Natt jobb

Jag har blivit erbjuden att börja jobba lite nätter på hotellet när de har kort om folk. Igår var jag och skrev på papper hos det bemanningsföretag som hotellet anlitar och inatt jobbade jag min första natt. Det gick som en dans faktiskt! Mycket att göra men ändå inte stressigt utan jag kände att jag hade kontroll. Jag blev inte heller så trött som jag trodde att jag skulle bli, just för att det hela tiden finns något att sysselsätta sig med.

Jag vill testa jobba natt nu i vår för att veta om jag ska göra det till sommaren eller inte, är mer eller mindre erbjuden nattjobb på heltid i sommar. Än har jag inte bestämt mig om jag vill eller inte, det är ett ganska ensamt jobb då man inte träffar någon och dessutom sover man bort hela dagarna, så det känns bra att prova på. Jag får se om något annat dyker upp, så kanske man kan välja....

Shoes!

Mina träningsskor för inomhusbruk har nu ett tag sjungit på sista versen, de är utslitna och trasiga. Mina löparskor (som jag mest använder vid promenader) känns också som att de har gjort sitt - därför blev det idag shoe-shopping!



Ett par skor för step med mera. Heldämpade från häl till tå. Färgen är silver och lila!




Löparsko med mycket pronationsstöd, passar mig perfekt! Vita och mörk lila :)

Fast jag fattar inte varför majoriteten av löparskorna på hyllorna har vit bas - det blir ju skitigt så fort! Men det är bara att gilla läget... Kanske är det just det som är taktiken - att göra vita skor för att de ska bli skitiga snabbt så att konsumenten vill köpa nya ofta?!

Jobb jobb och träning

Idag har jag känt mig seg och trött hela dagen. Efter praktiken gick jag tvärs över gatan och hoppade in i receptionen på gymet i en och en halv timme före mina två pass. Kvällen fortsatte sedan med pulsspinning utbildning med en finne från Polar. Han var duktig och hade vettiga saker att säga. Sen att mina ben kändes som gelegodis kunde han ju inte göra mycket åt... usch vad jobbigt det är att känna sig tömd i kroppen - helt utan anledning! Eller okej, om jag börjar analysera dagen så tror jag nog att maten är boven i dramat - fick inte i mig tillräckligt före passen. Att man ständigt försöker lura kroppen - fast man vet att det aldrig går!

Kvällen har redan blivit senare än jag tänkte och just nu längtar jag så efter sängen. God natt!

Home sweet home

Igår landade jag 8.50 på Kallax, skönt att vara hemma fastän det är rena vinterlandet. Så mycket snö om man jämför med Jönköping!

Jag och Ricard åt lunch hos hans mamma och tog det lugnt på eftermiddagen, sedan mötte vi upp mamma och Lennart på Sushibiten för Afterwork. Riktigt god mat, som vanligt, och mycket trevligt! Sen åkte ut till Heden och fick chokladmoussetårta till efterrätt.

Kvällens underhållning blev sedan filmerna "The Ugly Truth" och "New Moon". Den första var faktiskt riktigt bra och rolig, rekommenderas till den som vill ha en lätt och underhållande film med bra skådespelare - "Izzie" från Grey's Anatomy och Gerard Butler (från bla PS I love you). New Moon var så klart bra, precis som förra gången jag såg den, och den går helt klart att se flera gånger om :)

Release avklarad - fot stukad?

Så är releasen körd! Gick inte super, men det gick bra. Kände att jag tänkte alldeles för mycket, men så är det när det är ny koreografi. Men deltagarna hängde med bra ändå. Precis i början av partystepen trampade jag rejält snett och det skar till av smärta i höger fot - aj! Jag snörde åt skon lite hårdare och körde vidare. Kändes bra under passet men nu dunkar det lite grann... Får försöka hålla den i högläge ikväll. Hm. Alltid ska man ha ont någonstans.

Efter flera ombyten blev detta kvällens outfit. Jag gjorde två inbakade flätor på varje sida av huvudet och det blev snyggt! Har inte gjort det förut men jag lyckades :)

 


Releasekväll

Idag vaknade jag kl 12.00 och kände mig helt död. Trött och hungrig. Det hela blev dock bättre efter lite lunch, men det känns att jag har varit vaken hela natten. Vi hade  rätt mycket att göra inatt så natten gick ganska fort, vilket var skönt.

Idag har jag packat inför hemresan inatt och övat igenom Bodystep koreografin - release ikväll kl 18.00! Känns lite nervöst att köra hela själv, 12 nya låtar. Får hoppas att det går vägen! Det är förresten min tionde release nu, vad tiden går fort! Min första release var nr 69 och det kändes som att det var igår jag gick grundutbildningen. Kommer fortfarande ihåg träningsvärken - den värsta någonsin! Mina vader var som två vedträn i flera dagar efteråt, kunde knappt gå. Men roligt var det!

Jag och Frida på 70-tals release på program nr 70!


Power!

Är just hemkommen från ett Bodypump- och ett spinningpass. Bodypumpen gick super, satte all koreografi. Andra dagen på raken då jag var tvungen att vicka igår, men det gick bra. Kände mig stark! Har fortfarande ont i knäet så jag tog det lugnt med vikterna på benlåtarna. Sen var det dags för spinning, 2 x 25 minuter express pass. Bra drag! "Mina killar" på främsta raden var med även idag - tre killar som går nästan jämt och tar i tills de stupar. Eller inte riktigt, men nästan. En kick för mig - jag vill ju inte vara sämre! Alltid lika roligt när de kommer fram efteråt o säger att de gillar passet. Knäet kändes dock inte helt okej, så jag tog det lite tungt, även om det är svårt...

Har varit trött idag men nu känner jag mig pigg och full av energi - tänk att träning, som tar så mycket energi, också kan ge så mycket tillbaka!

Nattpraktik

Igår så började min praktik alltså klockan elva på kvällen. Jag och Susanne, som är nattreceptionist, hade ganska mycket att göra hela natten så det rullade på bra. Ändå tittade jag på klockan många gånger och längtade efter min säng... Det är svårt att vara pigg och alert när man inte har hunnit vända dygnet ordentligt. Nattens uppgifter bestod av att möblera konferenser, städa lite överallt, gå säkerthetsrunda, skriva ut rapporter, duka fram frukosten, med mera. Det är inte som det var förr i tiden - när nattportiern låg och sov större delen av passet - utan full fart hela tiden. Det kändes konstigt att cykla iväg igår kväll, gatorna var nästan tomma och man kände hur staden började somna in. Ikväll är det dags för en till natt och det kommer bli massor att göra då det har varit flera stora konferenser idag och även ska vara det imorgon.

Imorgon kväll ser jag framemot release för Bodystep 79 - mitt tionde program!

Lång dag blir längre

Idag vaknade jag halv nio, trots att jag försökte sova länge. Sen blev det en tur till A6, nu är Ricards födelsedagspresenter inköpta. Sen körde jag 45 minuter spinning med våra seniorer, som var pigga och glada som vanligt! De blev riktigt trötta av passet och uppskattade att jag la till en extra låt idag.

Jag övade sedan Bodystep på eftermiddagen, i liten skala. Igår stäckte jag mig i knäet eller nått sånt, så jag har haft riktigt ont i vänster knä hela dagen. Inte kul, alltid ska det vara någonting! Klockan sex hade jag ett Bodypump-vick, jag tog det lugnt med vikterna på benlåtarna men det känns ändå... :(

Nu har jag just ätit en sen middag och ska gå och sova ett par timmar för att orka med natten - från klockan elva till klockan sju på morgonen har jag praktik för att lära mig hur man jobbar på natten. Försökte som sagt sova länge imorse för att orka med natten, men eftersom det gick dåligt satsar jag på ett par timmars sömn nu i alla fall. Min kropp lär ju vara helt koko och ur balans när det här är över! Får hoppas att jag håller mig vaken hela natten!

Måndags träning

Idag blev det en bra träningsdag! Först en timme afro, jag kände mig energifylld och kunderna  verkade också vara det. Bra drag och stämning! Efter finalen spontanapplåderade dom, så kul! Sen var det dags för core, det var tugnt med gick bra. Jag avslutade sedan träningskvällen med 90 minuter yoga, skönt...! Gillar yoga skarpt. Det var ett tungt pass idag med mycket ben. Före oss hade det varit ett annat pass i salen, så det var riktigt varmt och skönt. Svetten lackade :) Nu har jag just ätit kvällsfika, det blev kesoplättar. Receptet hittade jag på Terese Alvéns blogg, Spark i baken. En bra blogg om träning och livet, värd att läsa om du inte redan gör det!

Tidig morgon

Idag är jag vaken tidigt, 05.45 ringde klockan. En liten frukost är uppäten och jag ska göra mig klar och åka till praktiken. När jag gjorde i ordning frukosten såg jag något som rörde sig utanför fönstret, dock väldigt suddigt då jag inte hade glasögonen på. Men det var snabbt ordnat och det som rörde sig därute var en hare! Så söt! Känns verkligen som att jag uppe tidigt när det till och med är vilda djur i trädgården, som annars brukar springa och gömma sig när människo-världen vaknar och lever om.

Tidig morgon

Idag är jag vaken tidigt, 05.45 ringde klockan. En liten frukost är uppäten och jag ska göra mig klar och åka till praktiken. När jag gjorde i ordning frukosten såg jag något som rörde sig utanför fönstret, dock väldigt suddigt då jag inte hade glasögonen på. Men det var snabbt ordnat och det som rörde sig därute var en hare! Så söt! Känns verkligen som att jag uppe tidigt när det till och med är vilda djur i trädgården, som annars brukar springa och gömma sig när människo-världen vaknar och lever om.

Bodypumprelease

Bodypump releasen igår var så kul! Jag satte koreografin (förutom ett litet fel på triceps) och det kändes så bra! Det var bra drag i salen, deltagarna älskade musiken och alla var så glada! Jag hade smyckat salen med ballonger och texten "Heroes are made here" för att boosta stämningen ytterligare, och det lyckades bra! Vi hade utlottning av priser samt bjöd på smakprov av bars och frukt. Alla bilder finns på Facebook, sök på Nordic Club Jönköping så hittar ni dom.




Så var det söndag igen

Jag har övat lite Bodystep här hemma på morgonen men ska nu åka iväg till gymet och öva vidare där, känner att jag behöver ha mina träningsskor och en stor spegel att titta i. Sen jobbar jag i receptionen från ett till sju. Känns som en riktig söndag idag - det är grått och mulet ute och jag känner mig inte riktigt i form, trött och snorig. Men är bara att köra på! Längtar till fredag då jag åker hem :)

Releasedag avklarad

Så var releasedagen över, allt har gått superbra och kunderna var nöjda. Längre inlägg och bilder kommer senare.

Nu väntar jag på att få stänga och gå hem, eller rättare sagt gå till Kock & Bar och äta middag med Emelie och Anne - trevligt!

Taggad till tänderna!

Nu är klockan snart elva och det är dags att gå och sova. Men jag är så laddad! Ska försöka spara ner all energi och ta fram den imorrn istället, då gäller det! Releaseparty för Bodypump 73 och jag kör låt 1-5. Ska bli grymt! Helt klart flera av passets bästa låtar - uppvärmningen är skön och en perfekt start, benlåten är grymt jobbigt och musiken såå bra, bröstlåten finns det bara ett ord för - PARY och tillsist triceps som också är riktigt grym, partyt fortsätter här. Andra favoriter så här långt är utfall och hmm..biceps? Har inte riktigt bestämt mig än om jag gillar den... Får fundera på saken! :)

"Evacute the dancefloooooor!!"

Cykelpremiär

Idag var det full fart igen. Praktik 8-13 och sen jobb på gymet 13.30-19.30, samt ett Bodypumppass under jobbtiden. Puh! Idag har jag haft cykelpremiär! Här är det asfalt, har hört att det på ett visst ställe har kommit en decimeter snö ;)

Till middag idag blir det klyftpotatis, stekt kyckling och tzatsiki. Mums!

Middagstips

Pastasås med kräftstjärtar o sockerärtor

Koka pasta.

Riv ner ett par vitlöksklyftor och ½-1 cm ingefära i en kastrull. Häll på lite olja, fräs någon minut. Lägg i en näve sockerärtor, fräs lite till. Lägg i en näve kräftstjärtar och fräs lite till. Häll på ett par dl matlagningsgrädde eller liknande. Red med idealmjöl eller liknade och låt koka upp, låt det sedan sjuda ett par minter. Smaksätt med cayennepeppar, chili, peppar och salt.
Häll såsen över pastan och servera! Yummie :)







Soppa

Till middag idag gjorde jag Kelda Spicy thai soppa. Jag la i nudlar, sockerärtor och kräftstjärtar.
Enkelt och gott!






Bild från min promenad tidigare idag. Nästan ingen snö och is kvar på trottoarerna och strååålande sol!

Sjuk

Just nu orkar jag ingenting, har drabbats av en dunderförkylning. Bara att bädda ner sig, dricka te och äta soppa. Tråkigt!!!

"Faijtas"

Dagen på jobbet gick rätt långsamt, inte så mycket att göra på söndagar. Strax efter sju var jag klar och då var det dags för middag - frågan var bara vad?! Till sist bestämde jag mig för att köpa en grillad kyckling och äta faijtas, eller en fuskvariant av faijtas. Grillad kyckling med tacokrydda i tacoskal, sallad, kall ostdipp, salsa och guacamole! Blev mycket gott. Jag köpte tacoskal i veckan, ibland får jag för mig att det är godare. Men egentligen är det bara otroligt kladdigt med skal - dom bara går sönder.

Just nu sitter jag och ser, eller har på i bakgrunden, reprisen av gårdagens final. Sängen strax tror jag är en bra idé!

Träning avklarad

Det blev ungefär 25 minuter Bodypump, de första femlåtarna. Nu sitter dom nästan helt, behöver bara finslipa detaljerna. Efter det körde jag 15 minuter intervaller på Crosstrainern, skönt det med! Jag har inte kört crosstrainer på flera år och det är jobbigare än jag kommer ihåg. Skönt att svettas lite :) Jag avslutade med chins. Jag läste i Fitness Magazine att en tjej minst bör klara en chins, det är bra att kunna lyfta hela sin kroppsvikt. Och det är inte så lätt som det låter, har du testat?! Jag kan ärligt säga att jag inte klarar chins utan stöd för fötterna, men det ska det bli ändring på! Idag körde jag två set, med fem reps på varje. Jag ställde en lutande bänk under fötterna så att jag hade lite stöd där, men fokuserade självklart på att dra mig upp med överkroppen Tyvärr har vi ingen sån maskin där en platta hjälper till att trycka upp fötterna. Kanske inte låter så tungt med två set, men jag hade ju faktiskt kört både bröst, rygg och triceps före... :)

Ska försöka att träna chins regelbundet så att jag innan sommaren klarar av några utan hjälp. Försöka går ju alltid!

Dagens träning

Idag ska jag jobba i receptionen på gymet och börjar kl 13.00, men jag tänkte gå dit redan vid elva och träna lite själv. På lördag är det releaseparty för Bodypump 73 och jag känner att jag behöver öva! Jag ska presentera låt 1-5 och min kollega 6-10. Bröst, triceps, uppvärmningen och benlåten är alla faktiskt rätt så bra - de växer för varje gång jag lyssnar!


Indiskt och bubbel

Efter dagens praktik, 14-18, mötte jag upp Anne och vi åt middag på Tandoori Palace, en indisk restaurang som ligger precis vid gymet. Vilken god mat! Helt underbar. Jag åt Chicken Tikka med Bombay potatis och två olika såser - en  yoghurtbaserad och en som liknade chutney. Till det naanbröd, så klart. Ett måste nästa gång du besöker Jönköping ;)

Vi tänkte sedan skiljas för att åka till varsitt hem för att se Melodifestivalen, men Annes buss gick inte förrän 30 minuter senare så vi gick in på Comfort You (restaurangen som ligger vägg i vägg med Comfort) och tog varsitt glas bubbel. Sedan startade festivalen och vi blev kvar i restaurangen tills omröstningen var klar och vinnaren Anna Bergendahl var korad. Mycket trevlig kväll! Ångrar inte en sekund att jag lät bli att åka hem. Lugn kväll med trevligt sällskap, lite bubble och schalger - kan inte bli bättre!

Härlig yoga

Jag startade dagen med härlig yoga! Inte samma wow-upplevelse som förra lördagen, men det beror nog på att jag då var väldigt nervös och förväntansfull. Nu är jag mer van hela yoga-grejen så jag är lite mer cool and chill ;) Passet var ändå riktigt bra! Instruktören (ny tjej även denna gång) var duktig och hade en bra balans mellan övningarna, dessutom några nya som jag inte gjort tidigare. Skön start på dagen!

Roligt med engelska!

Jag har nog i hela livet tyckt om att läsa och prata engelska. Tror att jag läste Engelska B på gymnasiet frivillig (var det så Johanna? :P)....hur som helst så gillar jag att få prata engelska och hålla språket igång. Då är det extra roligt att vi har mycket brittiska gäster på hotellet så att man får öva! Flera är piloter som bor länge på hotellet, flera veckor i sänder, och då hinner man ju lära känna varandra (på ett ytligt plan) och kan prata om ditten och datten, hittills har det mest blivit träning samt väder och vind. Tror att det är bra för min skolengelska att få brottas med allehanda konstiga dialekter! Vi får dessutom mycket beröm för hur bra engelska vi pratar, generellt sett i Sverige alltså, och det har vi nog vår skolgång att tacka för - tur att vi börjar med  språk så pass tidigt. Jag kommer till och med ihåg att jag hade en film när jag var mindre som hette något i stil med "Roligt med engelska" eller liknande,  där man lärde sig enklare fraser och ord. Den tittade jag frivilligt på, många gånger :)

Äntligen...

Jag har en notebook, alltså en liten dator utan hål för cd-skiva. Det visste jag om när jag köpte den, men jag ville ändå ha den eftersom den är så liten och lätt att ta med sig. Hittills har det gått bra utan hål för cd, men i veckan fick jag nog! Min dvd, som jag har använt som cd-spelare, har totalt lagt av. Luckan öppnar sig inte och den reagerar inte när jag trycker på diverse knappar. Bra timing också, precis när jag ska lära in det nya Bodypump programet. Så imorse åkte jag ut till A6 Köpcenter och besökte Elgiganten, 10 minuter senare kom jag ut med en extern cd-läsare som kopplar via usb till min dator. Finally! Nu kan jag lägga in musik, lyssna på skivor, bränna skivor osv. Skönt! Det svider lite i plånboken, men jag bestämde mig för att det är värt det! Fixar jag en bildskärmskabeln så kan jag dessutom koppla in den externa läsaren via datorn till tv:n och på så sätt även använda läsaren som dvd-spelare. Det är bra ekonomi det!

Lager på lager

Om man inte kan bestämma sig för vilken färg man ska ha på sig, tar man helt enkelt alla tre!



Till dessa underbara färger hade jag min svarta tenniskjol på gårdagens Bodysteppass.

Framsteg

Jag hade en vibb imorse - att dagens yogapass inte skulle vara lika bra som tidigare - och jag fick rätt. Nu ska vi inte tro att jag är synsk, utan jag hade träffat kvinnan som ledde dagens yogapass i receptionen och visste redan att hon inte har så mjuk framtoning, att hon är ny yogalärare med mera. Dessutom har hon typisk jobbig dialekt. Men det gick bra i alla fall! Jag försökte fokusera på mig själv och övningarna. Det känns redan som att jag gör framsteg, det går bättre och bättre. Idag kom jag upp i skulderstående helt själv! Tidigare har läraren hjälpt till genom att lyfta i mina vrister, men idag klarade jag det själv! Lite stolt faktiskt. Det är riktigt skönt att stå där, man känner hur energin kommer från tårna ner i huvudet och man blir faktiskt piggare! Det sägs även att positionen minskar stress och mildra depressioner, förbättrar matsmältningen, minskar trötthet och sömnsvårigheter och minskar risk för förkylningar och bihåleinflammation. Sounds good to me!



Jag klarar faktiskt det där! :)

Fireflies



Gillar för tillfället denna låt skarpt :)

Uppe med tuppen

Tror faktiskt jag är uppe före tuppen idag, 05.40 ringde klockan. Äter nu en lätt frukost för att klara mig fram till hotellfrukosten kl 9.00 och ska snart gå iväg till praktiken. Idag blir det ett kort pass då vi har splittat passet, jag kör halva idag och halva på lördag för att pricka in de timmar då det är som mest att göra på hotellet och jag har chans att lära mig mest. Efter praktiken har jag bokat in mig på yoga! Ska nu testa ännu en ny lärare (tredje nya för mig) och jag hoppas verkligen att hon är bra, då det är hon som har de flesta dagpassen.

Nu ska jag göra mig iordning och sen promenera iväg till Comfort!

Träning alltså... wow!

Att det kan vara så underbart att träna! Det är ju helt otroligt. Kroppen och människan sägs ju vara lat av naturen och vill helst spara på energin, bunkra upp inför bistra tider (som det inte är lika gott om nu som för tusen år sen). Tänk att gå emot "naturlagen" och pressa kroppen stenhård, känna hur pulsen rusar och svetten lackar - helt underbart! Jag är så glad att jag tycker träning är så roligt och att jag får dela med mig av min glädje till mina deltagare! Idag körde vi stenhård i spinningsalen och alla var med, på sin egen nivå, hela passet igenom. Love it!



I am this happy today!

 

Jag blev extra taggad idag när jag hade tre killar i min ålder på främsta raden som körde på rejält. Jag vill ju inte vara sämre så jag matchade - o sen pushade vi i tystnad varann lite hårdare hela tiden. Men jag hade ju lite övertag genom att jag visste vilka låtar som skulle komma. Men kul var det! Roligt när folk engagerar sig och ger allt, och lite till, när de tränar!


Hektisk dag

Idag har det varit mycket på praktiken, roligt! Fullt ös redan från morgonen! Ändå gick tiden otroligt långsamt från elva till lunch, kanske för att jag var hungrig...

Nu har jag slutat för dagen och sitter och filar lite på Syfte och frågeställning på LIA-rapporten, vi ska skriva en rapport under LIA:n och ska på fredag lämna in Syfte och frågeställning. Om drygt en timme är det dags för Bodypump och sen spinning!

Suck!

Började skriva ett inspirerande och härligt morgoninlägg, som sen försvann! Nu har jag inte tid att göra om det... Får dela med mig av mina tankar ikväll istället.

Ha en trevlig onsdag!

Skön träning idag

Idag har det varit en skön träningsdag! Jag var på lunch yoga som var bra och skön, men inte lika jobbig som i lördags. Detta passet var i och för sig bara 60 minuter, i lördags körde vi en och en halv timme. Men jag gillade det ändå! Sedan gick jag tvärs över gatan till gymet där jag körde spinning med seniorerna. Lika roligt som alltid! De är så glada och positiva och kämpar på så bra!

Det blev med andra ord inte så tung träning idag, vilket också är skönt ibland. Längtar redan till näst yoga pass på lördag :)

Indiskt till middag

Idag var jag sugen på indisk mat! Det blev därför kyckling i sås, ris och naan-bröd. Jag brukar aldrig köpa sånt bröd, men idag var jag sugen! Passade dessutom perfekt då jag upptäckte att jag hade lite för lite ris för alla portioner. Jag testade en ny kryddmix idag vid namn Kerala Curry som var riktigt god, mycket smak av lime men ändå kryddig och fräsch. Gott!

Skön afro

Ikväll körde jag ett klockrent afropass - allt satt så bra! Musiken, övningarna - övningarna tillsammans med musiken. Väldigt trevligt!

Till middag blev det en matlåda från igår med fisk och pasta. Har ni tänkt på att man kan äta fisk och pasta tillsammans? Jag kom på det för ett tag sen. Annars brukar ju potatis vara standard till fisk. Jag gjorde i allafall en fisksås med pangasius, matlagningsgrädde, chili, cayennepeppar och salt såklart och severade den med pasta. Gott!

Nu väntar dusch och sen har jag en telefondejt med Ricard halv nio. Förra veckan hann vi knappt säga hej till varann på grund av våra helt olika tider så ikväll har vi bestämt en tid när vi ringer varann istället. Bra tycker jag!

Andas

Jag har ofta fått höra, och får höra, att jag behöver andas. Det mina medmänniskor menar med det är inte att jag inte andas alls, för då vore jag ju död, utan att jag behöver stanna upp och stressa ner. Jag kan inte säga annat än att det ofta stämmer. På yogan igår fick jag något av en uppenbarelse, eller hur man ska uttrycka det. Jag andades! Bäst att vi tar det från början...

Yogaklassen började med att vi satt med korslagda ben, rak rygg och slutna ögon. Yogaläraren började sedan mässa "andas in, andas ut" och då hände något märkligt. Plötsligt omgavs jag av ett surrande, väsande ljud. Jag trodde först att hon hade satt på en skiva, så jämt var ljudet. Jag förstod efter någon minut att det var de andra deltagarnas andning jag hörde. På yogan ska vi tänka att vi viskar, spänna halsen/munnen som man gör när man viskar. Ut kommer då ett väsande ljud om du andas genom näsan. Testa!

Jag följde hennes instruktioner och plötsligt lät också jag som en väsande orm, låter nästan som när Ricard sover just innan han börjar snarka. Det var så lugnande att höra de andra deltagarnas andetag, i jämn rytm. In. Ut.

Under passets gång tappade jag andningen flera gånger, jag var ofta fullt koncenterad på att hitta rätt position, men då och då fick jag till det och det blev så bra. Läraren hjälpte till genom att ständigt (förutom när hon gav instruktioner) mässa "andas in, andas ut" och det mantrat fastnade.
Jag andades verkligen!



Efterlängtad sovmorgon

Idag sov jag till klockan nio, vilken känsla! Dock verkar inte kroppen förstå att det är härlig helg, utan jag vaknade flera gånger från klockan sju. Men det gjorde ingenting, så skönt att få somna om!

Ska göra mig iordning och gå iväg till Atlantis Spa för Bodypump kvartalsutbildning, spännande att få höra den nya musiken och se om de hittat på något annat kul denna gång. Sedan går jag raka vägen till gymet och jobbar i receptionen resten av dagen.

Jag känner av lite i axlarna och bröstryggen efter gårdagens yoga, men annars ingen träningsvärk, skönt!

Kvällens underhållning

Ikväll blir det film: The Fighting Temptations med Beyoncé och Cuba Gooding Jr. samt Happy Endings med bland andra Lisa Kudrow och Maggie Gyllenhaal.



Har äntligen hittat en affär i Jönköping som säljer små påsar med ostbågar - 35 gram i varje! Perfekt när man är ensam och inte vill ha så mycket! :)

YOGA!

Vilket härligt yogapass det var, helt underbart! Lagom svåra övningar så jag hängde med bra, det var flyt mellan rörelserna och dessutom jobbigt! Svetten lackade kan man säga. Lokalen var mysig, ganska liten men ändå inte trång. Det bästa var temperaturen där inne, + 25 grader och hög luftfuktigthet! Jätteskönt! Totalt var hela centret (med liten shop, reception, omklädningsrum, salar med mera) på två våningar och det var verkligen yogisk-stämning överallt med ljus och planscher, växter och kuddar. Mysigt!

Jag har bestämt mig för att köpa ett tio-kort och hoppas på att min yogalust håller i sig, just nu känns det super i alla fall! Det är precis den här typen av yoga som jag vill köra, precis det jag letat efter. Vad skönt det är att gå från ett pass och känna att man verkligen är 100 % nöjd! Ledaren, en ung tjej, var duktig på att förklara, korrigera och motivera vilket så klart lyfter passet. Hon var inte speciellt flummig utan konkret i sina instruktioner och förklaringar.

Nästa pass blir på tisdag före min seniorspinning och jag längtar redan!



Kanske klarar man det där nån dag :)


Yoga

Godmorgon!

Idag är det dags för mig att testa yoga på Yogacenter Jönköping, jag har längtat hela veckan! Vi får se om det blir ris eller ros. Det är underbart väder här idag, strålande sol och minus fem grader. Härligt med lördag!

Fredag kväll, vilken härlig kväll...

...den låten brukar Ricard sjuna för att retas, då han vet att jag mer eller mindre avskyr dansbandslåtar. Men ikväll känns titeln iallafall passande! Efter praktiken körde jag Bodypump men åtta glada fredagsfirare, skön avslutning på veckan! Efter två svängar på Ica (eftersom jag verkar ha minne som en groda) blev det taco till middag, riktigt gott! Jag trodde inte att jag skulle säga det - men det är gott med hemlagad mat efter en vecka med hotellmat ;)

Jag har precis sett klart veckans avsnitt av Grey's Anatomy på Kanal 5 Play, roligt att det är igång igen. Jag känner att jag inte har fyllt min sömnkvot denna vecka så nu blir det disk o dusch o sen sova tror jag faktiskt. Så är jag redo för full fart imorgon igen!

Revenue Management och fin lunch

Idag är det sista dagen på första veckan av LIA:n, fort det går! Känner dock redan att jag har lärt mig massor, men också att det finns mycket kvar att lära. Idag har jag suttit tillsammans med vår receptionsansvariga och kollat igenom prissättningen under våren. De flesta hotell styr idag sina priser med något som kallas Revenue Management - priserna som man sätter följer den beläggning man har på hotellet. Vid låg beläggning går priserna ner och tvärtom. Precis som flygbolag och tågbolag arbetar. Det har varit intressant och jag har nu valt att skriva min rapport om just Revenue Management - vi har fått i uppgift från skolan att skriva en rapport på valfritt ämne under LIA:n och sedan ska vi opponera på varandras rapporter när vi kommer tillbaka till skolan igen.

Vid lunch kom en ny kund på besök och jag fick äta lunch med honom tillsammans med hotellchefen och vår receptionsansvariga, mycket trevligt och lärorikt! Jag insuper allt jag bara kan :)

Det var en tysk, en norrman och en bellman...

Nja inte riktigt - men det var fyra nybörjare, två engelsktalande och en gammal kund på mitt Bodysteppass. Två nybörjare i varsin sida av vår avlånga sal så mitt huvud gick som på en tennismatch. Fram o tillbaka, fram o tillbaka... Utmaning! Jag var inte lika trött som vanligt igår, då jag körde mycket low impact för att nybörjarna skulle hänga med. Hoppas på att de kommer tillbaka och testar igen, peppade de efteråt så gått jag kunde. Det är lite klurigt när man har engelska kunder - hur mycket ska man översätta? Jag översätter inte allt, men det viktigaste. Ibland är det dock svårt att hinna säga allt på två språk eftersom Bodystepen går så fort! Även om vi är ett svenskt gym i Sverige så tycker jag att det är lite service att iallafall översätta valda delar så att deltagaren förstår, även om de vet att svenska är det som pratas mest. Tänk om man själv hade kommit till typ... Indien och man deltog  på ett gruppträningspass och instruktören inte ens försökte översätta så att man hänger med?

Paus

Sitter och pausar på hotellet, ska snart iväg till jobbet. Idag har det varit en rätt lugn dag på hotellet, torsdagar tenderar att vara sånna. Klockan tre slutade jag men satt kvar och fixade lite på datorn, lika bra att stanna och få det gjort än att gå hem och bli ockuperad av annat.

Klockan 18.00 är det dags för Bodystep! Sen ska jag jobba stängning på gymet, knåpar ihop lite timmar. Inte illa! Längtar till fredag kväll då jag får min välförtjänta vila!

Fullt i huvudet

Man känner verkligen att det går in nya saker i huvudet, och att de stannar där! Vissa stunder på dagen känns mitt huvud helt fullt, vilket så klart känns bra eftersom  jag är  på praktiken för att lära mig massor med nytt.

Skönt blir det att ikväll få köra Bodypump, så får kroppen jobba mest och huvudet minst :)

Dag 3

Igår var det dag 2 på LIA:n och jag var där från 16-22 och lärde mig massor, känns som att mitt huvud var helt fullproppat när jag gick därifrån. Idag är det dags igen, då från 8-15, och denna dag lär nog bli lika bra som gårdagen. Kl 17 är det sen dags för Bodypump och sen är jag ledig resten av kvällen, vilken grej! ;)


Essentiellt för livet

Jag hittade på Aftonbladet en lista på mat som enligt matprofessorn Gary Williamson är essentiell för din livslängd.

1. Äpplen

2. Björnbär

3. Svart te

4. Blåbär

5. Broccoli

6. Fullkornsflingor

7. Körsbär

8. Körsbärstomater

9. Kaffe

10. Tranbär

11. Mörk choklad

12. Grönt te

13. Apelsiner

14. Persikor

15. Plommon

16. Hallon

17. Röda vindruvor

18. Rödlök

19. Spenat

20. Jordgubbar

 

De med kursiverad stil äter jag regelbundet, så jag har en bit kvar! Men sen finns det ju mycket annat i matväg som är nyttigt och bra för kroppen. Men lite roligt tycker jag det är att se olika teorier/tankar kring hur vi ska äta för att förebygga åldrande, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Vilket denna mat enligt professorn ovan gör.

 

Vad äter du regelbundet från listan?


LIA påbörjad!

Så är första dagen på LIA:n avklarad! Det blev en medellugn dag där vi hann gå igenom en hel del, titta på hotellet med mera. Allt känns bra och jag tror att jag kommer trivas bra de tre månader jag har framför mig! Det verkar vara ett härligt gäng som jobbar där och jag känner min så välkommen, skönt! En bonus är också att man på förmiddagspasset får äta både frukost och lunch for free :) Mums med hotellfrukost i tre månader ;)

LIA påbörjad!

Så är första dagen på LIA:n avklarad! Det blev en medellugn dag där vi hann gå igenom en hel del, titta på hotellet med mera. Allt känns bra och jag tror att jag kommer trivas bra de tre månader jag har framför mig! Det verkar vara ett härligt gäng som jobbar där och jag känner min så välkommen, skönt! En bonus är också att man på förmiddagspasset får äta både frukost och lunch for free :) Mums med hotellfrukost i tre månader ;)

Första dagen

Idag är det första dagen på LIA! Så spännande. Har strukit min skjorta och ätit min morgongröt, så det är bara att göra sig klar och sen gå iväg. Det ser ut som snöstorm och rätt hård vind ute, så det är nog bra att gå i tid...