Gastronomi

Idag hade vi lektion i gastronomi och vi har börjat lära oss om viner, vindistrikt, hur man gör vin med mera. Vi hann även med två vinprovningar varav en med mat. Det har varit intressant och lärorikt! Kul att lära sig prova vin på riktigt också - hur man ska titta, lukta och smaka och framförallt hur man ska tolka det man smakar. Vi är så klart inte fullärda efter en dag men det känns kul och inspirerande att ha tre lektioner kvar i ämnet! Vår föreläsare heter Johan Franco Cereceda och vinskribent för tidningen Allt om vin. Han verkar även hunnit med en hel del annat om man kollar in hans hemsida och efter dagens föreläsning kan jag klart säga att han är otroligt kunnig inom sitt område, kul! Vi provade totalt sju viner idag och det kändes alldeles tillräckligt på en dag, Johan berättade att han kan prova uppemot 150-200 viner på en och samma dag...! Innan man skulle orka med det!




Idag meddelade en klasskompis och vän att hon slutar på utbildningen, då hon känner att det inte är något för henne. Hon vill i framtiden jobba inom vården och självklart så är inte en ledarskapsutbildning inom Hotell & Restaurang det ultimata då. Jättetråkigt så klart, men modigt att våga följa sitt hjärta och ta ett sånt beslut! Det ses ju ofta som ett "misslyckande" om man hoppar av en utbildning man har påbörjat, men jag tycker tvärtom att det är modigt att våga ifrågasätta det man gör och skapa en bra tillvaro och framtid för sig själv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback