Twilight

Min lillasyster är helt galen i böckerna och filmen i "Twilight"-serien och häromveckan såg jag filmen tillsammans med henne och mamma. Min lillasyster höjde den till skyarna och jag blev inte besviken. Nu har jag även läst första boken (Om jag kunde drömma) som så klart var mer detaljrik än filmen, men precis lika bra. Ska nu påbörja bok nummer två (När jag hör din röst) och den kommer säkert vara lika bra. Böckerna av Stephenie Meyer är helt klart sommarens lästips som räcker ända in i höst - den finns fem böcker i serien. Nästa film kommer i mitten på november.

Något som alltid förvånar mig är svenska bokförlags förmåga att ta en bra orginaltitel, slakta den helt och sedan sätta en titel som inte har något med orginalet att göra. "Twilight" som rakt översatt betyder gryning, halvdager, skymning blev "Om jag kunde drömma". Andra boken vars titel är "New moon" blev "När jag hör din röst". Mycket märkligt. Men så är det tyvärr ofta med böcker och filmen som ska för-svenskas.


Om du känner igen hunken Robert Pattison så är det för att
han gör rollen som Cedric Diggory i Harry Potter-filmerna. 

You are your own limit

Igår såg jag en gammal Nikeannons med orden "You are your own limit". Jag satt och funderade en stund och insåg att jag läst orden många gånger men aldrig riktigt funderat på innebörden. You are your own limit. Det är så sant! Oftast sätter man sina egna gränser och alldeles för ofta så kretsar tankarna kring två ord - tänk om. Tänk om det blir si eller så. Jag är expert på att tänka och grubbla och tänker oftast alldeles för mycket och det är ju så klockrent - You are your limit. Tag med dig detta, det ska jag göra, och kom ihåg att det är du som sätter dina gränser och att ingenting är omöjligt att åstadkomma.

29 juli - vad fort tiden går

Har ni tänkt på att juli snart är slut, vilket innebär att det blir augusti och med andra ord snart höst! Vad fort den här sommren har gått. Svisch så är den förbi och hösten är här. Hittills har sommaren varit bra, förutom vädret då, och jag ser nu framemot den 10 augusti då jag jobbar min sista dag - efter det är jag ledig tillsammans med Ricard i sex hela dagar, vilken lyx! Jag längtar. Dessutom kommer min syster hem veckan efter, då är även jag ledig. Kan man få ett bättre avslut på sommaren?!


28 juli - slut

Hemkommen från träning (Bodypump och core) och jag är så trött! Tyvärr blev middagen sen vilket resulterade i att jag åt ca 45 min innan första passet, vilket inte alls är bra på något sätt - tömd på energi och massa mat i magen. Hade dock tänkt två gånger på val av mat och åt lax med bulgur, vilket är förhållandevis snabb smält. Det gick bra att köra, riktigt bra! Dock var det kvavt och varmt och jag upplevde att många deltagare kämpade på och tyckte det var jobbigt just därför, men det är ju svårt att göra något åt det... förutom att försöka hålla dörrarna stängda för ventilationens skull. Man får väl helt enkelt stå ut på sommaren! Efter kvällsfika (två ostmackor, ett glas juice, en skål jordgubbar och en kopp te) är det nu dags att hoppa i duschen. God natt!

28 juli - countdown

11 arbetsdagar kvar
25 dagar till flytt
27 dagar till skolstart

Det närmar sig!

28 juli - inte ett moln...

Vilket underbart vackert väder det är idag! Man kan ju inte annat än bli glad när man vaknar til solsken! Tyvärr spenderar jag min tisdag bakom stängda dörrar på jobbet och får blott skymta solen genom ett litet fönster... Okey, så illa är det väl inte men det känns tungt att jobba när det är så vackert väder. Hoppas på att det håller i sig så att det även är fint vecka 33 och 34 då jag är ledig. Ikväll ska jag köra Bodypump och core, ser mycket framemot det! Så skönt att träna och använda sina muskler efter en stillasittande dag!

27 juli - lämna ett avtryck!

Lämna gärna ett avtryck, en liten kommentar eller så, så att jag vet att du har hittat hit :)

27 juli - det där med mål

I senaste numret av Fitness Magazine finns en krönika som handlar om mål. Skribenten tycker att man ska sätta upp mätbara mål - exempelvis att man ska orka springa en mil, lyfta tio kilo skrot, väga fem kilo mindre eller liknande. Har man inte ett mätbart mål, vilket exempelvis kan vara att "jag tränar för att det är roligt" så faller det så fort träningen inte blir roligt. Så alltså kan man inte enligt skribenten ha icke-mätbara mål.

Men det tycker jag inte stämmer helt och fullt! Jag menar - om man inte vill ha ett mätbart mål? Om man bara vill träna för att det är roligt eller för att man vill må bra? Jag tycker det viktigaste är att man sätter mål som är relevanta - oavsett om dom är mätbara eller inte! Exempelvis så skulle jag vilja bli smidigare, vilket jag kan bli genom att träna yoga eller liknande. Jag skulle jättegärna sätta ett mål till mig själv att jag ska köra yoga fyra gånger per vecka. Men jag vet att det aldrig kommer fungera! Jag kommer inte att hålla det målet, har testat förut. Min nya grej är därför att sätta kortsiktiga mål, som jag faktiskt känner jag att jag kan lyckas med. Exempelvis, igår satte jag målet att jag idag på morgonen skulle yoga 30 minuter. Och det lyckades jag med! Mitt mål i framtiden blir att ha fler kortsiktiga som jag känner att jag faktiskt kan lyckas med, så att jag kan känna mig stolt över att jag har satt ett mål som jag har nått - istället för att sätta mål som jag vet att jag aldrig kommer nå.

Tycker förövrigt att den här tjejen har en bra inställning till förändrig och mål, läsvärd artikel!

27 juli - välkommen!

Välkommen till min nya blogg, ny start inför höstens nya äventyr!
Nedräkningen har börjat:
12 arbetsdagar kvar
26 dagar till flytt
28 dagar till skolstart!


Now i know why all the trees change in the fall
I know you were on my side even when i was wrong
and i love you for giving me your eyes
Staying back and watching me shine and, i didn't know if you knew
so i'm taking this chance to say, that i had the best day with you today