Mera vinprovning

Idag hade vi ännu en lektion i Gastronomi och temat var viner från Italien, Portugal och Tyskland samt så klart allt runt i kring vinerna (druvor, vindistrikt, tillverkning med mera). Vi provade fyra röda och fyra vita viner, de röda provade vi tillsammans med skaldjurspasta och även med lufttorkad skinka och salami. Det är spännande och lärorikt att känna hur viner lyfter eller dödar smaken på maten, beroende på vinets egenskaper.

Jag blir otroligt sugen på att åka på en vinresa till alla vintillverkande länder efter de här föreläsningarna! Eller åtminstonde att laga god mat, finna ett passande vin och se hur smakerna lyfter och kompletterar varandra. Det andra är ju något lättare att åstadkomma än en resa. Men kanske nåndag, när man har tid och pengar, bär det av!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback