Stockholm!

Imorse ringde klockan 05.05 och 06.20 satt jag på bussen till Stockholm. Idag har vi hunnit med massor! Vi började med en snabb shoppingrunda (köpte svarta jeansleggings, petrolfärgad tunika och svart brottarlinne), sedan åt vi lunch med Johanna på Rice - så gott! Lunchbuffén bestod av olika asiatiska maträtter samt sushi. Rekommenderas! Vi tog sedan T-banan till Gamla Stan där jag köpte ett par afrobyxor i en liten, mycket märklig affär. Men gott om byxor hade dom! Påvägen hem till syrran stannade vi för divese ärenden innan vi äntligen kom hem, något trötta... Till middag rörde syrran ihop en kyckling och nudelwok och till kvällsfika bjöds det på chokladkaka med fudgekräm...mums! Nu har vi packat våra väskor inför morgondagens convet!

Äntligen är det dags att lägga ner huvudet på kudden för idag, har varit vaken alldeles för många timmar. Sov gott!

MC-ägare!

Idag har jag officiellt blivit MC-ägare! Ricard ska köpa en ny hoj nu i vår och jag har därför köpt hans hoj, den som jag har övningskört med. Känns superbra! Under våren ska han bygga om den lite så att den passar mig körställning bättre, bland annat byta styre och ta bort lite kåpor. Hoppas nu bara att allt går min väg med övningskörningen så att jag kan köra upp i sommar!



Lookin' quite cool, right ;)

Conventfeber

Precis som före Nikeconvetet i höstas har jag nu feber och ont i halsen. Suck! Fast då var det i o för sig hundra gånger värre än vad det är nu. Hoppas på att det hinner gå över till lördag...

Gul wok till middag

Wok med fläskfilé

Koka nudlar (gott med fullkorn). Fräs en bit riven ingefära och ett par rivna/pressade vitlökar snabbt i lite olja. Strimla fläskfilé och stek allt tills fläskfilen är genomstekt, kom ihåg att salta och peppra köttet. Tillsätt strimlad paprika och minimajs. Häll på Blue dragon woksås med smak av Hoi sin & Garlic. Stek ett par minuter. Tillsätt nudlarna och veva runt lite. Klart!



Woken blev riktigt god! Dessutom blev det ordentligt med mat som även räckte till matlådor. Tips till studenter som inte har så bra med cash är att göra exempelvis wokar och ha i mycket grönsaker (färska, frysta eller på burk) och lite mindre av exempelvis kyckling, räkor osv så minskar kostnaderna lite i alla fall!

Ett husmorstips är att köpa färsk ingefära och sedan förvara den i frysen. Den går då superlätt att riva, det blir inte sånna där "trådar" och dessutom håller den länge! Ni kan ju bara gissa vem som lär mig allt jag kan...:)

Riosotto till lunch

Dagens lunch blev idag risotto med spenat, vitlök och lök. Jag hade en skvätt Riesling kvar sen helgen och den passade bra i risotton som jag serverade med ungsstekt kyckling. Blev gott! Nu ska jag fokusera på vinkunskap en stund och plugga inför tentan!

Sova!

Idag har det inte varit en bra dag för mig, rent fysiskt. Har ont i benhinnorna (min gamla skada ni vet) och börjar dessutom få ont i halsen. Mindre bra när NIKE CONVENTET är i helgen. Ska nu försöka skynda mig i säng och sova i alla fall sju timmar innan jag ska upp och jobba . God natt!

Bodystep och core

Jag fortsätter denna vecka i träningens tecken med ett Bodystep och sedan ett corepass ikväll, vickar även denna vecka för en tjej som är utomlands (och nej, jag är inte alls avis...). Idag har det varit kallt för att vara Jönköping, - 15 grader! Men ni vet vad man säger - det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!

Oproduktiv dag

Idag har vi påbörjat ett nytt projekt som ska genomföras vecka 7, vi ska planera och genomföra en fem rätters middag för 16 personer. Det nya läraren verkar rätt skoj, men väldigt laid back. Spenderade sex timmar med att "spåna" kring en meny samt testa sex whiskeysorter. Det jobbet hade vi kunnat göra före lunch. Men men, alla har olika sätt att jobba. Efter skolan hade vi ett bra klassråd, sedan rusade jag iväg till gymet och körde en härlig afroklass - kändes som att jag flöt igenom hela passet, hoppas på att jag förmedlade det till mina deltagare också. Efter afron körde jag även core, skönt för magen.

Ugnarna i mitt liv

Sedan jag flyttade till Jönköping har jag inte haft en ordentligt ugn. På förra stället var ugnen lika stor som en micro och gick inte att använda samtidigt som spisen. Där jag bor nu är ugnen fristående, går alltså att använda samtidigt som spisen, men är fortfarande lika stor (lika liten) som en micro. I natt drömde jag...

Jag och Ricard bodde i hans etta i Boden. Plötsligt kommer ett brev från hyresvärden att vi betalar för lite för de utrymme vi har, det handlar om ½-1 kvadratmeter. Hyresvärdens lösning på detta är att mura igen ugnen. Jag blir ganska förtvivlad och rusar till hyresvärdens reception, som av en händelse ser exakt likadan ut som den vi har på Nordic Club i Jönköping där jag jobbar, och frågar varför dom inte kan mura igen ett underskåp istället, som vi ändå inte använder. Tjej i receptionen, som är en nuvarande kollega till mig på Nordic Club, ordar detta direkt och säger att det är inga problem. Jag pustar ut.


Jag tror att budskapet i drömmen är att jag längtar efter en större ugn. Och nej, ingen kom på alterativet att vi skulle betala för den där ½-1 kvadratmetern - alternativet var att mura igen nånting.

Trevlig vecka!

Nya tag

Nu blir det nya tag. Jag bjöd in mig själv på film hos min rumskompis så vi ska se den film jag har hyrt ikväll tillsammas, Sideways. Jag har faktiskt tänkt fråga henne om hon ville se den med mig, även före tv:n pajade. Dessutom har jag gjort hemläxan - provat vin. Vår lärare i vinkunskap sa "att om vi inte provar vin alls innan tentan så kommer ni vara tillbaka på ruta ett igen". Vi ska nämnligen ha ett praktiskt prov där vi provar vin. Så jag tog hans ord på största allvar och har nu precis öppnat en flaska från Tyskland gjord på druvan Riesling. Kabinett vin, vilket innebär att vinet är lätt, torrt till halvtorrt (det mäts noga ut genom druvans sockerinnehåll vid skörd). Det är dessutom ett Prädikats vin, vilket innebär att den tillhör den högsta kvalitetsklassen. Men då Kabinett är den lägsta av Prädikatsklasserna så låter det finare än det är, den kostade väl runt 60 kr tror jag. God vad den i alla fall! Och jag kunde med näsa och tunga definiera fyllighet, doft, smak med mera.

Jag vet. Lite nördig. Men jag måste ju visa att jag har lärt mig nånting i skolan... :)

Teknikens under

Nu slänger jag snart ut den där j*vla apparaten genom fönsret - GAH! Tror ni inte att det smäller till i transformatorn (den klumpen som sitter i eluttaget) och hela tv:n blir kolsvart? Svart som natten. Och inte fungerar det att byta uttag heller. Lampan på transformatorn är släckt, den är alltså trasig. Kaputt. Detta måste vara sista spiken i kistan, budskapet jag vägrat inse: någon där uppe vill inte att jag ska se på tv (eller rättare sagt film, eftersom tv kanalerna inte är inkopplade ännu).



*%#¤!!!//***##%#!

Pluggat

Sedan förra inlägget har jag pluggat och pluggat. Är nu klar med instuderingsfrågorna för vinkunskap och har dessutom renskrivit lite anteckningar. Skönt! Om en timme ska jag möta upp min komis Sebastinan för en lördagslunch/fika stund. Ska bli trevligt! Ikväll satsar jag på filmkväll nu när min tv fungerar igen (peppar peppar). Vet inte om jag har dragit hela den historien; fick ner mig tv:n ner men ingen strömkabel, så jag lånade en tv av min kompis som inte fungerade (kom ingen bild), sen skickade Ricard ner fel strömkabel, and on and on... Men nu är det förhoppningsvis fixat efter ett besök på Mediamarkt igår. Jag blev lite sugen på att se någon film med Meryl Streep efter bion igår. Får se vad det blir av...

It's Complicated

Igår var jag och min rumskompis Camilla på premiären av It's Complicated. I huvudrollerna såg vi Meryl Streep, Alec Baldwin och Steve Martin - bara "gamla godingar" med andra ord. Just detta, att stjärnorna var lite äldre, tycker jag är superkul! Roligt att skådespelare fortfarande spelar in filmer, trots att de börjar få rynkor, grått hår. Kanske för att de bara är så bra, odödliga och klassiska skådespelare. För bra var de allihop, riktigt bra! Biosalongen var i princip fullsatt och tillsammans vred vi oss av skratt i två timmar. Så rolig! Helt klart min typ av film. Alla som vill ha en rolig, underhållande och kärleksfull stund bör gå och se It's Complicated!



Även vi som inte var på vita duken skrattade rejält :)

Snabba cash

Igår kväll var jag, Anne och Emelie på Snabba Cash för att fira Emelies födelsedag. Filmen var bra, bra skådespelare och en bra historia om än något blodig för min smak... Tycker inte om när folk misshandlar varandra (obviously) men det är, om man ska tro tidningarna, verklighetens Stockholm som filmen skildrar så det är väl bara att inse att världen inte är rosenrosa. Det jag inte gillade var hur de delvis hade filmat  - mycket närbilder, mycket inzoomningar och delvis lite suddigt för att de snabbt bytte filmruta. Men hade dom inte gjort så hade säkert inte filmen fått samma känsla. Det ryktas om att en del av skådespelarna är fd Badguys och att dom valt dom för att ge en äkthet till filmen - vilket de lyckades bra med. Trots att det faktiskt var en svenskfilm, som jag generellt sett har lite svårt för, så var den bra. Sevärd!


Hemma i tid...

Efter skolan körde jag Bodypump kl 17.00 vilket innebar att jag var hemma strax efter kl sex, skönt! De senaste dagarna har blivit sena då jag har haft mina egna klasser plus att jag har vickat för kollegor. En extra guldkant på kvällen var att två tidningar väntade på mig hemma - Fitness Magazine och IForm! Fitness Magazine har jag varit en trogen läsare till ett par år nu (minst!) och IForm ska jag testa två nummer av och får då en löparjacka från Craft på köpet. Inte illa! Skönt att slappa lite ikväll och få träningsinspiration!

Välförtjänt fika smakar bäst

Bodystepen och coren gick bra! Fullt på stepen och nästan fullt på coren, folk är sugna på träning 2010 - kul! Jag gjorde världens goaste kvällsfika efter träningen, som jag tänkte fota och visa er - men så råkade jag äta upp det... Det blev en mangosmoothie på färsk mango, äpple och ananas/apelsinkjuice - MUMS säger jag bara! Två mackor med mosad avokado, kalkon och tomat. Ett halvt äpple (ni förstår ju var andra halvan tog vägen!) och ett kokt ägg med kaviar. Nu blir det raka vägen in i duschen och sen sova, imorrn är det skola igen!

Ett stycke färgklick redo för Bodystep!



Piggar upp mig o mina kunder med lite färg i vintermörkret!

Aj aj och åter aaajj...

Idag har jag sjuk träningsvärk efter afropasset igår, från hårfästet i nacken ner till svanskotan. Inte så skönt! Känner mig mer eller mindre invalid faktikst. Hur en invalid ska kunna köra Bodystep och core ikväll blir en nöt att knäcka...!

Visst kommer ni ihåg att rösta på min syster? Har du redan gjort det? Toppen! Men du, man kan rösta var 24:e timme! Rösta rösta rösta! Klicka här för att komma till röstningen

Avokadosoppa

Till middag idag gjorde jag avokadosoppa efter ett recept ur senaste numret av Fitness Magazine. Den blev mycket god! Jag gjorde dock några småjusteringar i receptet efter vad jag hade och inte hade hemma, orginalet står inom parentes. Jag åt soppan varm men den är tydligen god kall också, kanske en varm sommardag? Vi får längta... Den här soppan är denna vecka ett bra studenttips då Ica har billiga avokados, ett helt nät för 20 kr (iaf i Boden o Jönköping!)

Avokadosoppa
2 portioner

3 avokado
1 vitlöksklyfta
2 msk citronsaft
1 tärning grönsaksbuljong (hönsbuljong)
6 dl vatten
4 msk creme fraiche (matlagningsyoghurt)
1 tsk svartpeppar (vitpeppar)
1 pkt knaperstekt bacon (1 dl skalade räkor)

Mixa avokado, vitlök, citronsaft, creme fraiche och peppar.
Koka upp vatten och buljongtärning.
Tillsätt avokadosmeten i buljongen. Mixa igen om du tycker det behövs.
Servera med knaperstekt bacon och bröd. Bon appetit!



Soppan o skålen är nästan samma färg :)

Plugg och lunch

Dagen började med ett besök hos min sjukgymnast som gjorde nya sulor till mina nya stövlar, så att jag kan använda de också, får annars som vanligt ont i benhinnorna av att gå med alla skor som inte har stöd för överpronation. Sedan har dagen gått i pluggandets tecken, vi satt på biblan och gjorde instuderingsfrågor och det gick bra. Skönt att komma igång! Dock hann vi inte så långt förrän våra magar började kurra och vi intog en pasta lunch med kyckling på Åhléns restaurang, som ärligt talat inte smakade mycket men mättade bra. Vi satt kvar länge och surrade och ingen ville bryta upp för att börja plugga igen... Nu ska jag gå vidare till gymmet och sitta där en stund innan jag har en afroklass och en coreklass ikväll!

Ny outfit!

Idag åkte jag ut till A6 Köpcenter och kom hem med nya träningskläder! Kul att pigga upp med i vintermörkret!



En sport-bh av märket Rönisch i mörklila.



Med snygg rygg!



Ett vitt linne från Etirel med silvertryck på sidan







Mörkrosa byxor från Rönisch



Det är lite svårt att visa färgen när ljuset är dåligt, men ni ser ungefär hur den ser ut i alla fall!

Sherlock Holmes

Igår var vi och såg Sherlock Holmes på bio och den hade verkligen alla ingredienser: spänning, humor, kärlek och action och samtidigt var den snyggt filmad, hade bra repliker och snygga skådespelare! Rekommenderas helt klart.



Robert Downey Jr och Jude Law i rollerna som Sherlock Holmes och Dr. John Watson

Söndagsfrukost

Tar en lång och skön frukost idag när det är söndag!




Sallad till lunch

Idag slängde jag ihop en sallad på romansallad, körsbärstomater, paprika, avokado och parmaskinka till lunch. Mycket gott! Jag har nu plockat fram yogamattan och tänkte ägna mig åt lite yoga och core i eftermiddag, lugn och skön träning på en lugn och skön dag.


Nyttig lördag?

Idag tog jag en välförtjänt sovmorgon till halv elva, vilket innebär att jag sov i mer än tolv timmar då jag gick och la mig vid tio-snåret igårkväll. När jag vaknade kände jag lust att göra ingenting, och samtidigt allting. Konstig känsla. Jag startade i allfall med lite frukost som jag åt i lugn och ro, tror att jag var klar vid halv tolv. Jag städade sedan undan lite snabbt i rummet och ska dammsuga senare tänkte jag. Jag har även renskrivit lite anteckningar från förra terminen, som jag vill  ha kvar till framtiden, i min rosa bandet-notebook som jag fick i julklapp av mummy.

Jag fick igår medlemstidning från Stadium och en rabattkupong på 20% på valfri sportbh, samt en bonus på 40 kr. Jag hade en halv plan på att åka ut till A6 Köpcenter och se om jag hittar någon, men det får nog bli imorgon. Jag har ränt så mycket hela veckan så jag håller mig nog hemma tills det är dags för bio ikväll.

After school och after work

Efter tentan gick vi en stund på stan och där stod två tjejer och delade ut tulpanbuketter - för idag är det tulpanens dag! Vilken trevlig initiativ av floristprogrammet på Bäckadalsgymnasiet! Jag och Anne har nu köpt biljetter till Sherlock Holmes-filmen som vi ska se imorrn kväll, hoppas på att den är bra.



En bukett om tre lila tulpaner står nu på mitt bord :)

Nu ska jag strax iväg på After work med Anne, Emelie och Fia. Trevlig avslut på veckan! Riktigt skönt med helg också, behöver ta det lite lugnt känner jag. Trevlig helg på er!

Rösta på min syster!

Min storasyster har blivit uttagen till tävlingen Nike Rock Victorious Instructor 2010 och tävlar nu för att gå vidare till finalen! Hon behöver DIN röst! Rösta gör du HÄR! Scrolla längst ner på sidan och kryssa för "Annica Bottne"

Sprid till alla du känner! Finalen går avstapeln på Nike conventet i Stockholm i januari där fyra finalister får presentera en bit av sin klass. Nu hoppas vi på att storasyster får nog många röster!

Tenta

Har precis ätit frukost och nu ska jag göra mig klar och sedan gå till skolan och skriva årets första tenta!

Fruktfrossa!

Idag hade jag ett Bodysteppass med 9 nybörjade och en instruktör från Falköping - så roligt! De hängde med riktigt bra (första gången för mer än hälften) och jag blev grymt trött. Jag har hela dagen kännt mig trött och tömd på energi, det var först på eftermiddagen som energin började komma tillbaka - jag sov till och med en halvtimme mitt på dagen. Jag tror att den plötsliga tröttheten och känslan av noll energi i kroppen berodde på att jag åt för dåligt kvällsfika efter träningen igår. Egentligen kände jag redan när jag la mig att jag var lite småhungrig men tänkte "det går nog bra". Men det gick det inte. Imorrn har vi tenta och då vill jag känna mig frisk och pigg så ikväll blev det ett rejält kvällsfika: en macka med ägg och kaviar, en macka med lufttorkad skinka, ett äpple, en avokado, ett glas apelsinjuice och en kopp grönt te.



Coop har denna vecka halva prister på utvalda grönsaker och jag shoppade loss rejält efter träningen! Allt på bilden utom bananerna var på halva priset vilket innebar att jag fick mango för 3,95 kr/styck, avokado för 4,45 kr/styck, kiwi för 2,95 kr/styck, paprikamix (alltså tre paprikor!) för 9,50 kr osv. Världens kap! Synd bara att man inte kan lagra grönsaker hur länge som helst, men det blir nog en sväng till Coop på söndag med för att fylla förråd med bland annat avokado som håller länge om de är omogna när man köper dom.




Ni kommer ihåg att jag skrev att jag inte kände mig aningen missnöjd med Bodypumppasset igår? Idag på Bodystepen kom en kund, som var igår, och tackade för passet och tyckte det var superbra och roligt..! Det var väl som jag skrev, att det jag känner inte alltid stämmer överrens med det kunderna känner... och tur är väl det :)

Påväg till möte

Jag har nog nämnt tidigare att vi jobbar med ett projekt i skolan. Idag ska jag och en klasskompis iväg och träffa en person som förhoppningsvis kan ge oss lite tips och idéer inför projektet. Det ska bli roligt! Det känns så på riktigt nu, när man faktiskt bokar egna möten och går ut och träffar människor för att nätverka och få hjälp och råd. Känns som en försmak på livet efter skolan!

Biljetter bokade!

Nu har jag bokat mina bussbiljetter till Stockholm helgen vecka 4, då ska jag på Nike convetet med mamma och storasyster. Längtar!

Bodypump och spinning

Dagens träning bestod av ett Bodypumppass med en i princip fullsatt sal, så klart superkul! Jag kände dock inte att jag fick något bra flyt i klassen och jag hade svårt att motivera deltagarna, samtidigt som det var många nybörjare så jag fick instruera mycket teknik. Men o andra sidan - vissa klasser som jag inte känner mig helt nöjd med har jag fått mycket positiv respons på så jag vet inte om jag ibland underskattar mig själv.

Direkt efter pumpen hade jag spinning, 2x25 minuter (kunderna kan välja om de vill köra båda eller bara ett och kombinera med ex core eller liknande). De passen gick bra, men oj vad trött jag var i baksida lår och rumpa! Utfallslåten på pumpen tycker jag är tung, och sen spinning ovanpå det. En utmaning helt enkelt! En kille på spinningen fråga (lite imponerad) hur jag orkade med dubbla pass, och vad är svaret?! Man bara orkar! Sätter man sig där framme och kör igång så orkar man, så är det bara. Jag tog det inte speciellt lugnt på spinningen utan tuffade på i vanligt tempo, känns skönt efteråt!

Mina mål med träningen i vår är att minst varje vecka köra två styrkepass, två konditionspass, ett corepass och ett bodybalancepass. I och med pumppasset idag har jag nått mitt styrke-mål och efter spinningpasset (räknar det bara som ett) har jag nått hälften av mitt konditions-mål. Jag visste redan när jag la målen att jag vanliga veckor inte har några problem att nå de målen och samma sak gäller core-målet. Det som är min utmaning är att hinna med ett bodybalance (eller liknande) då jag inte kör det passet själv och då blir det inte lika ofta av. Men eftersom jag i min träningsdagbok (på funbeat.se) skrev in det svåruppnåeliga målet tyckte jag att jag lika gärna kunde skriva in de andra också! Når jag sedan över vissa mål, vilket jag tror och hoppas, så är det ju en extra sporre - nästa gång kan jag ju sätta ännu högre mål! Jag tror det är bra att inte sätta ribban för högt då jag vill känna att målen är en motivation och inte en press.

Det skulle vara roligt att höra vad ni som läser min blogg har för mål och tankar med er träning (om ni alls tränar?), kommentera och berätta om ni har lust :)

Mera vinprovning

Idag hade vi ännu en lektion i Gastronomi och temat var viner från Italien, Portugal och Tyskland samt så klart allt runt i kring vinerna (druvor, vindistrikt, tillverkning med mera). Vi provade fyra röda och fyra vita viner, de röda provade vi tillsammans med skaldjurspasta och även med lufttorkad skinka och salami. Det är spännande och lärorikt att känna hur viner lyfter eller dödar smaken på maten, beroende på vinets egenskaper.

Jag blir otroligt sugen på att åka på en vinresa till alla vintillverkande länder efter de här föreläsningarna! Eller åtminstonde att laga god mat, finna ett passande vin och se hur smakerna lyfter och kompletterar varandra. Det andra är ju något lättare att åstadkomma än en resa. Men kanske nåndag, när man har tid och pengar, bär det av!

Följer trenden

Jag fick årets julklapp 2009 i julklapp. Ni som är lite med vet att det är spikmattan jag talar om. Jag fick en matta vid namn Yantramattan i färgen lila. Jag har legat på den totalt 4-5 gånger nu tror jag, allihopa den senaste veckan, och jag måste säga att jag är supernöjd! Det är avslappnade, skönt för kroppen och själen. Jag vet inte om det gör mirakel för min kropp, men säker gör den en skillnad som jag inte förstår, men som min kropp förstår. Igår kväll låg jag tio minter innan jag skulle somna för att komma ner i varv efter jobbet och det funkade klockrent! Så en tacksamhetens tanke till mummy som gav mig denna användbara julklapp! :)

De småsmå piggarna lämnar små avtryck i huden, men det gör på inget sätt ont, tycker jag i alla fall

Gastronomi

Idag hade vi lektion i gastronomi och vi har börjat lära oss om viner, vindistrikt, hur man gör vin med mera. Vi hann även med två vinprovningar varav en med mat. Det har varit intressant och lärorikt! Kul att lära sig prova vin på riktigt också - hur man ska titta, lukta och smaka och framförallt hur man ska tolka det man smakar. Vi är så klart inte fullärda efter en dag men det känns kul och inspirerande att ha tre lektioner kvar i ämnet! Vår föreläsare heter Johan Franco Cereceda och vinskribent för tidningen Allt om vin. Han verkar även hunnit med en hel del annat om man kollar in hans hemsida och efter dagens föreläsning kan jag klart säga att han är otroligt kunnig inom sitt område, kul! Vi provade totalt sju viner idag och det kändes alldeles tillräckligt på en dag, Johan berättade att han kan prova uppemot 150-200 viner på en och samma dag...! Innan man skulle orka med det!




Idag meddelade en klasskompis och vän att hon slutar på utbildningen, då hon känner att det inte är något för henne. Hon vill i framtiden jobba inom vården och självklart så är inte en ledarskapsutbildning inom Hotell & Restaurang det ultimata då. Jättetråkigt så klart, men modigt att våga följa sitt hjärta och ta ett sånt beslut! Det ses ju ofta som ett "misslyckande" om man hoppar av en utbildning man har påbörjat, men jag tycker tvärtom att det är modigt att våga ifrågasätta det man gör och skapa en bra tillvaro och framtid för sig själv!

Nytt försök

Idag gör vi ett nytt försök att ha lektionen vi skulle haft igår, så idag går det förhoppningsvis vägen! Det är en kurs i Gastronomi och vi ska lära oss om viner, druvor, vindistrikt med mera. Även vinprovning ingår! Det blir en lång dag ända till kl 18.00 i skolan.

Jag gick upp kl 05.45 idag och befann mig en timme senare på jobbet där jag fick upplärning i hur man öppnar, så nu är jag snart fullärd! Idag blir det ingen träning utan en vilodag, vilket passar bra när skoldagen blir så lång. Jag känner av lite grann efter gårdagens styrkepass, mest i de sneda magmusklerna men även i ryggen. Skönt! Jag gillar träningsvärk, då känner man att man har gjort nytta!

Dagens träning

Imorse så körde jag som sagt styrke och det gick bra! Var riktigt laddad, kunde knappt somna igår för att jag var så sugen att träna! Jag har satt ihop ett eget styrkeprogram med hjälp av övningar från Fitness Magazine, satt i helgen och letade reda på bra övningar som jag kände mig sugen på att göra, och resultatet blev följande:

Ben: frontlyft, benböj med ryggen mot en pilatesboll
Bröst: bänkpress på boll med ett ben sträckt, armhävning med hantellyft
Axlar: axelpress sittandes på boll, hantelrodd med handen på bänk
Biceps: bicepscurl sittandes på boll
Triceps: hantelkickback med liggandes med mage mot boll
Rygg: fjärilen, rygglyft på boll
Mage: bålvridning med medicinboll, pendel med medicinboll
Multiövning (sträck upp hantlar i taket, gå ner i sittande, sätt i hantlarna i golvet, hoppa bak till armhävningsposition, gör en armhävning, gå hela vägen upp igen)
Raka slag med lätta hantlar

Nästan varje övning körde jag 3x15 reps och jag höll bra tempo mellan övningarna så att pulsen hölls uppe. Det var roligt att köra! Jag brukar få ryck ibland och vilja köra styrke, men jag vet aldrig vad jag ska göra, men nu har jag i allafall ett program att följa så jag slipper vandra planlöst runt i gymet. Jag valde flera av övningarna på boll då det känns extra bra att få utmana bålstabilitet och balans. "Multiövningen" och "raka slag med hantlar" la jag in för att få upp pulsen ännu mer under passet.

Jag hade tänkt att köra 30 minuter kondition som avslutning men det hann jag inte med, det får bli en annan dag. Ikväll hade jag tänkt att gå på Bodybalance, men då alla dagens planer radikalt förändrades då lektionen blev inställd får jag skippa det idag också. Men lite styrka har jag i allafall hunnit med och det känns bra!

Tvärstopp

Första dagen i skolan började inte så bra. Efter 20 minuters väntan på föreläsaren kommer vår projektledare och säger att föreläsaren inte kommer, han har tagit fel på dagen...! Lagom roligt. Så nu är lektionerna förskjutna till imorgon och på onsdag, så alla planer får göras om. Hmfp! Efter beskedet åt vi lunch tillsammans på skolan och sedan gick jag en sväng på stan och på biblo.

Jag skulle egentligen ha upplärning på imorgon, men som tur var kunde vi flytta den till idag istället, så snart ska jag iväg till gymmet och lära mig nya saker i receptionen!


Rivstart

Då skolan idag är förlagd 11-18 så passar jag på att gå upp tidigt och fara och träna. Det blir styrke och sedan ett snabbt konditionspass. Det gick rätt bra att gå upp när klockan ringde, så snart har nog hela jag vaknat till så jag orkar träna! Jag har just ätit en mindre frukost bestående av en hårdmacka med skinka och tomat samt ett kokt ägg och ett glas proviva. Mellis har jag så klart gjort iordning för att äta efter träningen, den blir en exotiskt fruktsallad med mango, kiwi, passionsfrukt och solrosfrön - gott! Sedan även ett ägg med kaviar så jag får i mig protein, och kanske en banan om jag känner att jag behöver. Ne nu kan jag inte sitta här längre, då lär det inte bli mycket träning!

Hoppas alla får en lika bra start på veckan som jag!

Träning

Idag hade jag ett Bodystep och ett core pass. På Bodysteppasset hade jag bara nybörjare, inte så konstigt då vi tar in Bodystep nu i vår på gymet. En utmaning att få med alla då spannet var gymnasieungdomar till femtioåringar! Det var roligt i alla fall, även om jag själv inte blev supertrött då jag visade mycket låga alternativ. Men hey, jag är ju inte främst där för att träna mig själv - det är ju mer en bonus!



Tycker det är ett härligt och inspirerande budskap!
"Smiling is optional, finishing is not!"


På coren var det nästan fullsatt och allt gick bra fram till låt nr 3, då skivan stannade. Och inte gick att starta igen där den stannat. Jag tog om låten och den stannade igen - på samma ställe! Suck. Hoppade fram till nästa låt och improviserade, vilket gick super! Jag kunde låten utan och innan så jag kunde snabbt tänka vilken rörelse jag skulle göra var. Sen gick allt bra fram till låt nr 6, då den stannade igen! Suck! Då bytte jag skiva och improviserade en låt och slutligen stretchlåten. Så i slutändan blev passet bra, men det är ju en aning stressande när den bara stannar så där... Får prova rengöra skivan och hoppas det går bättre nästa gång!


Svamppasta

Dagens middag blev pasta med svamp och spenat efter ett recept jag hittade på aftonbladet.se



280 gram pasta
5 dl kantareller
0.5 st chili
1 msk margarin, gärna flytande
salt och peppar
100 gram philadelphia original
1.5 dl mellanmjölk
80 gram färsk spenat

Koka pastan. Om kantarellerna är stora, dela dem en gång. Stek kantareller och chili i margarin, salta och peppra.
Blanda och koka philadelphiaost, mjölk, salt och peppar i en kastrull. Rör ner kantareller och spenat.
Servera såsen med kokt pasta.


Jag följde nästan receptet - istället för färsk chili har jag chilikrydda, istället för färsk spenat hade jag fryst hackad. Det blev gott, men inte så där supergott. Bättre lycka nästa gång! Det kan ju verka som att jag fått pippi på kantareller då  jag ätit det både till lunch och middag, men det beror helt enkelt på att halva burken var kvar efter lunchen. Lika bra att göra upp den på en gång!


Kantarellrisotto och kyckling

Dagens lunch: Kantarellrisotto, ugnsstekt kyckling och sallad



I risotton hade jag hackade kantareller, pressad vitlök, salt, peppar, oregano och paprikakrydda.
Kycklingen ugnsstekte jag med en ny krydda jag hittade när jag handlade, kycklingkrydda.
I salladen hade jag sallad, tomat och passionsfrukt samt grönsakskrydda.

Blev mycket gott! Bra uppladdning innan eftermiddagens Bodystep och corepass!

Mine frukost



Frukost med mitt fina porslin från Mine-serien. Nu hänga tvätt och sen plugga!

Tomatsoppa

Till middag idag gjorde jag tomatsoppa, en superenkel och god rätt så är lätt att pimpa till om man vill ha den lite lyxigare eller matigare! Det går riktigt snabbt att göra också, tippar på att den går på mindre än 15 minuter om man är snabb på att skala och hacka grönsakerna.

Ellens tomatsoppa

1 paket/burk tomatkross
1 lök i bitar
1 solovitlök i bitar
1 buljongtärning (grönsaksbuljong använder jag)
2 dl vatten eller lite mer om du vill ha mer soppa
Koka en stund. Mixa slätt.
Tillsätt 1 dl grädde, och smaka av med salt, peppar, chili eller vad du önskar!
Vill man ha matigare soppa kan man tillsätta pasta, potatis, kyckling eller något annat!



Jag pimpade min soppa med finhackad fetaost och strimlade soltorkade tomater och det blev så gott!

Hur jag bor

Nu kommer bilder på mitt nya rum! Alla bilder är tagna av proffset Ricard :) Rummet är ca 4x4 meter stort med egen balkong i söderläge. Jag delar kök och toalett med en annan tjej. Sedan har jag även ett förråd mittemot mitt rum som är ca 2 meter långt och 1½ meter brett. Perfekt förvaring!



Klockan på väggen fick jag av min morfar på min första julafton, så roligt att ha kvar! Soffan är arvegods, bordet och stolarna känner ni igen från lägenheten på Travbanegränd. Gardinerna är från Ikea, samt bokhyllan men den är gammal. Eklisten är från Bodens Möbelaffär. Trasmattan har min duktiga mamma vävt! Hennes första någonsin!



Byrån är en present som min mormor har målat.



Här är "mammas hörn"! På byrån står en ljusstake som hon har gjort som hör  ihop med de som sitter på väggen. Även tavlan är målad av henne, en present vid min konfirmation. Ängeln till vänster på byrån samt den mörkblåa skålen på bordet är gjord i kermaik signerad mamma :)



Två rymliga garderober med mycket plats, bild finns i tidigare inlägg. Spegeln på väggen är arvegods. Nattduksbordet har min morfar gjort och jag fick det julen -92, också så roligt att ha! Tavlan i svartvitt har min lillasyster fotat och satt ihop.



Soffan är en bäddsoffa som man bäddar ut på längden så att säga. Har nu sovit där några nätter och den är skön! Speciellt när John Blund hänger precis ovanför och strör sömn i mina ögon. John Blund (i halm, kanske svårt att se) har min moster tillverkat.



Balkong i söderläge med utsikt upp mot berget jag bodde på förut

Det var hela rummet! Mycket mysig, om jag får säga det själv. Jag tycker extra mycket om att jag har med mig så mycket möbler och saker som har en historia och ett värde för mig - det känns verkligen som hemma när man omges av saker som betyder någonting! Sen måste jag ju säga att jag har en väldigt kreativ släkt och familj som tillverkar än det ena och än det andra!

Sista dagen

Så är det lördag, vädret är molnigt med lite sol och ungefär -10. Vi tänker snart gå ut på en promenad och sedan äta lunch på Kaffé Paus (konstig stavning, jag vet) som har stans godaste sallader. Man får välja innehåll från en stor buffé och därmed kombinera ihop just det man vill ha! Igår körde jag som sagt Bodypump, sist jag körde var på nyårsafton, och det känns idag kan jag säga. Har inte supermycket träningsvärk, men tillräckligt i axlar och bröst.

Idag är det Ricards sista dag här nere, han kör hem i eftermiddag. Vad tiden går fort! Nyss var det 17 december och jag landade  på Kallax. Men trösten är väl att tiden kommer fortsätta att gå lika fort, det verkar den alltid göra, så att vi snart ses igen. Och innan dess händer det massor med skoj på skola, jobb och fritid så det är bara att försöka göra som alltid - carpe diem!

Snaaart kommer bilder på rummet, de är tagna och snart lägger jag upp dom!

Sol!

Nu har solen tittat fram och det är -9 grader, lovley! Jag och Ricard ska ta en promenad i Stadsparken och njuta av vintervädret:)


Fredag

Så var det fredag idag. Vi tänkte gå upp kl åtta men när alarmet väl ringde så orkade ingen av oss gå upp, så vi tog sovmorgon till nio istället :) Nu ska vi åka ut till Bankeryd till en fotoaffär som Ricard vill besöka, sen ska vi på Ikea och bland annat handla en rullgardin åt mig. Senare i eftermiddag ska jag köra en Bodypumpklass och sen gör vi något gott till middag. Varför finns det inte fler timmar på ett dygn?!

En snabb visit i skolan

Idag tog vi sovmorgon till halv tio, skönt :) Vi lagade sedan en tidig lunch och klockan tolv var jag i skolan. Vi hade ingen lektion men däremot möte med projektgruppen. Mötet tog bara en timme och under tiden var Ricard och köpte skruv och plugg till min spegel med mera. På eftermiddagen skruvade vi upp min eklist, två  ljusstakar som mamma har gjort i keramik och spegeln så klart. Blev så fint! Nu är rummet klart!

Just nu håller vi på att laga en tidig middag. Klockan fem ska jag vara på jobbet och få upplärning i hur man sköter receptionen då jag ska jobba extra där under våren. Till middag blir det köttfärsbiffar med vitlök, lök och soltorkade tomater och till det hasselbackspotatis och ungsstekta tomater samt en sås som ännu inte är gjord, får se vad det blir för en. Vardagslyx på en torsdag!

Snö snö snö

Idag har det snöat rejält här nere, uppemot en och en halv decimeter gissar vi på. Det blåser på rätt bra så det känns kallt även om det bara är en sex-sju minus ute. Jag och Ricard har precis kommit hem från en promenad, som bitvis var mycket kall och bitvis rätt skön. Vi promenerade och tog en fika, det är så underbart att bo i en stad där fiken faktiskt har öppet trots att det är röd dag! Nu ska vi snart iväg och storhandla och sedan kör vi vidare till Gränna där middag hos faster väntar.


Nästan färdig

På morgonen packade jag upp alla kläder, så nu är garderob och byrå full! Jag har även hunnit hänga upp gardiner och dammsuga av. Det tar sig! Nu är det bara kvar att sätta upp saker på väggarna och packa upp de sista lådorna som står i förrådet!


Kvällsfika

Igår fikade vi lite av den julklapp jag fick av mitt gym - en påse med delikatesser från Gränna Knäcke! I påsen låg äppelmust, mandelbiscotti, saffranstozzetti (som är typ som biscotti men något mörare) samt två sorters knäckebröd, gott! Mysigt kvällsfika i mitt nya kök :)



Grefve Pehrs äppelmust, saffranstozzetti och mandelbiscotti

I Jönköping

Nu är jag nere i Jönköping igen! Igår bilade jag och Ricard ner och kom fram vid niotiden på kvällen. Vi fick hjälp av min storasyster och hennes pojkvän att bära upp möbler och saker så det gick i ett huj, så skönt! Idag har vi packat upp, flyttat runt, funderat, varit en sväng på Ikea med mera. Puh! Det är jobbigt men samtidigt kul! Nu har vi precis ätit middag, tomatsoppa med vitlöksbröd, och jag ska fortsätta packa upp och ordna en stund till. Bilder kommer så fort det blir ordning igen ;)

Nytt år!

Så var det ett nytt år, igen. Känns som att det var nyss nyårsafton 09, men vad ska man göra...tiden går och det är bara att gilla läget och hänga med! Igår var vi på oxfilé middag hos Ricards föräldrar, jättegott och mysigt! Ikväll ska vi äta middag hos min mamma och det bjuds på kyckling i julmustsås och rotfrukter till det, tror jag i allafall.. Såsen hade Pernilla Wahlgren (eller nån annan kändis) gjort på tv innan jul och det var tydligen något alldeles extra. Gott ska det bli! Imorgon är det min sista dag i Norrland, tidigt på måndag morgon åker vi ner till Jönköping med mitt flyttlass. Puh! Tiden går fort som sagt, men det känns verkligen som att jag har gjort det bästa av min ledighet här uppe, träffat alla jag vill träffa och riktigt njutit!