Jag erkänner - det går dåligt

Det är sex veckor sedan jag skrev ett inlägg om mina mål med min träning. De jag har satt upp är varje vecka: två konditionspass, två styrkepass, ett corepass och ett yoga/bodybalancepass. Jag når nästan varje vecka alla mål utom ett - det med yoga/bodybalance. I mitt inlägg skrev jag (om jag minns rätt) att jag verkligen skulle försöka få in ett sånt pass varje vecka och att just det faktum att jag satt upp det som ett klart och tydligt MÅL skulle vara en hjälp. Hepp, tydligen inte. På två av sex veckor har jag lyckats få in ett sånt pass.

Jag har många ursäkter, vissa bra och vissa mindre bra. Exempelvis att bodybalance passen på gymet ligger helt fel - 45 min efter mina pass på måndagar och två timmar efter mina pass på onsdagar. Eller 7.30 på fredagmorgon. Men vaddå, tänker du, du har ju en yoga dvd? Ja det har jag. Men den var inte så där superbra. Den var okej, men den gav inte det jag ville ha.

Lösningen då? Jag har bestämt mig för att inte ge upp, utan försöka igen! Det ligger en yogastudio bredvid mitt gym där de har klasser på olika nivåer, där man kan köpa klippkort. Imorgon ska jag gå dit och se om de öppna klasserna är något jag skulle kunna köra - vet inte riktigt vilken nivå de är på. Annars så finns det kurser med fast tid och dag varje vecka - känns som att det blir lite svårt att passa in ännu en tid i mitt redan rätt fulla schema. Jag gillar bättre när jag själv får bestämma över när jag vill träna. Klippkortet kostar mellan 700-1100kr/10-gånger, en gång kostar 140 kr. I nuläget betalar jag ju ingenting för min träning (då jag får den genom jobbet) så kanske kan det vara värt att lägga dom pengarna på yoga istället? Jag funderar fortfarande på saken, men hur som helst så blir det en provgång först för att se om det är något för mig.

Något som skrämmer mig lite är längden på klasserna - de flesta verkar vara mellan 1½ timme- 2 timmar långa... Och alla ord - vad betyder allt egentligen? Hatha, Mysore, Ashtanga? Detta är en djungel...

Träningsvärk

Oj vilken träningsvärk jag har idag! Både i biceps, triceps och fjärilarna känns det rejält efter styrkepasset igår - skönt! Idag blev det ingen ordentlig träning, dock mycket promenerande. På förmiddagen gick jag och Ricard en promenad upp i Stadsparken och runt den innan vi lagade kycklingwok med morötter, sockerärtor och nudlar till lunch. Mycket gott!

Vi mötte sedan upp min kompis Emelie och tog en promenad till Kaffepaus, usch vad det är svårt att ta sig fram på trottoarerna. Det är snöslask och vattenpölar överallt efter de senaste dagarnas töväder.

Dagens sista promenad blev sedan hemifrån in till Juneporten där Ricard hoppade på bussen mot Stockholm och jag vandrade hem igen. I slasket. Blä.

Lördagsmys

Efter träning och relax var vi utsvultna, så middag på Tortellini satt fint. Vi åt varsin stenugnsbakad pizza som var god! Mer än godkänt betyg. Dock var inte lokalen så mycket att hurra för, så vi blev inte långvariga. På vägen hem igen hyrde vi två filmer (G.I Joe och Largo Winch) som båda var bra. Largo Winch var riktigt bra faktiskt, en bra actionfilm där man dessutom fick tänka lite. Kan rekommenderas! Till filmerna gjorde vi iordning ett läckert fat med massa god frukt!


Atlantis Spa

Igår var vi och tränade och relaxade gratis på Atlantis Spa, tack vare en prova-på-kupong jag fick när jag flyttade. Vi började med att träna så klart, det blev överkropp för hela slanten. Först körde vi superset för triceps och biceps i kabelmaskin (eller vad det heter) och sedan superset för triceps och biceps med stång. Sedan två set med chins och efter det avslutade vi med olika magövningar. Skönt att träna! Roligt att träna med Ricard också, fast han tyckte jag  hade alldeles för mycket energi och ville göra alldeles för konstiga och jobbiga magövningar, kan nog hålla med lite :) Gymet var fint, det var öppen planlösning och från receptionen ser man hela gymet, både styrkedel och cardidel. Dom hade en väldigt stor cardiodel, som dessutom var fördelad på två olika plan. Sen hade dom mycket maskiner men även fria vikter.



Så här såg det ut från receptionen sett, som är till vänster

Relaxen var också fin, om än rätt liten. Lyxigt var dock att man fick låna både handduk, badrock och hänglås. På relaxavdelningen fanns en liten bubbelpool, bastux2, en pool där de hade vattengympa samt utrymmen där man kunde sitta och ta det lugnt. De hade även fullständiga rättigheter och sålde både lättare maträtter, öl, vin med mera. Vi köpte dock ingenting, men det kan ju vara mysigt att göra det någon gång.

Jag vet inte om jag skulle betala 199 kr (som det egentligen kostar) att bada på relaxen, men gratis är gott och vi hade riktigt trevlig och mysig!

I love you Phillip Morris - eller så inte

Igår var vi på premiären av I love you Phillip Morris, en komedi med Jim Carrey och Ewan McGregor. Stundtals lite, med betoning på lite, rolig men nej - det var ingen film i min smak. Ricard skrattade dock så att han skakade. Hm.

Kvällen var annars mycket mysig och trevlig! Vi lagade middag hemma och det blev parmainlindad kyckling fylld med parmesanost och vitlök, ris till det. Innan bion tog vi en fika på Sandy's och det var mysigt, rätt trevligt ställe faktiskt.

Idag har vi inte gjort många knop - när vi vaknade var det + 2 grader och spöregn. Nu verkar det dock vara uppehåll så kanske vågar man sig ut. Planen för eftermiddagen är ett besök på Atlantis Spa, ett gym där de även har relax och spa. Jag fick en kupong när jag flyttade på gratis träning och relax för två personer - perfekt! Sedan blir det middag på Tortellini, en restaurang som verkar såå mysig som vi ännu inte har hunnit testa.

Club Caj

Igår hade vi vår sista dag i skolan på tre månader - på måndag börjar LIA:n! LIA står för "Lärande i Arbete" och är som praktik. Mer om det när det är dags.

För att fira och säga hej då till alla i klassen samlades vi hos en kompis och hade lite förfest innan vi drog ut på Club Caj - som varannan torsdag är "innestället" i Jönköping. Vi kom dit ganska tidigt och började genast dansa på den tomma golvet, självklart följde alla efter och vi dansade nästan ända till stängning! Det är roligt, helt klart, men det räcker med nån gång ibland för mig.

Före festandet körde jag så klart mitt vanliga Bodysteppass, som jag gör varje torsdag. Passet gick bra och det var riktigt svettigt då jag minimerade pauserna mellan låtarna (så som det alltid ska vara egentligen) och på så sätt gav deltagarna en riktigt utmaning. Härligt!

Kroppslig väckarklocka?

Inatt vaknade jag klockan 03.58 med en enda tanke i huvudet - jag har inte ställt väckarklockan! Mycket riktigt, jag har inte ens lagt telefonen vid sängen utan den låg kvar på bordet. Så jag ställde klockan och somnade sedan om gott igen. Lite lustigt, faktiskt :)

Eufori!

Vad härligt det är när man känner att man går ut från klassen och vet att man har gett allt, svettats som en gris och under hela klassen fått leende efter leende från svettiga deltagare tillbaka. LOVE IT!

Kvällens pass blev Bodypump och spinning express (två pass efter varann på 25 minuter vardera). Expresspassen ska vara lite extra jobbiga, så vi körde verkligen järnet. Flera deltagare kom fram efteråt och tackade för en bra och jobbig klass, det är verkligen roligt när de vågar göra det! Det var så skönt att ladda ur ordentligt med spinning, inte tänka bara köra!

Dagar som denna älskar jag verkligen träning! :D

Biomys!

På fredag kommer Ricard och vi ska då gå på bio, filmen som har premiär på fredag heter I love you Philip Morris och den ska vi se! Jim Carrey och Ewan McGregor (som vi båda gillar riktigt mycket!) spelar huvudrollerna i denna drama/komedi (eller mest komedi tror jag).  Mysigt ska det bli med bio :)


Projektarbete

Idag skiner solen nästan över Jönköping, man kan ana den bakom tunna moln! Vi har idag projektmöte på skolan så jag blir nog där ända till mina pass i kväll, Bodypump och spinning står på schemat. Igår hade vi förövrigt den sista lektionen före LIA:n, som vi ska ut på nästa vecka, vilket betyder att vi inte har någon lektion på tre månader! Härlig känsla!

Stark blir starkare

På förmiddagen fick jag sms av en kollega på gymet som halkat och slagit sig som undrade om jag kunde hoppa in och vicka för henne med Bodystep och core ikväll. Självklart svarade jag så klart, så så blev det. Passet gick super, stepen var nästan full och jag kände att jag flög fram, kände mig riktigt lätt! På coren blev det värre, men det gick bra det också, vara bara så trött i magen efter gårdagens två pass. Hujh! Men vad gör man inte för en kollega i nöd? :)



Veckans mest tränade muskler so far!



Jag vet att en del instruktörer kör passivt på sina pass, när de av en eller annan anledning inte orkar/kan/vill köra alla övningar som man visar för kunderna. Istället går man runt och peppar, visar stående eller liknande. Själv har jag svårt för att göra det, känns inte riktigt rättvist och motiverat att pusha kunderna att orka den där sista om jag själv inte orkar. Men det är upp till var och en vilken instruktörsstil man väljer att köra. Då kör jag hellre på och är rejält död efteråt, som idag, än känner att jag inte har varit med mina kunder hela vägen.

Roligt är det i alla fall att instruera, helt klart det som sätter guldkant på min vardag! :)

På liv och död

Dagens lektion bestod av utbildning i första hjälpen, ledd av Röda Korset. Utbildaren var en man i 50 års åldern som var riktigt rolig, han blandade egna erfarenheter med övningar och teori. Vi gick igenom livsfarligt läge, ABC (Andning, Blödning, Cirkulationssvikt) samt praktiskt hur man ger hjärt- och lugnräddning och hur man stoppar blödningar. Mycket lärorikt, som det ämnet alltid är. Det är skönt att vara uppdaterad, om olyckan är framme. Dessutom blev vi certifierade för Första hjälpen, har fått ett bevis att ha i plånboken.

Det var roligt (och skrämmande) att lyssna på hans berättelser om det ena och det andra som drabbar människor, huvva. Det värsta av allt - det som är helt oförlåtligt - är när människor inte agerar. Man ser någon falla ihop på gatan/få andnöd/ramla i vattnet men gör ingenting av rädsla att göra fel, det är tydligen den vanligaste orsaken till att vi medmänniskor inte hjälper varandra. Men kom ihåg att alla kan göra något! Att försöka är bättre än att ha en skadad, i värsta fall död, människa på sitt samvete - bara för att du inte vågade.

Utbildaren berättade ett exempel om en gammal man som föll ihop på gatan, han fick hjärtstillestånd. Någon ringde ambulans och nio (!) vuxna människor stod runt mannenm ingen ingrep, trots att mannen helt klart var medvetslös och inte andades. Ambulansen var sen och kom inte förrän efter 45 minuter. Då frågar någon av dessa nio: "var har ni varit?". Tror ni mannen överlevde hjärtstillestånd i 45 minuter? Knappast. Bara för att ingen vågade göra något, hellre stod man med händerna i fickorna... Man blir ju mörkrädd!


Slutkörd

Vad trött jag är! Kvällens träning blev en timme afro och sedan en timme core, uppdelat på två pass. Först mitt eget utan boll och sen vick för en kollega med boll. Gissa om jag är trött! Nu ska jag hoppa i duschen och sen sova tidigt, imorgon blir det en lång dag i skolan.

Afro gick super - det var sån bra stämning! Roligt när man ser hur kunderna ler i mörkret och man känner att de verkligen är med och verkligen vill! Så härligt! Energiboost! På coren såg deltagarna manglade ut, vilket jag nog får ta som godkänt? Core ska vara jobbigt, man ska verkligen känna att man har jobbat när passet är klart, tycker jag. Det lyckades vi med idag!

Tenta, check!

Så var tentan avklarad, satt i ungefär en timme och femton minuter tror jag. Den var på vissa ställen lite klurig, men jag skrev på som en tok så något måste ju blivit rätt. Får vänta en månad på resultatet o se!

Imorse var det så vackert ute, - 20 grader och strålande sol. Nu har det  börjar snöa igen, små små flingor bildar en gardin utanför fönstret. Bara att gilla läget! Alla är så upprörda över vädret, men det är ingen idé att slösa energi på det, för man kan ändå inget göra åt det.

Dagen D, eller T

Så var det måndag och TENTAdag! Har just ätit en stadig frukost så jag orkar i några timmar och nu ska jaqg hoppa i kläderna och sedan bege mig mot skolan. Wish me luck! :)

Middags tips!

Middagstips en söndag som denna - köttfärsbiffar! Gjorde just det till lunch och det blev urgott. Fyllde de inte med något speciellt utan hade bara i vitlök och örter i smeten. En sås gjorde jag till på matlagningsgrädde, soja, peppar och lite paprikakrydda. Tillbehör blev en risotto men massor av riven parmesanost, den blev så krämig och god!

Pluggar på om bakterier

Tentan som vi gör imorgon handlar om näringslära och livsmedelslagen. I livsmedelslagen ligger stort fokus på bakterier och virus som gör oss sjuka, om man inte är noga med hygien i köket. Det finns massor med bakterier som är riktigt farliga, så man måste verkligen vara noga med hur man förbereder, serverar och kyler ner mat. Lite skrämmande faktiskt, att man genom okunskap kan göra andra människor sjuka - och i värsta fall ta kål på dom. Även virus är skrämmande - vet du exempelvis att det, enligt vår föreläsare, finns 10 miljarder virus/gram avföring när du har vinterkräksjukan? Sjukt mycket!


Näringsläran är rolig, eftersom den är så direkt kopplad till mitt träningsintresse! Mycket av det vi har gått igenom har varit ren repetition, men även lite nytt. Men även repetition är bra, så man får fräscha upp minnet!



Bakterier är ju faktiskt rätt vackra när man tittar närmare på dom, detta ska vara en salmonellabakterie

När & Fjärran

Ikväll har jag haft mina vänner på lite inflyttningsparty, eller party är väl inte rätt ord då det var hallonsoda som flödade och inte sprit. Men trevlig hade vi i alla fall, vi surrade och åt snacks och surrade lite mer. Vi har länge tänkt spela mitt sällskapsspel När & Fjärran så jag tog fram det ikväll. Nu har jag nog avskräckt dom från det spelet för all framtid! Jag tycker frågespel är sjukt roliga och lessnar aldrig, men alla är inte av samma åsikt! :) Hittills har jag bara hittat en person som orkar med min spellust och spelar med mig - Ricard! Får ta fram det igen när han kommer nästa helg. För mina vänner, de lär inte orka med det en gång till :)

Ute i stormen

Puh, det är inte lätt att ta sig fram när trottoarerna är nästintill oplogade och de plogkarmar som finns är en halvmeter höga. Jag tog mig i alla fall till gymet och hem igen, i ett stycke. Stackars sörlänningarna är inte vana - jag var en av få som var ordentligt klädd med täckbyxor och vinterskor. Eller stackars och stackars, efter den här vintern borde de ju lärt sig! Nu har jag fått i mig lunch och tar tag i mitt pluggande och städande innan mina gäster dyker upp - om dom hittar hit i all snö!





Vart tog vägen vägen?



Smart att lämna barnvagnen hemma och dra ungen på pulka istället!

Snöstorm

Som väntat är det idag snöstorm här, det blåser och viner och blåser lite till. Jag har just ätit frukost och ska dona lite här hemma innan det är dags att bege sig till gymet och köra Bodystep! Får se hur många tappra deltagare som trotsar snön och dyker upp?

I eftermiddag ska jag plugga och städa inför kvällens inflyttningsparty då lite vänner kommer på besök.

Lyxig fredagsmiddag

Idag gjorde jag en enkel men lyxig fredagmiddag - rekommenderas! Blev supergott!

Parmainlindad kyckling med ris
Marinera kyckling i soja, olja, peppar och paprikakrydda, om du har tid.
Blanda pressad vitlök, strimlade soltorkade tomater och parmesanost i en skål, samt lite peppar.
Skär en skåra, genom nästan hela, kycklingfiléen och fyll med tomat/parmesanblandningen.
Linda in i lufttorkad skinka.
Grädda i ugnen på ca 200 grader. När det nästan är klart, strö över lite parmesanost på kyckligen och grädda lite till. Ett tips är att använda stektermometer så  slipper man skära i kyckligen. Kyckling ska ha en innertemperatur (där den är som tjockast) på 70-72 grader för att vara färdig.

Koka ris och servera till, med sallad och en klick creme fraiche eller liknande.


Enkelt och supergott, kan inte bli bättre!

Det är lite dåligt med grönsaker den här årstiden, det kompenserar jag med att äta massor med frukt istället! Just nu är apelsiner, päron och vindruvor billigt här nere i södern. Till kvällsfika blev det ikväll därför en fruktsallad på blodapelsin, vindruvor, björnbär och blåbär samt lite cashewnötter. Jag testade även en ny chokladkaka, Marabous nya, mörkchoklad med fyllning av marsipan. Varning på stan! Tycker du om marsipan, testa inte denna! Den är förförisk...


Bodypymp outfit

Idag känner jag för att vara färgglad! På eftermiddagens Bodypumppass har jag därför på mig min limegrön/vita sportbh från Nike, orange linne från H&M och överst vitt linne med mönster från Nike. Lager på lager! Till det svarta 3/4 tights och skorna som vi fick på konventet. Lyssnar på musiken för att komma i stämning! "With the stamnia of a damn champion.."


TGIF igen!

O så var det fredag, igen! Vi ska upp till restaurangen och städa iordning det sista efter veckans matlagning och sen tänkte jag försöka hinna plugga inför tentan, innan det är dags för dagens träning. Kör Bodypump idag istället för i onsdags (har bytt pass med en kollega) och det ska bli superkul! Känner verkligen att jag behöver träna efter kvällen i köket igår - man kan säga att det slank ner lite av både det ena och det andra... :)

Trevlig helg!

Femrättersmiddag dag 2 - vi rockade i köket!

Vilket kväll, är så sjukt nöjd! Vi var ett riktigt bra gäng som idag intog köket och lagade vår väl genomtänkta femrättersmeny, de som var i köket igår var ikväll i serveringen. Vi började vid kl tolv och jag och Torbjörn dukade och ställde i ordning i serveringen. Sedan förberedde vi våra rätter, det gjorde även de andra, och kl sex kom gästerna. Vi hade bra flyt och bra stämning i köket hela kvällen, inte en enda miss! Maten, åh maten, blev SÅ GOD! Det finns inte ord som beskriver. En tjej fällde till och med en tår när hon smakade varmrätten, så ljuvligt god var den! Och desserten ska vi inte tala om... ojoj vi lyckades! Rekommenderas starkt att ni provlagar den fantastiska maten! Och stort tack till mamsen som bidragit med tre recept till kvällens middag.




Grön ärtsoppa med pepparrotsräkor, serverades med ett bubbel



Västerbottenspaj med romsås, serverat med ett vitt vin



Älgwallenbergare med örtpotatis och rödvinssky samt råröda lingon, serverades med rödvin



Ostbricka serverad med portvinet Grådask. Den var inte klar på denna bild, men tydligen lyckades jag inte få en bild på den färdiga uppläggningen. Men ungefär sådär fast med lite päron till! I skålen ligger en klick hjortronsylt, fikon- och dadelmarmelad samt hemgjord äppelkompott. Självklart är den Gränna knäcke till vänster! Ostarna är Birger Jarl svart, Arn röd och Kvibille Ädel Special.



Kvällens sista rätt - dessert! Karamelliserade hjortron toppade med chokladcreme och en klick creme fraiche. Ni ser en färdig långt upp i raden. Like it!


Effektiv tid!

Jag har vaknat (eller inte) och ätit min frukost och nu tänkte jag vara en supereffektiv student och nyttja de få fria timmar jag har idag till att plugga inför måndagens tenta, har ännu inte hunnit öppna böckerna... Ämnet är Näringslära och Livsmedelshygien så det är inte helt främmande för mig, tur det!



Vad tycker ni förresten om min nya layout?! Ris eller ros?!

Femrättersmiddag

Ikväll genomförde vi den första av två femrättersmiddagar och min grupp var i serveringen. Jag hade rollen som hovmästarinna och skötte kontakten med köket under kvällen, höll ordning och såg till att vi tillsammans fick serveringen att flyta - vilket jag lyckades bra med! Det var roligt att jobba tillsammans och genomföra en riktigt lyckad servering. Vi jobbar bra som grupp så det gick smidigt och smärtfritt. Sällskapet som avnöjt maten var riktigt nöjda när de gick och vi fick bra feedback på utvärderingen, kul!



Femrätter: viltskavsröra på kavring, kantarellsoppa med ostsnurra, älgfärsbiffar med koktpotatis och gräddig sås, ostbricka samt lingontryffel



Kände mig stilig!

Asiatisk lunch

Idag gjorde jag en nudelwok och ungsstekt kyckling till lunch, mycket gott! Jag hade en konserv med färdiga wokgrönsaker innehållande minimajs, bambuskott, vattenkastanjer och böngroddar. I woken rev jag även ner vitlök och ingefära. Kycklingen ungsstekte jag med kycklingkrydda och vitlök.




Seniorspinning

Vi har just nu ett projekt på gymet där seniorer under ett par veckor får prova på olika pass, träna med vår PT med mera för att komma igång - eller helt enkelt hålla igång. Projektet heter Leva - vilket jag tycker är ett fint namn! Lite kreativt och uppmuntrande, istället för ett ord som kopplar till den åldersgrupp vi vänder oss till.

Om ett par timmar ska jag köra ett spinningpass med seniorerna. Det blir ett lugnt pass, då många aldrig har suttit på en cykel förut. Utmanande för mig att köra något annat än stenhårt!



Spinn för livet 2008 hemma i Boden :)

Ekorrhjul

Kvällens kvällsfika blev mer eller mindre en repris av gårdagens: fruktsallad (päron, blodapelsin o blandade bär), macka med lufttorkad skinka, kokt ägg med kaviar och körsbärstomater. O en kopp te så klart. Ikväll vickade jag på Bodystep o core för en kollega som är sjuk, full fart var det på deltagarna! Jag försökte hänga med så gott jag kunde ;)

Nu är jag riktigt trött efter en rätt anstängande dag, så det är väl bara att tacka för sig - sängen nästa.

Det närmar sig...

I skolan jobbar vi nu med ett projekt där vi ska genomföra två fem-rättersmiddagar, en kväll lagar ena gruppen mat och den andra serverar och nästa kväll byts vi av. Vi har idag föreberett och planerat det sista, provlagat en del mat och övat på att servera. Imorgon är det dags för första middagen och min grupp ska då servera, spännande!

Dessutom lagar vi lunch åt hela klassen, så idag fick vi lax med täcke av västerbottensost med kokt potatis till. Till efterrätt blev det semlor, det är ju fettisdag! Semlorna var precis i min smak - lagom stora (mindre än en halv "vanlig" semla) och med massor av god mandelmassa :)

Frukost skratt

Nu har jag just ätit gröt med bär och lite av fasters hemgjorda äppelmos, ett kokt ägg med kaviar, ett glas apelsinjuice och en kopp te. Gott med frukost!

Surfade runt på mina favoritbloggar och hittade lite roligheter på Niklas & Johannas blogg, alltid roligt med skratt till frukosten :) Min favorit är nog den sista, hihi :)

Detta är citat från verkliga patientjournaler. Hur människor överlevt dessa journalrapporter är dock fortfarande ett mysterium…

Sedan patienten slutade röka har hans lukt kommit tillbaka.

Söker på grund av att ha slagit i vänster stortå som nästan helt har lossnat. Personalen får dock ej dra loss den då det gör ont.

Har huvudvärk i huvudet.

Har mått relativt bra i gipset.

Fick dock besked om att hjärtat var bra, men att hon skulle återkomma om hon blev medvetslös.

Patienten har mandolinstor prostata.

Detta var de patienter som blev liggande på mitt skrivbord.

Smärtan i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen på rygg.

Patienten går med något sånär levande stöd.

Patienten är gravid i 19:e månaden.

Ont i vänster växellåda.

Patienten har tidigare haft öron men dessa har ramlat bort.

Patienten tycker att höger stortå hänger ned något jämfört med de andra fingrarna.

Blöder ibland ifrån vänster näsa.

Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19.

Lider av besvedande svära.

Ibland mår patienten bättre, ibland sämre. Ibland mår hon inte alls.

När hon känner sig trött kan ansiktet vridas åt höger och där stå och smårycka en stund.

Tidigare full frisk man.

Kräkningarna försvann på eftermiddagen, likaså maken



Boost

Efter kvällens träning (afro o core) passade det bra med kvällsfika! Jag boostade med antioxidanter och vitaminer, behövs i de här förkylningstiderna.


Glatt överraskad

Igår flög jag från Luleå till Stockholm på eftermiddagen. På Arlanda mötte jag min pappa och tillsammans åkte vi in till stan och åt middag på Centralen. Jag åt en Ceasarsallad med kyckling och vitlöksbröd och pappa mumsade på Hot Buffalo wings - mycket gott! Har inte testat O'Learys förut men jag måste säga att jag är överraskad  över hur god maten var, men tanke på att det är en sportbar och servitriserna såg ut som "hej kom o hjälp mig".

Jag tog sedan bussen ner till Jönköping och kom fram 25 minuter före tidtabell, härligt! Ibland så blir man överraskad åt det bättre hållet :)

Hos mamma

Det har varit tyst från mig några dagar, men jag lovar, I'm alive! Ikväll har jag och mamma myst och sett film (The Holiday) och sedan Melodifestivalen. Till det serverades det fruktsallad med vitchokladsås, mums! Mysigt att vara hemma :)

God smak - mycket mindre kalorier...

Till kvällsfika gjorde jag ikväll en kopp te, Choco te från Yogi. Det är ett organiskt te som smakar choklad. På riktigt! Det smakar rätt mycket choklad till och med. Så känner man att abstinensen sätter igång kan man ta en kopp  te och se om det hjälper. Själv tycker jag det är mycket gott! Eftersom jag inte dricker (och aldrig har??) druckit O'boy eller liknande så är det svårt att jämföra hur mycket chokladsmak det är i teet jämfört med ett glas O'boy. Lagom mycket smak, tycker jag. Till teet har jag en skål med kärnfria vindruvor som jag köpte billigt på Coop, 19.90/ask. Gott så här på kvällen!



Tack till mummy som gav mig teet i julklapp :)

Matvete

Idag har jag testat matvete till middag. Det ser ut som kalaspuffar i miniformat, men smakar inte likadant så klart. Det smakar inte som bulgur, men rätt likt. Lite mer tuggmotstånd. Helt okej faktiskt! Till det gjorde jag ugnsstekt pangasius och citronsås, grönsaker blev körsbärstomater och en morot.

Känner av afron...

Igår körde jag afro och core - vilka pass! Det var bra stämning och deltagarna var så glada! På afron spontan applåderade dom efter finalen och mitt i passet så ropar en tjej "det  här är så kul!". Så roligt att köra med så goa deltagare :) Jag tog verkligen ut mig igår och det känns i ryggen. Jag är inte invalid, men medelmycket träningsvärk har jag i alla fall. Skönt!

Ett skepp kommer lastat...

Idag kom tre filmer som jag beställt på filmrean på Ginza. Filmerna kostade 29 kr/styck. Att hyra film i Jönköping är rätt dyrt, det kostar mellan 29-39 kronor per film så då tycker jag att man lika gärna kan köpa när det är på rea.

Det blev två komedier, en med Hugh Grant som heter Nio månader. Ni kan ju gissa vad den handlar om. Den heter The Promotion och i huvudrollerna kommer jag se Seann William Scott och John C. Reilly. Den handlar om två killar som fightas om samma jobb, tror jag.

Tredje filmen är jag mest spänd över - det är en  yogadvd! Jag har ingen aning om den är bra eller inte, det lär jag märka. Det fanns flera olika att välja mellan och jag tog den som hetter "Easy toning workout" som det tydligen ska vara mycket stretching i. Jag har ju som bekant ett mål denna vår och det är att varje vecka träna ett pass yoga eller bodybalance eller liknande. Jag kan erkänna att det går dåligt med det. Vi har ingen yoga på gymet och Bodybalanceklasserna ligger helt fel tider - en ligger 45 min efter mina klasser på måndagar, skulle då få vara på gymmet från kl 17-20. Den andra ligger på fredagmorgon och då har vi oftast lektion (eller så sover jag...it's a confession!). Så för att försöka nå mitt mål provar jag istället en dvd! Återkommer med recension när jag har testat den. Omslaget säger "Watched by millions of TV viewers around the world" och att hon som gör klassen har yogat i 20 år och även har ett eget TV-program i Asien. Låter ju bra!

Usch vad dålig jag är på att ta skarpa bilder...



Ungsstekt kyckling med pasta och kall sås

Middag måndag: Ungssteks kyckling med pasta och kall sås

Pensla kyckling med lite olja, krydda med kycklingkrydda, paprikakrydda, salt och peppar. Ungsstek till kycklingen är genomstekt.

Koka pasta.

Gör en kallsås av turisk yoghurt (eller liknande), ett par vitlöksklyftor, 5-6 hackade soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar.

Servera med grönsaker så klart :)


Drömmer

En tråkig och kall vintersöndag som denna drömmer jag mig bort till varma, soliga sommardagar. Längtar!



Studentbalen 2008 på Stadshotellet i Luleå

Helt slut

Efter jobbet körde jag Bodypump med mig själv. Jag var så trött! Kändes som att jag hade grus i armar och ben. Jag vill gärna utmana mig själv och se om jag orkar mer vikter än vad jag har när jag instruerar, därför ökade jag ett kilo/sida på de flesta låtarna. Puh! Jobbigt. Känner mig fortfarande helt trött trots att jag både fått i mig mellanmål och middag. Köpte faktiskt en gainomax som jag drack efter passet samt en banan. Jag brukar ju inte äta och dricka gainomax eller proteindrinkar, men idag kände jag att jag ville testa. Jag valde en gainomax med blåbärssmak och den var faktiskt rätt god. Det står på den att det är låglaktos, får väl se om jag får ont i magen eller inte.

Jag tror att jag var extra trött på träningen idag för att jag har jobbat hela dagen. Inte för att jobbet är speciellt tungt, stressigt eller anstängande -  tvärtom. Jag tror att kroppen går ner i "lägsta-växel-möjligt"-läge när man har lite att göra och mest sitter vid datorn, går runt och småstädar och piffar till skillnad från när man har fullt upp och både kropp och knopp går på hög varv.

Jobbar

Idag jobbar jag i receptionen på gymmet till klockan fyra. Precis efter öppning strömmade det på bra med folk, så roligt! Fastän det är lördag morgon är det full aktivitet i gymet. Självklart inte lika mycket som på en veckodag, det är ju ändå helg.


Igår kväll blev det ingen träning för mig efter jobbet. Jag hade lite ont i halsen hela kvällen och även idag när jag vaknade. Får se hur det känns i eftermiddag, kanske kör jag lite styrke innan jag går hem.

Outfit lördag

Idag har jag på mig mina nya svarta mjukisbyxor från Nike (inköpta på konventet så klart!). Byxorna är lösa upptill och går ihop ner mot fötterna. Så sköna! Upptill har jag svart långärmad tröja och ovanpå den en t-shirt med texten "Rock Victorious" som jag fick på Nike konventet vid en bloggträff.




Nike jacka

Idag har jag på mig den Nike jacka jag köpte på konventet. Ljusgrå, mörkgrå och cerise. Love it!




Ni ser ju vilket härligt väder vi har, sol sol sol :)

TGIF!

Fredag igen! Kan inte fatta att det redan gått en vecka sen jag var i Stockholm. My my! Time flies!

Idag har jag utvecklingssamtal mitt på dagen och sen jobbar jag i receptionen på gymmet från 13.30-19.30. Efter jobbet är planen att köra styrke, får se om jag har karaktär att göra det ensam på en fredagkväll...men jag ska verkligen försöka! Läste ett väldigt inspirerande inlägg från min nya-favorit-stjärninstruktör-Niklas om träningens vara och icke vara och att vara ärlig mot sig själv. Läs!

Idag är det förövrigt en underbart vacker dag här i Jönköping, solen skiner och termometern ligger på - 3. Inte för att jag har nån termometer, men enligt väderlekssajterna så är det så ;)


Bodystep

På kvällens Bodysteppass var jag snygg i svart kjol (med inbygda shorts), långärmad vit tröja i Dri-fit material från Nike (inköpt på helgens konvent) samt limegrön sporttop (även den inköpt på helgens konvent), till det svarta Nikeskor. Passet gick dessutom som en dans så det var härligt!





På ryggen är det ett v-format mönster i form av prickar i tyget. Svårt att fota och svårt att förklara ;)

Ungsstekt kyckling med pasta

Dagens lunch: Ungsstekt kyckling med pasta

Marinera kyckling i olja, soya och kycklingkrydda. Låt stå så länge som möjligt. Ungsstek på 200 grader tills kycklingen är genomstekt.

Koka pasta. När pastan är klar, stek den tillsammans med delade körsbärstomater (valfri mängd). Salta och krydda med kycklingkrydda. Rör ner ca en burk creme fraiche. Låt puttra lite. Servera med kycklingen. Mums!


Life or something like it

Igårkväll såg jag filmen Life or something like it med Angelina Jolie och Edward Burns (The Holiday, 27 dresses). Den handlar om en tv-reporter som av en profet får veta att hon bara har sju dagar kvar att leva. Vad gör man då liksom?



Lagom rolig och underhållande en tisdag kväll. Roligt att se en till hårfärgen blond Jolie som något annat än Mrs Smith och Lara Croft. Edward Burns är ingen jag känner igen till namnet, men väl när man ser honom! Duktig skådespelare iaf :)

Sovmorgon

Idag har vi ordentlig sovmorgon, lektionen börjar inte förrän kl 13.30. Sedan blir det dock full fart då jag jobbar till halv tio ikväll. Planen är nu att städa och plocka i ordning i rummet. Skönt att ha lite extra dagtid så här mitt i veckan!

Dagens träning blir Bodypump ikväll, längtar :)

Seger!

Har just sett en hel film från början till slut på min tv, rätt strömkabel kom med mamma som ett brev på posten. Känner nästan för en segerdans!

Pastagratäng

Pastagratäng med tacosmak

Stek köttfärs med tacokrydda. Riv ett par morötter och tillsätt när köttfärsen inte längre är rosa.
Koka under tiden pasta (så mkt att det  matchar färsen).

Blanda färs och pasta i en form. Häll över ostsås (ex Blå band eller dylikt). Strö över riven ost (jag tog Icas med tacosmak). Grädda 10-15 minuter i ca 180 grader. Smaklig måltid!

Skola nästa

Har just ätit och druckit upp min frukost, ska hoppa i kläderna och bege mig till skolan. Idag fortsätter vi med vårt projekt där vi ska planera och genomföra en fem-rättersmeny som vi ska bjuda 16 personer på. Ha en bra tisdag!

Nike convention 2010

Nike konventet i helgen var så klart grymt! Helt undebart! Duktiga instruktörer, bra utbud i shoppen, lokalen var snyggt gjord - ja allt var bra! Så klart fanns det småsaker här och där att gnälla lite på, vilka vi också skrev i utvärdingen vi gjorde. Bilder från conventet finns att se här!

På lördagen började dagen med en POWERSTRIP klass med Åsa Eriksson, dock så bröt jag klassen efter ca 10 minuter - alldeles för svårt för mig! Jag fick prioritera och välja bland klasserna jag bokat då jag haft rätt mycket problem i benhinnorna den senaste veckan, så jag kände inte att jag kunde lägga ben och energi på allt för koreografiskt svåra klasser. Ni fattar! Nästa pass var Live Schalger med Niklas Liljesand. Jag säger bara OH.MY.GOD! En sååå söt kille, härlig koreografi (om än svår!) och grym stämning! Han sjöng live vissa låtar och hade tre bakgrundsdansare som hjälpte till att visa koreografi. Två bakgrundsdansare sjöng och spelade fiol också, coolt! Grym känsla efteråt!

Sen var det dansklass med Elaine Rydberg... för svårt! Jag och mamma chillade på sidan istället (tror vi hängde lite i shoppen...). Jag körde sedan en Kettlebell klass med Monica Björn - otroligt tungt  men kul! Så roligt att ha testat! Har fortfarande träningsvärk...

Sen var det dags för en dansstep med Per Markussen. Svårt men inte omöjligt! Jag satte nästan allt. Han är så gullig när han instruerar så det var roligt!

Sedan var det dags för Annica att visa upp sin dans i tävlingen Upcoming Top Instructor. Dom fem finalisterna instruerade 12 minter var. Annica var så duktig! Hon fick verkligen med sig deltagarna och rockade på, grymt! Tyvärr så vann hon inte. Men bra var hon!


På söndagen började dagen med en dansaerobic med Robert Sörensen, jag säger bara - awww..! Gillar inte den killen, har jag kommit fram till. För svår koreografi och för lite instruerande. Ne, inga fler pass med honom. Jag och mamma gick efter en 10-15 minter och tittade istället på nya Bodypumppasset som kördes på stora scenen.

Sen kom söndagens höjdpunkt - Aerobic VS Streetbattle. Maria Olofsson, Oscar Nilsson, Per Markussen och Åsa Fornander körde halva koreograin aerobic, halva street och på slutet battlade sidorna av "salen" mot varandra. ÅH SÅ GRYMT! Vilken energi! TITTA HÄR så får ni ta del :) Efter den var jag rätt så trött/ont i benen, men det var värt det! Jag hade sedan bokat en cykelklass, men gick efter 25 minuter. Funkade inte med benen - så trist! I omklädningsrummet träffade jag Annica som även hon gått från den klass hon skulle varit på. Så, vi hängde i shoppen...

Det var sen dags för presentation av vinnaren av tävlingen med mera. Efter det stack jag in i duschen för att hinna till min buss. Annica och mamma stannade och körde Bodyjam med Dorotka och Åsa E, så avis! Men jag fick se lite från sidan i alla fall :)

En helt underbar helg! Shoppade en hel del på konventet: svarta baggy byxor (typ mjukistyg), en limegrön sporttopp som var vändbar i andra sidan var vit, linne med coolt tryck (se tidigare inlägg), svettband och en vindjacka i mörkgrått/ljusgrått/cerise samt en långärmad vit tröja i funktionsmaterial. Bilder kommer eftersom jag använder dom!

Puh, det var rapport från helgen. Det blir defenitivt en repris nästa år!

Grymmaste passet

Har just kommit hem från ett underbart afropass - loved it! Bytte ut några steg och det gick super. Deltagarna log hela passet igenom och det flöt på riktigt bra. Sen var det dags för core, även där hade jag gjort några förändringar och det var tungt! Kände av i axlarna efter helgens kettlebellklass. Men även coren var rolig!



Jag hade på mig mina nya kläder från helgen o jag kände mig så cool :) Köpte ett par afrobyxor i en afroshop som är så sköna, gillar dom skarpt. Linnet köpte jag på Nike conventet och även en sporttop, som dock inte syns på bilden. Jag valde att idag ha ett grönt linne under då det kändes bäst då det vita linnet är något genomskinligt.Skorna fick jag på Nike conventet, rätt sköna faktiskt! De tryckte lite på yttre delen av framfoten, men det ger nog med sig. Snyggt med vitt och orange tycker jag!