Femrättersmiddag dag 2 - vi rockade i köket!

Vilket kväll, är så sjukt nöjd! Vi var ett riktigt bra gäng som idag intog köket och lagade vår väl genomtänkta femrättersmeny, de som var i köket igår var ikväll i serveringen. Vi började vid kl tolv och jag och Torbjörn dukade och ställde i ordning i serveringen. Sedan förberedde vi våra rätter, det gjorde även de andra, och kl sex kom gästerna. Vi hade bra flyt och bra stämning i köket hela kvällen, inte en enda miss! Maten, åh maten, blev SÅ GOD! Det finns inte ord som beskriver. En tjej fällde till och med en tår när hon smakade varmrätten, så ljuvligt god var den! Och desserten ska vi inte tala om... ojoj vi lyckades! Rekommenderas starkt att ni provlagar den fantastiska maten! Och stort tack till mamsen som bidragit med tre recept till kvällens middag.




Grön ärtsoppa med pepparrotsräkor, serverades med ett bubbel



Västerbottenspaj med romsås, serverat med ett vitt vin



Älgwallenbergare med örtpotatis och rödvinssky samt råröda lingon, serverades med rödvin



Ostbricka serverad med portvinet Grådask. Den var inte klar på denna bild, men tydligen lyckades jag inte få en bild på den färdiga uppläggningen. Men ungefär sådär fast med lite päron till! I skålen ligger en klick hjortronsylt, fikon- och dadelmarmelad samt hemgjord äppelkompott. Självklart är den Gränna knäcke till vänster! Ostarna är Birger Jarl svart, Arn röd och Kvibille Ädel Special.



Kvällens sista rätt - dessert! Karamelliserade hjortron toppade med chokladcreme och en klick creme fraiche. Ni ser en färdig långt upp i raden. Like it!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback