För mycket kärlek

Vi har idag hyrt två filmer - Valentines day och 2010. Hade jag fått välja hade det blivit Valentines day och Up in the air  - men Ricard tyckte det blev för mycket kärleksfilm på en kväll så då fick det bli en action också.

Maten ligger på grillen och idag blir det något så enkelt som hamburgare. Jag har köpt Max Gi-hamburgerbröd som vi ska ha till och sallad hittar vi i landet. Vitlöks creme fraiche blir god dressing istället för den vanliga (tråkiga) rosa. Lördagsmys helt enkelt!

Fredagsmys

Känner ni vad skönt det är att det är fredag kväll?! Även om jag inte slutade jobba förrän kl sex efter en (som alltid!) hysteriskt hektisk dag känner jag fredagslugnet. Vi har just ätit grillat till middag och det är ju så gott i all sin enkelhet: grillad fläskfile, ugnsrostad färskpotatis, sallad samt en kall sås på lätt creme fraiche, vitlök och citron. Snart är det dags för efterrätt i sällskap av familjen som är påväg hit. Givetvis blir det jordgubbar från svärmors land.

Senare ikväll planerar vi att vila våra ögon på fredagsfilmen "Oss torpeder emellan" som visas kl 21.00 på SVT.

Myyyys!

Bodystep och Bodypump

Igår körde jag Bodystep och Bodypump. Halvvägs in i andra låten tvärdog micken och då batteribyte inte hjälpte var det bara att köra utan. En oväntad utmaning, men det gick bra. Det är alltid bra att få öva extra på den visuella cueingen (det man pekar och visar) som blir superviktig när man inte har rösten att lita på. Skönt var dock att många av kunderna har kört programmet nu sen releasen och kan stegen rätt bra, men från att känna igen stegen till att veta vad som kommer är det ju en bit. Bodystepen  går bra att köra utan headset, eftersom man har båda händerna fria hela tiden - värre är det med pumpen då man måste hålla i stången. Men det gick det också!



Somrig outfit på Bodystepen!

Lugnet före stormen

Vilket åskväder som just har dragit förbi, muller hela tiden och blixtarna gick precis ovanför huset!



o sen kom regnet...


Wok

Till middag igår blev det wok med kassler, nudlar och wokgrönsaker. Jag stekte först kasslern, i med grönsakerna och på med woksås o sen i med de kokta nudlarna. Tog mindre än 15 minuter. Enkelt och gott!


Smartaste shakern

Enligt tillverkarna är denna shaker den smartaste, då den heter just Smart Shake. Annorlunda mot andra shakers är att du kan skruva på/av två fack längst ner på shakern där du kan förvara det du vill shaka, eller kanske ett mellanmål som lite nötter. Det är ju smart! Du kan läsa om alla smarta funktioner här om du är intresserad. Jag har länge tänkt köpa en shaker och Smart shake kändes som det smartaste (hehe) valet, så nu har jag en sån - i rosa! Känner mig lätt infulerad av mamma och syster - jag blir bara mer och mer rosa. Ännu har jag inte testat den smarta shaken, men den fungerar säkert alldeles utmärkt!



Helt perfekt var också att det just nu på console.se (som vi beställde från)
är 10% rabatt på alla Smartshakes, plus fri frakt!

Afro blev Adrenalin-pump

Jag gjorde idag mig mentalt och klädmässigt klädd för afro och core. Jag gick upp i min sal, gjorde i ordning allt och noterade att det i salen bredvid inte fanns någon instruktör till Bodypumppasset som började samtidigt som mitt afropass. Men vaddå, alla kan ju vara lite sena, så ingen fara på taket. När hon inte kommit ett par minuter före pass start började jag bli lite orolig. Exakt halv (när båda passen skulle startat) hade ingen instruktör dykt upp. Jag sprang ner i receptionen för att höra om någon sett till henne - men inte det. Okej. Snabba beslut! På afro passet hade jag ter deltagare, på pumpen väntade 18 st otåligt på en instruktör. Tillsammans tog jag o receptionisten beslutet att det pass som skulle genomföras givetvis var det passet med flest deltagare - alltså pumpen. Hm. Jag har ingen pumpskiva! Så jag sprang ner i omklädningsrummet  där vi har reservskivor - men där fanns den inte! Panik. Mitt i virrvarvet tänkte jag att "vi är ju på nummer 67 på Bodypumpen så jag kan ju ta 66:an, inga problem". Som tur var kom jag på att en annan pump-instruktör fanns i spinningsalen, så nästa rush gick dit. Sedan tillbaka till omklädningsrummet för att hitta skivan i hans skåp. Och tur att jag hittade den - det är nummer 74 på pumpen nu, så 66:an hade nog varit lite väl svår att komma ihåg....!

Sedan vidare upp till kunderna och berätta om nyheten. Jag hade nu ett flås och ett adrenalinrus som inte var av denna värld. Efter att ha förklarat situationen för pumparna (som förvirrat inte fattade någonting, var var instruktören liksom?!) startade jag passet med orden "nu kör vi uppvärmning så jag får andas och lugna ner mig". Normalt sett brukar man ju börja med orden "nu kör vi!". Hursomhelst, passet gick superbra trots att det inte började som det brukar och att jag hade snorgröna världens-mest-loosefit-afrobyxor på mig. Jag kände mig stark, fokuserad och taggad! Ibland är det bra med oväntade utmaningar, det sätter både psyke och fysik på prov!

Tilläggas bör väl att det troligen blivit ett schemafel (oklart riktigt vad som vad orsaken till detta) men att personen som skulle hålla passet enligt schemat inte hade en aning om detta. Jag tror att det är lätt att halshugga första bästa när något sådant händer, men ibland så blir det faktiskt missförstånd och fnurrar på tråden som ställer till det! Tur då att det finns någon i huset som kan rädda situationen!

Go bananas på Röhnisch sommarrea!

Det är precis vad jag, mamma och stora syster just gjort! Klick-klick på shorts, byxor, linnen och t-shirts i härliga färger  - inte ett svart plagg så långt ögat når! Eventuella fynd visas förhoppningsvis snart! Även om en del saker tyvärr är slut (men inte borttagna från sidan vilket jag tycker är lite dåligt, man blir ju läskad...) så finns en del kvar. Rean hittar du här



Den rosa teen till höger ville jag ha...men det var slut!


Blixtar och dunder

Jag vaknade som vanligt, gick upp, började göra min frukost och ser att det är rätt grått ute (rätt suddigt också, inga glasögon på). Sen hör jag efter en stund muller. Öppnar altandörren och hör hur regnet porlar och åskan går rejält. Fortfarande ser jag inte regnet då jag fortfarande inte har några glasögon på, men regnar gör det! Tycker det är rätt mysigt med åska och regn i lagom mängd, att sitta och lyssna på regnet som landar på taket och rinner ner på marken. Höra hur åskan drar fram. Så jag sitter här vi köksbordet och lyssnar och myser.

Det är en av fördelarna med en laptop - den går att köra på batteri, så man behöver inte ha strömsladden ikopplad. Sedan har jag mobilt bredband vilket innebär att jag inte är beroende av ett modem som kopplas in i väggen, utan jag kan surfa lugnt trots att åskan går. Det är ju små plus i tillvaron som är rätt bra faktiskt :)

Skönt med träning

Det är verkligen skönt att träna. Känna svetten rinna och energin ta slut. Ett stort plus är ju dessutom gemenskapen på gymet, alla man kan surra med och känna samhörighet med. Det gillar jag! Nu har jag fyllt på energidepåerna igen med svärsmors hemodlade jordgubbar, sååå gott! Mer än en liter plockade jag idag. Rätt bra lön för att vi är hus-/kaninvakt tycker jag!

Kyckling till middag

Just nu lagar jag dagens middag. Det blir ungsstekt kyckling under ett täcke av creme fraiche, senap, vitlök, salt och peppar. Till det ungsstekt potatis. Sallad så klart också, svärmors egen odlade direkt från landet med paprika och tomater till. Gott!

Ljuvliga afro

Igår körde jag ett afro pass som gick SÅ bra. Korren kändes super, stegen bara flöt. Deltagarna var duktiga och det kändes som att de var i sin egen lilla värld - precis det som är tanken. Det behöver inte vara flashigt och tufft utan bara härligt och mysigt - bara för sin egen skull. Love it!

Efter afro blev det 30 minuter core. Det var som det alltid är på coren - jobbigt. Ju starkare man blir, ju jobbigare blir det för då orkar vi ta i mer och kan jobba med bättre teknik. Det känns lite i magmusklerna idag, faktiskt. Ser framemot nästa corepass på tisdag!

Jag kände mig bekväm och snygg i min afro-outfit, vilket givetvis bidrar till
mer känsla för mig! Gröna afrobyxor från afro shoppen i Gamla Stan och
rosa Puma tröja från outleten i Barkaby






Lilla-syster-yster gjorde en inbakad fläta som höll sig fin nästan hela afropasset.
Like it!

Mellanmål

Om en och en halv timme är det dags för träning och jag har just laddat mina muskler och huvud med ny energi - tunnbröd med lax och cream cheese i micron så det blir varmt och gott, sallad på olika frukter och grönsaker och proviva-yoghurt "smoothie" (mammas recept på "fusksmoothie": proviva som blandas med yoghurt - snabbt och gott!) och snart har energin nått dit den ska så jag kan svepa, kasta och dansa på afropasset och sedan kämpa på corepasset!

Lyxfrukost hos mamma!


Lyxfrukost hos mamma!


Två vilodagar

Denna vecka blev det två vilodagar, igår och idag. imorgon är det dags för träning igen då jag vickar på afro o core. Ska bli skönt att röra på kroppen!

Knasig katt som tycker om ostbollar


Fredagsmys & Lördagsmys

Fredagsmys
Igår så möttes jag och Ricard efter jobbet och åt middag på grekiska Kafelino i Luleå. Han åt Pita gryos och jag kalvfärsburgare med fetaost. Helt okej mat, betyg 3/5. Till förrätt vårt standard val - vitlöksbröd.

Efter maten strosade vi på stan, tog en kaffe/te på Roasters innan vi begav oss till SF för att andra gången på en vecka försöka se filmen "Knight & day" - förra gången blev det ju tekniska fel. Filmen startade dock och den var riktigt bra! Rekommenderas! Action, kärlek, humor och bra skådespelare. Se den!

Lördagsmys
Efter jobbets slut åkte jag hem, via svärföräldrarna och sen till Heden. Det vankades sushi! Jag lagade sushi medans mamma bakade en hallonmoussetårta. Nu är sushin uppäten och tårtan står i kylen och väntar på oss. Till maten och fikat ett gott rosé från Spanien - som mamma började kvällen med att hälla ut över köksgolvet, i alla fall det glaset som stod i vägen för hennes hand som flaxade som vanligt. Just efter att jag satt mig i soffan, sjunkt ner framför min sushitallrik med orden "och nu är det kväll..." vevar mamma till glaset som genast svarar med att kasta vin över hela golvet. Det var det lugnet det!

TGIF

Så är det fredag - igen. Jag har just ätit en supergod frukost, tänkte fota och visa men jag hann äta upp den.... En macka med hamurgerkött och en med ägg, en skål med färska jordgubbar och skogsbärsyoghurt - perfekt innan jobbet!

Jag ska idag jobba på cafét och det kommer bli mycket att göra, bara titta ut o se vilket väder det är... När arbetsdagen är avklarad ser jag framemot att träffa min vän som jag inte har sett på drygt ett år!

BODYSTEP!

Jag säger det om och om igen - jag älskar BODYSTEP! Svetten sprutade idag också, vi (jag såg till att vi) höll ett bra tempo mellan låtarna och försökte pusha oss alla att orka hela vägen. Och det gjorde vi! Mina duktiga deltagarna, de var nog extra duktiga idag. Det är tungt att träna när det är åska i luften, för  det blir så tungt och kvalmigt - but we did it all the way!

Änglalockar!





En bra-hår-dag som denna älskar jag att jag har lockigt hår :)
Som en mjukt fluff runt hela huvudet :)

Inte många knop

Idag är jag ledig, skönt faktiskt. Jag har tillbringat förmiddagen med att försöka förstå mig på hur apparna funkar i min nya mobil, inte helt lätt. Har även hunnit läsa lite i namnsdagsboken jag fått av mamma - Oväntat besök på Star Street av Marian Keyes.

Nu är det dock dags att hoppa ur morgonrocken och luncha med mamma och syster på stan!

Regnigt värre, rena skyfallet!


God nudelmiddag hos mamma


God nudelmiddag hos mamma


Mys hos mamma

Efter lunchen landade jag hemma, innan det bar av mot Heden. Här jag jag myst med mamma, tagit en cykeltur runt bygden, fixat hennes dator och snart serveras det lax och nudelwok till middag. Perfekt tycker jag :)

Test av ny restaurang - Köket

Efter träningen skulle jag och mamma luncha. Det finns en del restauranger att välja mellan, men de "vanliga" lunchrestaurangerna hade tråkiga maträtter på menyn - som palt, sidfläsk och annat. Inte alls vad vi var sugna på. Då kan man alltid välja en macka eller sallad på något av fiken, men nej, det ville vi inte heller ha. Sushi är man alltid sugen på, men det är så dyrt. Jag förstår att man måste ta betalt då råvarorna är bra osv, men ändå - mellan 90-100 kr för lunch om man ska bli något sånär mätt. Som en blixt från en klarblå himmel kom jag på att det finns en ny lunchrestaurang som kort och gott heter Köket. Ett tiotal bord och takeaway. Sallader, pasta, kött, fisk, kyckling. Helt okej! Minus för salladen som var brun och att barborden och stolarna inte matchade varann i höjd. Plus för att maten var god och att det kändes rent och fräscht. Det bästa var ändå priset - 45 kr för kycklingen vi åt, jag tog med ädelostsås och mamma med äppelcidersås. För sallad betalade vi 5 kr. Man kunde även välja Dagens och fick då kassler för 55 kr inkl kaffe, sallad, bröd osv. Prisvärt! Helt klart ett gott alternativ till Norrigården, Bodensia, Golfrestaurangen med fler som tar betydligt mer betalt för likvärdig kvalitet!

Överkropps-pump

Idag har jag fortfarande ont i foten, men jag har tejpat den så att det inte ska kännas så mycket... Dagens träning fick därför bli för överkroppen istället för hela kroppen, passar perfekt då det har blivit mycket ben de senaste två dagarna. Jag hade glömt MP3-spelaren hemma så jag körde Bodypump uppe i salen istället och tog bort knäböj, utfall och stretchen. Skönt att köra! Höll ett bra tempo mellan låtarna (pausade bara nån enstaka gång) så det blev svettigt. Som avslutning blev det sedan 3x10 chins i min nya favvo maskin, vikten ställde jag på 30 kg  - då orkade jag alla set samtidigt som det var tungt på slutet.


Bildtest


Test

Test

Ont

Resultat av lek med tre små busiga flickor och en stor busig kille i gräs: ont i foten/tårna/allt som sitter där. AJ! Lyckades kliva på/vika/böja mina stackars tår och lägga hela kroppsvikten på (eller något sånt, vet ärligt talat inte riktigt hur det hela gick till) och det gör ont. På Step In träffade jag kollegan och kompisen som är sjukgymnast (eller snart i alla fall) och hon klämde och kände och AJ - då gjorde det genast mer ont.

Tur att jag redan tidigare under dagen bett om vick på mitt afropass (pga problem med benhinnorna, det gamla vanliga ni vet) och inte behövde köra det, då hade det nog gått ännu mer utför... Jag hade istället planerat in ett spinningpass som jag gick på trots ont i foten (citat Mamma: "spinningskorna stabiliserar ju så det kommer ju inte kännas") - yeah right. Satt större delen av passet och låg på en puls mellan 55-70%. Det blev inget superhårt pass utan mer något ansträngande, kollar man på en pulszonkarta höll jag mig i zonen lätt med några avstickare upp i medel. Jag hade nog kunnat köra hårdare även fast jag satt men tog det lugnt dels pga foten och även pga att jag var supertrött i benen efter gårdagens två pass. Och foten då? Ja den värkte hela tiden och ännu mer när jag stod upp, så jag satt och satt och satt.

Idag är detta en riktigt klagoblogg, men ibland får den vara det också. Piggare och gladare imorrn hoppas jag!

Trött

Det känns att jag tränade dubbla pass igår, kroppens känns lite trött. Dessutom är huvudet trött också, jag hade gärna sovit ett par timmar till. Istället har jag just ätit frukost (äggmacka + yoghurt med müsli) och ska snart ta min (hmm..Ricards) lilla bil och köra iväg till jobbet!

Droppelidropp

Jag älskar att träna och svettas så mycket att kläderna byter färg!



Tacksamt med kläder som är ljusa, då syns det extra mycket! ;)




Just do it!


Inte länge kvar nu!


Ny vecka

Så har en ny vecka börjat igen, är det bara jag eller går de otroligt fort?!

Till frukost idag: två mackor med rökt skinka, ett glas smoothie gjord på yoghurt, ägg, juice, banan och en skvätt fil. Resten av smoothien blir mellanmål senare under dagen!




Till lunch igår: en stor och god kycklingsallad på Sub & Co i Luleå


Oväntad vändning

Efter att ha utfört shoppingturens mission (att hitta nya skor till Ricard) föreslog han att vi skulle gå och se bio. Filmen "Knight and day" skulle börja om 45 minuter så vi köpte biljetter och slog oss ner i salongen. Lång reklam som vanligt och sen började filmen. Eller nej, så skulle det varit. Istället för att börja försvann bilden och vi hörde endast ljud i salongen. Jaha, konstigt. En i personalen kom in och sa att maskinisten höll på att fixa felet och att det skulle vara åtgärdat inom fem minuter. Så vi väntade. Och väntade. Sen så kom hon in igen och sa att de inte kunde ordna felet utan att visningen ställdes in. Vi fick pengarna tillbaka och varsin gratis biljett på valfri film. Det var det biobesöket det, snabbt avklarat!

Ärligt talat så gjorde det inte så mycket att det blev inställt, vi hade ju inte kört dit enkom för att se filmen och visste knappt vad den handlade om. Nu har vi istället varsin biljett att använda på någon kommande film!

Ledig helg

Så är man ledig, skönt! Ledigheten började efter en något kaosig start på fredagen då jag lyckades låsa in bilnyckeln i bilen utanför jobbet, som jag just packat full med ca 40-50 kg frysvaror. Inte bra! Sol och varmt ute så jag fick liiiite panik, men bara lite... Ricard försökte bryta sig in i bilen, men utan att lyckas. Mamma fick då vara räddaren i nöden och hämta vår extra lägenhetsnyckel hos vår kompis Jonas (som hon väckte genom att hysteriskt ringa på ringklockan, den stackaren hade jobbat natt), hämta reservnyckeln till bilen och komma till Luleå (som tur var skulle hon dit iaf). Puh, vilken pärs! När det hela var över så firade jag min ledighet med lunch/fika med mamma, moster och kusin. Vi åt alla sedan middag hemma hos mamma och efter det möttes jag och Ricard i Piteå hos hans pappa med familj.

Igår hade vi en riktigt skön dag med mycket solande (jag ser ut som en kräfta), en lång och svettig skogspromenad, dopp i Hammenviken och surströmming på kvällen. Skönt att bara ta det lugnt! Idag tog vi en lång sovmorgon, lång frukost och nu är vi på väg till Luleå för att köpa skor till Ricard. Vädret är regnigt och mulet idag så vi passar på att göra ärenden!

Som väntat...

... har jag träningsvärk, inte supermycket, men tillräckligt. Rygg och nacke är nog värst. Men jag gillar det! Då vet man att man har gjort nytta :) Solen skiner på oss idag med, hoppas det håller i sig heeela dagen, så vi får att göra på jobbet. Idag blir det, precis som igår, jobb från 9.00 och framåt - vi stänger 17.00 och beroende på hur mycket vi har haft att göra får vi gå hem därefter. Känner att det är en bra onsdag idag! :)

Skönt!

Så är dagens träning avklarad och jag fyller nu på energi med ost o äggmackor och jordgubbar. Det blev ett afropass och sedan lite styrke, en kul överraskning var att mamma följde med ner i gymet - det trodde jag aldrig! Tillsammans körde vi chins, skulderarmhävning, diagonalen, latsdrag och situps i cablecross. Skönt!

Dagens träning

Ikväll blir det träning, där med basta! I helgen har jag inte hunnit träna (knappt hunnit sova) och igår prioriterade jag att träffa Ricard med familj, äta glass och jordgubbar på altanen, lära mig mer om min nya telefon med mera - därför ingen träning igår heller. Men det är okej. Jag har bestämt att i sommar "behöver" jag inte nästan varje dag (även om kroppen o huvudet alltid vill) för att istället hinna umgås med alla de jag tycker om här uppe! Jag vill hinna ta ett kvällsdopp och inte känna att jag "måste" gå till gymet, hinna ta det lugnt i en solstol på kvällskvisten. Men jag ska inte lägga ner helt, don't worry! Jag har fortfarande några klasser varje vecka (och då får jag träna :)) och utöver de kanske det blir några fler pass. Då jag dessutom går och står hela dagen på jobbet är mina fötter helt slut när jag väl kommer hem - jag fick därför avböja Ricards förslag om promenad i går kväll. Jag får ta dagen som den kommer och göra det jag känner för just den dagen, lyxigt värrre ;)

Ikväll har jag afro, första gången med ny korre! Efter det ska jag nog köra lite styrke i gymet eller gå på core, lika bra att passa på när man ändå är på plats. Sugen på att dansa ikväll?! Join me 19.30! :)

Kalabaliken i Bender, med ett bra slut!

I fredags jobbade jag inte så jag och mamma åkte till Luleå. Halvvägs dit upptäcker vi att hennes telefon står i 2,5 cm vatten som samlats i kopphållaren i bilen - telefonens givna plats när mamma kör. Hur vattnet kommit dit är vi lite oense om - hur kan en flaska som står rakt upp läcka ur korken? Hur som helst, vi åker in till Luleå och tänker inte mer på telefonen - ett senare problem (ingen av oss insåg allvaret...). Skoköp och fika - puh. Mamma tar upp telefonen och den är...guess what - död! Vi stänger av den och sedan startar den inte. Panik i mammas ögon! Jag tycker mest att det hela är hysteriskt roligt och skrattar (mamma brukar alltid vara lite oförstående när mina telefoner går sönder, nu är det hennes tur!). Jag kopplar snabbt att mamma måste ta min telefon (de är likadana) och jag måste köpa en ny! Här har jag gått och väntat på en anledning att köpa en ny telefon, o så kommer den som en blixt från en klar himmel! Till saken hör också att mamma inte vill ha någon ny telefon, så en likadan (min gamla) passar henne perfekt.

Problemet är bara att HTC Wildfire (som har fångat mitt hjärta) inte finns i butik ännu. Vi lämnar fiket och går in på The Phone House (mamma är här i vad man kan kalla upplösningstillstånd och upprepar hela tiden ordet "herregud", "min telefon", "Annelie min telefon startar inte!"). Inne i butiken träffar vi genast en trevlig och förstående säljare som säkerligen tycker att vi verkar helt galna som pratar i ett tempo utan dess like och babblar om en blöt telefon och att jag (vars telefon inte är blöt) behöver en ny. Medans jag undersöker möjliga kandidater tar en annan säljare sig en titt på mammas blötlagda lur och konstaterar (som jag gjort 5 minuter tidigare) att den är stendöd.

Jag och säljaren kommer fram till att ett bra alternativ för mig (som dessutom finns på lagret) är HTC Smart. Det är några grejer som skiljer den från Wildfire (kameran bland annat) men annars har den allt jag behöver. Jag ställer många intelligenta (och några mindre intelligenta) frågor, sedan går jag och mamma ut ur butiken för att samla oss - mest är det jag som ska samla mig! Här har jag tittat på en Wildfire, granskat och suktat och sen lutar det åt att köpa en Smart istället?! Lite väl mycket att ta in för en oimpulsiv person som jag själv. Vi har en snabb överläggning, hämtar ut cash och sen köper jag den! Vilken lycka! Resten av dagen och kvällen gick åt till att rädda vad som räddas kunde ur mammas blöta telefon och fixa så att hon kunde använda min.

Jag har nu haft den några dagar och är supernöjd. Ännu har jag inte hittat alla finesser men det kommer. Den passar mig och mina behov perfekt och jag är så glad att jag valde denna! Liten och lätt, snabb och med massa bra funktioner!

Ni funderar säkert varför jag inte bara väntade och beställde HTC Wildfire? Jo, mamma behövde ju en ny telefon pronto och jag ville ha en ny pronto - as simple as that!




Chins

I fredags var jag med på ett härligt 30 minuters spinningpass och efter det körde jag lite styrke i gymet. Eftersom jag hade kört Bodypump på torsdagskvällen blev det bara fyra övningar i gymet - chins, dips och två magövningar. Sen stretch och efter det 20 minuter i massagestolens medans jag väntade på mamma.

Hur som helst, jag har hela våren tänkt att jag ska bli bättre på chins. Har planerat att träna men bara fått till det en handfull gånger, jag är därför inte speciellt stark i min chins-teknik och klarar inte så många. Step In har en maskin för chins och dips med en platta som, efter inställd vikt, ger hjälp i övningen - man hjälps att tryckas uppåt på chinsen om man som jag inte orkar helt själv. Toppen! Jag kan lova att det är tungt ändå och vilken vikt man väljer är ju helt valfritt. Tanken att börja träna chins kom efter att jag läst ett inlägg från en sjukgymnast i Fitness Magazine som motiverade chinsträning med att "om du ramlar ner i en grop vill du väl kunna ta dig upp?"

Igår berättade jag för Ricard att jag varit och tränat i fredags och att jag körde chins:

Jag: Jag körde chins i fredags! 3 set med 5 reps med 25 kg på maskinen
Ricard: Varför körde du bara fem? Du borde ju köra 3x10. Du vill väl ha uthålliga muskler, inte explosiva?
Jag: Neeej, jag vill ju snabbt kunna ta mig upp ur gropen om jag ramlar ner!
Ricard: Ja? Men vill du bara ha en chans att ta dig upp eller flera?

Good point.



But to be honest - jag har inte funderat så mycket på explosiva eller uthålliga muskler just i chins-träningen, men han har ju så klart en poäng i det han säger - så nästa gång jag tar mig an maskinen så blir det att lägga på mer vikt så jag orkar fler! Om jag skulle ramla ner i en grop så är det ju bra att ha många chanser på sig att komma upp...

Exhausted

Trött. Mina fötter brinner. Har just avslutat en jobbhelg med 11,5 timme igår och 11 timmar idag - men det kunde ha blivit 14 timmar idag så det var ju nästan "lite". Nu ska jag kramas med Ricard och sen sova - laddar inför en ny, minst lika hektisk, vecka!

Det rycker i klick-fingret...

Åh vad det rycker i mitt klick-finger! Jag har hittat telefonen jag vill ha och nu väntar jag bara på att få en anledning till att klicka hem den. En annan anledning än att jag vill ha den, alltså. Samtidigt som det är ett bra pris för vad som verkar vara en prisvärd pryl, så måste ju pengar alltid läggas på annat (som tråkiga räkningar) och sparas till roliga saker (som Venedig). Men kanske blir det snart ett klick ändå... Vilken är det då, undrar ni kanske, det är HTC Wildfire i färgen Mocca (bara det får den ju att låta som en god liten chokladbit!)! Den har touch, 3G och massa annat som jag sedan en tid tillbaka känt ett starkt behov av. När jag i helgen träffade en kompis till Ricard som hade en HTC (inte en Wildfire utan nån annan) och jag fick klicka lite på den så blev det solklart för mig att det är en HTC jag vill ha. Vill vill vill!



Är den inte suuuperfin?!

Laddar...

Har just ätit upp min frukost och laddar nu mentalt inför dagens jobb. Det är stråååålande sol ute och vi kommer säkerligen få massor att göra, i måndags när det var samma väder blev vi invanderade. Puh.

Om jag överlever dagen så väntar Bodystep och Bodypump ikväll :) Något att se framemot!

Spinning!

Efter en halvdag på jobbet, lunch hos mamma (smoothie och varm tomat/mozarella macka), fika på det mysiga fiket Rävasten i Vändträsk och tre års kalas för lilla Ronja (som enligt henne själv är en STOR tjej nu) var det äntligen dags för dagens träning! De senaste dagarna har det inte blivit ordentlig träning så kroppen längtade verkligen! Först hade jag tänkt köra Bodyjam men spinningpasset 18.45 passade bättre in i tidsplanen, så det fick det bli. Första gången jag gick på min kollega Andreas pass och det var riktigt bra! Då jag inte trodde att jag skulle tycka om musiken (då jag känner honom personligen vet jag att vi har lite olika musiksmaker...) blev jag positivt överraskad att jag gillade låtarna. En bra blandning av sittande, stående och tempo gjorde att svetten rann rann rann... Härligt! Ångrar verkligen inte att jag körde spinning istället för Bodyjam, skönt att bara trampa utan att tänka överhuvudtaget!



En gammal bild från min spinningutbildning i Köpenhamn 2005.
Annelie 16 år gammal! Syns det?! :)


Ny dag, nya möjligheter

Så är det en ny dag, igen. Sommaren kommer gå fort om dagarna fortsätter att passera så här snabbt. Jag åker strax till jobbet för att ta emot en leverans och sen får vi se vad resten av dagen bjuder på. Blir vädret fint blir vi säkerligen invaderade idag igen (igår kunde stämningen mest liknas vid ett inferno)

Idag ser jag dock framemot kvällen och inte dagen! Ricards minsta lillasyster fyller år så det blir kalas och efter det ska jag TRÄNA! Känns som att det är evigheter sen jag tränade ordentligt! Har inte riktigt bestämt vad än - men träna ska jag!

Venedig!

I 21-års present fick jag en resa av min snälla pojkvän - jag fick välja resmål. Han hade spanat in Venedig och jag kände - varför inte? Jag vill även se London, Paris och Rom men Venedig kändes helt rätt just nu! Resan är bokad in i minsta detalj (iallafall så långt man kan planera i förväg) och vi längtar så! Idag landade två turistböcker i brevlådan och nu ska vi sätta oss ner och drömma oss bort. Den ena heter "Promenader i Venedig" (134:-) och handlar enligt baksidan om "Upptäck Venedig till fots!  Att utforska Venedig med den här boken i handen är som att bli guidad av en ovanligt kunnig god vän. Boken innehåller tolv promenader i olika stadsdelar i Venedig. Varje promenad är unik och har ett tema du får tolv helt olika upplevelser av staden. Boken täcker alla viktiga stadsdelar och sevärdheter. Här finns även tips om var du kan ta en picknick eller äta en god middag. Författaren guidar dig längs gator och gränder, visar dig de kända sevärdheterna och pekar ut små guldkorn så som en gömd trädgård på en innergård eller en fresk i ett trapphus."
Låter väl hur mysigt som helst?!

Den andra är mer klassisk - "Topp 10 - Venedig"
Topp 10 tar dig raka vägen till det bästa Venedig har att erbjuda. Oavsett om du söker historia och kultur, eller mat och shopping, ger dussintals topplistor all den expertkunskap som du som besökare i Italiens flytande museum kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna. Vad du än söker - här är din guide till 10 i topp av allting.




Längtar längar längtar!

Svalka

Efter en lång, intensiv, svettig och stressig dag på jobbet åkte jag raka vägen hem och sedan drog vi ut till Alder. Alder är den lokala sjön som alla badar i så fort solen visar sig. När vi kom dit (strax efter sex) var det ett tjugotal klickar med människor på den relativt långa stranden och även några i vattnet. Efter ett par minuter under solen tog vi oss an vattnet - kallt vid första fotdoppningen men sen så badade faktiskt hela jag! Ricard kastade sig i från bryggan medan jag försiktigt vadade i, bit för bit. Så skön avslutning på en tuff dag! Mormor (som badar från det att isen släpper) bedyrade att det är + 22 grader i vattnet, kändes väl inte riktigt som det - men har Mormor sagt det så är det sant!

Storslagna planer

Imorse hade jag stora planer att gå upp 06.25, åka till gymet kl 07.00, träna till 08.00 och sen åka till jobbet och börja 09.00. Men det gick inte så bra. För det första kände jag mig sträv i halsen och jag tar inga risker då jag har två pass på torsdag som jag inte vill bli sjuk till. För det andra så har jag sovit så dåligt i natt! Vridigt och vänt och dröm massor med konstigheter. Jag får se om det blir någon träning ikväll eller om jag tar det lugnt - kanske en promenad?

Kvällsträning

Mitt halsonda kommer och går, mest går det, så kvällens träning blev en powerwalk med Ricard. Mycket power! Ricard travade på som en annan travhäst och jag hade svårt att hänga med - jag som brukar gå så fort! Strax över fem kilometer blev det. Vi började i elljusspåret i skogen men höll på att bli uppätna så vi svängde ner mot camingen och gick runt den och sen förbi kyrkan och via ån hem. Riktigt skönt i kvällssolen! Vid en bänk passade jag på att köra armhävningar (3x10) och dips (2x10), mer än så blev det inte då herrn inte ville köra styrke utan hellre trava på. Trevlig hade vi i alla fall :)

Sommarförkylning

Jag har blivit smittad av elaka förkylningsbakterier/virus tror jag - ont i halsen, känner mig varm och hängig. Så trist. Hoppas det går över snabbt. I natt blev det inte mycket sömn då jag mest har snurrat runt runt och vid ett tillfälle blev jag väckt av Ricard som påstod att jag pratade i sömnen, så kan det vara - jag minns inte riktigt faktiskt...

En sommarfrukost med jordgubbar och strax styr jag mot jobbet. Veckan har börjat!

Boden Alive

I några dagar har Boden levt med tivoli, öltält, uppträdanden och massor med människor som är ute för att ha roligt och träffa folk. Igår besökte vi området en stund efter klubbfest med mc-killarna. Det var en trevlig kväll!



Hos mamma innan avfärd till festen, hon sminkade mig fint med rosa och
grått som matchade outfiten!

Eclipse

Så igår var vi och såg Eclipse, så klart var den bra! Men precis som boken känns den som ett "mellanspel" mellan andra och fjärde boken/filmen. Jag kommer dock inte ihåg så mycket av tredje boken så det blev många ny-gamla överraskningar i filmen. Bra effekter, bra skådespelare... ja allt var bra :)




Som ett brev på posten...

...kom idag träningsvärk efter gårdagens träning - än så länge har jag upptäckt att mage, armar och axlar ömma. Skönt! Idag hinner jag nog inte med någon träning - efter jobbet ska jag äta middag hos mamma och sen ska jag och lillasyster gå och se Eclipse. Längtar :)

Skön kväll med överraskande slut

Min träningsdag fortsatte (efter grillmiddag och blåbärspaj hos svärföräldrarna) med en timme yoga. Det är alltid skönt efteråt, men jag var förskräckligt trött - gäspade stup i kvarten. Men jag ska gå igen när jag får chansen, speciellt efter att jag önskat några rörelser som jag saknade - hoppas de är med nästa gång!

Efter yogan kom två av mina kollegor som kör afro och vi körde igenom den korre jag kört under våren och förberedde sedan inför release - 11 juli kör vi nya steg (för er som tränar på Step In blir det det, skulle nån Jönköpingsbo titta förbi skulle ni känna igen er;)) so be there! 17.00!

När jag lämnade gymet och tillslut kom hem var klockan efter elva och ni kan tro att jag blev förvånad när jag sprang på en uppjagad Ricard i trapphuset - "sover inte du?!". Han har haft världens kväll, bland annat upptäckt att någon försökt bryta sig in i vårt förråd (vilket de inte lyckades med, konstigt nog eftersom låset var från 1800-kallt och riktigt rackligt - Ricard fick upp det på en minut med ett däckjärn), låset till garageporten har gått sönder och det ena med det tredje. Så nu är han nere i garaget med en kille från Securitas (?) som ska laga låset. Vet inte riktigt varför hyresvärden inte skickade en vaktmästare eller en låssmed? Jag tycker riktigt synd om Ricard som ska upp till jobbet imorgon kl 06.00 - trött trött tröttast...

Själv har jag just druckit en proteindrink på mjölk och Ricards proteinpulver som faktiskt var god, det smakar inte hostmedicin när man blandar den med mjölk jämfört med vatten - helt klart ett plus! Till detta en macka. Ska kila ner i garaget o se hur det går för grabbarna och sen hoppas vi båda får sova snart...

Styrke

Det blev ett strykepass i gymet, skönt med lite egen tid. Jag körde program nr två som jag fått av PT-Magnus och det var jobbigt. Flera nya övningar som jag fick testa på men det hela gick bra. Det enda jag har emot styrke är att det tar sån tid! Även om jag håller högt tempo mellan låtarna känns det som att det tar lång tid, mer än en timme var jag i gymet och då värmde jag upp i 10 minuter, körde styrke i ca 30 min och sedan en stretch på 5 minuter.

Övningarna kommer i tre omgångar och i varje omgång är det tre olika övningar:

Baksida lår på boll
Diagonalen
Skulderarmhävning

Latsdrag
Masken
Pikering

Bänkpress på boll med hantlar
Situps i cablecross
Statisk armhävning

O sist men inte minst chins!

Pikering är bland den tyngsta magövningen jag har kört! Du står med händerna under axlarna och ovansidan av foten/smalbenen vilande på en boll. Drar in bollen mot kroppen med hjälp av magen och behåller samtidigt positionen i axlarna och har så liten rörelse som möjligt i höften, det är dock ok att höja höften något. Det ska vara bålen som arbetar. Tungt! Testa gärna :)

Utsikt

Fin utsikt över en sjö (träsk?) i centrala Boden under min morgonpromenad, det blev 4,4 km på 45 min - inte illa pinkat.
Till höger i bild bakom träden skymtar toppen på vår vackra kyrka!



Nu blir det styrke!

Inviger min nya vår- o höstjacka mitt i so...

dsc00905 (MMS)

Inviger min nya vår- o höstjacka mitt i sommaren! 14 grader kallt o mulet, nästan regn, på morgonpromenaden kräver påklädnad.