Gul wok till middag

Wok med fläskfilé

Koka nudlar (gott med fullkorn). Fräs en bit riven ingefära och ett par rivna/pressade vitlökar snabbt i lite olja. Strimla fläskfilé och stek allt tills fläskfilen är genomstekt, kom ihåg att salta och peppra köttet. Tillsätt strimlad paprika och minimajs. Häll på Blue dragon woksås med smak av Hoi sin & Garlic. Stek ett par minuter. Tillsätt nudlarna och veva runt lite. Klart!



Woken blev riktigt god! Dessutom blev det ordentligt med mat som även räckte till matlådor. Tips till studenter som inte har så bra med cash är att göra exempelvis wokar och ha i mycket grönsaker (färska, frysta eller på burk) och lite mindre av exempelvis kyckling, räkor osv så minskar kostnaderna lite i alla fall!

Ett husmorstips är att köpa färsk ingefära och sedan förvara den i frysen. Den går då superlätt att riva, det blir inte sånna där "trådar" och dessutom håller den länge! Ni kan ju bara gissa vem som lär mig allt jag kan...:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback