Lyxig fredagsmiddag

Idag gjorde jag en enkel men lyxig fredagmiddag - rekommenderas! Blev supergott!

Parmainlindad kyckling med ris
Marinera kyckling i soja, olja, peppar och paprikakrydda, om du har tid.
Blanda pressad vitlök, strimlade soltorkade tomater och parmesanost i en skål, samt lite peppar.
Skär en skåra, genom nästan hela, kycklingfiléen och fyll med tomat/parmesanblandningen.
Linda in i lufttorkad skinka.
Grädda i ugnen på ca 200 grader. När det nästan är klart, strö över lite parmesanost på kyckligen och grädda lite till. Ett tips är att använda stektermometer så  slipper man skära i kyckligen. Kyckling ska ha en innertemperatur (där den är som tjockast) på 70-72 grader för att vara färdig.

Koka ris och servera till, med sallad och en klick creme fraiche eller liknande.


Enkelt och supergott, kan inte bli bättre!

Det är lite dåligt med grönsaker den här årstiden, det kompenserar jag med att äta massor med frukt istället! Just nu är apelsiner, päron och vindruvor billigt här nere i södern. Till kvällsfika blev det ikväll därför en fruktsallad på blodapelsin, vindruvor, björnbär och blåbär samt lite cashewnötter. Jag testade även en ny chokladkaka, Marabous nya, mörkchoklad med fyllning av marsipan. Varning på stan! Tycker du om marsipan, testa inte denna! Den är förförisk...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback