med. En bra vecka kändes det som!

Denna vecka ligger fokus på kondition. Det har hittills blivit ett afropass, ett step-up pass, ett Bodycombat pass, ett spinningpass, ett Bodystep pass och imorgon blir det ännu ett Bodystep pass. Styrkan denna vecka blir totalt tre core pass och två Bodypump pass. Även detta en bra vecka, men på ett annat sätt.

Jag hade denna vecka egentligen velat testa styrkeprogram nummer två, men får helt enkelt inte in det i planeringen. Passen går först eftersom det är mitt jobb och anledningen till att jag  väljer att jobba så mycket är ju för att det är så roligt!

"Den lärde" säger att man ska periodisera, köra hårt ibland och mindre hårt ibland. Välja olika fokus olika veckor. Då är det bra att jobbet ibland planerar åt mig! Jag känner också att passen är en bra mix av tufft och mindre tufft - flera passen är olika och på så sätt får kroppen varierad träning, både i form av rörelser och intensitet.

Nästa vecka får vi se hur planen ser ut, än är den inte färdig. En sak är då klar i alla fall - på lördagen bär det av till Göteborg och kvartalsutbildning i Bodypump och Bodystep. Yes! Längtar!

Känner att jag även måste lägga till en rad om kost när vi ändå är igång - kom ihåg att äta! Ät! Ät! Ät! Tränar man mycket måste man fylla på med energi så att man orkar. Själv siktar jag på frukost, lunch, middag samt två-tre mellanmål beroende på hur dagen och träningen ser ut.


Så här glad är jag när jag får instruera!

Hoppas du känner dig lite inspirerad och bara längtar efter nästa pass! Kanske redan i helgen?! Tränar du på Nordic Club så hoppas jag vi ses på lördag kl 11.00 eller på söndag kl 17.20!

Ta mig till havet...

Igår efter jobbet (slutade halv tio) mötte jag upp mina vänner på puben Pipes of Scotland som varje torsdag har musikquiz. Jag missade första frågan, men hoppade in i laget. Det var trevlig stämning på puben, man märkte att det blivit rätt sent på kvällen och att de flesta fått i sig både ett och två glas. Quizet går ut på att trubaduren spelar en låt, som en gäst sjunger texten till. Rolig idé! Ett par minuter efter att jag satt mig pekar trubaduren på vårt bord och bestämmer att en av oss ska gå upp och sjunga...! Mina två vänner ville inte utan puttade fram mig! Hoppsan. Ska jag påpeka igen att jag nog var den ENDA i den lokalen (förutom personalen hoppas jag) som var nykter!? Jag gick upp så klart och fick då veta låten - Ta mig till havet. Hmmm...långa höja toner går inte riktigt ihop med min röst. Men jag körde på, sjöng hela låten med stöd av trubaduren i refrängerna. Riktigt kul faktiskt! Jag älskar väl egentligen karaoke innerst inne, men det underlättar ju när man får välja låt själv! Efter min "fantastiska" sånginsats kryssade vi vidare men när resultatet presenterades var vi inte en av vinnarna, tyvärr. Tycker man borde fått extra poäng för "skönsång"!




Kanske inte riktigt lät så där... om vi ska vara helt ärliga... ;) Men jag kunde texten!

Aj aj i vaderna...

Igår var det två gånger sedan jag körde Bodystep, då vi haft uppehåll två veckor pga Kristihimmelsfärd och Vårruset. Det känns därför rejält i vaderna idag! Inte massor med träningsvärk, mest bara ansträngt. Skönt att jag har vilodag idag. Passet gick annars bra igår, lite ljudproblem som störde men det funkade. Deltagarna var i huvudsak nybörjare och de var så duktiga och kämpade på bra! Bodystep är inte jättelätt första gången - det går snabbt med många nya steg och riktningsförändringar. Hoppas på att de gillade det och blir lika Bodystep-frälsta som jag :)

Idag lyssnar vi på 2: ornas examensredovi...

Idag lyssnar vi på 2: ornas examensredovisningar hela dagen. En lång dag av stillasittande, även om det är intressanta ämnen, så blir det tungt för huvudet. Ska blir skönt att få träna ikväll, kommer nog ha en hel del myror i benen!


Man kan inte alltid lyckas

Idag var det dags för inköp av yoghurt igen. Jag sträckte ut handen för att ta en KRAV-märkt från mejeriet i Hjo (som jag skrev om tidigare) när jag tog en extra titt på priset - 20.90 kr. På hyllan under står Valio sortimentet - 12.90 kr per styck. Hm. Som student är det här svårt att motivera sig att köpa den dyrare yoghurten - ÄVEN om jag vet att den är bättre för miljö, natur och djur. Det skiljer alltså 8 kr / förpackning och det är ju en hel halv förpackning av den billigare yoghurten. Jag hade faktiskt en kupong på KRAV-yoghurten, men inte ens då blev priset i närheten av den billiga yoghurten.

Det blev en Valio tillslut, i en smak som är på tillfälligt besök - persika/papaya. På nätet kan man läsa följande om yoghurten "Valio YO-ghurt är en mager och krämig yoghurt som passar lika bra till frukost som till mellanmål. Valio YO-ghurt har mindre än 0,05 % fett och för lätt tankarna till varma sommardagar i och med att vi fyllt dem med olika frukter och bär" - låter väl smarrigt!? Även om den inte är KRAV-märkt...



Kaosig träning

Jag kom till gymet lite halvstressad efter ett möte på skolan och som vanligt så brukar en dålig start smitta av sig. När jag skulle vrida på headsetet lät det som att en storm tagit över och det brusade i högtalarna. Suck. Jag mixtrade lite med ljudet men fick köra mitt Bodypump pass med låg nivå på headset, mycket gester (väldigt svårt på pumpen) och hög  röst. Vi tog oss igenom det hela och det är väl tur att vi har kört passet ett par månader så att deltagarna vet vad som händer i låtarna, underlättar en hel del. Mina deltagare kämpade riktigt bra i alla fall, som alltid!

Varannan onsdag sticker jag som ett skott över till spinningsalen och kör 2x25 min spinning. Det blir alltid riktigt svettigt och härligt, så även idag. Hade en litet intimt och härligt gäng med mig och tillsammans kämpade vi heeeeela vägen. Härligt!

Jag kom inte hem förrän vid nio tiden då jag stannade kvar och surrade, alldeles för mycket och länge som vanligt. Har just ätit middag som var en repris av lunchen och nu blir det en skön dusch!

Ett litet middags tips

Dagens lunch passar så klart även som middag.



Ungsstekta rotfrukter, man kan till exempel ta potatis, morötter och palsternacka. Vi slutet av stekningen la jag in en näve delade coctailtomater som blev varma och goda.
Kyckligen kryddade jag med "kycklingkrydda" och lite citronsaft och stekte sedan länge under lock, så att den blev saftig. Jag delade kycklingfiléerna på längden så att stektiden blir lite kortare.
En grönsallad av kruksallad, ruccola och groddar kryddat med balsamvinäger och grönsakskrydda.
En kall sås gjorde jag på mini fraiche, lite citronsaft, salt, peppar och paprikakrydda.

Bon appetit!

Sovmorgon

Idag har vi möte med vår projektgrupp i skolan klockan tre, så fram tills dess är jag ledig. Inget skolarbete att göra, så jag tar i tu med allt annat istället - städa, plocka, ordna. Rätt skönt! Sen ikväll blir det som vanligt onsdags-träning.

Nu är det inte länge kvar till sommarlovet - 1½ vecka bara! Tiden har gått så fort denna  vår...

Egen konditionsträning

Idag hade vi redovisning från 9-17 ungefär så jag kände att jag hade myror i hela kroppen, jag behövde verkligen träna! Röra på mig! Aktivera kroppen efter en lång dag för huvudet. Jag hade inget eget pass inplanerat så jag fick för en gång skull gå på mina kollegors - roligt! Först körde jag step up 45 minuter, ett pass som tyvärr kändes alldeles för lätt för mig (visste väl egentligen det från början men gick iallafall) så efter passet var jag lite småsvettig och kände mig inte 100% trött. Så det fick bli ett till pass - Bodycombat! Första gången på mer än ett år. Tekniken är inte den bästa men jag slog och sparkade allt jag kunde och blev riktigt svettig. Skönt!



Körde combaten med träningshandskar för att få lite mer box-känsla.
Så klart matchade med min rosa sportbh och rosa svettband!

Nu är redovisningen över, gick super bra...

Nu är redovisningen över, gick super bra! Jag kände mig lugn under presentationen o sen aningen svettig under frågestunden, mest för att jag inte visste vilka frågor som skulle komma, men det gick super. Nu lyssnar vi vidare på varandras presentationer o snart är det lunch!


Redovisningsdag

Idag ska vi redovisa och opponera på varandras LIA-rapportern. Känns väl både nervöst och roligt. Jag laddar upp med yoghurtfrukost samt ett ägg med kaviar och rött te.

Idag är jag ledig från pass men funderar ändå på att åka och träna, är sugen på Bodycombat... Vet inte riktigt om mina ben pallar passet då det är mycket studs, förflyttningar mm men man kan väl alltid testa? Får se om det först o främst finns någon ledig plats, Bodycombat är riktigt populärt hos oss och passen blir ofta  fulla.



Våra duktiga deltagare sparkar in den nya releasen på Releasedagen 20 mars!

Snabb middag

Idag blev det en snabbt lagad middag då jag var vrålhungrig efter träning - fullkornspasta, keso, soltorkade tomater, avokado och bladspenat. Snabbt, enkelt och gott!


Färgglad träning

Idag stod 45 minuter afro och sedan ett corepass utan boll och ett pass med boll, totalt en timme core, det senare vick för en kollega. Skönt att det bara är ibland, skulle nog inte orka med dubbla corepass varje vecka. Tungt för både mage och rygg!



Klädd i mitt nya linne som Nike som jag köpte på Nike Outlet i Barkaby - 98 kronor, ett fynd! På linnet är alla städer som haft sommar OS tryckta, men årtal till och med. Så lite utbildning fick jag på köpet ;) På underkroppen mina favorit afrobyxor i mörk grönt och Nike skorna som vi fick på Nike konventet.



London
Paris
Stockholm

Internationell dag

Idag har vi internationell dag på skolan då årskurs två redovisar sina arbeten från sin studieresa till Dubai. Fram till lunch har vi lyssnat på deras intressanta arbeten och nu efter lunch ska en representant från en hotellskola i Dubai prata om deras verksamhet. Intressant! Rolig första dag tillbaka i skolan efter tre månaders praktik :)

(H)jordnära frukost

Det har kommit en ny yoghurt från ett mejeri i Hjo som heter Hjordnära Mejeri (ligger inte långt från Jönköping) som är ekologiskt och produkterna är krav-märkta. Då det ligger så nära borde det väl också räknas som närproducerat. Superbra! Dessutom är yoghurten god! Finns i flera smaker och jag valde persika/apelsin. På toppen lite av min hjärt-müsli från Frebaco samt en näve frön och torkade nötter.



Nu är jag redo för dagens äventyr - första skoldagen på tre månader!

Utpumpad!



Bilden är tagen före kvällens Bodypump pass, efter var jag helt knäckt!
Svetten flödande och forsade, speciellt under axellåten, och det var ett
riktigt tungt pass! Varmt i salen och tunga vikter. Efteråt skakade kroppen
och musklerna en bra stund. Men skönt var det i alla fall! Snyggt matchad
klädsel också med vit Studio t-shirt från Nike, rosa sportbh från Champion,
rosa svettband från Nike, svarta byxor från Casall och vita skor från Nike.

Filmrecensioner

I helgen har vi sett två filmer. Utan att tänka på det lyckades vi två kvällar i rad välja filmer som båda var nästan tre timmar långa. Tur att båda var bra filmer!

I fredags såg vi The Last Templar - en historisk actionkomedi, typ. Eller actiondrama. Den var både rolig och spännande. Lite National Treasure över filmen, se den!



Igår såg vi filmen "The Storm" som också var en action, denna gång om väder och vind. Människan försöker mixtra med vädret och det slår tillbaka. Klyschig idé, visst, men den var oväntat bra. Även den är värd en titt!




Rättvist vin

I helgen har jag testat ett rättvisemärkt vin som heter "Fair & Square". Ett extra plus är förpackningen - pappkartong är den gjord av. Den vinexpert som vi hade under Gastronomikursen i våras framhöll att vin i tetrapack inte alls behöver vara sämre än annat vin och "Fair & Square" smakar faktiskt bra! Det känns bättre med pappkartong än glasflaska då jag fått för mig att det är bättre för miljön?



Vinet kommer från La Roija i Argentina och är "torr, ungdomlig, aningen blommig smak med inslag av fläder, honung, mandel och grapefrukt". Gott som sällskapsvin eller till vegorätter och fisk. Testa gärna! Känns bra i själen att köpa rättvisemärkt tycker jag. Priset var också vettigt, 59 kr för en liter.

Är man sugen på att få veta mer om ekologiska och rättvisemärkta viner kan man kolla in denna sida

Att vara instruktör

Jag har fått en fråga i form av en kommentar som jag tänkte svara på här:

Fråga:
Hur skall man gå tillväga ifall man vill bli instruktör? =)
Kan man gå brevid en "riktig utbildad" instruktör och lära sig på de sättet, tips?

Svar:
Som instruktör har du ansvar för att förmedla säker och korrekt träning till dina deltagare och då är det viktigt att ha bra på fötterna och veta vad man pratar om, varför man går övningen som man gör, hur man ska korrigera deltagaren för att minska skaderisken osv och då är utbildning A och O! Det är otroligt viktigt att gå en utbildning som är vettig, det vill säga en utbildning som är genomtänkt så att du får bästa möjliga förutsättning att lära dig hur du instruerar, vad du ska göra och vad du absolut inte ska göra, hur du ska bete dig, hur kroppen fungerar med mera. Jag tycker personligen inte att det är ett bra sätt att "gå bredvid" någon annan instruktör och lära sig på det sättet. Du lär dig då endast den personen sätt att göra saken på, den personen fel och brister (självklart även det den gör bra) och dessutom får du inga papper på att du är utbildad - vilken kan bli problem om du sedan byter till en annan anläggning. Skulle du själv anställa någon som inte har korrekt utbildning, oavsett vilket jobb det gäller? Visst är det så att många är självlärda och det fungerar för en del, men idag när det finns så otroligt stort utbud av bra utbildningar finns det ingen anledning att hoppa över att utbilda sig - det är det viktigaste du gör och det är verkligen en investering i dig själv!

Tips till dig som funderar på att bli instruktör är att först ta reda på om gymmet du är sugen på att jobba hos behöver några instruktörer, kanske kan de då betala din utbildning (som annars kan kosta allt från några tusenlappar till över tio tusen), de kan hjälpa dig att komma igång efter utbildningen (det är superviktigt att komma igång och instruera direkt för att hålla igång kunskaperna) och du kan då få hjälp till vidareutbildning och kontinuerlig feedback som är superviktigt. Dessutom är det som instruktör viktigt att hela tiden hålla sig uppdaterad och igång - går man en utbildning och sedan inte instruerar på några månader så kan det vara svårt att komma igång, speciellt om man är oerfaren och det är ens första utbildning.




Jag och mina två kollegor Ehlin o Frida uppträder på Funky Kids uppvisningen på Saga teatern i Boden

Instruktörsyrket innebär mycket - både bra och mindre bra saker. Var och en får överväga om tiden finns (man lägger ner otroligt mycket tid på att öva öva öva), om motivationen finns - för att kunna ge motivation och inspiration till deltagare måste du själv svämma över av den varan, om intresset för att leda andra finns, om du brinner nog mycket för träningen med mera. För mig överväger de positiva sakerna, annars skulle jag aldrig kunna arbeta med det - glädjen i att motivera andra, glädjen i att få människor att ta ut sig till max, få andra att må bra, sprida energi och gläjde, vara en förebild och en morot för andra - det är helt fantastisk!

Så svar på din fråga: nej, jag tycker inte att man enbart ska lära sig instruera genom att gå bredvid någon annan. Gå istället först en välkänd och välrekommenderad utbildning och ta sedan hjälp av andra instruktörer för att få tips, inspiration och idéer! Själv har jag haft otroligt stor nytta av mina instruktörskollegor (speciellt hemma på mitt förra gym) där det var de som hjälpte till att  "fasa" in mig genom att vi teamade (körde klassser tillsammans) och jag kunde få hjälp och tips. Men man blir aldrig fullärd, verkligen inte, och jag har fortfarande mina svagheter som jag jobbar med - samtidigt som jag har mina styrkor att alltid luta tillbaka mot.

Hoppas du är nöjd med detta svar! :)

Jag vet att flertalet instruktörer läser min blogg, vad har ni för synpunkter och kommentarer till ovanstående fråga? Låt höra!



Hittar man rätt och känner sig trygg och lycklig som instruktör så är det verkligen en energi- och glädjekick utan dess like! Här instruerar jag på Step In i Boden på spinningeventet Spinn för Livet

Bilder från helgen

I fredags var vi som sagt ute på A6 och fikade på Espressohouse, ett café som delar sin lokal med butiken Årstid. Riktigt mysigt och så inspirerande! Bra planlösning med traditonella bord, soffor, fåtöljer med mera. Det enda minuset var att personalen var underbemannade, stressade och alldeles för långsamma.



På fötterna hade jag mina nya sneakers från Vagabond som jag fyndade i Stockholm förra helgen, mer 50% rabatt var det. Supersköna och passar perfekt till både min rosa och lila jacka, kan knappast bli bättre!


Söndagsmys

Idag tog vi en riktigt lång sovmorgon när vädret ändå är mulet, blåsigt och tråkigt. Frukost på det och nu ska Ricard packa innan hemfärden i eftermiddag. Då får det bli rutin på tillvaron igen med pluggande och tränande! Börjar redan ikväll med Bodypump 17.20 - härligt!

Efter en dag i lugnets tecken blir det nu ...

Efter en dag i lugnets tecken blir det nu kvällsfika med vattenmelon o mango framför filmen 'Storm'.Två härliga promenader har vi också hunnit m idag!


Fredagsträning!

Varför blir man alltid så trött i huvudet av A6 och Ikea? Tror jag vet svaret - allt folk och alla ungar. Vilken ljudnivå! Nu är i alla fall sängen hemfraktad och ikväll blir det att möblera om. Nu iväg för en timmes Bodypump! Skönt med fredagsträning, känns som att kroppen vill ha det!

Fredagsmys på Espressohouse på A6, nytt fa...

dsc00759 (MMS)

Fredagsmys på Espressohouse på A6, nytt favvofik! Otroligt mysigt o fräsch. En Manhattan brownie o Rooibos iste, gott! Strax ska vi hämta ut Ikea-bilen o köra hem min nya säng.


Ska nu servera frukost på sängen till Rica...

dsc00757 (MMS)

Ska nu servera frukost på sängen till Ricard som kom igår, mysigt! Smoothie på kiwi o banan gömmer sig i glasen. Tycker om att det är två av allting, oftast är det ju bara jag så detta gillar jag :)


Muffinsbak

På eftermiddagen bakade jag muffins på order av mamma, hade för mycket överskottsenergi som behövde göras av med på något vettigt. Grundreceptet var detta men jag gjorde om det lite grann...som alltid när jag bakar! Jag tog 2/3 vetemjöl och 1/3 vetekli, hoppade över apelsinskalet och tillsatte ca 1 dl linfrön. Smeten delade jag sen i två delar, i den enda satte jag kakao och bitar av hackad mintchoklad och i andra delen satte jag blåbär. Resultatet blev alltså Chokladmuffins med morötter och mintchoklad samt Morotsmuffins med blåbär.

Blev en väldigt suddig bild, sorry about that... men goda i alla fall!



Som ni ser så blev hälften lite väl lösa - det borde jag kommit på då frysa blåbär blir rätt vattniga när de tinar, borde haft i mer mjöl. Men gott blev det i alla fall! Speciellt chokladmuffinsen, de är riktigt förförsika med all mintchoklad... De andra är mer som mellanmålsmuffins, fulla med nyttigheter (morot, blåbär, linfrön, vetekli) och det är inte så mycket socker i heller. Perfect!

Ledigt i Jönköping



- någon som söker nytt hus?!




;)


Följ min blogg med bloglovin

Salladslunch

Idag blir det en sallad till lunch, snabbt komponerad av bladsallad, bladspenat, soltorkade tomater och keso. Gott och enkelt! Nu blir det en promenad i det tråkiga, gråa vädret. Nej jag är inte bitter ja, glad som bara den...!


Liten i maten?

Jag äter ganska mycket, helt klart. Rejäla portioner oftast med mycket grönsaker (om det inte är vinter o jag tycker de är för dyra o för dåliga). Äter jag inte var tredje timme blir jag ett galet monster som ingen vill vara i närheten av. That's life! Då jag har ett aktivt liv  med mycket vardagsmotion och dessutom mycket träning och bitvis aktiva arbeten så är det ett måste att äta för att klara av vardagen.

I tre månder har jag nu haft praktik och då ofta ätit lunch på hotellet. Det serveras husmanskost (inte den nyttigaste sorten kanske) men den duger. Där blir det alltid halva tallriken grönt då salladsbuffén är stor och välfylld. Jag har varje dag ätit mina rejäla portioner (lunchen ska väl vara dagens största mål dessutom?) och noterat att mina arbetskamrater äter betydligt mindre. Men visst, vi är alla byggda på olika sätt och har olika förutsättningar - inget konstigt med det.

Igår blev jag därför så full i skratt när chefen, på min sista dag, glatt ropade "Vad roligt att se dig äta ordentligt Annelie!" - oj hoppsan, tänkte jag, nu pikar han mig för att jag äter som en häst - "du brukar ju alltid äta så lite"

Whhaaat?! Var har han varit de senaste månaderna ;) Jag äter ju till o mer större portioner än honom och har alltid gjort det. Men just igår verkade han tycka att jag åt ordentligt och att det var bra. Kanske väldigt intern humor i mitt eget huvud jag vet inte, men rätt roligt var det i alla fall. Så nu innehar jag "rekordet" i vem som kan  äta flest kalvfärsbiffar - 2½ stycken med tillbehör. Inte illa.



Just det här med att äta är det många som inte tänker på i samband med träning. För att orka träna, leva och finnas så behöver vi mat! Helst mat av bra kvalitet, bra mat lagad från grunden och inte så mycket snabbmat. Kom också ihåg att äta direkt efter träning - forskning (läste om det i en tidning här om dagen) visar att återhämtningstiden förkortas rejält om man direkt efter träning äter protein och även kolhydrater. Så kom ihåg det efter nästa pass! Med träning vill vi ju bygga upp kroppen och bli starkare, snabbare eller kanske nå något annat mål och då är maten sååå viktigt!

Bodypump

Idag är det onsdag vilket är lika med onsdagspump. Jag kände mig jäst på något sätt efter eftermiddagsfika på jobbet där det bjöds på kaka (till min "ära" för att det var min sista praktikdag - kunde ju inte låta bli att äta då, när det var för min skull) och det är konstigt hur länge man känner sig mätt efter att  man har ätit socker. Har inte tänkt på det tidigare, men tre timmar efter fikat och ett Bodypump pass kände jag mig fortfarande mätt och jäst. Usch.

Passet gick bra förutom att första halvan var seg, kom inte riktigt igång. Dessutom var jag lite förvirrad och cueade fel tempo några gånger. Det kan inte alltid gå bra, helt klart!

Under passet tyckte jag inte att det kändes speciellt tungt, inte tyngre än vanligt, men efter passet kände jag tröttheten komma över mig. Skakade nästan i armarna! Och med det kom hungern också, som ett brev på posten. Tur att jag, Emelie och Anne tog en fika direkt efteråt på Johan's där en spenat, tomat och fetaost paj fick slinka ner. Även  en bit Hjortronmoussetårta som tyvärr var alldeles seg och krämig, mycket skumt. Har med andra ord blivit en del fika idag - på en onsdag! ;) Man kan inte alltid hålla sig i skinnet :)

Blommor!

Titta vilken vacker bukett jag fick av chefer och personal på Comfort idag!
Som tack och avslut på praktiken.
Så gulligt!



Jag fick buketten med orden "dom hade massa rosa buketter, men du kändes inte som en rosa person så det fick bli gula". Snacka om att chefen är bra på att läsa av människor - gult har varit min favoritfärg sen jag var liten!

Konditionsträning

I träningsupplägget från PT-Magnus var konditionsdelen den minsta, dels på grund av att jag redan själv har rätt bra koll och tränar det jag vill och kan men dels också för att jag just inte KAN köra obegränsat med kondition i olika varianter. Pga av disken i ryggen är hopp och studs, löpning, allt för mycket promenader med mera helt uteslutet. Jag fick istället  tipset att "fortsätt att cykla och promenera (min vardagsmotion menar han då), fortsätt med de pass du instruerar och gå på de som känns stimulerande." Sedan fick jag beröm för att jag har bra struktur på min konditionsträning och att det är bra att jag tränar allsidigt - eftersom  jag ändå inte behöver träna grenspecifikt (som om man tränar till ett lopp exempelvis).

Med detta i bakhuvudet blev det därför ett intensivpass på crosstrainern igår. Denna vecka falerar min struktur totalt då det inte är min vecka att köra onsdagsspinning (vi delar varanann vecka) och dessutom går Bodysteppasset bort på torsdag då det är röd dag. Får se om jag hinner med någon konditionsträning i helgen, Ricard kommer ju ner så jag tänker inte spendera allt för mycket tid på gymmet... ;)



Igår tränade jag till Katy Perry, helt sjukt bra träningslåtar! Kolla in albumet "One of the boys"

Att klockan går så fort på morgonen, dags att rusa!

Gult kvällsfika efter träning

Efter praktiken blev det idag effektiv och svettig träning, först 5 min uppvärmning på roddmaskinen och sedan 25 minuter på crosstrainern med backprogrammet. Jag var inte alls taggad före och fick verkligen kämpa för att inte hitta på ursäkter att hoppa över passet, men efteråt kändes det som alltid toppen att ha tränat! Ett vinnande argument för att välja gymet framför egna soffan var faktiskt att gymet har fler, och bättre, tv-kanaler ;) Ibland kan det vara de små sakerna som gör det!

Belöningen efter passet blev en mangosmootihe gjord på naturell yoghurt, mango och banan samt pistagenötter och andra halvan av bananen i bananform. Gott!


Lady Gaga!

Jag vet att jag tjatar om helgens konsert, men det var sååå bra! Nu har Johanna lagt upp bilder från kvällen, ta en titt här! Och ja, det är så högt som det ser ut! Trodde faktiskt att mitt sällskap skulle svimma ibland... ;)

Sun always shines...

....nja så är det inte riktigt men just idag skiner solen över min frukost! En skål med naturell yoghurt, blåbär och hjärt-müsli samt ett ägg med kaviar. Och den obligatoriska gröna tekoppen, så klart.



Sen konserten i lördags går Gaga låtarna varma, denna morgon lyssnar jag på "Boys Boys Boys" och minns showen under låten i Globen - riktigt duktiga (riktigt manliga dansare) studsade runt till denna låt.



Videon är från  Gagas konsert i Vancouver

Träna, träna, träna

Då jag imorse planerade dagens träning hade jag ännu inte kommit på att det skulle bli dubbla corepass (se tidigare inlägg) så planen såg lite annars ut än hur det faktiskt blev. Tanken var att köra Afro 60 min, Core utan boll 30 min och sedan Styrkeprogram nummer 1 som jag har fått av PT-Magnus (har fått två stycken). Då det innehåller övningar för flera muskelgrupper som jag får på coren blev det för mycket med hela programmet, jag valde istället ut delar som kändes vettiga.

Kvällens träning blev då istället afro, core utan boll, styrketräning och tillsist core med boll. Styrkan bestod av knäböj på coreboard (ett djupt knäböj, tryck ifrån och landa på andra sidan), utfall med skivstång, rotation med skivstång och dips. Skönt var det faktiskt! Jag hann med detta mellan mina två corepass och det kändes toppen. Bra att börja lite lugnt tror jag. Nu har jag mailat iväg lite funderingar till PT-Magnus som dök upp under passet.

Tror det blir lite träningsvärk imorgon...!

Personlig tränare

Jag har en tid känt att min motivation för att träna själv har sviktat, helt på grund av skadan i ryggen och problemet med benhinnorna. Jag älskar att köra mina pass och det är riktiga energikickar och jag sörjer att inte kunna köra på som förr, då jag kunde hoppa och studsa hur mycket jag ville, lasta tunga vikter och träna hårt. Jag kände helt enkelt att jag ville ha lite vägledning och stöd, helst av någon som inte känner mig utan som kan se min träning och liv från en utomståendes perspektiv - då kom jag på idén att kontakta en Personlig tränare på nätet, även kallad Online PT. Då jag inte heller känner att jag har tid att ständigt boka in träffar med Personlig tränare på plats på ett gym kändes detta som ett klockrent alternativ.

Jag googlade runt, kollade priser, utbildningar med mera och skickade ut en del mail - några var snabba på att svara, andra inte. Valet blev Magnus Pilegård som jag nu kan kalla min PT - häftigt tycker jag! Jag valde honom för att han kändes seriös i första kontakten, verkar ha vettig utbildning och förespråkar ett vettigt tänk. Dessutom använder han funbeat.se för att följa sina klienter, en sida som även jag använder.

Hur gör man då? Hur fungerar personlig träning via nätet, och hur personligt blir det egentligen? Under de kommande veckorna ska jag träna med hjälp av Magnus (självklart vid sidan av mina klasser) och se om jag kan nå mina mål. Det jag bad om hjälp med var att sätta ihop ett styrkepass som jag kan köra som komplement till Bodypump, ett pass som är utformat för att vara skonsamt mot mina skador samt bygga upp mina svagheter. Jag vill även ha funktionella övningar, effektiv träning - en icke-gymråtta som jag själv har inte tålamod att stå i gymmet och lyfta i flera timmar... Även tips kring min träning, kommentarer på hur jag tränar, med mera.

Jag fick börja med att skriva en mindre roman om mig själv, hur jag tränar, hur jag vill träna, samt göra styrke- och konditionstest. Testen bestod av att mäta maxtiden jag kunde stå i Jägarvila, Plankan samt hur många Alternativa chins jag orkade och även ett konditionstest som jag valde att göra på cykel i gymet.

Även om jag själv har jobbat med träning i flera år nu, så kan man faktiskt inte allting och ibland är det skönt att få någon annans åsikter och tips.

I 6-8 veckor kommer  jag och Magnus ha kontakt och han kommer följa min träning. Hoppas på att komma ur den perioden med ny motivation för egen styrketräning och kanske även lite starkare! Kanske kommer även skadan bli mer och mer rehabiliterad under våren (det jobbar jag och min sjukgymnast på) så att jag till hösten kan hoppa o studsa obehindrat igen...man kan ju alltid hoppas!

Förvirringen själv

Upptäckte för en timme sen att jag har två core pass ikväll - först ett utan boll och sedan ett med. Jag kommer ihåg att jag lovade min kollega att köra, men veckorna går ju så fort så man hinner knappt med! Trodde det var först om flera veckor, men inte det. Tur att jag kollade almanackan :)

Ny vecka, ny start

Så var det en ny vecka - igen! Många glädjs åt att det är kort vecka då den slutar med Kristihimmelsfärd. För mig väntar nu en åtta timmars arbetsdag (så vanlig man kan vara ibland), sedan som alltid afro o core ikväll.







Härlig afro :)


Idag börjar också min period med Online PT, så spännande! Berättar mer ikväll när, förhoppningsvis, ett första träningspass är avklarat.

Tick tack tick tack

Idag spenderas 10 av dygnets 24 timmar på jobbet. Då jag imorse sov till kl 10.00 har då 10 timmar av dygnet spenderats på sömn. Vilket gör att 4 timmar fanns kvar till annat. 3 av dessa spenderades imorse, frukost åts, kropp duschades och väska packades upp. Ikväll efter jobbet, som slutar kl 23.00, är det 1 timme kvar av dygnet  - ska försöka skynda mig i säng och sova bort den också, då en tidig start väntar imorgon.

Inte en enda träningstimme har det blivit sedan i torsdags (om man inte räknar spurten från Globen till T-banan igår - fick upp pulsen rätt rejält faktiskt!) och det ska bli skönt att börja en ny vecka imorgon. Hejdå helgmat - hej vardagsmat. Innan jobbet handlade jag mango, vindruvor, sallad, groddar, rotfrukter, keso, kesella  - supergott att tugga i sig i veckan! Till veckan börjar även en ny tränings utmaning för mig - berättar mer imorgon ;)

Brunch och besök hos syster

Igår efter frukost gav jag och Johanna oss ut för att leta efter ett brunchställe, lättare sagt än gjort. Det finns för mycket att välja på och vet man inte riktigt vad man vill ha är det svårt. Vi valde tillslut Café Lewinsky (som man når genom att ta t-banan till Karlberg) där vi delade på en tapastallrik och en croissant fylld med chevre, valnötter och fikonmarmeland. Å. Så. Gott..!



Min mango/passionsfrukt-smoothie och Johannas te.







Jag tog sedan en tur ut till syster som har köpt ny lägenhet, roligt att se hur fint de har det! En del renovering kvar så klart, men de har verkligen gjort ett hästjobb hittills! Hos syster fick jag te i en helt underbar kopp, stor som en soppskål. Vill ha!


Gaga o la la la!

Igår kväll gick som sagt jag och Johanna på Lady Gagas konsert i Globen. Globen! Vilken lokal! Såååå häftigt! Vi satt på läktaren högst upp under taket, längst ner mot räcket. Super platser! Igen framför oss som störde utan fri sikt. Till höger fanns en storbildsskärm där vi kunde se detaljer. Vi kom dit redan vid sju tiden och sen började förbandet spela 19.30. Semiprecious weapons - tidernas sämsta förband skulle jag gissa på. De spelade i ca en halvtimme och sedan väntade vi ännu en halvtimme innan "The Fame monster" äntrade scenen. Vilken show! Just dance, Boys boys boys, Telefone och Love game varades med, för oss, helt okända låtar. Shown var grym! Hon måste ju vara lite galen, scenkläderna och rekvisitan var helt crazy.



Vi var tidiga, så det var inte många på plats när vi kom. Sedan fylldes Globen helt!
Utsikten var helt grym!!




Ståplatserna framför scenen, även här fylldes det på rejält



Vilken show! På storbilden ser ni  Lady Gaga herself!
Johanna har fotat o filmat massor med sin kamera, så mer (o bättre bilder!) kommer :)


Då min buss tillbaka till Jönköping gick 22.45 drog vi från Globen ca 22.10, spurtade till tunnelbanan och in till T-centralen. Så klart trist att vi missade slutet, som borde varit nära då hon redan spelat i nästan två timmar utan paus, men det var ändå grymt bra! Precis när vi skulle gå började "Pokerface" så vi stack in genom en sidoingång och insöp en sista Gaga-slurk innan vi stack iväg. Härlig kväll!

Redo för Lady Gaga i Globen, klädd i nyink...

dsc00724 (MMS)

Redo för Lady Gaga i Globen, klädd i nyinköpt rosa Puma tröja. Ser framemot en trevlig o spännande kväll:)


Dagen spenderas i huvudstaden i Johannas s...

Dagen spenderas i huvudstaden i Johannas sällskap, just nu väntar brunch på Café Lewinsky. Ikväll blir det konsert - Lady Gaga sjunger i Globen!


Vårrus!

Jag gick som sagt vilse på väg till Vårruset-området och kom mot spåret där alla sprang/löpande/lunkade. Jag frågade en funktionär om vägen till området och han skickade mig rakt in i klungan med ett leende och orden "du kan ju vika av strax innan mål". Sagt och gjort - jag satte iväg. Precis innan målgången tänkte jag vika av - nehe, då var där en bäck?! Enda vägen var över och rakt in i målfållan. Hoppsan. Hittade en öppning några meter efter mål, före medaljutdelningen, där jag vek av och letade rätt på Comfort-gänget som picknickade i gräset. Härligt! Solen började dra sig bort och det blev riktigt kallt, så vi bröt upp ganska snabbt. Men trevlig i alla fall!



Rus, rus, rus!




Picknick!


Före min promenad körde jag core på boll, vick för en kollega, och det var riktigt jobbigt! Någon torsdags-bodystep blev det inte idag då jag blev brädad av Vårruset - mitt annars ganska så fulla torsdagspass ville ingen gå på idag. Ingen överraskning direkt då min kundgrupp är aktiva, unga tjejer - som alla var på ruset.



Så vackra blommor i Jönköping!

Måste tillägga att denna dag tillslut blev riktigt bra! Även om början kändes motig!

Senaste nytt! 'Annelie har gått helt vilse...

Senaste nytt! 'Annelie har gått helt vilse o hamnat bland alla löpare!' Så nu är jag med i ruset :p man ska då lyckas med allt!


Ute o traskar i ett soligt men blåsigt men...

dsc00700 (MMS)

Ute o traskar i ett soligt men blåsigt men Jönköping! Ska möta upp mina kollegor på Comfort som är duktiga o deltar i Vårruset. Om jag hittar dit vill säga, tror att jag gått lite vilse. Skulle tagit med karta! :)


Plugga en stund

Sitter nu på Coffeehouse By George med en tekopp, ska plugga en stund - rapport för hela slanten!


En sån dag

Jag känner att jag oftast är rätt positiv och glad, jag gillar livet och brukar se till att göra roliga, utmanade och utvecklande saker. Men idag är det bara en sån där dag när jag känner att BLÄ vad livet suger! Egentligen är väl ingenting fel, utom allting. Känner mig trött o sur o oinspirerad. Och när man är sån så blir allt ännu värre - man går runt med ett åskmoln ovanför huvudet, är grinig och sur mot sina nära och kära (som man egentligen älskar mest av allt, men det märks ju inte en sån här dag) och hela livet känns bara trist. Känner faktiskt mest för att ligga under ett täcke och se snyftfilmer idag.

Men så är väl livet - upp och ner. Tur är väl då att de flesta dagar är upp, så man även tar sig igenom dagar som är ner.


Hoppas alla ni andra har helt underbara dagar och känner att ni älskar livet. :)


Vaknar

Vaknar till ett soligt Jönköping, idag ska jag ta på mig mina nya solglasögon - invigning! Det är ca + 10 grader enligt yr.no. En dag full med praktik väntar. Godmorgon!


Min hoj!

Ricard har under hösten och våren byggt om min hoj så att den blir mer körvänlig för mig med bättre anpassning på styret, färre kåpor med mera. Like it :) Utseendet har ändrats en hel del och nu ser det nästa inte ut som en sport hoj längre, men det är helt okej eftersom den blir skönare att köra :)

"Nya hojen"



Hojen som den såg ut förra året

Dagens outfit

Dagens träningsoutfit blev vårig! Rosa/röda byxor från Rönisch och vit långärmad tröja från Nike med röd sport-bh från StayInPlace under. Ibland kan jag känna att det är skönt att köra i långärmat, vet inte varför men det känns bara bra!



Bodypumpen kändes toppenbra, tungt och skönt! På triceps tog jag av ett kilo per sida då jag har lite träningsvärk sen gårdagen, typ hela vägen från axeln till armbågen...! För att inte tala om sidan av kroppen och "vingarna". Direkt efter pumpen hoppade jag upp på spinningcykeln och körde 2x25 minuter spinning. Svettigt och intensivt! Jag trodde allvarligt talat att mina baksida lår skulle skrumpna ihop och ge upp vid några tillfällen, men det gick det också!

Nu blir det gott mellanmål innan pump och ...

dsc00693 (MMS)

Nu blir det gott mellanmål innan pump och spinning - äpple och päron med vaniljkesella o pistagenötter!


Säljpraktik

Idag, likaså igår och imorgon, är jag med den säljare som är anställd hos Choice. Jag får se hur han jobbar, tänker, vara med på säljmöten och visning. Roligt och utvecklande!

Träningsvärk börjar komma efter gårdagens ...

Träningsvärk börjar komma efter gårdagens övningar, allt nytt man gör känns direkt! Lite häftigt vad ny övning, tempo eller motstånd gör för skillnad!


Egen träning

Idag blev det egen träning i gymet, skönt att varva passen med lite egen tid och träning. Jag gjorde först ett styrke- och konditionstest. Jag testade hur länge jag orkar stå i plankan, jägarvila, hur många alternativa chins jag orkar och tillsist kondtionstest på cykel där jag skulle hålla ett visst varvantal och watt. Sedan körde jag även två set alternativa chins till, utfall på coreboard, benböj med vridning, draken och 20 minuter intervaller på Crosstrainer. Skönt!

Brännskadan på foten har blivit mycket bättre och nu har jag kompress på och då gör det bara ont till och från. Fortfarande när jag går känns det, men helt klart en förbättring!

Inte pasta!

Ikväll blev det inte pasta till middag, lite omväxling förnöjer...

Istället gjorde jag ugnsstekt potatis, pangasius stek med citronsaft och paprikapulver (råkade nästa tappa kryddburken i pannan så det blev väääldigt mycket paprika) och till det en kallsås på lätt creme fraiche, citronsaft och citronpeppar och lite tomatklyftor. Gott blev det!


Kesella till höger o vänster



Läser man träningstidningar och vad folk äter så äts det kesella till höger och vänster, ofta på lite frukt till mellanmål. Igår blev jag sugen på kesella när jag var och handlade så en burk Kesella Vanilj fick följa med hem, har inte ätit den tidigare (eller någon annan kesella) men den  var helt okej. Gjorde en fruktsallad med äpple, vindruvor, björnbär och ananas toppad med kesella och pistagenötter till frukost. Och en äggmacka så klart. Fräsch start på dagen!

Kräftpasta till middag

Dagens middag blev en pasta!
Jag gjorde en sås på pressad vitlök, kräftstjärtar, soltorkade tomter, mini mat, salt, peppar och paprikakrydda.
Toppade sedan med lite parmesanost. Jag hittade frysta kräftstjärtar när jag var och handlade, har inte sett det förut men det är ju hur smidigt som helst istället för de som ligger i lake.


Aj aj

Brännskadan från igår blev värre under natten och nu har jag en stor blåsa på foten - aj! Ska till Apoteket strax och fråga vad man ska ha på den - förr skulle man tydligen låta de torka, sen skulle man ha på nå kompresser, tänkte vara vad som är "på modet" just nu för brännskador! Det blir förmodligen Foppa tofflor hela dagen för mina stackars fötter...

Pasta!

Idag blev det pasta till lunch. De senaste dagarna har jag helt missat det där med att handla - så mitt kylskåp ser ut som en ungskarls. Man tager vad man haver är receptet till dagens rätt:

Fullkornspasta
Stekt bacon
Soltorkade tomater
Pistagenötter
Äggula
Parmesanost

Lite pasta carbonara över det hela!



Tyvärr blev det lite "blodspill" över lunchen då jag lyckades få ett par deciliter kokade vatten rakt på höger foten. AJ säger jag bara...

Besviken

Igår åt jag och Anne middag på den italienska restaurangen Dal Baffo, som ligger nära och bra vid Annes nya lägenhet. Lokalen var inte särskilt uppdaterad och kändes lite "kal". Mellanmörkt trä och militärgröna stolsdynor. Vi fick i alla fall ett fönsterbord och det var trevligt. Efter vi beställt (vånades hur länge som helst innan jag kunde bestämma mig, som vanligt) så fick vi sallad och bröd - pizzasallad och pizzabröd, ni vet sånt som de gör på pizzerior. Salladen var i en stor skål som skickades runt mellan borden, varningsflagga redan här...! Har lite svårt för restauranger som inte tänker på att hålla matvarorna kylda, även om det förmodligen inte var någon fara, så ändå. Brödet smakade rätt torrt, vi hade gärna sett att man fick lite tapenade eller liknande att doppa i - men inte det.

Vi beställde in vitlöksbröd till förrätt (delade på en portion) och det var aningen bränt vid kanterna och väldigt välgräddat, men vitlöksbröd är ju alltid gott ändå. Husets vin drack vi också, jag vitt o Anne rött. Minus för servisen som knappt visste var vinet kom från och vad det hette.

Sedan kom maten! Jag hade beställt en pasta med kräftstjärtar, scampi, räkor och champinjoner i chablissås. Anne beställde en kycklingpasta med gräddkokta kantareller. Det smakade - ingenting. Suck. Vi saltade på lite och bad sedan om extra parmesan, då smakade det lite mer.

Detta var en a la carte restaurang som låtsades att de var bättre än de egentligen var och helt klart tog överpris för maten! Kommer verkligen inte gå dit igen. Dessutom var servisen lite loj och inte speciellt snabb och uppdaterad, om än de var rätt trevliga.

Tacka vet jag min favvoställe Tortellini där maten är hundra gånger godare och priset är hälften mot på Dal Baffo!

Flytthjälp

Efter jobbet har jag haft en skön stund med dusch, mellanmål och lite tv-tittande. Strax kommer Anne och hämtar mig, jag ska hjälpa henne att flytta lite saker till hennes nya lägenhet. Senare blir det middag ute!


Tänkte tipsa om mellanmålet jag åt, ett ganska matigt sådant. Jag gjorde en varmmacka (i ett mackjärn) fylld med keso och soltorkade tomater, och en nypa oregano. Blev mycket gott!

Nytränad! Har just kört ett tungt men härl...

dsc00663 (MMS)

Nytränad! Har just kört ett tungt men härligt Bodypump pass! Nio deltagare hittade hit, superbra med tanke på dagens datum. Nu blir det att jobba vidare i receptionen på gymet i ungefär en timme till! Linnet hittade jag igen i garderoben vid städningen i veckan - flera år gammalt men funkar super!