Dyrt att vara ledig

Det är dyrt att vara ledig, speciellt om man spenderar sin lediga tid i sällskap av mamma och syster på en av sportaffärerna i stan. Men till mitt försvar får jag väl säga att jag hittade riktigt fynd! Och att jag letat dessa plagg länge utan att hitta rätt!

Ett par sommarshorts i rätt material har jag letat länge, finally I found it!
Priset? 75 kronor!




En McKinley skaljacka för 445:- istället för något saftiga 1400:-!
Perfekt för vår- och höstväder i Jönköping!


Lunch

Finns inte många saker som toppar lunch hemma hos mamma där kylen alltid är välfylld och man kan välja och vraka! Idag blev det foccacia med oliver (stavas det så?) och trekants-majsbröd med vitlöksaioli, hamburgerkött, avokado och mozarella och till det jordgubbar med creme fraiche och honung. Lite Brämhults smoothie med hallon och blåbär till. Mums!


Fika i solen på ett hustak i Luleå med mam...

dsc00893 (MMS)

Fika i solen på ett hustak i Luleå med mamma, mysigt!


Inte en bra start

Vaknade 22 minuter före klockan av ett telefonsamtal från tejen som ska jobba med mig idag, hon är sjuk. En annan av fyra tjejer är också sjuk, den tredje jobbar på caféet (vi delar personal) och den fjärde svarar inte när jag ringer - vilket kanske inte är så konstigt om man ringer 07.30 på någons lediga dag. Får se om jag får tag på nån personal eller om jag får jobba själv - är det halvdåligt väder kanske det går bra i alla fall. Detta är väl en av de negativa sakerna med att ha ansvar för något - det  är till mig de vänder sig när de är sjuka och det är jag som får lösa det. Men det är ju bra erfarenheter det också, så man ska väl inte klaga (äve om nån ringer 07.18, det var ju av ren omtanke så att jag skulle veta det så fort som möjligt)

Idag blir det förövrigt en lång dag - först jobbar jag på mitt vanliga jobb och sen ikväll ska jag jobba på A la carte-restaurangen som ligger på campingen. Hoppas att jag i pausen mellan jobben hinner in till Polisstationen så jag får mitt pass fixat!

Min Grej

Ikväll (efter jobb jobb jobb) ska jag och Frida teama på Bodystep. Längtar lite faktiskt, för det passet är verkligen Min Grej. För hållandevis enkla stegkombinationer, hög puls i vissa låtar varvas med låtar med fokuserade på styrka. Upp ner upp ner, både fötterna på lådan och pulsen i kroppen. Höga hopp, utfall, snurrar, party, speed i en härlig blandning. Har du ännu inte testat Bodystep? Do it!

Bilder från 80-tals releasen förra veckan!



Kan tala om att det blev lite varmt om ena benet...




Triss i färglada brudar!





Tack till Viktoria som fotade under passet!

Färgglad outfit

Hade denna snygga outfit på mig på Bodyjamen. Mammas turkosa byxor, mina nya blåa sportbh från Casall och gul-orange "hoodie" från Nike, båda födelsedagspresenter från mamma.



Önskar att mina ögon varit lite piggare men så är inte fallet ikväll. Har
dock nu fått i mig mat som Ricard lagat tills jag kom hem så snart är nog
blodsockret uppe i rätt nivå igen.

Laddar med mellanmål

Har precis laddat upp med ett toppen mellanmål/mini-middag inför kvällens träning: två mackor med avokado och kallrökt lax och en smoothie som mamma mixat åt mig, vet inte riktigt vad som var i men god var den! Kvällens träning blir ett Bodypump pass som jag kör själv och sen ett Bodyjam pass som jag ska vara med på. Känns bra att avsluta helgen med både styrke- och konditionsträning!

Laddar med mellanmål

Har precis laddat upp med ett toppen mellanmål/mini-middag inför kvällens träning: två mackor med avokado och kallrökt lax och en smoothie som mamma mixat åt mig, vet inte riktigt vad som var i men god var den! Kvällens träning blir ett Bodypump pass som jag kör själv och sen ett Bodyjam pass som jag ska vara med på. Känns bra att avsluta helgen med både styrke- och konditionsträning!

Hemmagjord sushi

Igår spenderade jag kvällen med min kära mamma och till middag lagade jag sushi till oss. Tre maki och några nigiri blev det. Takterna från tiden på Sushibiten sitter fortfarande i, blev både snyggt och gott. Dessutom blev det (som ni ser) en hel del mat vilket var perfekt - vi var mätta och belåtna efter måltiden. Det fanns ingenting att se på tv på hela kvällen så vi satte på en gammal konstert med Shania Twain - en riktigt bra artist som jag på senare år glömt bort, får nog leta upp hennes guldkorn på Spotify!



Rullarna fylldes med avokado, sallad, gurka, lax, äpple, majonär och wasabi

Midsommarmiddag med hemgjorda hamburgare i...

dsc00882 (MMS)

Midsommarmiddag med hemgjorda hamburgare i solen vid vattnet!


Kalas!

Åh vilket bra kalas! Mycket gott fika som mamma och Ellen bakat; två sorters marängtårta, muffins och biskiver (som dock Coop hade bakat). Roligt att träffa mormor och morfar som kom och fikade! Jag fick bara mjuka och platta paket och innehåller var perfekt  - vad sägs om en Casall sportbh i ljusblått, vit sommarskjorta, två par afrobyxor i cerise och en obestämbar grön färg (dock snygg!), en gul Niketröja med huva och korta ärmar?! I like it! Har en plan på att inviga flera av plaggen i helgen. Hoppas även på att få inviga min nya bikini som än inte sett dagens ljus.



Uppifrån ser vi:
Marängtårta med jordgubb- och limekesella med mango och jordgubbar
Blåbärsmuffins med frosting och pärlströssel
Biskvier
Marängtårta med choklad, pistagenötter och hallon


Jag är svag för maräng ;)

Vilodag

Idag blir det vilodag från träning, känner att jag behöver det. Har sedan förra veckan besvärats av ont i knäna, kommer antingen från 130 mil mc-körning eller inlinesåkning, och det blir ju knappast bättre av att springa runt på jobbet.

Mamma o lillasyster är snälla och bakar fika - ikväll blir det kalas för mig! Jag får minsann fira många dagar, inte helt fel. Själv åker jag till jobbet och hoppas på sol och värme hela dagen så att vi får mycket kunder.

Tror att jag skulle ta en säker seger i tä...

dsc00876 (MMS)

Tror att jag skulle ta en säker seger i tävlingen 'kvällens färggladaste person' i denna outfit. Men tydligen var 80-talet färgglatt, så jag matchar temat på kvällens Bodysteppass!


Hett tips!

Ett hett (svalt) tips lagom till midsommar är Créme fraiche gourmet med smak av getost, honung och rosmarin. Har precis upptäckt att den passar utmärkt till sallad gjord på kokt potatis, grillad kyckling, romansallad, paprika, rädisor, körsbärstomater och sockerärtor.


Full fart

De senaste dagarna har det varit fullt ös med jobb och träning. Imorse när jag vaknade längtade jag till fredag morgon som blir en sovmorgon! Idag öppnade vi restaurangen som jag är ansvarig för och det gick förhållandevis bra. Vi hade inte så mycket kunder vilket var tur då kvittoskrivaren bråkade rejält, men tillslut fick chefen ordning på den med hjläp av långa samtal till supporten. Jag har nu fått testa köket ordentligt och det kommer nog gå bra i sommar - inte lika lättarbetat som andra jag jobbat i, men det duger bra.


Nu ska jag laga middag, det blir kyckling och kall potatissallad (sån där god utan massa gegga) och sedan iväg till Step In. Jag och Ehlin ska teama på Bodystepen och sedan blir det team på Coren med Anders. Ska bli skönt att få träna!

Kvällsfika efter spinning och corepass! En...

dsc00873 (MMS)

Kvällsfika efter spinning och corepass! En god skål med yoghurt, jordgubbar o musli samt en äcklig proteindrink som Ricard lurade i mig. Bara att hålla för näsan o svälja!


En god vana

Snart landar min kamera sladd i Boden, den har färdats från Jönköping med diverse stopp på vägen men snart är den framme och då blir det bildkalas! Gårdagens release gick super, så underbart! Får skriva mer när jag har härliga bilder att visa till.


Även idag äter jag yoghurt med jordgubbar till frukost - vilken god vana! Jag köpte jordgubbarna utanför Kvantum där priset var 2 för 60 kronor - rätt bra pris? Känns helt okej. Man får verkligen passa på nu när det är sommar och finns färska bär - det är så otroligt kort tid, så njut njut njut!

Drar iväg på bodysteprelease med 80-talste...

dsc00872 (MMS)

Drar iväg på bodysteprelease med 80-talstema! Är så laddad! Håll utkik efter bilder på våra fina outfits ;)


Prinsessor och kalas

Igår satt vi bänkade från eftermiddag till kväll och följde bröllopet  - så otroligt fint! Vackert! O vilken klänning! En bild säger mer än tusen ord brukar man säga, och flera timmar livesänd-tv sa mer än alla världens tidningar tillsammans försöker förmedla idag ut idag. Underbart att se sån kärlek!

Vi passade även på att ha ett litet kalas för att fira min födelsedag i efterskott och jag bakade en "prinsesstårta" - till det yttre såg det ut som vilken grön marsipantårta som helst, men under täcket dolde sig färska jordgubbar och jordgubbsmousse varvade mellan chokladsockerkaka. Bilder kommer!

Rivstart

Jag rivstartar dagen med ett Bodysteppass, jag och kollegorna ska öva inför releasen på måndag. Ska bli så kul att köra igång med det nya! Resten av dagen blir lugnare med tårtbak, bröllop och födelsedagsmiddag.

En bakad med röra

Ikväll är jag ensam hemma och passade på att göra denna supergoda middag:



En bakad potatis med röra på kallröktlax, getost, creme fraiche med smak
av vitlök och parmesan samt en skvätt citron och kryddor. En härlig
sallad på cripssallad, paprika, tomater och rädisor. En god Rieslig från
Tyskland blev drycken, kan rekommenderas! Något söt men ändå
fräsch till fisken, dessutom var det lite småbubbligt utan att vara
mousserande vilket alltid är gott. Mer om vinet finner du här

Nypumpad! Det blev i eftermiddag ett Bodyp...

dsc00869 (MMS)

Nypumpad! Det blev i eftermiddag ett Bodypump pass med duktiga Frida på Step In. Känner mig så inspirerad att köra i sommar! Riktigt trötta muskler har jag nu också...skönt att det är fredag!


Sommarfrukost

Mmmm äter just en somrigfrukost bestående av yoghurt med färska jordgubbar, plus en macka med skinka och en kopp mintte. Redo för dagens utmaningar!

Första dagen på jobbet

Så var det idag dags för första dagen på jobbet som Grillansvarig på restaurangen vid Arcusbadet i Luleå. Jag fick en rundvisning, massor av papper, nycklar och sen var det bara att sätta igång! Inventera, göra beställningslistor, skriva en lång att-göra-lista... Det kändes skönt att få starta igång och upptäcka hur mycket som ska göras - det är en hel del. Jag har en bra chef i ryggen så detta kommer gå toppen. På många av mina frågor är svaret "hur vill du göra?" - jag får bestämma, tänka ut, planera, spruta idéer - I love it! Känns verkligen som en positiv utmaning där jag får ta all kunskap jag har samlat de senaste åren och göra något bra med den!

Dessutom fick jag idag genomföra en arbetsintervju med en tjej som är påtänkt för jobb i sommar. Jag trodde min chef skulle göra intervjun och att jag bara skulle träffa tjejen, men chefen tyckte att jag skulle göra den då det är jag som ska jobba med personen, så jag fick förtroendet. Inte varje dag man sitter "på andra sidan bordet". Jag tror det gick bra, det kändes bra, och jag gillade tjejen. Jag försökte tänka på alla de frågor jag själv fått på intervjuer, då jag inte direkt var förberedd, men det gick bra att improvisera.

Summan av kardemumman efter första dagen är att allt känns toppen! Ser framemot att ta tag i min att-göra-lista imorgon!

Matfrossa

Jag kan inte påstå att vi inte har ätit massa god mat på semestern, för det har vi, men finns det något som går upp mot att grilla under blå himmel o sol? Tror inte det. Gårdagens middag blev otroligt god!



Grillad ytterfilé av fläskkött + sallad på machesallad, ruccola, bladspenat
mini-plommontomater, paprika, vattenmelon och rädisor.



Dagens middag blev inte heller så pjåkig, riktigt gott faktiskt!


Dinkelpasta (testade för första gången - gott!) + pepparsås med lövbiff
av fransyska och sockerärtor. En sallad med crispsallad, paprika och rädisor
fick bli tillbehöret.

Efter ca 30 mil i blåst o kalla vindar ko...

Efter ca 30 mil i blåst o kalla vindar kom vi äntligen fram till moster i Storuman där god middag väntade på oss. Vi tog sedan en rask promenad i solsken, riktigt skönt efter alla mil på hojen. Så trevligt att träffa moster o familjen som också är här. Imorrn åker vi vidare mot Boden!


Efter en godnattssömn (har sovit som en pr...

dsc00855 (MMS)

Efter en godnattssömn (har sovit som en prinsessa!) och en fräsch hotellfrukost ska vi nu köra vidare mot Storuman där min moster bor. Vädret ser ut att vara som igår, kanske slipper vi regn idag också?!


Nu har vi landat i ett stort o rymligt hot...

Nu har vi landat i ett stort o rymligt hotellrum i Östersund, avnjutigt en god födelsedagsmiddag o nu är det snart dags att sova. Livet leker idag med, med andra ord!


Bensträckare i Noppikoski mitt ute i ingen...

dsc00849 (MMS)

Bensträckare i Noppikoski mitt ute i ingenstans. Häftigt med allt vatten!


Fika paus utanför Vansbro. Kallt väder, kä...

dsc00848 (MMS)

Fika paus utanför Vansbro. Kallt väder, känns som att det är runt 10 plusgrader o växlande väder. Härnäst siktar vi mot Mora!


Vi har nu hittat till Filipsstad och en my...

dsc00847 (MMS)

Vi har nu hittat till Filipsstad och en mysig camping där tältplatsen bara kostar 100 kr per natt, helt perfekt! Vi har bokat bastun till ikväll och ska ni äta middag. Livet kan knappt bli bättre! Vädret har varit på vår sida idag, med växlande mellan sol o moln men inget regn!


Nu är vi i Vadstena och ska laga lunch på ...

dsc00846 (MMS)

Nu är vi i Vadstena och ska laga lunch på gasolköket. Hittills har vi sett mycket din natur o mött många cyklister som idag cyklar halvvättern.


Nu!

Nu bär det av norrut! Uppdatering följer längs vägen, så ni får följa med :)

Har varit ute och premiärkört hojen runt J...

dsc00843 (MMS)

Har varit ute och premiärkört hojen runt Jönköping med omnejd, ca en timme var vi ute. Det gick super att köra, jag var nervös då jag inte kört på ett halvår, men det var som att cykla - allt satt i kroppen! Imorrn bär det av uppåt!


Dagordning

Så har man sovit och vaknat till en blåsig dag, +16 grader och evenutella skurar. Tvättmaskinen går varm, jag har just ätit frukost och funderar vad jag ska börja med... tror det blir att packa. Kanske dansa soldansen också så att solen tittar fram tills vi ska åka?

Dagordning

Så har man sovit och vaknat till en blåsig dag, +16 grader och evenutella skurar. Tvättmaskinen går varm, jag har just ätit frukost och funderar vad jag ska börja med... tror det blir att packa. Kanske dansa soldansen också så att solen tittar fram tills vi ska åka?

Dagordning

Så har man sovit och vaknat till en blåsig dag, +16 grader och evenutella skurar. Tvättmaskinen går varm, jag har just ätit frukost och funderar vad jag ska börja med... tror det blir att packa. Kanske dansa soldansen också så att solen tittar fram tills vi ska åka?

Mellanmålstips

Ett mellanmålstips inför helgen: skiva en apelsin och blanda med lättkesella. Enkelt, somrigt och gott!



                                





                 




Tack till storasyrran som tipsade mig om denna goda blandning!


Väntar

Just nu väntar jag på flera saker, mer eller mindre otåligt...

...att det ska sluta regna
...att Ricard ska anlända till Jönköping
...att mitt skift ska ta slut
...att semestern ska börja

En del saker behöver man vänta på länge, en del är mer osäkra...

...när det slutar regna vet ingen, o verkligen inte meterologerna
...när Ricard kommer vet ingen, inte ens han själv. Han är lite som regnmolnen - tar dagen som den kommer och "goes with the flow"
...mitt skift har en sluttid och mer än halva har gått
...min semester börjar om 3 timmar och 44 min... nedräkningen har börjat!

Imorgon ska jag packa packa packa, posta, tvätta, städa, fixa, ordna, lasta, snurra och inte glömma allt det som står på min mentala kom ihåg-lapp, vi får se om jag lyckas!

Skjutgalen på uppstartsdagen

I början av veckan var jag upp till Boden på en blixtvisit för att vara med på uppstartsmöte på mitt sommarjobb. Har jag berättat var jag ska jobba? Tror inte det. Jag ska jobba på First Camp Arcus som ligger utanför Luleå och är en stor sommarcamping på 40 hektar där maxkapaciteten är 4000 gäster och 90% av de som bor där är norrmän. Jag kommer att vara ansvarig för den grillrestaurang som ligger vid äventyrsbadet, där både lulebor och campinggäster  badar på sommaren. Ska bli så roligt! En riktigt utmaning om inte annat. Jag kommer ha hand om schema, inköp, personalen med mera - se till att grillen rullar hela sommaren. Eftersom det är precis detta jag nu läser i Jönköping (Hotel & Restaurang Management) så känns det som ett klockrent sommarjobb - jag kan komma tillbaka till skolan i höst med mer kött på benen hur jag själv fungerar som ledare, hur människor samarbetar med varanda osv.

På uppstartsdagen hade vi först en brand- och första hjälpenutbildning som inte var speciellt bra, jag har varit med på betydligt bättre. Men det var lärorikt att få prova brandsläckarna igen om inte annat. Sedan fick vi lunch och efter det kom ett gäng med sommararbetare som inte var med på förmiddagen och vi var då en grupp på ca 35-40 personer. Dags för dagens höjdpunkt - paintball! Alla ville inte vara med så vi var ungefär 12 personer som fick klä oss i heltäckande dräkter och mask, ladda "vapnet" och ta plats på banan som ligger i skogen vid campingen. Vi spelade sedan tre omgångar och det var riktigt kul! Jag blev endast träffad två gånger och det gjorde inte ont då det var på långt håll. Min ammunition (färgkulorna) tog slut hela tiden så jag fick gång på gång hämta nya - arrangörerna kallade mig för skjutgalen, då jag var den enda som behövde påfyllning. Pulsen och adrenalinet pumpar när man springer mellan de olika skydden, hukar sig för vinande kulor och skjuter på "fienden". Jag har testat Lasergame också, som är som paintball fast i ett mörkt rum och man skjuter laserstrålar istället för kulor, och det var faktiskt snäppet roligare. Men sen har det nog med att göra vilka man spelar med i vilket sammanhang, hur bra man känner varandra osv. Men jag rekommenderar helt klart att alla testar paintball någon gång i livet!



Ready, set, go!



Jag och mina nya kollegor laddar. Var faktiskt riktigt skönt att ta på sig
de tjocka dräkterna då det blåste kallt nere vid vattnet

Dripp dropp

Vilken skön och härlig eftermidag och kväll jag har haft. Först på programmet stod en fika med Emelie och sen ställde hon upp som försökskanin så jag fick öva igenom lite Bodystep innan kvällens pass - klart godkänt för både henne och mig. Passet gick också bra, även om jag får erkänna att jag blev lite förvirrad på speedstepen, den är såå snabb denna gång... Får lägga ner mer plugg på den innan det är dags att köra nästa gång. Under sista styrkelåten droppade svetten får näsan ner på lådan - alltid lika underbar känsla. Jag tycker om att svettas, gör inte ni? Speciellt när man har arbetat sig till att bli genomblöt.

På ungefär noll och ingen tid drack jag sedan en Gainomax, slukade en halv banan, plockade fram vikter och hälsade mina Bodypumpare välkomna - premiär för program 74, i alla fall för mig. UNDERBART pass! Jag älskar musiken och koreografin - just love it! Roligt att få se deltagarna kämpa och svettas och redan efter några låtar var jag sjöblöt av svett igen - när  jag vände på huvudet slungades svettdroppar ur hästsvansen. Extra roligt var det också att flera av deltagarna gillar det nya passet - helt klart en fördel då det är det som bjuds de närmaste månaderna.



En av tio grymma låtar på Bodypump 74 - denna går runt runt i mitt huvud :)

Imorgon är det dags för mitt sista pass på Nordic Club innan sommaren - jag åker hem och vänder åter i augusti. Får passa på att säga tack till alla grymma medlemmar som har kämpat med mig hela våren - roligt har vi haft! :)

Du som bor i Jönköping och har instruktörsdrömmar har väl inte missat att vi söker just instruktörer till hösten? Mer info finns att läsa här (scrolla ner en bit)

Stark

Jag hade namnsdag den 30 maj och igår fick jag en namnsdagspresent av mamma när jag var där och hälsade på. Magnus Samuelssons bok "Stark" som jag tror är riktigt bra! På baksidan står det:

Gör det du älskar och du kommer att formas därefter. Genom att finna det roliga i träning kommer glädjen att stå i centrum och en vältränad kropp blir en trevlig bonus.
Skivstången Magnus bror fick av deras mormor väckte pojkarnas dröm om att bli starkare än alla andra.
Den avlånga järnbiten kom att bli grundstenen till både en livsfilosofi och en träningsmetod som räckte hela vägen fram till drömmen.

STARK vänder sig till dig som vill motionsträna, till dig som har träning som livsstil och till alla som vill försöka släppa ut de urkrafter som finns allra längst in i hjärtat.

 

Intressant sommarläsning!

 

Tack mummy :)


Tystnad

Det har varit lite tyst här ett par dagar och det beror på att jag befinner mig på hemmaplan. Bilder från spännande upplevelser här hemma dyker upp när jag åter landat i Jönköping vid min dator med Bluetooth - lätt att lägga upp bilder via den!

Tills dess, ha det gott!

Vinnare!

Jag fick idag mail att jag vunnit en tävling! Jag deltog i Spark i Bakens tävling om Swebars och snart kommer ett  paket med fem stycken bars att landa i min brevlåda. Man skulle kommentera vilken typ av träning eller klass man önskar se på nästa Blogger Boot Camp och min vinnande kommentar var "Mojo yoga! Eller Hot Mojo Yoga med Johanna Andersson o Monica Björn. Ska tydligen vara alldeles särskilt, inte den vanliga “stela” traditionella yogan utan mer nytänkande. Spännande!"

Det är alltid roligt att vinna, även om priset inte är jättestort eller speciellt - bara känslan är ju super! Spark i Baken är för övrigt en av mina favvo-träningsbloggar, kolla in den om du inte redan gjort det. Tävlingar brukar dyka upp titt som tätt - kanske vinner du nästa gång? Om inte annat vinner du massa inspiration på att läsa hennes inlägg!

Glömde ju bifoga bilden på ett grått Jönkö...

dsc00837 (MMS)

Glömde ju bifoga bilden på ett grått Jönköping, så här kommer den!


Lika varmt o soligt som det var igår, lika...

Lika varmt o soligt som det var igår, lika kallt o mulet är det idag. Så tråkigt! Hoppas att regnet blir kortvarigt så det snart blir sommar igen!


Träning på möhippan

Det råder en mindre bröllopsfeber i Sverige, inte så konstigt med tanke på prinsessbrölloppet i juni. Även på gymet märks bröllopsfebern i form av alla möhippor. Min kollega som kör Aerobic Striptease har fullt upp med att dansa loss med alla brudar och deras vänninnor. Det måste vara en rolig grej att göra något fysiskt på möhippan - en rolig klass, klättra bergsklättring eller spela paintball - det är bara fantasin som sätter gränsen. Jag antar att möhippor som mycket annat i de flesta fall har fokus kring alkohol och party-party, så det är roligt när man väljer att lägga in lite träning och rörelse istället. Det vinner ju alla i längden på, inte minst på den humörboost som träning ger!

Själv skulle jag tycka det vore superroligt att köra en klass på en möhippa! Kanske lite mjuk och flowig Afro där vi skakar, kastar, slänger och dansar för livet?! :)


Kvällspromenad

Byter om till sommarens mest färgglada shorts och tar en kvällspromenad i solen, vädrar mina baciller!


Piggar upp

Piggar upp mig själv med en somrig outfit som matchar dagens somriga väder.


Host host

Är trött i magmusklerna efter att ha hostat en vecka. Det är nog det enda plusset med förkylningen - att magmusklerna tränas. Skämt o sido - nu är jag less! Någon som vill byta?


"Hosta är en reflex som utlöses när slemhinnorna i luftvägarna irriteras. Reflexen består av en spasmisk sammandragning av bröstkorgen. Reflexens mening är att göra sig av med sådant som retar luftvägarna, till exempel slem. Cigarettrök och andra luftföroreningar kan också irritera luftvägarna och ge hosta. Torr hosta orsakas vanligtvis av irritation i de övre luftvägarna (strupen), medan fuktig hosta driver ut slem som samlats djupt in luftvägarna, eller rent av i lungorna. Upphostning av blod eller blodfärgad sputum kallas för hemoptys" Källa: Wikipedia

M som i Middag

Efter flera dagar på soppa fick jag nog! Ringde mamma och fick middagstips, räkmacka! Hittade rosenbröd med flerkorn på Ica, toppade med kokt ägg, sallad och räkor och citron. Och ja - det var precis lika gott som det ser ut!



Jag gjorde även vitlöksbröd till, antioxidantboooooost!

Student 2008

Själv tillhör jag kullen som sprang ut med vita mössor 2008 - ett bra år, helt klart! Har idag bläddrat igenom bilderna, o vilken härlig dag det var! För att inte tala om balen. Jag tycker alla borde få gå på bal minst en gång om året. Mammas lösning på det är klockren "det är bara att du gifter dig med en militär". Ja...men att hitta en militär gick ju inte så bra, hittade ju världens bästa Ricard istället! Hans lösning är istället "du kan ju bli militär själv". Hm. Nej tack. Får nog lägga ner projektet En-bal-om-året och istället minnas min studentbal. Fler bilder finns att titta på här, om någon känner för det!









Blickar mot kommande äventyr!

Dagens somrigaste

Dagens somrigaste blir nog jordgubbarna i min morgonyoghurt. Mmmmm älskar färska jordgubbar!

Längtar så till den riktiga sommaren börjar - nästa lördag börjar min "semester". En mini-mini-mini semester med Ricard innan den är dags för årets största utmaning: Sommarjobbet med stort S. Ska bli otroligt roligt och utvecklande, men samtidigt är det väldigt pirrigt... En vecka, bara en vecka kvar nere i Jönköping och sen vänder jag hemåt (via några dagar på västkusten). Längtar, längtar, längtar!




Det blir hoj äventyr även denna sommar!

Slut

Vaknade strax före elva, förkyld som bara den idag också. Lite frukost i magen o sen en promenad till skolan med ett viktigt papper, skönt med sol men otroligt varmt. Nej, jag hade inte halsduk o mössa, skippade det idag faktiskt. Promenerade sedan hem igen via Coop där jag köpte nya jordgubbar och även sorbet, behövs till halsen. Under promenaden kände jag hur en massiv trötthet kom över mig - fick gå in på jobbet och dricka lite vatten för att orka gå vidare. Nu blir det en tupplur tror jag, känner mig helt slut. Kan man inte bara få bli frisk snart?!

Dagens visa...



Snart blir det nog ett stående inslag med Dagens soppa. Precis som när man var liten och varje kväll såg "Dagens visa" på barntv, kommer ni ihåg? Söta små barn i röda tröjor som sjöng barnvisor. Hursomhelst, Dagens soppa blev Kelda Mediterrainian, utspädd med matlagningsgrädde, och med bitar av pastrami, morötter, soltorkade tomater och även nudlar. Som tillbehör hade jag marinerade vitlöksklyftor - antioxidantbombar min kropp! Älskar sånna vitlöksklyftor, helst ska det vara Ridderheims på lösvikt - mycket godare än liknande på burk. Har ända sen jag var liten tyckt om dessa - bara som de är, mums!

Pinnglass i solen

Efter ett besök på Apoteket gick jag vidare till Ica och inhandlade middagsmat - soppa. Kelda Mediterranian blir det ikväll, en tomatsoppa med smak av Medelhavet. En isglass fick också följa med - skönt för halsen! Jag testade Solero Pineapple, en glass utan tillsatta färgämnen utan färgen kommer från frukten. Det var även hela ananasbitar i glassen vilket var riktigt gott. Testa den i sommar!



Ett soligt Jönköping och en solig glass!

Sleepless in Jönköping

Inatt har jag inte sovit mycket, hostat och snorat om vartannat. Suck! När ska detta gå över? Är riktigt less nu... dessutom verkar det gå åt fel håll - bara mer av allting och inte mindre. Men jag ska inte tråka ut er med detaljer, vet själv att det  inte är så roligt att höra om tråkiga sjukdoms-detaljer.

Vad gör ni idag?! Händer det något kul i Lilla landet lagom? I Jönköping skiner solen men det ser ut att blåsa. Frukost har jag inte kommit till än men strax, det blir favorit i repris från gårdagen - citronyoghurt toppad med hjärt-müsli och torkade blåbär. En ny kanna förkylningsdryck ska också göras.

Försöker  komma på en rolig och kreativ avslutning på inlägget, men det står helt still i mitt snorfyllda huvud. Sitter mest o stirrar på skärmen, helt väck är ett uttryck som passar mig bra just nu. Så istället - tack o hej!

Förkylnings-frukost



Gott med hjärt-müsli som skrapar i halsen och kliar lite där det kliar som mest, synd att man inte kan sätta den i öronen också... Yogurt med citronsmak - mycket god! Toppad med torkade blåbär, bra med antioxidantboost. Till detta en kopp med syrrans förkylningsdryck - lär bli många koppar idag.

Have a nice day!