Grey's!

Är nu hemma igen från skolan och har ätit middag (färsk pasta m bacon, soltorkade tomater, parmesan och ärtskott) och har även packat väskan inför imorrn. Kommer att resa lätt denna gång, vilket ska bli skönt. Har nog aldrig förut rest med bara en liten väska, istället för de vanliga 20 kg jag brukar släpa runt.

Jag ska strax ta en dusch innan jag far ner till Emelie för att se säsongpremiären av Grey's Anatomy..! Det är den enda serien jag faktiskt följer och den är bara så bra! Dessutom ryktas det om ett dödsfall i första avsnittet...

Power through

Sitter på skolan och sliter med vårt grupparbete, snart klar! Väntar också på skolans datakillar som brukar komma och fixa våra datorer, min ska dom formatera om. OM dom nu dyker upp, de är tydligen lite oberäkneliga. Men jag håller tummarna...!

Ibland måste man

Idag hade jag gärna stannat hemma och kurerat mig, men jag sitter istället iskolan för att jag och min kamrat måste göra klart vårt grupparbete, sitter nu och väntar in henne då hon försovit sig. Knaprar Stepsils och alvedon och hoppas på att jag orkar med hela dagen. Har knappt sovit något inatt pga hosta - urk. Tycker inte om att hosta. Men nu är det bara att "power through!" för imorrn är det dags att resa hem och jag längtar sååååååå mycket...! :)



Har förut föredragit smaken Honung & Citron men varierar nu med Jordgubb istället. Denna gång följer jag dock anvisningarna på förpackningen - förra vintern när jag var förkyld hade jag en Strepsils i munnen för jämnan vilken frätte bort en runt hål på min tunga. Så kan det gå!

Det där med avstånd

Var just upp till min hyresvärdinna i ett ärende och nämnde i förbifarten att jag åker hem på torsdag. Hon ojade sig och var glad för min skull och frågade förväntasfullt "hur länge blir du hemma då?!". När jag svarade till söndag så såg hon något besviken ut och sade sedan "det är ju inte länge om man reser så långt". Jag fick då förklara för henne att det bara tar fyra timmar med buss till Stockholm och sen drygt en timme med flyg hem. A piece of cake!

Häromdagen pratade jag med en kompis och frågade hur långt det var till en stad här nere, vilket hon svarade 15 mil. "Inte alls långt!" utbrast jag glatt medans hon frågade såg på mig. Här nere är 15 mil tydligen långt.

Det där med avstånd är verkligen olika hemma i glesbefolkade Norrland och här nere i södern och hur man ser på avstånd. För mig är det inte alls långt att resa mer än 100 mil hem över ett veckoslut, medans folket här nere verkar tycka att det är huuuur långt som helst. Tur att det då är jag som ska resa och inte dom!

Förkyld

I söndagskväll svalde jag en rulle taggtråd och igår morse vaknade jag sjöblöt av svett med två golfbollar i halsen. Rejält förkyld med andra ord! Usch, mådde riktigt dåligt igår med hög feber, muskelvärk och halsont. Funderade ett tag om det kan vara influensan, men då jag idag känner mig lite bättre och inte har någon muskelvärk utan bara grymt ont i halsen och medelhög feber så tror jag inte det. Hoppas inte det om inte annat. Men hur som helst är det inte mycket att göra åt, bara gilla läget och kurera sig - vilket jag gör med antioxidater och soppa! Lagade soppa till lunch idag och det blev Kelda Chicken Carib som jag hade potatis och morötter och lax i (slut kyckling) men den blev inte lika god som väntat. Jag blev under eftermiddagen så sugen på guacamole och bestämde mig för att till middag äta resterna från lunchen samt guacamole med nachochips. Inte den vanligaste kombinationen, men när man är sjuk får man äta vad man vill. Sagt och gjort. Men det smakade inte heller som väntat, smakade inte mycket alls faktiskt. Får nog tyvärr dra den tråkiga slutsatsen att förkylningen har satt en del av mina smaklökar ur funktion!

Dagen har annars spenderats med lite (med betoning på lite) pluggande och mycket filmtittande. Emelie övervann Backen imorse och kom förbi med ett gäng filmer till mig - så urgulligt av dig!! En räddande ängel kan man säga eftersom jag ingen tv har :) Har sett Force of nature som var bra samt You've got mail som för mig är en riktigt nostalgitripp, har sett den många gånger tidigare och den är lika bra varje gång. Så otroligt söt!

Resten av kvällen blir det mer film och även en lugn promenad i Stadsparken för att vädra ut bakterier och skit.

Plugghäst

Idag gick jag upp redan kl 8.00 för att plugga. Har hunnit en bit men som alltid när man går skola blir man aldrig färdig. Man kan alltid läsa lite till. Nu har jag dock paus en stund och ska laga lunch, något med lax blir det. I eftermiddag ska jag träffa en gammal kompis som jag oväntat mötte häromkvällen, hade ingen aning om att han pluggade i Jkg så det blev en glad överraskning! Sedan blir det träning i eftermiddag, förmodligen step och core om det finns platser på passet.

Imorgon börjar en ny vecka och jag längtar så... för på fredag åker jag hem!! Blir dock en kort visit då vi på söndag ska på Nikekonventet i Umeå, men det blir i alla fall en dag att umgås med familjen där hemma. Can't wait!

Är huvudet dumt får kroppen lida...

Rubriken stämmer bra överrens med mig idag. Att jag aldrig lär mig! Vi tar det från början... Jag var på stan på förmiddagen och får sedan och körde Bodypump en timme, när jag var klar var klockan strax efter ett. Frukost åt jag kl 9.00. Jag hade visserligen ätit en banan före träningen, men det kändes långt borta. Jag stannade till på Ica innan jag cyklade hem och upp för backen. Väl på toppen var jag helt knäckt - total blodsockerbrist och benen skakade som asplöv då de redan var uttröttade på Bodypumpen (la på 1,25 kg extra på varje sida idag också). Okej Annelie, det var dumt att cykla upp för backen när du redan vid foten var trött. Men jag har gett mig f*n på att cykla upp för den här backen varje dag så därför gjorde jag det. Väl hemma gick jag runt som i en dimma och avsaknaden på energi i min hjärna var solklar. Bestämde mig för att hoppa i duschen före lunchen, vilket verkade smart just då men det var det inte. När jag väl skulle laga min lunch (ravioli med hackad mozarella o soltorkade tomater till) spillde jag, jag tappade saker och var en riktig oreda i köket. Till slut fick jag dock i mig maten, klockan var då runt tre.

Jag kan inte förstå varför jag gör så här gång på gång - för det händer rätt ofta! Att jag skjuter upp lunchen till "sen" bara för att hinna med massa annat före, jag är lika övertygad varje gång att det kommer fungera. Det slutar alltid med att jag blir som en zoombie i huvudet och det är inte speciellt trevligt. Nu, snart tre timmar efter lunchen, är jag fortfarande lite dimmig i huvudet. Suck! Ska verkligen försöka skärpa mig med lunch på helgerna, för det är oftast då detta händer. Ordning och reda ska det bli!


Ny cykel!

Idag har jag köpt en ny cykel! Den jag har lånat har trasiga växlar och handbroms och är sisådär en 20-30 år så den har rullat sina mil. Därför bestämde jag mig för att införskaffa en ny cykel som bättre passar mina behov - med andra ord alla backar jag kämpar uppför varje dag. Det blev en cykel av mountainbike typ med 21 växlar, lyse och pakethållare. Perfekt! Var ute på en testsväng i eftermiddag och den går klockrent. Jag orkade till och med cykla hela vägen upp för backen till huset genom att gå ner på lägsta växel - härlig känsla! Var dock rejält anfådd när jag kom upp. Det är lite svårt att förklara hur brant backen är, men det lutar rejält! Till och med på lägsta växel kändes det rejält tungt. Utmaningen de kommande två åren blir att klara backen utan att hjärtat försöker ta sig ut genom bröstet när jag är uppe. Visst är den snygg?! :)



Efter gårdagens utsväningar (pizza och rumpskak på Club Caj) kändes som att varenda fiber i kroppen skrek efter fräsch mat! Så jag gjorde en rejäl portion med grönsaker, kyckling stekt med tacokrydda, guacamole, creme fraiche, salsa och lite tacochips till middag. Så gott och så fräscht! Ibland är det som att kroppen vet vad som saknas i systemet och därför blir man sugen på just det. Nu ska jag ha en lugn o mysig hemmakväll!


Snart helg

Igår var det skola och självstudier hela dagen och sen på eftermiddagen körde jag Bodypump - första gången med nya programmet! Gick riktigt bra och deltagarna verkade nöjda! Det känns bättre med min förkylning och är nu mest snorig.

Idag har vi självstudier hela dagen så vi ska fixa klart två grupparbeten och förhoppningsvis hinner jag plugga lite själv också. Lunch ska jag äta med faster nere i hamnen, ska bli så trevligt! Snart är det helg också o det sitter ju aldrig fel :)


Tjejmilen

Tror att det är lite bättre idag. Hoppas på det i alla fall! Att alla de där antioxidanterna jag åt igår gjorde någon nytta. Idag har jag faktiskt plugga lite grann, även om jag inte är fullt i form. Mest för att inte ligga efter allt för mycket. Börjar nästa få lite fjärilar i magen nu...Exakt två veckor till första tentan! Det är alltid lite nervöst första gången då man inte har någon aning om hur den är upplagd, svårighetsgrad osv. Pirrpirr!


Min mamma ringde för övrigt idag, och sa:
- Vi och springer Tjejmilen nästa år!

"VA?! Nej! Jag kan inte!" var min direkta reaktion, men efter lite övertalning gick jag med på det. Man behöver ju faktiskt inte springa. Vet ju inte hur mina benhinnor mår då, får bara hoppas på det bästa! Kanske är de i så bra form att jag klarar att jogga banan runt? Den som lever får se. Efter att jag fått smälta det lite så känns det faktiskt superkul! En weekend i Stockholm med mamma och mina systrar, kommer bli så kul! Något att se framemot där långt borta i horisonten... :) Nu får vi bara hitta på ett lagnamn till vår kvartett och som min äldsta syster föreslagit - ha matchande linnen!


Tjejmilen är ett lopp endast för tjejer på 10 km runt Djurgården i Stockholm

Fisksoppa

DAGENS MIDDAG:
Fisksoppa

Ca 1 liter mjölk
1 skvätt vatten
Ett par splashar citronsaft
Ett par dl fullkornsmakaroner
4 hoki-fileer hackade i mindre bitar
En näve soltorkade tomater
½ tärning grönsaksbuljong
Ett par msk idealmjöl (vispa ner i mjölken före uppkokning)
1-2 tsk salt
1-2 tsk cayennepeppar
1 tsk peppar

Koka upp vätskan tillsammans med kryddorna (var lite försiktig med cayennepepparen om du inte tycker om stark mat). Tillsätt pastan och sedan fisken efter ett par minuter. Koka tills pasta och fisk är färdig. Smaka av och krydda ev mer. Tillsätt sist de soltorkade tomaterna så att de just bara blir varma, inte kokade.


 
Blev riktigt gott och kryddigt!


If you find her

En vacker låt från Twilight filmen :)


Min tur...

Nu är det min tur att vara sjuk. Jag har kände redan förra helgen att det var påväg men lyckades hålla det borta. Men nu är det kört! Feber, ont i halsen och snorig. Så trist! Men för att vara jag så har jag hållit mig frisk länge, tidigare år har jag ju blivit sjuk så fort skolan börjat igen efter sommaren. Så det är alltid något! Nu ska jag kurera mig genom att vila och boosta min kost med vitaminer och antioxidanter (äter ju redan mycket av den varan men nu blir det ännu lite mer) och hoppas på att det går över snabbt!



Nu längtar jag hem o vill att någon tar hand om mig, mamma o Ricard brukade ju alltid vara så bra på det.. :) Men jag får klara mig o fara o köpa min egen soppa istället för att den kommer med bud. Som tur är finns det ju telefonkontakt där man kan beklaga sig och få medlidande!


Filmkväll

Igår hade vi filmkväll och såg Revolutionary Road och Dumpad. Två helt olika filmer kan man säga! Den första var bra men tung och stundtals lite svår. Den har varit nominerad till bland annat flera Oscar's och Kate Winslet vann en Golden Globe för bästa kvinnliga huvudroll.
Dumpad var rolig, helt enkelt. Jag blev riktigt trött mot kvällen om somnade nästan stundtals, men det berodde mer på mig än på filmen! Vi hade riktigt trevligt iaf :)

Idag är planen att plugga inför tenat (6 oktober smäller det...) och baka nya hälsomuffins. Det blir en vilodag från träningen idag, eventuellt bara lite avslappande yoga senare.

Sooool

Idag är det sol och så vackert ute! Underbar höstdag. Förmiddagen har jag spenderat med att öva på nya Bodypumpen som vi har release för på måndag. Kul! Ikväll blir det tjejmiddag o mys med film o grönsaker med dipp. Perfekt avslappning efter en hektisk vecka!

Negativt blir postitivt

Började skriva på detta inlägg i väldigt negativ ton men suddade ut alltihopa - usch vad tråkigt att vara negativ! Varför inte se det positiva istället och fokusera på det?! Det ska jag göra, eller försöka iaf... :) Det är skönt att det är fredag, jag har varit och tränat två härliga pass (Bodypump och AfroPowerDance), jag har ätit en god middag (hokifilé kryddad m vitlök och cayenne + ris) och nu ska jag bara vila och vara resten kvällen. Så det så! Det är speciellt lätt att bli mer positiv efter att man har avreagerat sig på nära och kära och fått lite sympatier... ;)

Dagen bestod annars av ett studiebesök på Hotell Savoy i Jönköping där man lagt fokus på design och inredning - oh så vackra rum! Helt i min stil! Sedan var det plugg (grupparbete) och sedan lite plugg på nya Bodypumpkoreografin som vi har release på nu på måndag!! :)


Lång dag

Idag var jag i skolan från 11-20. Snacka om lång dag! Vi hade föreläsning fram till kl 16 och sedan satt jag o Sofie med vårt grupparbete med mera. Puh! Skönt dock att vara hemma igen, även om jag strax måste gå i säng. Imorgon ska vi på studiebesök på morgonen och sedan blir det studier igen. Det är då inte lätt att vara student, men det är kul - faktiskt! Även när man drunkar i uppgifter som ska göras och rapporter som ska skrivas så finns det ett ljus i tunneln och det är att jag faktiskt lär mig något för livet, något som jag förhoppningsvis får med mig ut i arbetslivet där, förhoppningsvis, ett spännande och utvecklande jobb väntar på mig! :)

Aerobic striptease!

Efter mitt bodypumppass fick jag sista platsen på kvällens Aerobic striptease! Det var riktigt roligt! Klurigt och svårt ibland, men svettigt! Och svettigare lär det bli när man kan movesen. Ser framemot nästa vecka o hoppas på att det finns en plats då med :)

Nu har jag precis ätit en supergod omelett gjord på ägg, soltorkade tomater, parmesanost, salt & peppar samt örter. Mums! Det söta i tomaterna passar verkligen bra till den salta parmesan osten.


Studiebesök

Igår var vi på studiebesök i Gränna, vi besökte Hotell Gyllene Uttern och Hotell Amalias hus. Båda var riktigt fina med gammeldagsmiljö och fint läge på sluttningen ovanför Vättern. Vi bjöds på både mat och fika och rullande sedan tillbaka till Jönköping igen.

Igår kväll gick jag o tjejerna på en spinningklass. Jag hade sett framemot att köra järnet och bli riktigt slut, men det hände inte riktigt. Självklart tog jag i allt jag kunde under låtarna, men sen hade instruktören 30-45 s paus mellan varje låt (med ett par undantag) där vi "andades" o rullade axlarna. Som återhämtning. Visst är det bra med återhämtning, men inte efter varje låt. Pulsen gick ner direkt och passet blev inte så tugnt som det kunnat bli. Och visst, man kan trampa på själv i pauserna, men det blir inte riktigt samma grej. Så jag var lite besviken på passet eftersom det skulle vara ett medel/high men, enligt mig, inte riktigt var det.

Idag har jag Bodypump och efter det ska vi på Aerobic striptease, om det finns platser kvar. Just nu är det väntelista så chansen att jag får en plats är rätt liten, men hoppas kan man ju! Blir det inte Aerobic så kör jag egen kondition i form av ett Bodysteppass, tror jag. Den som lever får se!

Träning!

Är nu hemkommen från ett härligt Afropass, så skönt att köra! Förra veckan svek motivationen något, men nu är jag back on track igen! Hoppas på att det inte är fullbokat på de klasser jag tänkt gå på denna vecka. Riktigt roligt att jag nu även har träningskompisar som hänger med på lite allt möjligt :) Guld värt!

Ny vecka med nya tag

Nu börjar en ny vecka, härligt! Den kommer vara fylld med spännande saker som jag ser framemot den. Dock håller jag på att bli förkyld, men jag gör allt jag kan för att hålla emot... Om tre veckor har vi vår första tenta så i veckan ska jag börja plugga inför den tänkte jag, då det är ett ganska stort område vi tentar av. Idag är det skola och sedan kör jag ett afropass ikväll. Nu ska jag hoppa i kostymen och bege mig, ciao!

Hälsomuffins

På begäran kommer recept på de muffins jag bakade häromdagen!

Hälsomuffins

1) Blanda
100 gram smält smör
2 dl mjölk
En skvätt citronsaft

2) Vispa pösigt
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

3) Blanda
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


2 rivna äpplen, eller ett par dl blåbär eller andra bär eller annan frukt. Tag vad du har!
ca 1 dl solrosfrön (eller vad du har!)
ca 1 dl linfrö (eller vad du har!)

Rör ihop 1 + 2. Blanda ner 3. Blanda i resten (frukt/bär, frön)!
Klicka ut smet i muffinsformar, blir ca 18-20 muffins i små formar.

Crunch:
75 gram kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl råsocker (funkar bra m strösocker om du inte har råsocker)

Nyp ihop alla ingredienser. Fördela ovanpå muffinsen före gräddning.

Grädda 20 min mitt i ugnen på 200 grader



Jag gjorde mina med bara blåbär. Jag hade inte heller i några solrosfrön utan bara linfrö istället, ca 2 dl linfrön. Blev supergott!


Helgen

Ricard kom som sagt i fredags och ord kan inte beskriva hur jag glad var att se honom! :) Vi började med att äta lunch på Sandy's, god pasta i solen på uteserveringen. Vi fick sedan skjuts av Sofie hem till mig, då Ricard hade med sig en stor resväska fylld med mina vinterkläder.



Vi tog sedan en promenad i Stadsparken och bort mot ett fint område här bredvid, där det finns en gammal kvarn med mera. Vi var ute i ungefär 2,5 timme och njöt av det fina vädret. Till middag gjorde vi tacos och sedan cyklade vi en sväng innan vi avslutade kvällen med att se "Australia".

På lördagen visade jag honom Jönköping och vi for till hamnen, A6, Rocksjön, centrum med mera. En härligt cykeltur blev det! Vi köpte lunch på A6 och även färskpressad juice från Naked jucie bar som vi avnjöt under träden vid Rocksjön. Hur mysigt som helst! Vi cyklade sedan åter till stan och tog en fika på ett mysigt fik.




På kvällen gjorde vi oss snygga och åt middag på En italienare och en grek som är en väldigt mysig restaurang. Varmrätt och efterrätt får bra betyg, förrätten bara medel. Vi åt båda Bruschetta à la roma (vitlöksrostat bröd med tomatsallad och parmaskinka) till förrätt. Jag åt Souvlaki (grillspett på fläsk- och oxfile med friterad bakpotatis till, serveras med tzatsiki o ajvar) och Ricard åt Fileto koutopoulo (parmainlindad kyckling med rödvinssås, serveras med tagligatelle). Till efterrätt delade vi på Tartufo limoncello som är sorbetglassboll fylld med limoncellokräm, åh så god! Den var helt otrolig. Efter middagen satte vi oss på puben Pipes of Scotland och pratade och hade det gott. En lugn, skön, trevlig och mysigt kväll :)


Idag har vi bara myst, promenerat runt i Stadsparken och packat ihop Ricards saker innan vi gick in till stationen. Med tanke på hur fort tiden gick från det jag flyttade ner tills han nu kom på besök ca tre veckor senare hoppas jag på att nästa tre veckor går lika fort...!

Går under jorden...

Nu har Ricard kommit hit, så nu går jag under jorden ett par dagar. Ciao! :)

Bodypump!

Nu ska jag strax iväg och köra Bodypump med deltagare som är med i ett projekt gymet har just nu, med andra ord blir det bara nybörjare på passet. Kul :) Hoppas på att de gillar passet, så att de vill komma tillbaka. Sen ikväll blir det middag med Emelie och efter det ska vi se Idol. När jag berättade för Ricard att vi ska se Idol frågan han om jag ramlat och slagit i huvudet (nästan så faktiskt!) och nej - det har jag inte. Jag har inte tyckt om Idol förut, kanske för att jag aldrig har gett det en ärlig chans? Dessutom är det ju umgänget med vännerna som är mer än halva grejen :)


Fin morgon

Idag är det en riktigt fin morgon, sol och + 15 grader. Väldigt fint att cykla till skolan när solen glittrar. Jag o Sofie träffades nu på morgonen för att öva på vår presentation inför imorgon och nu är vi klara, det känns som att vi har koll på läget. På förmiddagen ska vi på studiebesök på Jönköpings hotell och konferensbokning, vilket ska bli trevligt! I eftermiddag blir det sen Bodypumppass!

Lite av varje

Imorse pluggade jag o Sofie ett par timmar och är nu färdiga med rapporten vi skrivit på, jippie! Imorgon ska vi igenom torsdagens presentation och sedan är vi fit for fight and ready to rumble :) Efter allt arbete vi har lagt ner hoppas jag att både inlämningen och presentationen får godkänt.

Jag körde lunchsspinning idag, skönt! Var ett tag sedan jag spinnade. Efter passet surrade jag en stund med gruppträningskoordinatorn och var inte hemma förrän vid halv tre tiden, då blev det en sen lunch. Jag gjorde ravioli med spenat och ricotta, till det hackad avokado, babytomater, riven parmesan och ärtskott. Mycket gott!



Efter lunchen bakade jag hälsomuffins med crunch på toppen efter ett recept min syster gett mig - fulla med fullkorn, linfrön och blåbär. Har inte smakat ännu men de blir nog goda! Så klart är det även socker, smör och annat som brukar vara i muffins, det är ju trots allt ett bakverk. Anledningen till att jag tycker om att ha i fullkornsmjöl och frön är enkelt - det är ju så gott! Recept lägger jag ut på begäran, orkar inte skriva ut hela om det ändå inte är någon som vill baka ;)


Måndag

Idag var det måndag igen. Vi har haft föreläsningar hela dagen om hotellbranschen och framtiden inom branschen med mera. Intressant faktiskt! Efter skolan satt jag o Sofie en stund med rapporten, innan vi blev så trötta att vi såg i kors. En snabb middag och sedan var det dags för pass på NC, jag körde AfroPowerDance. Överfullt på passet så det var kul! En kvinna ropade spontant mitt i passet "vad roligt det är!", sånt värmer :)

Tiden bara flyger iväg, nu är klockan snart nio och jag har inte ens hunnit in i duschen. Imorgon blir det plugg på morgonen, lunch spinning, plugg på eftermiddagen och kvällen. Puh! Full fart.

Ha en bra vecka!

Laddar!

Idag har det varit en skön dag, en dag för att ladda batterierna. På förmiddagen städade jag och fixade lite husliga saker och på eftermiddagen var jag och Emelie och tränade. Sedan lagade vi go middag, det blev lax täckt med spenat, parmesanost och pinjenötter och till det rött ris och sallad. Mums! Sedan spenderade vi en och en halv timme med att sy upp våra byxor, som hör till kavajerna vi har i skolan. Det är svårare än man man tro att fålla upp och det ska ju bli snyggt också! Vilket det också blev i slutändan. Jag agerade sömmerska och Emelie skötte strykjärnet. Teamwork!

Nu är jag hemma igen och ska se film, Land of women, som tydligen ska vara bra. Skönt att ta det lugnt i kväll och ladda batterierna inför veckan som är fullspäckad! Vi kommer ha massor att göra i skolan, jag har tre pass att köra, vi ska och nattbowla på torsdag. Inte en lugn stund, vilket passar mig perfekt för då går dagarna fortare. På fredag kommer nämnligen Ricard hit och det ser jag framemot :)

Hittade dessa fina ord på Josefins blogg och det är ju verkligen sant

Missing someone gets easier every day because
even though it's one day further from the last time you saw each other,
it's one day closer to the next time you will

Kvällens underhållning

Efter en fartfylld vecka ser jag framemot en hemmakväll med (förhoppningsvis) bra filmer. Jag har hyrt Music and lyrics och Imagine me and you. Till middag blir det något med kyckling och avokado. Ha en härlig lördagkväll!


Nytt i garderoben

Igår var det en riktig heldag! Jag o Emelie började kl 08.00 att baka bröd, som blev mycket gott! Sedan for vi en sväng på stan och uträttade ärenden, dvs, shoppade lite grann. Jag, som inte har något regnställ, blev förälskad i en regnkappa från Didrikson som numera bor i min garderob! Kommer förmodligen att bli välanvänd då det ofta regnar i Jönköping. Efter några timmar på stan for vi hem till Emelie igen och fika mellanmål och laddade inför kvällens pass, AfroPowerDance och Bodyattack.



Efter träningen lagade vi tacos och hade filmkväll, vi såg Slumdog Millionaire och  Bröllopsduellen. Slumdog var riktigt bra, om än rätt otäck. Inte läskig för att det är monster, utan för att verkligheten alltför ofta är alldeles för grym. Bröllopsduellen var väl helt okey, men inte det bästa filmen direkt.

Jag somnade som en stock hemma i min säng senare och vaknade med grym träningsvärk, som ni kan läsa om i förra inlägget. Jag har nu precis kommit hem från en promenad i Stadsparken, kände att jag var tvungen att röra på mig och få värme till mina stela muskler. Stadsparken i Jönköping är väldigt fin. Den är stor och har hagar med getter, rådjur, lamor med mera, en stor lekpark, muséeum, idrottsvall, serveringar och gångstigar. Väldigt mysigt faktiskt!


Vacker utsikt över Jönköping från Stadsparken


Nu känns det...

Igår kväll hade vi Fredagsplus på gymmet, då är det extra pass och tilltugg för kunderna. Roligt initiativ! Jag körde därför ett AfroPowerDancepass och ett Bodyattackpass. Det gick jättebra, fullsatt på båda passen och kunderna var så glada och nöjda efteråt, de gillade båda passen supermycket! Det gick bra för mig och mina benhinnor också, har inte hunnit känna efter idag riktigt men jag håller tummarna att det inte ska börja göra ont. Sist jag körde Afro och Bodyattack hemma i Boden var i våras - har inte haft dessa pass under sommaren pga av min skada. Afron är väldigt härlig, stora rörelser och mycket "flängade" med nacke och rygg - så jag visste att jag skulle få träningsvärk eftersom det är så annorlunda än alla andra träningsformer.

Det är ingen överdrift att säga att jag imorse kände mig som en invalid - jag kom knappt upp ur sängen! Varenda fiber i varenda muskel från rumpan upp till bakhuvudet värker. Axlar lika så. My god alltså! Som sagt, detta var väntat, men oj oj det är inte skönt... Jag varnade mina deltagare igår att man kan få grym, då menar jag grym, träningsvärk efter att afropass om man har jobbat ordentligt - och har dom hälften av den träningsvärk jag har var det tur att jag varnade dom. Annars kan man lätt tro att man har fått ryggskott eller nå.




Lax till middag

Idag gjorde jag ugnsbakad lax med täcke av parmesanost och pinjenötter, till det klyftpotatis och creme fraiche sås med citron. O så lite grönsaker så klart!


Kostymen

Idag var det skola från 9-15 med en föreläsning om turism som var rätt intressant, dock lite väl mycket statistik som var väldigt sövande... De flesta i klassen har nu hunnit få sina kostymer så vi var ett gäng kostymnissar idag, så snygga! Jag trivs väldigt bra i min kostym, kanske för att jag tycker om att känna mig välklädd? Vi har kostym i skolan som en slags uniform, det är obligatoriskt för alla elever. Detta för att inom hotell och restaurangbranschen (speciellt i chefspositioner) har man ofta kostym eller dräkt och därför är det lika bra att vi vänjer oss vid plaggen redan under skoltiden, tycker våra lärare.






Min nya kjol!




Så nyttigt

Idag märker jag att det är nyttigt att göra saker man normalt inte gör - exempelvis som att jag simmade igår. Vilken träningsvärk! På alla möjliga och omöjliga ställen. Men det är bra, då känner man att man lever :)

Three to tango

Efter lunchen for jag iväg till gymet för att öva lite afro innan mitt första Bodypumppass här nere, som gick super faktiskt! Det har precis startat ett nytt projekt där 100 personer som inte har tränat förut får träna och prova på gratis under tre veckor, så det var de kunderna som hittade till mitt pass. Så skönt att få köra igen, det gör mig alltid lika glad :)

Jag o Emelie cyklade sedan hem till henne för att laga middag o se film. Till middag blev det laxfilé med rött ris (som jag aldrig smakat,men som var super gott!), sallad, keso med paprika, avokado o citron. Mums! Film blev Three to tango som var söt och rolig. Vi testade även våra kostymer i olika kombinationer med kjol o byxa o konstaterade rätt enigt att man ser lite rolig ut i axelvaddar, men det är en vanesak. Imorrn blir det kostym i skolan o det känns superkul, känns som att det börjar på riktigt då. Självklart kommer en bild imorgon kväll!

Nu sova, och det kommer bli riktigt gott för min del efter både simning, lite afro, bodypump och så klart cykelturen hem och den lååånga backen. Sovgott!

Som fisken i vattnet...

Har precis kommit hem från förmiddagensaktivitet - simning! Följde med faster och farfar till badhuset och simmade 500 meter. Vad tugnt det är att simma! Blir lika överraskad varje gång. Sedan fikade vi uppe på berget mde utsikt över hela Jönköping, det är så fint här!

Nu ska jag snart iväg och luncha, Sofie fyller år så vi ska ut och äta födelsedagslunch. Det ryktas att våra kostymer nu har anlänt till skolan så jag ska hämta ut min. Spännande!

Confessions of a Shopaholic

Nu känner jag mig som en riktig shopaholic. Men med tanke på att jag knappt har shoppat några kläder denna sommar så känns det ändå okej faktiskt! Som jag skrev tidigare så blev det Ikea i söndags, igår köpte jag The shoes och ett par byxor (dock de senare på rea). Idag när vi var på stan för att söka en tjocktröja till Emelie och strumpor till mig (som jag införskaffade) träffade jag The dress. Den är helt ljuvlig! Bilden gör den inte riktigt rättvisa då den är mer åt det mörkgrå/blå hållet än svart. Men den sitter som gjuten på mig och är dessutom riktigt skön. Tunt, mjukt och lent och kommer bli perfekt i höst! Men nu är det nog slutshoppat för mig ett tag framöver, nu är det dags att bli en Sparsam student. Det ska bli det nya modet - istället för Fattig student...


Ja jag vet... jag är inte den bästa fotografen. Men ett hum om hur den ser ut får ni iallafall!


Skorna!

När vi var på A6 i söndags såg jag ett par Ecco pumps som jag förälskade mig i, men då vi var tvungna att plötsligt rusa till bussen hann jag inte testa dom ordentligt. Således gick jag och Emelie på stan även igår, för att leta rätt på skorna. Och jag hittade dom! Dom sitter perfekt, så sköna och dessutom snygga! Dock ska jag sätta i ett hålfotsinlägg som stöd, men det behöver jag ju till alla mina skor. Dessa skor blir perfekta i höst att bära till kostymbyxa eller kjol.




Att bilden är lite suddig beror på att den är tagen i skobutiken, precis före jag köpte skorna :)


Ikea!

I söndags var alltså jag och Emelie på Ikea ute på A6, som är ett stort köpcenter. Vi började med att äta lunch inne på A6, tacobuffé blev det. Så gott! Sedan tog vi oss an Ikea. Under tiden började det störtregna, åska och blixtra. Vi som åkt buss dit och tänkt ta buss hem höll tummarna att det snart skulle passera - inte kul att gå ut i oväder med allt vi planerade att shoppa. Och shopping blev det! Vi strosade runt, kikade och valde prylar i ungefär två timmar innan vi var klara. För min del blev det lådor till bokhyllan, kuddar, en lampa, blommor och krukor med mera.

Vi tog bussen hem, bara det var ett äventyr i sig! Som två packåsnor hade vi fyra kassar plus min nya "tvättkorg" som vi packat full med kuddar och galgar. Plus tre kartongsatser, ni vet dom som man viker ihop själv. Paketen är väl en 50x50 cm kanske, inte helt lätt att hantera! Men vi tog oss in till stan, där vi lämnade Emelies grejer hemma hos henne innan vi packade min cykel full och traskade upp för backen till mitt hus.

Före hemfärd tog vi en juice på The naked juice bar som gör färskpressad juice, hur gott och fräscht som helst!

Resultatet av shoppingen har ni här! Även kuddfodralen är nya. Supermysigt och fint blev det! Nu känns det ännu mer som mitt rum, och jag tror att jag kommer trivas bra här :)




Ny vecka

Igår började en ny vecka med nya utmaningar! Jag trivs väldigt bra här nere, både med staden, skolan och kompisarna. Det händer något för det mesta hela tiden och det passar mig bra! Igår började jag morgonen med 25 min yoga, skön start så att man kommer igång. Sedan bar det av till skolan där vi hade föreläsningar hela dagen. Efter skolan tog jag och Emelie en shoppingtur och kom hem med allt som vi sökte, faktiskt! Jag hittade ett par svarta pumps (att ha till min kostym) samt en kjol (likadant syfte där) och sen fyndade jag även ett par bruna chinos på rea - perfekt! Till middag lagade jag indisk kycklinggryta med nudlar, mycket gott. Jag tog sedan igen lite tid här hemma och fixade med tvätt, strök mina skjortor och avslutade sedan kvällen med att köra 20 min Bodyjam och 30 min core. Jag fick en Bodyjamskiva i flingpaketet, då Les Mills och Nestle haft ett sammarbete under våren och sommaren, och det var helt okey! Lagom klurigt! Lite för tuffa steg för mina benhinnor dock eftersom det var en del snurrar.

Nu sitter jag här och dricker det sista av mitt frukostte, ska strax fara iväg till gymet och köra Bodypump före jag och Sofie ska plugga heeela dagen. Jag ska försöka hinna med en uppdatering i veckan och visa lite bilder på mina nya kläder och även det jag shoppade på Ikea i söndags!
Ha en härlig tisdg!